"
Du er her: Forside > Politikk > vi trenger en innstraming
vi trenger en innstraming
Gorodn
31.05.2001 00:51
#322

Endre
støtter flere avgifter
Big Balls
31.05.2001 02:27
#732

Endre
Jeg har en drøm. En drøm om en modig politiker, en modig politisk organisasjon, utsprunget av folket, for folket. En drøm om en politiker som har mot til å reise rundt på skoler og aldershjem, og strø om seg med løfter, ikke om mer penger, men mindre. Mindre til skole, mindre til helse og sosial, mindre til eldre og syke, mindre til de unge. Mindre til alle.

Mindre fra staten til folket, og dermed mindre til staten fra folket. Det er jo slik det må begynne, reduksjon av utgifter må komme før reduksjon av inntekter. Går vi med på det?

Til gjengjeld får vi et friere samfunn. Et varmt samfunn hvor vi tar vare på hverandre, som erstatter et kjølig samfunn hvor en følelseskald stat skulle ta vare på de svake. Et fritt samfunn hvor mangel på nestekjærlighet får konekvenser, fordi staten ikke dekker over manglende moral i samfunnet. Et slikt samfunn stiller krav til hver enkelt av oss, og gir intensiver for å utvikle det beste i oss selv.

Statlig ansvar må gradvis erstattes med individuelt ansvar. Lover og regler som gir oss rettigheter til andres utkomme må gradvis fjernes. Vi må erkjenne at all tvungen velferd er tyveri.

Er dette enda for høyt for dere? Du er oppvokst med å høre at velferdsstaten er et gode. Du har lært at velferd til alle, et sosialt sikkerhetsnett, det er et gode sosialdemokratiet har gitt denne verden. Du har lært at Norge og Skandinavia er enestående, de beste land i verden å leve i. Å erkjenne at det ikke er slik. det krever at du tar et skritt til siden, og analyserer fakta. Det krever at du er villig til å kaste av deg selve bærebjelkene i din livsanskuelse, en anskuelse som jo ikke er din, men som du har "lært" gjennom skole og media. Det krever intellektuel integritet

Min drøm er at en dag vil så mange forstå, at dette samfunnet blir en realitet.
Antiterror
01.06.2001 01:34
#25

Endre
For en gangs skyld veldig enig med deg Balls - veien til et bedre samfunn er ikke å overlate alt i hendene på "Staten".

En annen sak er at folk ikke innser at veien til real-lønnsøkning er nettopp gjennom skatteletter og ikke fordyrende lønnsoppgjør. Fint at Gjedrem tar LO og renteaksjonen i skole.
LO og NHO burde jo helst forhandlet samlet mot regjeringen for å senke skattetrykket her til lands.
MrWord
01.06.2001 13:13
#1311

Endre
re Antiterror
Det der var faktisk den beste ideen jeg har hørt på lenge. "Det kommer de sikkert til å gjøre" var det første jeg tenkte. Meeeen. så kom jeg på at vi har nettopp fått en PolPot-sympatisør ved LO-roret. Hun drømmer vel fremdeles om klassekamp og væpna revvolusjon og mer makt til de giddaløse slabbedaskene av noen venner hun har. Det begynner å bli dårlig med livsløgner igjen her *sukke*
Big Balls
01.06.2001 15:24
#755

Endre
" giddaløse slabbedaskene " ...hehe...

Må si jeg er dypt skuffet over politikken til Jensemann. Han var jo så fornuftig en periode, var jo nesten FrP-politikk han forfektet i enkelte sammenhenger, før han ble konge. Carl Ivar er sikkert like skuffet og overrasket. Carl Ivar gledet seg stort til å få Jensemann ved roret. Han proklamerte at nå skulle vi få FrP-politikk også i AP. Men isteden har vi fått en regjering som er så rød at vi må tilbake til før Gro-tiden for å finne maken.
skipper*
01.06.2001 20:29
#241

Endre
Lønnsopgjøret 2001 må bli som følger..

INGEN KRONETILLEGG TIL NOEN inklusivt ledere , men

1. Alle arbeidstakere med inntekt under 330.000 får 5 % effektiv skattelette ... de over får 330.000 får 1%

2. Energiavgiften på drivstoff og el- halveres slik at bensinprisen kommer ned i NOk 6 pr liter..

Da vil også renten synke med 1 til 2 % og hele norge vil være happy, for da er vi på riktig spor

innstrammingen må komme der hvor den trengs mest i den norske stats utgifter...
[Endret 01.06.01 20:29 av skipper*]
Frost
03.06.2001 22:43
#538

Endre
Positiv til: At staten tar seg av de som faller utenfor, høye bensinpriser, høyere skatt for de som tjener mye, røykelov, avgifter på alt som påfører samfunnet enda større kostnader.

Negativ til: Egoisme, kynisme, ineffektivt byråkrati, sløsing, avgifter som bare er der for at staten skal kunne sløse enda mer på detaljstyring av nevnte avgifter.

Et forslag til forbedring: Innfør en fast skatteprosent for alle, som slår inn først ved f.eks. 200.000, la oss si på 50%. Tjener du 200K, betaler du 0 i skatt, 300K blir 50K skatt (16.7%) , 400K blir 100K skatt (25%) etc. Tjener du under 200K betaler du negativ skatt, dvs staten betaler deg. 100K gir deg 50K tilbake på skatten. 0 inntekt gir deg 100K. Det fine er at man kan bruke det samme systemet for inn og utbetaling, og spare penger ved å forenkle byråkratiet. Et annet poeng er at man blir kvitt en av ulempene med progr. økende skatte-prosent, nemlig at man til slutt betaler så mye i skatt per krone at man til slutt tar knekken på ønsket om å jobbe.
Risky trader jr.
08.06.2001 09:47
#767

Endre
re: Frost,

Helt enig i at vi bør ha et enklere skatesystem, men...

Er du klar over hvor mye ditt forslag vil koste i form av tapte inntekter...? I følge mine beregninger godt over 100mrd...

Og det kan bli vanskelig å gjennomføre eller...?

La oss heller få en flat skatt på kapital og arbeid...på 30%. Slik sparer vi enorme summer på byrokrati, og slipper delingsmodell og annet ****skap!Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS