"
Du er her: Forside > Politikk > Krigen i IRAK er ikke over.....
Krigen i IRAK er ikke over.....
Gorodn
23.07.2003 12:56
#8775

Endre
Daglig likvideres okkupantene fra USA ......
Tragisk, men ikke uventet.


faen
23.07.2003 13:28
#624

Endre
Unnskyld,
synes det stod " stadig likvide okkupanter fra USA"

min feil.
Shogun
25.07.2003 16:36
#5233

Endre
Er det saa tragisk......blir ikke et nytt demokrati skapt.
Det hendte med Tyskland , det hendte med Japan.

Begge fri og gode stater i dag, saa hva syter du for gorodom

Shogun
longterm1
25.07.2003 20:15
#1051

Endre
Hmmm, har du lest riktig Shogun, eller mener du det er helt greit at amerikanske soldater daglig bøter med livet i Irak?
cipo
26.07.2003 01:19
#3283

Endre

IKKE STORTINGET: Japanske medlemmer av opposisjonen, ledet av Yuko Mori (på toppen), forsøker å hindre at parlamentspresidenten gjennomfører vedtaket om å sende soldater til Irak. Foto: AP

Ikkje akkurat norge'
Ser for meg Siv jensen i kamp med jagland og jon lilletun....
dr. Stockman
26.07.2003 12:50
#2300

Endre
For de som måtte tvile så viser nedenstående beretning med all tydelighet at det ikke spares på kruttet når man skal feire slutten på Saddam-dynastiet. Ikke så rart forresten at en og annen kan bli offer for amerikanske og israelske streifskudd når man her får 31 drepte på ett brett av vennligsinnede kuler. Tall som burde føre til betraktelig ettertanke for Heksen.

========================================================

I Bagdad er 31 irakere skutt og drept av tilfeldige kuler avfyrt under feiringen av at amerikanske styrker sist uke drepte Saddam Husseins to sønner Uday og Qusay.

76 personer ble også skadd under feiringen, 40 av dem alvorlig, skriver Al-Moatamar, en avis som styres av Iraks nasjonalkongress (INC).

To barn var blant de 31 som ble drept.

Den amerikanske okkupasjonsmakten forbyr skyting som en måte å feire på, men innrømmer at det blir vanskelig å få slutt på denne praksisen.
Beins
26.07.2003 19:43
#255

Endre
Intervju med eksil-iraker fra Stavanger Aftenblad:

"Publisert 26. juli 2003 09:54
Irakkurderen Shirwan Aziz på Gausel er glad for drapene på Saddam-sønnene Uday og Qusay. - Min egen bror ble drept av regimet, nå får Saddam oppleve det samme.


Shirwan Aziz og Halale Daras sørger over skjebnen til mange familiemedlemmer i Irak, men gleder seg over at Uday og Qusay er døde. (Foto: Fredrik Refvem)

Ingeborg Marie Jensen

Shirwan Aziz forteller at han selv løftet sin døde bror ut av kjøleskapet hos sikkerhetspolitiet i Irak i 1987. Han er glad for at to av de som stod bak dette, Saddam Husseins sønner Uday og Qusay, er døde.

Hatet mot Saddam Hussein og hans sønner er sterkt i det kurdiske miljøet. Så sterkt at de ikke ønsker å ta sjansen på å stille dem for retten.

- De er ikke vanlige mennesker og kan ikke behandles som det. Vi stoler ikke på at en rettssak ville bli streng nok for dem. Det er noe annet med døtrene til Saddam Hussein, de kan vi være med på å beskytte, sier Avan Mariwan, barndomsvenn av Shirwan Aziz.

- Dette var mennesker som drepte bare for moro skyld, sier Shirwan Aziz.

Han viser til Halabga, som ble bombet med kjemiske våpen i 1988. Hans kone, Halale Daras, familie kommer derfra, og hun regner med at 60-70 av hennes slektninger omkom i bombingen.

Azaz og kona Halale Dara var forlovet da alt dette skjedde. Han var 26 og hun var 19 år. Han bodde sammen med mor, to søstre og fire brødre. Azaz og Dara har tre barn, sønnen Amez på 2, datteren Avar på 10 og sønnen Akar på 15.

Takker amerikanerne
- Amerikanerne har hjulpet oss å fjerne et regime som har tatt tusenvis av liv, det er vi takknemlige for, uten dem kunne dette fortsatt i årevis, sier Aziz.

Fram til situasjonen har roet seg, tror han det er bra at amerikanerne er tilstede i landet. Han tror ikke på et fredelig Irak i løpet av veldig kort tid, men på sikt ønsker han seg en ren irakisk regjering, også med kurdere.

Aziz forteller at han kommer fra Sulaimaniha i Nord-Irak, der han bodde sammen med sin mor og sine brødre og søstre.

Tok 14 nabogutter
- En natt i april 1986 kom folk fra sikkerhetspolitiets akuttavdeling hjem til familien og tok meg og lillebroren min. De slo og sparket både oss og moren vår. Nattskjortene ble revet i stykker og brukt som bind for øynene. Hendene ble bundet og vi ble ført ut i bilen og fraktet vekk, forteller Aziz.

Fant ikke broren
- Den samme kvelden ble 14 andre unge menn i den samme gaten tatt og fraktet til en barneskole i nærheten. Der ble vi holdt fanget i seks måneder. - Vi var låst fast i gulvet eller veggen med håndjern, og fikk ikke engang forlate rommet for å gå på toalettet.

- Etter seks måneder ble jeg løslatt. Da hadde mor solgt huset til sikkerhetspolitiet mot at de skulle slippe løs broren min og meg. Hun konsentrerte seg mest om meg fordi jeg hadde rømt fra militæret to-tre ganger.

Dette var mens krigen mellom Iran og Irak pågikk, og det ble sett på som svært alvorlig å ikke delta på Iraks side.

- Avtalen var at min yngre bror skulle bli løslatt like etterpå. Men det skjedde ikke. I et og et halvt år etter at jeg ble løslatt, prøvde vi å finne ut hvor han var. De sa at han var sendt til et fengsel i Bagdad, Fazeliya, men da vi reiste dit for å treffe ham, hadde de aldri hørt om ham.

Nyttårsgave fra Saddam
Han forteller at de fikk ny beskjed fra sikkerhetspolitiet i desember 1987 om at Saddam Hussein skulle ha en spesiell nyttårsgave til dem i fengselet Abugreb i Bagdad, og at de kunne hente gaven 4. januar 1988. De tok dette som et signal om at broren skulle slippes fri.

- 11 andre familier fra vår gate var der også. Det viste seg at de hadde tatt livet av alle guttene. En politimann tok meg med til et rom der det luktet helt forferdelig. Han åpnet flere kjøleskap som var fulle av mennesker, de lå oppå hverandre. Jeg følte at han gjorde det bare for å skremme meg. Så gikk han til et nytt kjøleskap og åpnet døren, broren min hadde en lapp på armen som samsvarte med lappen min.

- Vi burde egentlig ha skjønt det hele tiden. Du kan ikke forvente gode gaver fra Saddam Hussein, sier Azaz. "
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS