"
Du er her: Forside > After hours > Kva åt du no? (#9) og annet koseprat
Kva åt du no? (#9) og annet koseprat
oge
13.03.2010 12:03
#8717

Endre
Så er vi snart ved veis ende på streng #8 av denne uhøytidlige strengen hvor mat er en viktig indrigiens. Så er det mange som faktisk trenger litt mat og avkobling fra tid til annen. Vi har snart 8000 innlegg på denne tråden. Det er ganske imponerende eller kanskje til og med litt skremmende. Det er jo ikke få timer vi har sittet her og ledd av og med hverandre. Så tror jeg vi er blitt bedre på å lage mat også. Det har i hvertfall jeg. Jeg håper og tror vi fyller denne strengen også med gode innlegg!
Link til forrige streng.
oge
14.03.2010 01:57
#8723

Endre
Haha, pølsefest er gøy og en tradisjon. Det som var mest gøy var at festen ble sponset av Leiv Vidar. Hehe. Det var flagg og disse tynne matpapir serviettene samt det å legge i. Dette fikk de, og ja det ble spist mye pølser. Noen spiste sikkert over evne. Jeg likte best slushmaskinen med tequila. Det var gøy!
Så får jeg ta 4B på tur, men det er reprise av Senkveld. Og så var den slutt. 1-2-3, klar-ferdig-gå Natta gode AH-venner:)
lunken
14.03.2010 07:35
#12827

Endre
Ja pølser er gøy oge, spesielt etter en god skitur. Så da blir det slik i dag, går ut på ski om en times tid og nyter fjellet hele formiddagen, SÅ blir det pølser til lunsj;-)

Ha en fin søndag.
Changes
14.03.2010 09:22
#14971

Endre
Flesk og egg til frukost. Sundagsavis, og Knopfler.


MKane
14.03.2010 10:18
#6071

Endre
Endelig legger chang en mark ''the man'' knopfler låt
MKane
14.03.2010 10:19
#6072

Endre
her snakker vi 2 divisjoner over narkoelvis
fjellbonde
14.03.2010 12:41
#19547

Endre
changes har sett ljoset.

Endret 14.03.2010 12:42 av fjellbonde
Camelon
14.03.2010 15:31
#15936

Endre
Røkt lammelår og pilsener.

Knopfler hadde mye bra tidlig i sin karriere, men er dette hans beste?
oge
14.03.2010 16:19
#8727

Endre
Høres bra ut Cammis, jeg har tatt min første utepils. En liten Heineken puttet i lommen på pølsefesten og hørte nesten speaker i Holmenkollrennet. Utrolig at det skulle klaffe så fint med været på en Holmenkollsøndag. Det er så man nesten glemmer alle tåkerennene.

Her er det altså indrefilleter lam. De ligger til marinering. Jeg kommer til å servere litt av hvert ved siden av. Og minikuttete rotfrukter samt asparges. Jeg har tenkt å dandere. Så skal jeg se om jeg en gang klarer å lage en god rødvinssus. Der er jeg veldig åpen for forslag om hvordan lage. Jeg bruker jo ikke mye saus og Toro kommer ikke på tale selv om det trolig hadde blitt mer vellykket enn det jeg lager. Durch schaden wirt man klug. Det betyr for meg at jeg prøver og feiler litt underveis og feilene tar jeg når det ikke er viktig. I dag tar det den siste, men håper jeg lykkes. Tipper det, selvgod som jeg er.

Endret 14.03.2010 16:38 av oge
Changes
14.03.2010 16:25
#14973

Endre
Røkt lammelår?
Kor i helvette har du kjøpt det?

Dette er hans beste til flesk og egg.
So langt.

Endret 14.03.2010 16:25 av Changes
Camelon
14.03.2010 16:34
#15938

Endre
Eg trur jamvel det er hans beste til røykt lammelår óg.

Me bønder kauper ikkje maten vår, me får han subsidiert.
oge
14.03.2010 16:40
#8728

Endre
cHANG #14973, det gjelder å ha forbindelser:)) Da får man bare det beste av alt!
oge
14.03.2010 16:45
#8729

Endre
Jøss, jeg tror jeg har lagd litt mye mat. Noen som vil ha en imaginær bit?
Jeg liker forøvrig å bruke kniv. Småhakkete rotfrukter i akkurat, 0.2 mm terninger. Det er lettere etter å ha fått meg noen skikkelig gode kniver som jeg ikke lar noen putte i oppvasken eller sammen med bestikket fra IKEA. Det siste er faktisk det viktigste med kniver. Alle er jo skarpe når man kjøper de, men holder de? Og slipsteinsvalsen er jeg ikke flink til. Noen som kjenner til et knivsliperkurs? Før kom det jo folk på døren som gjorde det for en matpakke.

E: Jeg lurer på om pølsefesten har tatt fra meg litt motorikk;(

Endret 14.03.2010 16:47 av oge
Changes
14.03.2010 18:35
#14974

Endre
Til MKane som bur på vidda, og herper samene i fylla.

oge
14.03.2010 21:43
#8731

Endre
Herpes?
oge
14.03.2010 21:50
#8732

Endre
Fy farao, lam indrefillet er godt, og jeg lagde jo alt for mye og hadde bare yngste på middag sammen med kona. JEg tippet jo det dukket om noen venninner som vanlig. Ok, no deal. For en lunsj jeg skal ha i morgen!! Spørsmålet blir vel om jeg må dele med meg der vi sitter i en Eurest(?) kantine. Det gjør jeg gjerne.

Mitt lille mattips fra denne stunden. Veldig finhakket persillerot (lang) og persillerot (rund). Dette stekes i Kvitseidsmør samt litt oge olje med litt hvitløk. Etter et par minutter tilsettes det kvarte aroma sjampinjånger. Så hadde jeg lyst til å ta på litt rømme, men vi er jo på diett her( sjeg er solidarisk) så jeg slang på litt mer smør i steden. Det var bare knall godt!
Glemte jeg å si asparges, broccoli og blomkål? No potataoes.
rug_0573
14.03.2010 22:56
#11747

Endre
Hjemmelaget tomatsuppea! Men nA skal dykkar få eit tips. Gå i kjøttdisken på feks coop obs, finn en fin pakke okse høyrygg med noen fine litt hele stykker. Her finner dere den beste biff til prisen abv suppekjøtt!
oge
14.03.2010 23:00
#8734

Endre
Sa jeg lunsj? Fytti så godt det kjøttet var. Jewg har nå tatt en bit for, Cammis, fjellis, lunken, MK, rug Gladis og cHANG og enda har jeg mer igjen som går til tassen, mats, Rune og ikke minst mentz junior. Hehe, jeg bare kjørte på noen navn her. Vet at jeg glemte Divien og mange andre også, men divien lager det bedre enn meg uasnsett hvor bra jeg gjør det, men det er helt greit om han bare hadde kommet seg på fora igjen! Og -pk??
oge
14.03.2010 23:13
#8735

Endre
Høyrygg har jo masse smak. Er den gått ut på dato og ekstra mørnet? Hvilken Coop er du i, rug?
rug_0573
14.03.2010 23:21
#11748

Endre
COOP Obs på Løren (eller hva det heter) om den er ekstra mørnet vet jeg ikke. Det virker som om Gilde selger det som skrapkjøtt. Folk betalet nesten 300 spenn for en mager smakløs okse indrefilet og lar gurmekjøttet ligge. Visst er ikke bitene perfeke men herrejeremin for en smak. Og overskuddsfettet bruker jeg til å smøre panna med samt å koke kreft til sausen. Sukk, og konen som har bestemt at det skal gå i dampede grønnsaker helt til våren.
oge
14.03.2010 23:41
#8736

Endre
hÆHÆHÆH, din kone ligner visst på min! Men så er det bare jeg som klarer det. Spise sunnt altså. Og koser meg i tillegg innemellom. Ikke det, det er så mye godt å lage av grønnsaker. Jeg kommer med en rett til deg en dag, rug som konen din kommer til å elske deg for. Det er bare å tenne i peisen, få på litt musikk legge frem pleddet,) Nei, nå var jeg nok litt over kanten, men det tåler du. Skvåsj, åberginer, hvitløk, olje, Jarslberg. Et lite hint.
Camelon
15.03.2010 09:02
#15939

Endre
Kjøper selv mye høyrygg.

Men jeg tviler på om man kan kjøre disse som biff, medium minus.
rug_0573
15.03.2010 09:04
#11750

Endre
Oge;
Snakker vi gratinerte grønnsaker her?
Det er godt men ikke mye sunt :o(

Camelon;
Joda, men en må finne de rette biten.
Det er in med babygrønnsaker, babybiffer går fint sammen med disse.

Endret 15.03.2010 09:05 av rug_0573
Camelon
15.03.2010 09:17
#15940

Endre

Joda, jeg ser helt klart den.
Changes
15.03.2010 18:54
#14975

Endre
Serveres med f.eks. fløtegratinerte poteter/ stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.
Changes
15.03.2010 18:55
#14976

Endre
Høyrygg er fårikål. Koker du det lenge nok, smaker det fårikål også.

Supermat!
Changes
15.03.2010 20:05
#14977

Endre
Her ser vi unge oge på bass. Kledelig skjegg, og bra sving.

Changes
15.03.2010 20:07
#14978

Endre
oge var så begeistra for tamburinen, at han helt gløymde bassen, og svingen fyste parr minutta.
Changes
15.03.2010 20:08
#14979

Endre
Jøss Han speler jo gitarr?
Trudde du var bassmann oge?
Changes
15.03.2010 20:10
#14980

Endre
Jøss Han speler jo gitarr?
Trudde du var bassmann oge?
Changes
15.03.2010 20:14
#14981

Endre
Her er eit intervju med oge.

Changes
15.03.2010 20:22
#14982

Endre
OI OI OI

Oge herper høytalerne med gitarren, for så å gruse gritarren.

Dette var overraskende.
fjellbonde
15.03.2010 20:31
#19558

Endre


Endret 15.03.2010 20:46 av fjellbonde
Changes
15.03.2010 20:34
#14983

Endre
Phil Collins?

Ka i helvette er dette?
Trur du mattopic er ei søppelkasse for avdanka homosexuelle vokalister?
fjellbonde
15.03.2010 20:47
#19559

Endre
sorry ble helt feil.
fjellbonde
15.03.2010 20:56
#19560

Endre
unge oge er i storform der ja. snakk om å herpe scena med gitar i fylla.

Endret 15.03.2010 20:57 av fjellbonde
oge
15.03.2010 21:19
#8737

Endre
Hehe, ja det var tider:) Men gitaren ble "lagt på hyllen" da jeg skjønte at jeg aldri ville lære å synge rent til. Så nå holder jeg meg til tamburinen og noen gang ukulele.

Her ble det stekt laks idag. Alle 4 var til middag. Tipper jeg skal kjøpe en høyrygg en dag snart, men den skal få koke leeenge. Det blir jo flott kraft også til en deilig laspkaus.

Endret 15.03.2010 21:20 av oge
rug_0573
15.03.2010 22:25
#11756

Endre
Du koker fasken meg ikke høyryggen! Æsj, her er takken for å la en stor mathemmelighet slippe ut. Ja ja. Lapskaus! Nei nA, ble helt satt ut, går og legger meg!
oge
16.03.2010 08:27
#8738

Endre
Jeg så coop-hemmeligheten (eller Smart for saks skyld), men jeg har ikke gode nok tenner,) Du får utdype så skal jeg gi det en sjans til. Men sist var det en forventet nedtur.
rug_0573
16.03.2010 10:32
#11758

Endre
merkelig, sier dere at høyryggen er seig?
Jeg må kjøpe meg et stykke og prøve på nytt, har prøvd to ganger før og blitt storfornøyd, men det kan jo være at jeg har smugdrukket for mye rødvin mens jeg stekte og dermed ikke var så nøye på resten.
Changes
16.03.2010 11:36
#14986

Endre
oge
16.03.2010 18:31
#8742

Endre
Så var det bare yngste og jeg til middag i dag. Hun er glad i sushi og maki, men jeg tok en Salma isteden fra CC West. Jada, laks to dager på rad, men noe helt forskjellig likevel. Skjært i skiver og stekte hardt i 10 sekunder på ene siden i smør hvor en fersk hvitløk (Skjærte av bunnen og lot den stå) hadde kost sag på svakere varme en tid før. Hun fikk stekte poteter elles hadde vi ovnsstekt blomkål. Chreme fraich ved siden av. Hun var riktig så fornøyd. Det ble servert Maridalsvann ved siden av. Er det CL-kamp i dag?
Camelon
16.03.2010 19:06
#15944

Endre
Chelsea - Inter idag, med 2-1 til Inter hjemme som utg.pkt. Bør bli bra. Heia Hose!

Makrell til middag, aldri er makrellen feitere, og havregryn, banan og H-melk til dessert.
lunken
16.03.2010 19:08
#12830

Endre
Det hørtes godt ut oge, kos deg med laksen OG CL senere i aften ;-)

Her blir det også en form for fisk, type grateng med brokkoli og poteter. Vann fra springen i glasset.

Ha en hyggelig kveld!
oge
16.03.2010 19:08
#8746

Endre
Er makrellen komen allereie?
Camelon
16.03.2010 19:10
#15945

Endre

Den kom med Karsten igår ;-)
oge
16.03.2010 19:12
#8747

Endre
Takk i like måte lunken. Jeg håper å få inn kampen. Jeg har slitt med det, men tror jeg har Viasat4? Men så lå den visst langt nede i kanalene og etter noen sånne kanaler med snø, det som var før pausefiskene og jeg har gitt opp. Men jentene har jo bladd gjennom all snøen og funnet den. Kanal 42 tror jeg det var.
oge
16.03.2010 19:12
#8748

Endre
Isaksen?
Camelon
16.03.2010 19:32
#15947

Endre
Johannessen
oge
16.03.2010 19:49
#8751

Endre
Karsten, ja:) Han har betydd mye for Start!! Og sikkert for veldig mange også. Vet jo ikke mer om han enn intervjuer sett på sportsrevyen, men det er litt av type. Ikke mye Gekko der.
Changes
16.03.2010 20:00
#14990

Endre
Nå fårre jaggu være nok tullprat.

Ka i helvette er dette for oppførsel?
oge
16.03.2010 20:52
#8752

Endre

Omforlatels, gekko, æ beklage, det er mykkje som ha' hent her si di tid. ....
oge
16.03.2010 20:53
#8753

Endre
Nå snakker vi hvalbiff? Noen tips?

Eller en reptil?

Endret 16.03.2010 20:56 av oge
oge
16.03.2010 21:40
#8756

Endre
Noen ganger blir jeg forvist, hallo!! jeg hadde tenkt å dandere en flekkete gecko?
Selvfølgelig ikke, men lit vågehval eller hva det er vi får kunne jeg tenkt meg. Det var jo hverdagskost da jeg vokste opp. Den smakte alltid tran og det var noe av det verste jeg fikk. Så smakte jeg det igjen på Rorbua på Aker Brygge noen år senere. En skikkelig trailerporsjon med rabatt på ølen(e) som var juleøl (Borg husker jeg så vidt) og det var faktisk ganske så godt. Jeg har spist det flere ganger siden både der og også hjemme, men aldri fått den dit
den fortjener. Ihjelstekt eller hva Rorbua og jeg gjør, tørr.

MK, dette er jo ditt rike, hvordan serverer du hvalkjøttet du finner nystrandet? Jeg trekker tilbake sprøsmålet. Nytt. Hvordan sier du at tyskerne som kjøper det fra deg som tror du har dratt den i sjarken, skal lage den, og til hvilken pris??
tas1
16.03.2010 21:47
#7771

Endre
.

Endret 16.03.2010 21:47 av tas1
oge
16.03.2010 22:26
#8764

Endre
Røkt lammelår, og så er det 4B og sengen. Men kanskje en liten klassiker før sengen om vi skulle treffe på pitbullen igjen.
rug_0573
17.03.2010 06:24
#11759

Endre
Hval?
Et skikkelig tykt stykke biff, som tykkemden på en stor indrefilet. Tørk den med tørkepapir, gni inn med litt olje og rull den i sorte og hvite sesamfrø (sorte fås kjøpt på kinatorget på majorstuen og sikkert også i andre asiabutikker)m stek så godkjumpen på svak varme i noen minutter på hver side. Den skal være 100 rå i midten og ganske langt utover men lekkert stekt utenpå. Server med klumpete ris og fmeks poncho-saus (eller en mikset saus av saoya, teriakin, balsamico osv)
lunken
17.03.2010 11:38
#12831

Endre
Jeg hadde byttet ut hvalen med tunfisk...det vet jeg smaker mye bedre ;-) Med all respekt rug, vi har jo alle forskjellig gane.
MKane
17.03.2010 15:03
#6075

Endre
kvalkjøttet skjæres i syltynne skiver, dyppes i pisket egg, så i en blanding av grillkrydder og kavring, snu det raskt over en godt varmet grill og du har snadder så det holder.
MKane
17.03.2010 15:11
#6076

Endre


Dette kalles for tiden for monstertorsk i media.
Fra tidenes morgen og til bare for noen år siden kalte vi den for kongetorsk.
Denne type fisk ble regnet som en lykkefisk og gjerne tørket og hengt opp ombord i båten eller på fiskebruket.

Men panikken har tatt penneriderne i akersgata og et helt folk er skremt av en fisk som har svømt i havet i all tid.
lunken
17.03.2010 15:12
#12832

Endre
Der har du en sikker oppskrift som eliminerer smaken av hvalkjøttet MKane...Trodde du spiste hval i sushien jeg;-)

Endret 17.03.2010 15:12 av lunken
MKane
17.03.2010 15:14
#6077

Endre
Fra gammelt av ble det hevdet at dette var en egen fiskeart, som visstnok skulle være en leder eller en konge for resten av fiskestimen.

I dag vet vi at Kongetorsken er en helt alminnelig torsk med en misdannelse i hodet som gir fisken et litt merkelig utseende.

Kongetorsken er mest kjent for å være brukt til å forutsi været. Da måtte den sløyes og renses med hodet på, og etter at den var tørket skulle den henges opp i taket i en tynn tråd som var festet til fremste ryggfinne. Folk mente at fisken hadde en egen evne til å dreie mot vinden, og kunne lenge før væromslag fortelle om det ble uvær.

I gamle dager var det vanlig at fiskere som kom langveis fra hadde med seg en Kongetorsk som ble hengt opp i rorbua. Kongetorsken kunne ikke bare spå været, den kunne også bringe lykke. En fisker som fikk syv kongetorsker ville ha lykken med seg på havet så lenge han levde, også når det gjaldt handel og fiskeomsetning
MKane
17.03.2010 15:15
#6078

Endre
Jeg eter ikke kval Lunken, det smakte tran da jeg var unge og glemmer det aldri
Camelon
17.03.2010 15:29
#15949

Endre

Da kan vi med stor sannsynlighet slå fast at Mkane ikke er Olaf Tufte.
lunken
17.03.2010 15:41
#12833

Endre
Kun til orientering US:

Det er slutt på den tiden da hval smakte tran.
oge
17.03.2010 17:42
#8767

Endre
lunken
17.03.2010 11:38
#12831
Det var jeg som spurte om råd med hval ogjeg fikk to svar. Det er ikke så sagt at de har det som yndlingsrett. Forøvrig spennende det du skriver om kongetorsken, MK! Man har gjedde som er underbitt og aurer som har fått lit forvoskt hode og finner. Det er nok ulike grunner for dette, men at oppdrettet har all skyld, er heller ikke jeg med på.
Her er kyllingfillet etterhvert, men først skal jeg få en forsikringsagent på besøk som garanterer 10k ned i årlig forsikringspremie på familien, men det er før han har vært her, hÆHÆHÆHÆ.
Changes
17.03.2010 17:44
#14992

Endre
Her er en oppgave.

Åssen steker man et lammelår?
Vi vil vite temperatur, steketid, og krydderier.

Har kandidatene forstått oppgaven?

Endret 17.03.2010 17:44 av Changes
Stockamateur
17.03.2010 18:09
#6993

Endre
Kandidatene har forstått oppgaven! Lav temp (100-120), lang steketid (>6 timer)og hvitløk/rosmarin.
Stockamateur
17.03.2010 18:13
#6994

Endre
Hvalbiff? Riktig det MKane, det luktet og smakte tran da vi var små. Nå er det en delikatesse etter at jeg kom over barndommens traumatiske opplevelser. Enten jeg lager det hjemme selv eller spiser det på restauranten på Hovedøya. Siste anbefales for alt av sjømat.
fjellbonde
17.03.2010 18:20
#19566

Endre
Lettsaltet lammelår fra Vest Agder

Kilde: Bondelaget 2142 lesere 5 poeng

Antall porsj. 8!!

1 stk lammelår a ca 2 kg

Sprøytesalting:
65 gr salt
0,33 ts sukker
0,5 dl vann

Saltlake:
10 liter vann
2,5 kg salt
300 gr sukker

FREMGANGSMÅTE:
Her brukes det både sprøytesalting og lakesalting

Kokes opp og avkjøles. Sprøytes inn i låret på det tykkeste.

Saltlaken kokes opp og avkjøles. Når låret er ferdig sprøytesaltet legges det i et kar og den kalde laken helles over. La det ligge kaldt i 6-7 dager. Pakk låret inn i folie og legg det i langpanna. Forvarm stekeovnen til 125 grader, stikk steketermometeret inn i låret gjennom folie på det tykkeste og la låret stå til steketermometeret viser ca 75 grader C.

Til middag serveres lettsaltet lammelår med poteter, kålrotstuing og sennepssaus, (hvit saus med litt kraft av lammelåret og litt sterk sennep). Til kveldssnacks serveres lammelåret kaldt med "tjorkokt" kålrot (skivet kålrot kokt i mange timer) og heimelaga flatbrød.

tas1
17.03.2010 18:22
#7774

Endre
Smalahove.

1. Legg hove i ei gryte med vatn.
2. Kok opp, la da koke i 2-3 minutter, so sler du ut vatnet.
3. Fyll gryta opp med kaldt vatn atte og la det koke opp ein gong te. No let du hovet trekje/koke i minst to og ein halv time. Når kjøtet kan grafsast av med fingrane frå kjevevbeinet e da kokt.

Server med kålerabistappe og pote og drikk øl og akevitt!
Auga frå sauen kan du legge i glaset med akevitt og so ta da pao styrt'n.
Lambelåra tek du fø deg te kvelds (om ho ve).
Changes
17.03.2010 18:35
#14993

Endre
Eg har blitt fortalt å steke på 80 grader i 12 timer. Hvitløk og rosmarin.

Hva sier kandidaten til det?
Camelon
17.03.2010 20:08
#15950

Endre
Eg seier go for it!

Eg har endåtil steikt eit på 70 grader.
Changes
17.03.2010 20:11
#14995

Endre
70 grader?

Du spiser det du finner på benker, rundt om kring. Vet ikke om jeg tør dette.

Har man bært det gjennom kjøkkenet, så er det godt nok?
Camelon
17.03.2010 20:15
#15951

Endre
Kvitlauken stikk du inn i kjøtet der du måtte ha lyst, nett slik du bryt deg på kona kvar enda laurdagskveld. Vér ikkje unnseeleg med kvitlauken, fleire titalls fedd er plent passeleg. Rosmarin, salt og pepar. Men eg vil også rå til at steika vert liggjande på ei kvile av rotgrønsaker, olivenolje (dette er det same som utanlandsk smør) og noko vatn.
Camelon
17.03.2010 20:19
#15952

Endre
Vil du ha kjøtet rosa i midten, moner du deg så langt ned mot 65 som du torer, men dette vert mange timar.

Eg har på det meste ete 4-5 ordinære måltid medan eg ventar på steika.

Endret 17.03.2010 20:20 av Camelon
oge
17.03.2010 20:29
#8768

Endre
Mye bra her i kveld, og for en hyggelig tråd:)

Lammelår. Jeg skal lage to til neste helg. Vi blir mange som skal kose oss før Påskeferien.

Så er spørsmålet. Hvordan vil man ha fargen på kjøttet og hvor mørt og saftig. Jeg er ingen ekspert, men det jeg gjør bruker å bli bra, men nå jeg skal jeg gå videre i ytterlighet på stekingen.

Jeg stiller spørsmålet? Hvilken temperatur får kjøttet om det ligger på 57 grader i veldig lang tid. Jo, 57 grader! Og hva sier min danske venninne meg? Dere vet steketermometeret fra Weber som jeg har skrevet over før;) LAMB, RARE 57 grader! Det kan hende jeg setter ovnen til 57 og tar det veldig langsomt med min venninne eller så tar jeg den nok bitte litt varmere til 59 pga. gjestene. Dette gjelder det ene låret. Det andre lar jeg ligge litt til på en noe høyere temperatur 65. Som er litt under medium i følge samme kilde.

Og som mange andre her skrivet, et must! Masse hvitløk i samt godt med Rosmarin. Husk litt god olje å pensle med underveis, da går det litt fortere også.

Lykke til cHANG, dette tror jeg du lager enda bedre enn ribben din som jo er en høydare!

Litt kraftig rødvin passer til lam for de som liker det. Eller aller helst en India Pale Ale for ølhunder som meg.

Endret 17.03.2010 20:35 av oge
Camelon
17.03.2010 20:32
#15954

Endre
Okei.

Da er vi nede i 56 grader.

Noen lavere?
oge
17.03.2010 20:38
#8769

Endre
Jeg rettet til 57, hehe. Men lager jeg stek på sterkere varme (120, eller dårlig tid og med hjelp av dampfunksjon) tar jeg den ut på 55 og da er den gjerne 65 i kjernetemperatur når den er ferdig hvilt.
MKane
17.03.2010 22:22
#6081

Endre
Er det her du kjøper maten ?
oge
17.03.2010 22:48
#8771

Endre
Hehe, jeg så det akkurat på nyhetene. For min del, nei. Jeg vet godt hvor butikken er, men det er ikke steder jeg pleier å vanke så mye. Så handler jeg av og til på et sted som faktisk har vært stengt i over en uke. Gourmetforretning og de Jacobs på baksiden av posen. Centra på Høvik. Stengt på grunn av rotteplage. Og så viser det seg at det er vanskelig å bli kvitt hørte jeg på øsrtlandsendingen i går. De taper 1/2 mill om dagen. Det må være omsetning hvis ikke starter jeg en forretning i andre etasje et sted.

Men at det er mye juks med innvandrerforretningene er vel blitt en kjennsgjerning. De legger ned og bytter butikker seg imellom hele tiden. Når det er sagt handler jeg ofte i slike. Særlig de nyåpnete med sultne eiere som virkelig vil gi deg som kunde det beste som de klarer å finne av grønnsaker der tidlig på morgenen. Da ved start er prisen lav, men så øker prisene og kvaliteten går ned og vips er det en ny eier! Vel, jeg spissformulerer.

Men kjøtt veider jeg selv eller kjøper et sted jeg føler meg trygg, som på Centra, faktisk. JEg har ihvertfall aldri vært syk av noe derfra. Jeg tror det er svært overdrevet dette med mus og rotter og hva det gir av sykdom. Det er svartedauens redsel som fortsatt sitter i oss. De må bare ikke komme fra kloakken, men fra gutte/jenterommet og nybadet i kålånj.
rug_0573
18.03.2010 10:55
#11760

Endre
Oge;
Jeg skrev dette i fjor til påske jeg. Ad grader.
Jeg er litt sær, sikkert, jo, jeg er det.
For å teste dette setter jeg altså et glass vann inn i komfyren og setter steketermometeret i.
Så finner jeg eksakt hva bryteren skal stå på for å få den temperaturen jeg ønsker.

Ellers, ved slik langsteking, så anbefaler jeg at ovnen er heit som stedet vi ikke kan nevne når en setter inn låret.
Så skrur en ned tempen når låret går inn.

Jeg pleier ved slik langsteiking å stå gørrtidlig opp for å sette inn låret, påregn en del timer på steikingen, og desuten, da tempen ikke kommer høyere enn ovnstempen så kan det liksom ikke overstekes, dog tørker det ut.
Klukk klukk!
Camelon
18.03.2010 11:22
#15960

Endre
Enig med den.
Sjokk steika når du setter den inn.
Langtidssteiking kan ikke føre til oversteiking.
Som oftest bruker ikke jeg steiketermometer.
oge
18.03.2010 18:53
#8775

Endre
Det er en skuffet oge som sittter her og skriver nå. Hadde meldt meg på denne Skalldyr for" viderekommende". Så viste det seg at noe galt hadde skjedd ve påmeldingen. Og jeg ble avvist i resepsjonen i en vidunderlig duft;((
Jaj, det er jo ny sjanse, men man har gledet seg til dette siden januar da jeg meldte meg på. Så er det bare en ting å gjøre. Jeg serverer kona stekte kamskjell og en god flaske Sancerre i kveld! Det blir jo kjempehyggelig det også.
oge
18.03.2010 20:53
#8777

Endre
Det ble faktisk veldig godt. Yngste kom også hjem så vi delte brodelig det jeg hadde lagd. Jeg danderte på talerkene og serverte med ris Asparges og en kjempegod saus. Så ble det ganske pent, ikke overlesset som det ofte ble med meg den tiden jeg tok bilder.

Så kommer jo oppmuntringen med yngste, "kan jeg ikke bestille et nytt kurs til deg? Men jeg syns ikke du trenger det for ......" Aiai, jeg smelter og gyver nok løs på et par nye hverdagsmiddager fremover. Det ble servert Maridalsvann til. Noen fra Bergen som vil jeg skal sende litt vann over fjellet?

Så gleder jeg meg til lammemåltidet. Det har vært mange gode tips på stekingen det her!

Jeg starter stekingen altså med veldig varm ovn, for å stenge porer og holde på saften i kjøttet? Så langtids. Middagen er en søndag så jeg har all verdens tid til å følge med på det som nesten ikke skjer. Det skal bli gøy! Og gjestene spiser alltid opp alt jeg lager uansett.
oge
18.03.2010 23:52
#8782

Endre
Tusen takk for medfølelsen, medskribenter!

Endret 18.03.2010 23:58 av oge
oge
18.03.2010 23:53
#8783

Endre
Den filmen likte jeg.


Endret 18.03.2010 23:59 av oge
rug_0573
19.03.2010 07:40
#11764

Endre
He he,
Camelon
19.03.2010 09:01
#15963

Endre
Dette med å stenge porene er nok litt myteomspunnet, vil jeg tro. Det er gjort forsøk med biffsteking på svak varme kontra sterk startvarne. Veiing før og etter viser at steking på svak varme gir det saftigste resultatet. Når jeg har varm startovn er det mest for det estetiske og konsistensielle.
tas1
19.03.2010 09:24
#7778

Endre
Hvor varmt blir det egentlig på stekepanna (ved såkalt sterk varme?)
Personlig bruner jeg indrefilet'n kjapt på panna før jeg setter den inn i stekeoven på 200 grader den siste halve timen (etter at den har kvilt seg i 10 min.)
rug_0573
19.03.2010 10:46
#11765

Endre
Camelon, vi jakter smak, ikke porer :o)
Men ja, det er myteomspunnet.
oge
19.03.2010 17:48
#8784

Endre
Det var fint å få oppklart, det med porene altså. Si det til en gutt i kvisealdreren så får man svar,) Hvaer sterk varme, spør du tassen. Ja, det er vel relativt. Ikke vet jeg, men kjøttet skal ikke bli brent. Jeg putter i når smøret begynner (!) å bli brunt og pleier å treffe fint med det.

Så har jeg et tips. Disse lange paprikaene. Skjær i lange strimler (delt på 6 langs) Stek på veldig sterk varme så det blir skikkelig svidd i i striper på tvers i en grillpanne. Jeg har ikke grill panne, men har fått det servert. Det passer veldig fint til biffen og svært delikat. Ellers blir nok resultatet av hard kort steking og så i ovnen på lav varme det samme som å periodesteke som Brimien sverger til. Jevn farge gjennom hele. Jeg skal prøve i dag.

Nå har jeg spist nok sjømat for denne uken. Nå er det helg. En boks pils er åpnet etter god dont denne uken.

Changes
19.03.2010 18:15
#14996

Endre
Som foraleiar, liker jeg best at pils drikkes fra glassflaske. Bjørnungene er i ferd med å dø ut.

Erru for lat til å bære bjørnungene hjem?
Smaken er jo SÅ mye bedre.

Dette til orientazioooon, på fora.

Endret 19.03.2010 18:16 av Changes
Phoebus
19.03.2010 18:49
#8961

Endre
Enig med sistærede. Blikkbokser er for fiskeboller og spagetti Rimini.
oge
19.03.2010 19:10
#8786

Endre
Jeg er også enig, men det bråker så innmarri de glassflaskene. Men Nøgne Ø kommer jo på glass som ikke trengs pantes der på morgen med alt bråket det føre med seg,) Bjørnebrygg er det forresten lenge siden jeg har smakt, men mener den passer til trygden. Den kostet vel 8.80 sist jeg smakte den. Men nå driukker jeg faktisk Hansa. Nye Rimi i Sandvika hadde ikke Aass pilsner. Hansa var ok den også, men langt fra det samme. Ooops nå må jeg passe løken!!
oge
19.03.2010 20:49
#8787

Endre
Så gjorde jeg tassen vri i dag. Visste ikke når yngste skulle komme hjem fra jobb, så inn i ovnen på grovkjøkkenet. Den vanlige var fylt med fløtegratinerte poteter tilsatt mye ekstra fløte, hvitløk restene av chreme fraichen med soya og Jarslberg på toppen. Den smakte ikke jeg på. Jeg må jo passe linjene)
Så viste det seg at den ganske så nye IKEA-komfyreren vi har der inne i det andre rommet hadde minimumstemperatur på 80 grader. Jeg lurer på å sende den tilbake. Jeg puttet inn biffene etter å ha stekt på "sterk" varme og slo av hele ovnen. Det ble nok en gjennomsnittstemperatur som tassen foreskrev. Den stod der nok også godt over halvtimen før jentungen kom hjem, men kjøttet ble bare helt utrolig bra. Rårå til medium og helt lik gjennom hele. Samt nesten ikke kraft som hadde rent ut. Så saftig. Fy fara det var en god kjøttbit og så har jeg mer igjen som jeg kan snause på etterhvert. Biffen var forøvrig en frossen indrefillet kjøpt på tilbud til 179 på Nye Rimi, Sandvika. Mat er så godt at det er gøy å bli feit!! Jeg bare gjentar det i det kjedsommelige. Og så er det hyggelig her med dere som bidrar og lærer meg nye ting hver dag! Samt får meg til å le.

Endret 19.03.2010 20:55 av oge
oge
20.03.2010 11:49
#8807

Endre
Og så var det frokosttid, jeg har huset for meg selv og fant frem restene fra gårdagens biff. Det var 1 igjen. Aiai, den smakte godt kald også. Perfekt stekt!
Her er det bestillt sushi av yngste til henne og noen venninner som skal hit i kveld. Kona har funnet ut at hun skal ta en renselseskur i dag. Ikke spør meg mer om det. Jeg bare rister litt oppgitt på hodet, men her gjør vi det vi vil.

Så da vet jeg ikke helt hva jeg skal finne på. Jeg skal lage kraft på oksehaler og et stort stykke bog i dag for neste ukes lapskauser. Hmm, mett blir jeg sikkert i kveld også eller skal jeg være solidarisk og presse ned en boks med pulver og sitte på rammen neste døgn? NUPP!
Changes
20.03.2010 11:59
#14999

Endre
åssen et du kald biff?
oge
20.03.2010 12:11
#8808

Endre
Kverulerer du på språket mitt nå, cHANG! Ok, nå skjønte jeg. Hehe, jo eg et han rett frå neven med ein kald ved sida av.
oge
20.03.2010 13:55
#8813

Endre
Vi får gjøre oss litt flid i dag. Gratulerer til jentene som tok trippel forresten. Gøy!




Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS