"
Du er her: Forside > Politikk > Advarer mot terror mot turiststeder
Advarer mot terror mot turiststeder
ghe
24.06.2003 00:42
#2350

Endre
Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida har flere hundre medlemmer som er klare til å slå til mot både turiststeder og økonomiske mål, viser FN-rapport.

Ifølge den franske terrorist-eksperten Roland Jacquard kommer FN neste uke til å offentliggjøre en rapport som viser at rundt 800 al-Qaida-medlemmer verden rundt er klare til å utføre nye terrorangrep, skriver svenske Expressen.

I et intervju med den franske TV-kanalen France 2 sier Jacquard at bin Laden før den 11.september 2001 forutså det amerikanske angrepet på Afghanistan, og sendte ut rundt 800 geriljakrigere fra landet.

- Dette er personer med god intellektuelle og paramilitær utdanning og de har spredt seg til flere land der de kan handle selvstendig, sa Jacquard som er leder for det Internasjonale instituttet for overvåking av terrorisme og medforfatter til FN-rapporten.

Terror-eksperten mener disse al-Qaida-cellene er ekstremt farlige, og sier det har blitt vanskeligere for etterretningstjenestene å spore disse.

Disse terroristene har rettet sin virksomhet inn på både turiststeder og økonomiske mål, sier han.

Terrornettverket al-Qaida som anklages for terrorangrepene i USA 11.september 2001, mistenkes også å ligge bak selvmordsangrepene i Saudi-Arabia og Marokko.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS