"
Du er her: Forside > Politikk > De var sexslaver for kirkens menn
De var sexslaver for kirkens menn
limit
09.12.2002 13:21
#976

Endre
De var sexslaver for kirkens menn

OFFER: James Hogan (47) er en av de 450 ofrene som nå har saksøkt erkebispedømmet i Boston. Han og flere andre menn anklager fader Joseph Birmingham for sexmisbruk.
Foto: SCANPIX/AP


VISSTE: Kardinal Bernard Law skal ha visst om sexmisbruket, og nøyd seg med å omplassere prester når de ble beskyldt for misbruk.
Prestene i Boston dopet seg på kokain og sexmisbrukte småjenter som ville bli nonner. Tirsdag ble 2200 sider av de hemmelige dokumentene gjort kjent. Nå håper 450 sexofre at de 60 prestene får sin dom på jorda.
EUGENE BRANDAL LARAN
Onsdag 4. desember 2002 19:47,
oppdatert 5:26

De interne dokumentene fra erkebispedømmet i Boston ble offentliggjort i går etter en kjennelse fra høyesterett. Papirene har vært holdt hemmelige i mange år, og omhandler åtte navngitte presters systematiske misbruk av tenåringer i kirka.

Nå er over 400 prester og andre personer tilknyttet kirka saksøkt av ofrene for misbruket som begynte for i hvert fall 30 år siden.

Samleie med Jesus
Avisa Boston Globe har gjennomgått papirene, og beskyldningene mot prestene er svært grove:

En av prestene oppfordret jentene i kirkesamfunnet til å være «Jesu' bruder», og han beskrev seg selv som «Jesu' tilbakekomst til jorda», for å lure jentene til å ha sex med ham.

- Han pleide å be meg fantasere om at det var Jesus som berørte, kysset og hadde samleie med meg, skriver en av jentene i et brev som er holdt skjult siden 1993.

Presten innrømmer at opplysningene om ham i dokumentene er korrekte.

- Jeg ville få dem til å elske Jesus enda mer intimt og nært. Jeg prøvde å vise at Jesus er menneskelig, og at du skal elske ham som et menneske.

- Jeg mente at hvis jeg var intime med jentene, ville de forstå hvordan det ville vært med Jesus. Dette var vidunderlige jenter.

Visste om misbruket
Flere prester skal ha misbrukt kokain og andre narkotiske stoffer, og det finnes en rekke beskyldninger om sexmisbruk av tenåringsjenter. Kirkeledere i Boston visste om misbruket, men prøvde å dysse ned hele skandalen. Advokatene til de 450 ofrene tror dokumentene beviser at prestene bare ble omplassert til andre menigheter etter at sexmisbruket ble kjent for kirkeledelsen.

- Vi har aldri sett noe erkebispedømme hvor sexmisbruk har vært så utbredt, sier David Clohessy som leder SNAP, en støtteorganisasjon for folk som er misbrukt av prester.

- Det går helt klart fram at flere kirkeledere visste om prestenes misbruk svært tidlig. Men de gjorde altfor lite for å beskytte ofrene: Ikke bare de små, uskyldige barna, men også voksne, gutter, jenter, ansatte i kirkene og vanlige lekfolk.

De 2200 sidene som ble frigitt i går var bare de første i en lang rekke hemmelige papirer om sexmisbruk i erkebispedømmet i Boston. Det er fremdeles uklart hvor lang tid det vil ta å komme til bunns i skandalen.--------------------------------------------------------------------------------
Les mer om skandalen, og se brevene hos Boston Globe


Heksen
09.12.2002 13:26
#1575

Endre
Vi vet jo at det finnes dritsekker blant alle raser , religioner, nasjoner .
So what ?
Er det dette vi skal lære av ditt innlegg ?
Heksen
09.12.2002 13:41
#1576

Endre
Men på andre siden er det jo deilig å vite at jeg er ikke slik som han .

På tiden å åpne en toppikk med heading:

Jeg er ikke slik som hun/han !
Vi er ikke slik som dem !
undervurdert
09.12.2002 13:53
#5882

Endre
For de som ikke visste det:

Religion er roten til alt vondt/ondt osv....
Camelon
09.12.2002 13:58
#5422

Endre

... i tillegg til den delen som ligger utenfor penisroten.
Phoebus
09.12.2002 14:04
#1648

Endre
Godt at man fremdeles evner å få tak i en dame uten å måtte oppsøke horehus eller kristne miljøer.
nynatural
09.12.2002 14:16
#1211

Endre
Skinnhellighet er vel det religionens menn er best på enten de tilhører Jesus Christ superstars, Allahs voktere eller andre.
Og problemer er til for å feies under teppet, ifølge Bostons Teppeservice!
Big Balls
09.12.2002 18:20
#1720

Endre
Dette emnet hører vel under "hvor dum får man lov å være?".

Kan man virkelig "lure" blivende nonner til sex? Skulle tro dette er mennesker som er svært bevisst på dette med sex. Det får være måte på å skyve alt ansvar på den andre part. Enhver tenåring vet utmerket godt hva som er i ferd med å skje når situasjonen blir mer og mer intim. Det er ønsket om å bli forført som gjør at man ikke sier fra og går sin vei. Alle har den muligheten. Du tar selv valget om du vil være med på det som skjer. Disse jentene/guttene som ikke gikk sin vei må selv bære sin del av ansvaret. Overgrep er det bare i tilfeller hvor man ble tatt med makt på en slik måte at man ikke kunne unnslippe.

Men "prestene" har utvilsomt hovedansvaret. De er i en posisjon hvor man forventer at slikt ikke forekommer. I tillegg har de ansvar i rollen som maktperson i forhold til tenåringene.

Men det byr meg sterkt i mot den jamringen en del jenter kommer med når de har gjort noe de angrer på. Da er det oss gutta som har skylden.
Heksen
09.12.2002 20:45
#1583

Endre
Prester misbrukte nonner

Vatikanet erkjente tirsdag at flere prester og misjonærer har misbrukt nonner seksuelt. Noen ble voldtatt og flere ble tvunget til å ta abort.

Aftenposten Interaktiv/Reuters

Den italienske dagsavisen La Repubblica offentliggjorde tirsdag innholdet i en rapport som avslører sex-overgrepene. Vatikanet innrømmet tirsdag at innholdet i rapporten stemmer.

Noen prester og misjonærer skal ha tvunget nonner til å ha sex med dem. I noen tilfeller ble det begått voldtekt og nonner ble tvunget til å ta abort.

Noen nonner ble også tvunget til å bruke p-piller, ifølge rapporten i La Repubblica.

Vatikanet sier at sex-overgrepene har funnet sted i et begrenset geografisk område. Men i rapporten står det at de skal ha pågått i 23 land, inkludert USA, Brasil, Pilippinene, India, Irland og Italia.
Heksen
09.12.2002 20:46
#1584

Endre
117 sex-overgrep
SKIEN: Landsforeningen Rettferd for Taperne har registrert 117 tilfeller av sex-overgrep mot gutter. Overgrepene skal ha funnet sted mens barna bodde på institusjoner. Foreningens leder, Ola Ødegaard, har mottatt flere henvendelser også fra telemarkinger.


TROND ANDERSEN- Siden 1993 har 117 menn i alderen 28 til 58 år tatt kontakt med oss for å søke om billighetserstatning etter å ha vært utsatt for sex-forbrytelser fra såkalte kristne personer mens de bodde på en eller annen form for barneinstitusjoner. Sakene er foreldet strafferettslig, men for billighetserstatning er det ingen foreldelse. Jeg er overbevist om at vi vil få langt flere søksmål av denne typen, også fra Telemark, fordi det bak de 117 skjuler seg uhyggelige mørketall, sier generalsekretær Ola Ødegaard i Landsforeningen Rettferd for Taperne.
- Vi har foreløpig ingen fylkesoversikt, men personlig vet jeg om telemarkinger som bærer på rystende opplevelser fra det vi kaller kristne miljøer.
DE GLEMTE OFRE
- Kirken har vedkjent seg sitt ansvar når det gjelder overgrep mot kvinner i kristne miljøer, mens gutter og barn er blitt de glemte ofre. Siden 1995 har om lag 500 kvinner fortalt om sex-overgrep i bedehus- og kirkelige miljøer. Jeg er hellig overbevist om at tallet på gutter og småbarn som har hatt skrekkopplevelser med kristne overgripere og pedofile kan få tallet på misbrukte kvinner til å blekne. Kvinnene har hatt det enklere med å finne fora der de kan berette om sine opplevelser. For småbarn som er blitt truet og skremt til å tie om hva de har vært utsatt for, har det vært mye vanskeligere å oppsøke mennesker de tør betro seg til, sier Ødegaard.
KIRKELIG STØTTEGRUPPE
For fire og et halvt år siden ble Kirkens ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep etablert.
- Vi har vært svært opptatt av overgrep mot kvinner. Men Rettferd for Tapernes registrering av over hundre overgrep mot gutter og småbarn gjør at vi må sette søkelys også på disse. Derfor ønsker vi at Kirken oppretter et eget ressurssenter for denne type ofre. Det er stor vilje på kirkelig hold til å ta opp sex-overgrep i kristne miljøer. Jeg håper det nye ressurssenteret kan være på plass i løpet av neste år, forteller Elisabeth Torp, prest og daglig leder av det foreløpig første ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep.
VERDIGHET OG SELVTILLIT
- En billighetserstatning kan ikke viske ut barndommens traumer og sjokk. Men den kan i det minste gi ofrene en ny verdighet og selvtillit, en bekreftelse på at samfunnet ikke tolererer det de opplevde som vergeløse barn prisgitt fremmedes lyster og mishandling. Til å drive eller føre oppsyn med barnehjem, skolehjem og fosterhjem foretrakk man ofte prester, klokkere, kirketjenere og predikanter, fordi man mente at kristne personer hadde særlige kvalifikasjoner på dette feltet. Det vi vet i dag er at slike mennesker med pedofil legning fikk et ypperlig skalkeskjul for å leve ut sine drifter. Nå må samfunnet gjøre sitt til å bøte på skadene, sier Ødegaard.

Heksen
09.12.2002 20:50
#1585

Endre
Paven ba om forlatelse online
Av: Ole Valaker 23. nov 2001 10:40

Her sender pave Johannes Paul II sin aller første e-post. Innholdet var meget spesielt.

Torsdag var det et historisk øyeblikk i Clementine-hallen i Vatikanet. Paven skulle sende sin første melding via internett.
Den brukte han til å be ofre, inkludert nonner i den tredje verden, om unnskyldning for prester og misjonærers seksuelle overgrep.


Paven i velkjent stil. Under e-postseansen i Vatikanet torsdag var han mer våken.


Les mer her:

Vatikanets hjemmeside
Dysset ned
I mars i år avslørte en rapport at sex-overgrepene ha funnet sted i minst 23 land, deriblant USA, Brasil, Filippinene, Irland, India og Italia. Flertallet av overgrepene skal ha skjedd mot nonner i Afrika.

Rapporten ble laget av lege og nonne Maura O'Donohue i i 1995, men først etter at den ble offentlig kjent, innrømmet Vatikanet at prester og misjonærer har tvunget nonner verden over til sex.
fjellbonde
09.12.2002 20:50
#3468

Endre
er du prest big balls?
Heksen
09.12.2002 20:53
#1586

Endre
Fransk lærerpar dømt for overgrep mot barn
Utskriftsvennlig versjon
Tips en venn om saken!


En fransk lærerinne og hennes ektemann ble onsdag siktet for å ha straffet urolige barn med voldtekt og annen seksuell mishandling. Minst fire barn skal ha vært utsatt for overgrepene.
Onsdag 5. september 2001 20:09

Foreldrene til disse barna gikk til politiet, etter at barna hadde oppført seg merkelig. Politiet satte i gang en etterforskning som nå har ført til at mannen er siktet for voldtekt og kvinnen for medvirkning til voldtekt.

Kvinnen skal ha tatt initiativet til overgrepene, ved å skremme barna med at mannen ville voldta dem og deretter overlevere dem til ham, hvis de ikke roet seg. Overgrepene skjedde i Buquoy ved byen Arras, rundt 45 kilometer sørvest for Lille i Nord-Frankrike.

Saken kommer som et nytt sjokk for franskmennene, etter at to franske geistlige tirsdag i to ulike saker ble dømt for ikke å ha forhindret seksuell mishandling av mindreårige. Den ene av de to var en biskop, som skal ha latt være å avsløre en lavere geistligs overgrep.

Pierre Pican, biskop i Bayeux-Lisieux i Vest-Frankrike, kjente til prestens handlinger men gjorde ikke noe for å forhindre at de fortsatte. Presten ble senere dømt til 18 års fengsel for å ha voldtatt én gutt og mishandlet ti andre seksuelt i årene fra 1989 til 1996.
Heksen
09.12.2002 20:55
#1587

Endre
Lærer tilstår elev-sex
Av ØYSTEIN MILLI

Den sexsiktede læreren fra Buskerud innrømmer nå at han har hatt seksuell omgang med en elev - en mindreårig jente.
Tips en venn om denne saken! - Se dagens mest populære tips!

Han vedgår også at han har utnyttet sin stilling som lærer for å få seksuell omgang med jenta.
Heksen
09.12.2002 21:01
#1588

Endre
Big Balls [1736]
Er du sikker på at:
jeg siterer"

"Dette emnet hører vel under "hvor dum får man lov å være?"."
TIMBER
10.12.2002 00:33
#934

Endre
Heksen, hva lever du av, du sitter jo hele dagen og brisker deg som en allviter og arogant korigerer i øst og vest.
Kan du ikke snart se om du ikke finner noen likesinnede i ditt nærmiljø.
Jeg er dritt lei både deg og arogansen din.
Reppenskara
10.12.2002 01:02
#1549

Endre
Alle disse hyklerske kristne.... Det må da vel være noe av det verste Gud har skapt???

;-)

mvhR
Heksen
10.12.2002 07:05
#1591

Endre
TIMBER
helt enkelt:
når du ser på venstre siden "Heksen"
så hopp over innlegget.
blink
10.12.2002 18:38
#2839

Endre
Tror det er en avsporing å "hefte" seg med at dette skjer i kristne miljøer.
Det skjer over alt. Og det er ofte maktpersoner som missbruker sin makt.

I gammel norsk historie hadde vi storbonden og tjenestejentene.
I krig har vi soldater og fiendens kvinner.
osv. osv.
Heksen
10.12.2002 19:51
#1592

Endre
Blink
det var akkurat det jeg mente.
Lærere, befal , soldater, politikere, prester , psykologer alle de som har makt kan være potensielle overgripere.
Det er absolutt feil å hefte et medansvar til offeret.


[Endret 10.12.02 19:53 av Heksen]
blink
10.12.2002 21:31
#2843

Endre
re heksen
Det kan svært gjerne hefte et medansvar på offeret.
I mange tilfeller gjør det også det, desverre.

Det er et merkelig fenomen, men det skjer faktisk at kvinner ( spesiellt ) produserer sine egne historier.

Straffen for slikt burde vært tilsvarende det "et faktisk" overgrep kunne gitt.

Det skjer også at kvinner ( spesiellt ) får "bondeanger" og kamuflerer sitt egne "feil" med å anmelde "den hemmelige partneren" for å bevare sitt renome eller sin "offentlige" partner.
blink
10.12.2002 21:45
#2844

Endre
I vår kultur er det et "ekstremt" sterkt moralistisk fokus på denne type saker.
Resultatet av det blir desverre at enkeltmennesker "kvier" seg for å innrømme "seksuelle forhold" som samfunnet ikke "aksepterer".
Når så dette blir avslørt eller den ene part får "traumer" p.g.a. angst for avsløring, blir det veldig enkelt å skyve ansvaret over på den andre.
I de fleste tilfeller vil "moralsamfunnet" få de svarene de ønsker å legge tilrette for en feilaktig forklaring fra den "anntatt" svake part.

Vi ser daglig i media at seksuell omgang mellom eldre ungdom og yngre ungdom, framstilles som voldtekt og overgrep. Når en setter seg bedre inn i saken ser en ofte at det ikke har skjedd noen voltekt eller overgrep. Det er bare moralsamfunnet sin måte å gi uttrykk for at det har skjedd noe "uønsket".

Jeg tror kanskje "moralsamfunnet" har flere offer, enn overgriperene.
Eksempelvis Bjung-saken.
Gjennomføringen av den saken må medført utrolig mange offer.[Endret 10.12.02 21:46 av blink]
[Endret 10.12.02 21:49 av blink]Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS