"
Du er her: Forside > After hours > Reker
Reker
tas1
01.08.2008 21:29
#4266

Endre
Her ett rekespørsmål.

Satt i går og så på (på TV) en rekefisker som rensket reken på 2 vendinger MED TJUKKE HANSKER (altså en, to så var alt skallet borte).
Personlig diller jeg med reken i 4-5 omganer før alt skallet er av.
Kan noen her bokstavelig talt forklare meg enkleste og kjappeste løsning ved rekeskrelling?
Oge?
ULF
01.08.2008 21:45
#1096

Endre
ferdigrensedepåboks.

God helg
fjellbonde
01.08.2008 21:57
#17059

Endre
det er bare å ta det i to vendinger. en bøy feil veg og hodet av, da er det igjen bare bakdelen på toern.
fjellbonde
01.08.2008 22:00
#17060

Endre
mulig det er omvendt. eg renser til ett smørbrød på 15 blank.
fjellbonde
01.08.2008 22:11
#17061

Endre
tas1

korsen program var dette?

mulig vi finner det på nett?
tas1
01.08.2008 22:36
#4267

Endre
fjellbonde.

Det var på 1830/1900 nyhetene (TV2 eller NRK), der temaet var 18 kroner pr. kg. hos Rema 1000 vs 100 kroner+ pr. kg. på torget.
Fiskeren hadde så tjukke hansker at det var umulig å se hvordan han faktisk gjorde det (mulig han spiste skall også for det jeg vet :-)

15 blank er imponerende HVIS du har mer enn 3 reker på det :-)
nielsenbm
01.08.2008 22:51
#25

Endre
Vri hodet nesten helt rundt. Riv så nedover kroppen slik at du får av skallet i det du river av hodet.
oge
01.08.2008 23:03
#4186

Endre
Hallo, har dere ikke vært med i renskekonkurranse. Avdøde svigermor fra nordpå, amen og kors, tok i to grep. Men det var et knekk imellom og alt bak samt den deiligw rognen ble borte også blodranden. Jeg kan det (NOT) og rensker for alle hjemme om det går for tregt.
Børsgribben
01.08.2008 23:49
#12262

Endre
Re. tas1 #4266
Det er kanskje dette innslaget tas1 har sett? Her renskes reker med tjukke hansker (søkte på "reker" på Nrk's webside):

Stor prisforskjell på reker
tas1
02.08.2008 00:00
#4268

Endre
Der hadde du det ja (takk Børsgribb) - imponerende av hanskemann må jeg si, men for meg ser det ut som han begynner med bakparten (akkurat som forskeren, selv om han var litt nervøs på hånden).
MKane
02.08.2008 01:14
#5229

Endre
Jeg husker henne i baksetet på drosjen min på 80 tallet. 'sjåfør skal du være med inn og spise reker' Hun var fra østlandet og satt i midten med miniskjørt og nettingstrømper.Jeg svarte henne høflig og sa ' det er i beste tiden dette, jeg har ikke tid' Hun: 'sjåfør vet du hva som smaker som reker?' jeg: 'jau'....Nok om det, sener på morgenen var det ei som ville betale for det...da sa jeg ok og meteret sto på 1500 når jeg slengte en en sliten kropp i setet igjen klar for nye oppdrag.....
Børsgribben
02.08.2008 13:53
#12267

Endre
Re. tas1 #4268
Forskeren slet litt med renskingen fordi rekene kom direkte fra fryseren. Fiskeren derimot, han fikk nyte fordelen av å kunne renske en nykokt og varm reke. Fett og annet mellom skallet og kjøttet er da litt mer "flytende" og løsere enn etter nedkjøling, så det å renske en nykokt og varm reke med hansker, det er kanskje ikke så vanskelig som noen måtte tro.
fjellbonde
02.08.2008 14:08
#17062

Endre
korsen hansker var det han rekefiskeren hadde?
Camelon
02.08.2008 23:41
#11198

Endre
Det var sikkert hansker fra Nord-Norge.
Changes
03.08.2008 18:06
#11131

Endre
Mykje lettare å rense nykokte reker.

Det blir som med damer. Klarer man å hisse dem litt opp, sklir dem av seg trusa på 2 sekund.
Loffen
03.08.2008 18:51
#8092

Endre
mmm

..send mæ rægan...
Changes
03.08.2008 18:53
#11132

Endre
Hva behager?
Changes
14.08.2008 18:15
#11216

Endre
Ferske reker er sjelden ferske. Snakker du med proffesjonelle rekeselgere, og sjenker dem litt, innrømmer dem raskt at 2 uker gamle reker er "ferske".

Trikset er å skylle dem i saltlake, hver dag, for å få frem glans og "dybde".

Fy fader!!!

Visste du dette, Harry?

Harry????
rug_0573
14.08.2008 19:09
#6379

Endre
He eee, vi fra kysten vet sånt...og ler av byfolk....
*ler og ler*
Camelon
15.08.2008 10:32
#11296

Endre
Hmm.

Og jeg som var sikker på at mange byer, de fleste faktisk, lå nettopp ved kysten.

Verden vil bedras.
Loffen
15.08.2008 10:47
#8111

Endre
Helt riktig, Camelon..

..slikt burde vel du vite, som har vært havnefogd i Kongsvinger i en årrekke?..
Camelon
15.08.2008 11:00
#11297

Endre
Hehe.

Han var fin han rekehandleren på nyhetene igår, som fortalte om de gode rekefangstene sørpå for tiden. For å sette det litt på spissen kunne man folk før måtte kjøre 6-7 mil for å få reker, mens nå kjørte han gjerne den samme avstanden for å bli dem kvitt.

:-)
rug_0573
15.08.2008 11:36
#6396

Endre
Byfolk er byfolk, uansett hvor byen ligger.
mats2005
15.08.2008 11:45
#4212

Endre
Har du hørt om hu som var så bakmus at det lukta ræger av håret hennes?

hÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆ
Camelon
24.08.2008 20:36
#11497

Endre
shrimps



Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS