"
Du er her: Forside > After hours > B-gjengen fengslet i Brasil !!!
B-gjengen fengslet i Brasil !!!
svitex
11.05.2007 09:33
#32

Endre
Risikerer 10 års minimusstraff i Brasil.

Norsk Politi vil ikke løfte en finger for å begjære de utlevert.

Tror samtalen mellom norsk og brasiliansk politi forløp seg som dette:

Norsk politi: "For syns skyld kommer vi til å begjære dem utlevert, men mellom oss sagt så er det helt ok om dere lar dem råtne i et skittent hull hos dere i Brasil"

Brasiliansk politi: "Hehe, slapp av, vi burer dem inne med noen psykopatiske homofile voldtektsmenn"

Norsk politi: "Haha..Veldig bra. Takk for hjelpen!"
cipo
11.05.2007 09:34
#10877

Endre
flott .
endelig noen banditter som får som fortjent.
Villfar
11.05.2007 09:35
#5100

Endre
Sørg for å ta med mamma, pappa, tanter og onkler til disse parasittene også !
svitex
11.05.2007 09:36
#33

Endre
I Amerika deporterte man gangstere tilbake til Sicilia før i tiden. En lignende praksis burde vært noe for Norge. Forbrytere tilbake til deres opprinnelige hjemland. Statsborgerskap i Norge anuleres. Det hadde ryddet gatene i Oslo.
Loffen
11.05.2007 09:47
#7220

Endre
"- Det er svært vanskelig å sitte fengslet her i Sør-Amerika. Jeg registrerer at de rettsprinsipper vi er kjent med i Vesten ikke kan anvendes her nede, sier Dietrichson.

Kritisk til politiet

Den kjente forsvarsadvokaten beskylder norsk politi for bevisst å ha omgått regelverket ved å bistå brasiliansk politi, slik at de norske statsborgerne kunne bli pågrepet i Sør-Amerika, og ført for retten der, hvor straffene er langt strengere."

*******************************************************************
Huffameg.

Kan virkelig norsk politi være så råtne?
Beinmarg
11.05.2007 09:48
#5825

Endre
Støtter det forslaget.
Phoebus
11.05.2007 10:40
#6835

Endre
Dette hørtes nesten for godt ut til å være sant. Skal politiet virkelig begynne å konsentrere seg om kriminalitet!!!

Men, så hørte jeg på radioen i dag at de hadde en storstilt aksjon på gang for å dressere folk til å bruke bilbelte....back to normal....
Cashulf
11.05.2007 10:43
#9802

Endre
Det "morsomme" er at forsvarsadvokat Marius Dietrichson tidligere jobbet som politijurist.

Tviler på at han er veldig populær i politiet nå. Snakk om å gå over til fienden. Snakk om landssvik.

Klikk her...
Loffen
11.05.2007 10:59
#7221

Endre
Jeg synes dere er litt vel strenge mot disse ungdommene..

..hva om de lovet å ikke gjøre det mer, da?..
earnings
11.05.2007 11:15
#554

Endre
re: Loffen

Ja, en advarsel får holde for denne gang dersom de lover å være snille gutter
fjellbonde
11.05.2007 11:32
#14940

Endre
a-gjengen ruler gata nå.
MKane
11.05.2007 13:20
#4300

Endre
Loffen minnes vel den gangen han satt på glattcelle i Strømstad, heller ikke den gang løftet Norsk politi en finger for å få han utlevert.
Dividenten
11.05.2007 13:41
#9522

Endre
Loffen.

Godt forslag, men nyere etterforskning har bevist at det nesten er umulig å avsløre jugekors.

Ergo, man er like langt.
Rune Hansen
11.05.2007 13:43
#3481

Endre
Er det is på gulvet i en glattcelle?
MKane
11.05.2007 13:45
#4301

Endre
Er dette et A-medlem?

svitex
11.05.2007 13:49
#45

Endre
KIWI BOB ER MESSIAS


[Endret 11.05.07 13:49 av svitex]
Maestro
11.05.2007 22:47
#4775

Endre
Om politiet har tøyd grensene for tolkningen av loven, så ligger det vel i kortene at B-gjengen har brutt en rekke lover både i Norge og internasjonalt. Således er det nok slik at politiet i Brasil har hjemmel til å holde på forbrytere som bryter brasiliansk lov uavhengig om de har brutt mer alvorligere lover i hjemlandet. Hvorvidt Brasils myndigheter lytter til norske myndigheters ønsker om å føre disse folkene hjem igjen, vil vi jo se fremover. Tror nok ikke norsk UD legger seg i selen og prioriterer å få hjem gjenganger-kriminelle.


Maestro
Loffen
11.05.2007 23:51
#7223

Endre

"Forbannet etter foreldre-pågripelse

OSLO TINGHUS (VG Nett) Personer tilknyttet B-gjengen er svært forbannet over at politiet valgte å pågripe mafiabrødrenes foreldre, ektefeller og ekskoner.
Av JARLE BRENNA

REAGERER: Forsvarsadvokat Vidar Lind Iversen har fått negative reaksjoner fra det pakistanske miljøet etter politiaksjonen hvor også gjengmedlemmenes foreldre, ektefeller og eks-koner ble tatt.

Vidar Lind Iversen som gjennom flere år har forsvart flere av brødrene i familien, som politiet mener spiller en lederrolle i B-gjengen, hevder den omfattende aksjonen vil slå hardt tilbake mot politiet.

- Den avskyen dette vekker i mange miljøer, vil på sikt være problematisk. Dette er reaksjoner jeg har fått fra det pakistanske miljøet etter aksjonen, sier advokaten til VG Nett."

****************************************************************************

Akkurat, ja...så nå er de blitt SINTE altså? Uffameg.
Ja, politiet kommer nok til å angre på dette...

Av en eller annen grunn kom jeg til å tenke på den gamle gode:

"Hva kaller du 100 advokater som blir dumpet i nordsjøen med blylodd rundt beina?"..

..?...

"En god begynnelse"...
kyrreetsted
12.05.2007 00:12
#1936

Endre
Jeg har bladd litt på brasilianske nettsider, og “Operasjon Paradis” er en virkelig stor sak der borte. Det ser ut til at det hele startet med at lokalavisen Tribuna do Norte publiserte en artikkel i mars i fjor som tok opp det store tilsiget av kriminelle. Bl.a. en nordmann som hevdet at Natal var et paradis for kriminelle og at de ikke hadde noe å frykte fra politiet i et slikt “u-land”. Det var ikke spesielt lurt sagt, hverken overfor det lokale og føderale politet, eller fordi Dagens Næringsliv tok seg en tur over til Natal og snakket med redaksjonen.

Jeg tror alle som blir tiltalt kan vente seg en meget lang rettsprosess. Den ene pakistaneren som ble arrestert for å ha brukt en annen persons pass har allerede sittet i noen måneder uten at saken har kommet opp... B-gjengen blir sammenlignet med en av de mest beryktede gjengene i Brasil, PCC fra Sao Paolo. Føderalpolitiet sier at man må ta riktige forholdsregler når man har men slike gjenger å gjøre...

Tiltalen kommer høyst sannsynligvis å gå på finansiell kriminalitet, pengevasking, organisering av kriminell organisasjon og falsk ideologi(!!).

Føderalpolitiet sier de må gå gjennom enorme mengder konfiskert materiale og at det kan bli en lang rettsprossess og at de ønsker å gi et “signal” om at føderale myndigheter ser svært alvorlig på at kriminelle gjenger etablerer seg i Brasil. De ønsker i tillegg å få utlevert flere personer fra Norge.

Jeg eide selv et hus i et av Natals “fattigstrøk” fra 1993 men har nesten ikke vært der siden “invasjonen” av norske turister i 2000. Vi har ikke mye å være stolte av. Som de skrives på diskusjonsforumene der borte; tomteprisene rundt Natal har steget 5-40 ganger’n. Vanlige leiligheter har steget enormt. Den vanlige brasilianer har ikke råd til å ta sine søndagsbesøk på de kjente strendene lenger fordi prisene har blitt for høye, prostitusjonen som før var ganske skjult er helt åpenlys, nordmenn skal ha seg noen gratis nummer ved å love gull, grønne skoger og ekteskap til landsbyjenter som har “forvillet” seg til Ponta Negra.

Som en skriver : “Talvez declare que o "natalense está ameaçado a não comer nunca mais bacalhau" – mer ellre mindre “la oss natalensere aldri mer spise bacalao”....
svitex
12.05.2007 09:27
#47

Endre


Brasilianske fengsler karakteriseres som verre enn *******. Fengselet i Natal, der fem nordmenn sitter nå, er intet unntak, skriver Aftenposten.

To gjengmedlemmer har sittet der siden mars. De må ifølge sin forsvarer Marius Dietrichson sove på skift, i frykt for å bli drept av medfanger. De ønsker derfor å bli utlevert til Norge.

Ifølge VG Nett har norsk politi begjært dem utlevert. Men brasiliansk politi sier at det ikke er aktuelt.

- Nå sitter i alt fem nordmenn arrestert i politihuset. De tre som ble tatt på onsdag, og to som har sittet siden mars. Til den norske advokaten som tror han kan få med seg sin klient som tilhører B-gjengen tilbake Norge, kan jeg si følgende: Fortsett å drømme. Det blir med det. Jeg kan garantere at samtlige av nordmennene må belage seg på lange fengselsstraffer i Brasil. Vi hadde en tilsvarende sak, mindre kompleks enn denne, for to år siden med ti italienere. De fikk fra syv til 56 års fengsel. Jeg tror nordmennene minimum får 10 års fengsel. Minimum, sier spesialetterforsker Romulo Berredo.

Berredo opplyser at han sammen med to norske kolleger har gjennomgått flere kilo med dokumenter. Politiet har gjort interessante funn som knytter nordmennene til kriminell virksomhet, og Brasil vil ikke utlevere nordmennene før de har sonet straffen i Brasil, sier Berredo.
truls22
15.05.2007 20:54
#4

Endre


(Dagbladet.no): Brasiliansk politi vil etterlyse sju nordmenn som befinner seg i Norge gjennom Interpol, etter hvitvaskingsskandalen i Brasil. Økokrim satte fri de sju mennene etter pågripelsene i gjengaksjonen i forrige uke.

Etter razziaen mot B-gjengen i forrige uke ble de syv løslatt av Økokrim, til stor misnøye i det brasilianske politiet som samtidig slo til mot nordmennenes firmaer i Brasil.


Risikerer pågripelse
Alle de sju mennene risikerer å bli pågrepet dersom de reiser ut av Norge, dersom politiet i Brasil etterlyser dem gjennom Interpol.

Politioverbetjent Rolf Bjerke i Økokrim er i Natal og Brasil. Han bekrefter overfor Aftenposten at politiet i Brasil vil henvende seg til Interpol med anmodning om utlevering av de syv.

Beveger seg fritt i Norge
Samtidig kan de bevege seg fritt i Norge, hvor de altså er satt fri selv om de fortsatt er siktet i saken. Riksadvokat Tor-Aksel Busch sier på generelt grunnlag at Norge ikke kan imøtekomme krav om utlevering til annen stat:

- Norske statsborgere vil i tilfelle bli stilt til rette for det de har gjort her i landet. Det er ikke aktuelt å utlevere nordmenn til Brasil, selv om lovbruddene har skjedd der, sier Busch til Aftenposten.
Ulabrand
15.05.2007 21:18
#2278

Endre
Dreiv ikke Harry og Chang og reklamerte for leiligheter i Natal...?Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS