"
Du er her: Forside > Politikk > Maken til frekkhet!
Maken til frekkhet!
longterm
21.05.2004 11:39
#4214

Endre
Norge får strykkarakter for nazijakt

Oslo (NTB): Norge får kraftig kritikk fra Wiesenthal-senteret for ikke å etterforske eller rettsforfølge nazistiske krigsforbrytere fra andre verdenskrig.

Norge havner i den dårligste av seks kategorier i en internasjonal rapport som offentliggjøres senere denne måneden, skriver Dagsavisen.

Strykkarakteren skyldes at Norge har en foreldelsesfrist på 25 år for alle forbrytelser, også krigsforbrytelser. I internasjonal lovgiving har ikke folkemord og forbrytelser mot menneskeheten noen foreldelsesfrist."


Her driver Israel med den rene massakre, massedrap på kvinner og barn autorisert på høyeste nivå, kritisert av hele verden for sin umenneskelige brutalitet, og så kommer man trekkende med kritikk mot Norge - for at vi muligens ikke prioriterer veldig høyt å jakte på forbrytere hvis kriminelle handlinger ble begått for 60 år siden!

Er det mulig å bli frekkere?! Jeg antar dette er et desperat forsøk på å trekke oppmerksomheten vekk fra de bestialske gjerninger Israel er i ferd med å gjennomføre i disse dager, men at dette skal få Norge til å brette opp armene slik som man tydeligvis ønsker er jo hinsides all fornuft.

Det finnes vel knapt en krigsforbryter fra WW2 som er under 80 år. Ingen sympati med nazistene, tvert imot, men det finnes faktisk bedre ting å foreta seg enn å jakte på 80/90-åringer. F.eks. å få slutt på massakrene som israel bedriver.


gorwell
21.05.2004 11:46
#5934

Endre
Wiesenthal-senteret prøver åpenbart å få fokus bort fra israelsk oppførsel i Palestina og har med dette plassert seg inn i den israelske krigs- og propagandamaskin. Om de noensinne har hatt kredibilitet er den borte nå.

gorwell
dr. Stockman
21.05.2004 15:08
#3767

Endre
"Strykkarakteren skyldes at Norge har en foreldelsesfrist på 25 år for alle forbrytelser, også krigsforbrytelser."

Det er en selvfølgelig sak at det ikke skal være foreldelsesfrist for slilke forbrytelser, så her kommer Wiesenthal-senteret med en høyst betimelig påpeking. Man kan jo havne i en lignende situasjon på nytt.
longterm
21.05.2004 15:15
#4215

Endre
Tullprat Stockmann, dette er en ren avledningsmanøver.

dr. Stockman
21.05.2004 15:28
#3769

Endre
Re. longterm

Du burde nok heller tenke på at om din mor var jøde og befant seg i Norge for 60 år siden så ville du sannsynligvis ikke sett dagens lys slik at du kunne kritisere Wiesenthal-senteret. Noen er fortsatt stolte over sine krigsforbrytelser. Ifølge norsk lov (som er bisarr på dette punkt) kan disse skrive bøker om sine tortur- og likvideringsbragder uten å risikere den aller minste reaksjon fra samfunnet. Slikt strider mot ethvert tenkende menneskes rettsfølelse. Å trekke inn dagens Israel-politikk i den sammenheng blir selve prototypen på en avledningsmanøvre.
longterm
21.05.2004 15:31
#4216

Endre
He,he, tror du virkelig det er tilfeldig at dette kommer akkurat nå Stockmann, hvor Kåre Willoch spaserer rundt i Gaza og kritiserer Israel for åpen scene??

Så naiv kan du ikke være?

Dessuten: Den norske loven er etter min mening helt grei. Å bruke tid og krefter på å lete opp mer eller mindre senile pensjonister er den rene galskap.


[Endret 21.05.04 15:31 av longterm]
xrik
21.05.2004 15:51
#65

Endre
Kåre har blitt noget fientlig stilt mot israel etter at datra drog hjem en musling.

Er han bare en god svigerfar, eller?
Shogun
21.05.2004 15:57
#6887

Endre
Willock er vel blitt det man kan kalle totalt innhabil i saken.
Med en svigersønn av Arabiske herkomst skiftet politikken hans påfallende promte.

Israel fører nå en knallhard politikk, men den er helt nødvendig når man har med mennesker å gjøre som nitid jakter på jødiske barns liv ved natt og dag.

Vis meg det folk som krevr retten til å leve som ikke verger seg og sine til All KOST.

Nøkkelen til fred ligger som før i at man stanser med terror og angrep mot sivile mennesker, bare det ville jo i det minste bygget litt tillit, men det er noe vi ser Palestinere generelt overhode ikke vil.

Da venter jeg logisk sett en knallhard eskalering av konflikten for alternativet til Israel er adskillig større enn for palestinere, deriblant kan de tåle å legge jernklaver rundt de værste områdene, for på det vis å få rensket bort de som åpenlyst forbereder terror aksjoner mot staten Israel.

Stans i bombing av sivile er et must.....Sharon har støtte for det synet i hele Amerika og 3/4 av Europa......da må Palestinere som kan se litt fremover skjønne at skal det bli land så må det først bli så sivilisert at man er tjent med å la dem styre i eget hus.
Slik det nå er fatt er det ingen som helst grunn til at Palestinere bør få eget land, men heller et utall av grunner for at man ikke bør tilkjenne dem noe mer makt.

Shogun

sonar
21.05.2004 15:58
#1343

Endre
Så alle hvite er inhabile i saker angående rasisme også da eller?
Shogun
21.05.2004 16:15
#6888

Endre
He he.

Vanskelig dette ........?

Du man trenger absolutt ikke være sort eller hvit for å bli regnet som partisk, det er heller ikke det som det handler om.

Men jeg hjelper deg gjerne med basisen for innhabilitet siden det er viktig informasjon i så måte:A) Slektskap.
B) Økonomiske interesser
C) Vennskap.

Ha en fin dag
Shogun
longterm1
21.05.2004 17:16
#1607

Endre
"Vis meg det folk som krevr retten til å leve som ikke verger seg og sine til All KOST."

Til og med USA har uttalt at Israels slakting av kvinne rog barn de siste dagene ikke har noe som helst med "forsvar" å gjøre.

Men tåpen Shogun bare babbler uanfektet i vei med våser sitt.........

Man må bare konkludere med at mannen er stokk dum.
sonar
21.05.2004 17:34
#1344

Endre
Så hvis du er gift med en mørkhudet person kan du altså ikke diskutere rasisme? Ett visst sakelighetsnivå er å forvente, selv om forventiningspresset på deg i så måte er nesten totalt fraværende. At Willoch evnt skulle ha en palestiner inngiftet i famillien er selvfølgelig helt fullstendig irrelevant i denne saken. Mannen holder et meget høyt sakelig nivå. Og for alt jeg/vi vet har han også jødisk familie, inngiftet eller ikke.

Jeg sier takk for meg i denne saken og ønsker alle en fortreffelig helg ;.)
gorwell
21.05.2004 17:40
#5936

Endre
"Det er en selvfølgelig sak at det ikke skal være foreldelsesfrist for slilke forbrytelser, så her kommer Wiesenthal-senteret med en høyst betimelig påpeking. Man kan jo havne i en lignende situasjon på nytt."

Tar jeg ikke feil, er Sharon for tiden rettsforfulgt i straffeprosess-saker som ikke er foreldet, sånn i motsetning til de sakene som er foreldet.

gorwell
Senior Member
21.05.2004 18:07
#822

Endre
Sitat fra oven:
Willock (sic) er vel blitt det man kan kalle totalt innhabil i saken.

Begynte å formulere et innlegg mentalt, men ser at Sonar har fått formidlet budskapet rimelig greit. Det er jo en utrolig kortslutning her dersom vedkommende virkelig mener det han skriver. I og for seg ikke så overaskende, debattanten har hittil ikke vist synlig evne til å tenke grundig.

Forøvrig har vel begge sider et poeng, prisipielt burde det ikke være noen foreldelsesfrist på slike forbrytelser. Det kan kanskje tilogmed hevdes at det er greit med en cooling off periode etter en krig, for å klare å gi de anklagede en rettferdig rettsak. Men et samfunn som ikke klarer å finne og rettsforfølge en krigsforbryteranklaget i løpet av 25 år, har vel små sjanser til å klare det etter denne tiden heller. Nå hadde man jo et oppgjør etter krigen der folk ble straffet. Det som Wiesenthalgruppen holder på med er jo å finne frem til rømte krigsforbrytere, og jeg var (og er) ikke kjent med at det finnes noen av dem i Norge. Om det finnes nordmenn i Latin Amerika vet jeg ikke, men jeg tror det er mulig for Wiesentahl og co å stille disse for retten uten å måtte bruke det norske rettsapparatet.
Shogun
21.05.2004 19:52
#6890

Endre
Hyggelig å se at disse som ustanselig PÅBEROPER seg stor objektivitet og flotte dyder, dessverre bestandig er slike forutsigbare knøl som er ute av stand til å eventuelt SKJULE at de driter i om man har problemer med habilitet.

Hva stod den gode mann KW for tidligere i sitt 30 års aktiv politikk liv ( ja nesten hele staten israels levetid)......så blir han gammel og han får ny Arabisk svigersønn.....og KW får helt nytt og til alt overmål diametralt motsatt syn.
En svigersønn som er "ambasademann" og som virker aktivt på motsatt side....ja gode gud man kan lure.....har dere overhode ikke hodet til noe annet enn pynt ?

Kåre Willock har en STERK knytning til den ene siden som det er KRYSTALLKLAR god grunn til å påpeke sansynligvis favoriserer araberne........da skal man ta med det.....hvis ikke er man plainly dum som F.

Jeg fatter det ikke, men sliter rennesteinsbrigaden stadig med å gange og dele med hele tall ?

Shogun


[Endret 21.05.04 19:56 av Shogun]
kyrreetsted
21.05.2004 20:01
#745

Endre

La meg se om jeg forstår deg rett. Shogun blir (hypotetisk) svigerfar til en muslim som attpåtil er anti-Bush.

Shogun skifter kjapt standpunkt og fordømmer Bush på det sterkeste og snakker varmt om islam.

Shogun
21.05.2004 20:09
#6892

Endre
Kyrrested

Kan du lese ????

;-))
Sho
Shogun
21.05.2004 20:20
#6893

Endre
Kyrrested.

Jeg håper virkelig du skjønner at politikere gis sin makt av folket I DEMOKRATIER.

Derfor er vinklingen med Bush og Sharon og Arafath med tilhørende åndsvakt bla bla bla virkelighetsfjent og direkte plumpt og dumt.....ja kun gobbel og forfeilet tøv.

Menneskene som stemte på Bush vil ha hans syn i politikken.

Menneskene som stemte på Sharon vil ha hans syn i politikken.

Menneskene som stemte på Arafath vil ha hans syn i politikken.

Akkurat som menneskene som stemte på Saddam(he..he..he..) vil ha hans syn i politikken.Sho
longterm1
22.05.2004 12:47
#1609

Endre
Min konklusjon om at Shogun er stokk dum styrkes for hvert eneste innlegg mannen skriver.

Shugun ønsker å fremstille det som om årsaken til at Willoch har skiftet standpunkt fra å være pro Israel til å være en sterk kritiker av Israel, er familiære grunner.

Han har åpenbart ikke fått med seg at nesten hele den vestlige verden har gjort det samme. Jeg var selv en Israel-fan for mange år siden, men har etterhvert skiftet holdning totalt. Og ikke har jeg hverken arabere eller muslimer i familien, eller som nære venner for den saks skyld.

Nei, den åpenbare årsaken, som stort sett alle unntatt Shugun ikke har noen som helst problemer med å se, er Israel selv. Man har forlengst skuslet bort all sympati gjennom å systematisk bryte menneskerettigheter, undertrykke og massakrere palestinerne, ta fra dem stadig flere landområder, ta fa dem vannet - og dermed mulighetene til å dyrke mat, rasere skoler, butikker, politistasjoner, sykehus og boliger, etc. etc.

De siste dagers hendelser, hvor en tre-årig jente i dag ble skutt gjennom hodet to ganger - bekrefter bare at dette folket ikke fortjener noen sympati. Fra noen. De har en innstilling til sine naboer som er så frastøtende at man kan lure på hvordan det i det hele tatt er mulig, spesielt fra et folk som selv har vært utsatt for systematisk forfølgelse og masseutryddelse.

At palestinerne innimellom forsøker å hevne seg ved å sende inn selvmordsbombere kan neppe forundre noen. Hvor mye skal man måtte tåle uten å løfte en finger til motmæle?

De aller dummeste, med Shugun i første rekke, kommer alltid trekkende med at palestinerne uansett ikke er tilfreds før de får jødene ut av Israel. Dette er det rene vås. Alle som følger med en smule vet at dette synspunktet kun er fremtredene i de aller mest ekstreme og ytterliggående grupperingene blandt palestinerne. Vi har grupperinger i Norge som vil ha alle mørkhudede ut, men hvor ofte ser vi at samtlige nordmenn blir tatt til inntekt for et slikt syn? Aldri.

Nei, Willoch har alltid vært en klok mann, dog noe spiss i kantene under sin tid som rikspolitiker. Han har med egne øyne nå sett og opplevd israelernes grusomme herjinger, og ingen kan kritisere mannen for ikke å forstå hva som skjer. Han skjønner mer enn de fleste.

Dette har Israel også skjønt. At Willoch er en mann verden har respekt for og vil lytte oppmerksomt til. Derfor legger man ut en avledningsmanøver via Wiesenthal-senteret, som akkurat nå finner det betimelig å kritisere akkurat Norge, for ikke å gjøre nok for å få fatt på noen få nazister fra WW2 som muligens fremdeles lever.

De nazistene/krigsforbryterne som eventuelt fremdeles lever, vil være minimum 80 år gamle, de fleste nærmere 90. Jeg støtter helhjertet opp om den norske regjering og den norske politikken, som er - for å sette det på spissen - å gi blaffen i gamlingene og heller konsentrere innsatsen om å få det særdeles brutale Israel til å ta til vettet. Ikke et at det hleper all verden ennå, vi må nok vente på at feigingen Bush - som er livredd for å miste pengestøtten fra jødene - skal forsvinne og en mann med ryggrad overta embetet i USA før noen resultater kan forventes.[Endret 22.05.04 12:49 av longterm1]
Stratofortress
22.05.2004 17:52
#1250

Endre
Du og dine likesinna trenger ikke å utdype så voldsomt, da dere er i realiteten ett gedigent ekko av landets store mediainstutisjoner.

Du er enkelt og greit naiv, og tror at alt som glimrer er gull.

dr. Stockman
22.05.2004 19:58
#3772

Endre
re. Longterm

"De siste dagers hendelser, hvor en tre-årig jente i dag ble skutt gjennom hodet to ganger - bekrefter bare at dette folket ikke fortjener noen sympati. Fra noen. De har en innstilling til sine naboer som er så frastøtende at man kan lure på hvordan det i det hele tatt er mulig, spesielt fra et folk som selv har vært utsatt for systematisk forfølgelse og masseutryddelse."

Du vil vel med disse generaliserende utsegner om israelerne komme på kant selv med din venninne Heksen, som nok også vil være enig i at slike uttalelser er antisemittiske - ihvertfall hvis man tolker de ordrett slik du har skrevet dem.
longterm1
22.05.2004 21:48
#1611

Endre
Ja, fra en som tidligere har "forklart" et israelsk drap på en jornalist med at soldaten kunne ha fått solen i øynene, så er jeg jo ikke så veeldig overrasket over dine kommentarer Stockmann.......

Tåpen Stratofortress gidder jeg ikke engang kommentere, han skjønner jo allikevel ingen ting.


[Endret 22.05.04 21:49 av longterm1]
gorwell
23.05.2004 08:18
#5937

Endre
dr.Stockman driver ennå fornektelse på at også palestinerne er semitter og velger nytalebløffen om at den som er imot Israel også er antisemitt? For noe svada!

Hvordan ville det stillet seg om israelerne ble behandlet på samme måte som palestinerne? Anti-semittisk?

Bløffen har lenge vært en offentlig hemmelig krigsstrategi for å kneble motstandere. Israelerne har nå kommet så langt ut å kjøre i sin fascistiske ideologi at den strategien nå er død.

Blir jeg kalt anti-semitt av Israels Venner, tar jeg det som en hedersbevisning.

Man skal ikke så inderlig vel......

gorwell
dr. Stockman
23.05.2004 09:21
#3773

Endre
re. Gorwell

Vel, hvis du definerer israelere og palestinere som samme folk (semitter) så er mangler ikke Longterm bare sympati for israelerne, men også for palestinerne og alle andre semitter. Dessuten kan man ikke la være å kalle dette utsagnet antisemittisme fordi om det også skulle finnes andre som kan kalles semitter.

"De siste dagers hendelser, hvor en tre-årig jente i dag ble skutt gjennom hodet to ganger - bekrefter bare at dette folket ikke fortjener noen sympati."
Heksen
23.05.2004 10:14
#6559

Endre

Re. Stockman [3775]

For det første så deler jeg kritikken og fordømmelse av longterm og andre angående undertrykkelse, trakassering og drap av uskyldige palestinere (inkludert små barn) som støtter seg på det militæriske og politiske maktapparatet i Israel.
Jeg begriper i likhet med longterm og andre fordømmelsen gjennom politikere og Wiesenthal- senterett av den berettigete kritikken og fordømmelsen den israelske politikken overfor palestinere som antisemittisk som usmakelig og en frekkhet.

Jeg vet at et flertall i den israelske befolkningen støtter den etter min oppfatning forbryterske politikken Sharon og flertallet av den militæriske og politiske eliten driver med overfor palestinere men jeg er langt fra en generaliserende fordømmelse av det israelske folket som onde når en vet om en krig som varer når i mer enn 60 år likedan som jeg er langt fra en generaliserende fordømmelse av det palestinske folket som onde fordi et mindretall der ville velge Hamas.
(Husker dere, Stockman og andre)

Kriger gjør ofte vanlige folk som deg og meg

· primitiv
· barbarisk
· bestialsk
· brutal
· gemen
· grov grusom
· kynisk
· udannet
· ukultivert
· vulgær

(Krigen i Irak gir oss et læreeksempel)
Som du riktig fastslår så ville jeg derfor aldri ha skrevet at ”det israelske folket ikke fortjener noen sympati” men ville ha skrevet at Sharon og den politiske eliten i Israel ikke fortjener noen sympati .


Men jeg forstår absolutt longterms følgende setning:

”De har en innstilling til sine naboer som er så frastøtende at man kan lure på hvordan det i det hele tatt er mulig, spesielt fra et folk som selv har vært utsatt for systematisk forfølgelse og masseutryddelse."
dr. Stockman
23.05.2004 12:47
#3775

Endre
re. Heksen

”De har en innstilling til sine naboer som er så frastøtende at man kan lure på hvordan det i det hele tatt er mulig, spesielt fra et folk som selv har vært utsatt for systematisk forfølgelse og masseutryddelse."

Hvis det er det israelske folket man har i tankene her så er jo også dette utsagnet en generalisering om et folk. Men jeg lar det ligge. Betraktet fra utsiden så kan man selvfølgelig se på dette som en frastøtende innstilling overfor naboene. Vi kan vel vanskelig forestille oss at vi skulle ha en lignende innstilling til svenskene.

Men dette dreier seg ikke så mye om følelser. Jeg har jo sett dokumentarprogrammer hvor en rekke intervjuer viser at man gjerne skulle hatt et godt naboforhold til palestinerne. Man har endog en betydelig arabisk minoritet inne i Israel som man omgåes relativt friksjonsfritt.

Men når alle andre tiltak har vist seg ineffektive så har man nå¨valgt en vei til beskyttelse som påfører palelstinerne større ulemper enn de tidligere tiltak. Nettopp derfor har man valgt dette som et siste alternativ som man kunne sette ut i livet hvis alt annet feilet. "Skammens mur" er en nødvendighet inntil palestinerne har fått orden i egne rekker. Når det gjelder militære aksjoner som får tragiske utfall så er det utvilsomt rom for forbedring, så i den sammenheng er det israelerne som trenger å få orden i egne miltære rekker.

Heksen
23.05.2004 13:31
#6562

Endre
Re. Stockman [3778]

Jeg skrev:

””Men jeg forstår absolutt longterms følgende setning:

”De har en innstilling til sine naboer som er så frastøtende at man kan lure på hvordan det i det hele tatt er mulig, spesielt fra et folk som selv har vært utsatt for systematisk forfølgelse og masseutryddelse." ””

At jeg forstår dette utsagn innebærer ikke automatisk at jeg støtter en eventuell generalisering .

For min del så forstår jeg også at et flertall av israelere har en innstilling overfor palestinere som er frastøtende for meg uten at jeg støtter dette .
Jeg trodde egentlig at du for lengst skulle ha forstått at forståelse ikke automatisk innebærer støtte.
Jeg har gitt uttrykk for denne nyansen flere ganger før .
Hvis jeg støtte noe eller noen så pleier jeg å skrive dette entydig.

At du sammenligner forholdet norske/svenske med forholdet israelere/palestinere er eventyrlig og absurd.

Hvis vi skulle ha levd i en blodig krig med svenskene i 60 år så tror jeg at vårt forhold ville ha blitt nokså like.

Dine og andres øvelser å forlange innrømmelser eller forandringer fra den respektive ”andre” siden i denne konflikten etter 60 år med krig og drap er etter min oppfatning meningløse pliktøvelser i skyldfraskrivelser .

Så lenge den amerikanske politiske eliten ikke er villige til å tvinge makthavende politikere i Israel å akseptere internasjonale fredsikringstyrkene i Israel og de okkuperte palestinske områder blir vi enten tilskuere til folkemord på palestinere eller undertrykkelse inkludert terroraksjoner eller fordrivelse av palestinere.

Dyrking av internasjonal terrorisme snakker vi ikke om.
gorwell
23.05.2004 19:33
#5941

Endre
Er man for den ene semitten og mot den andre semitten, er man generellt ikke anti-semitt. Man er for den ene og mot den andre. Israel oppfatter det ikke slik, nærmere at den som er mot israelitter er anti-semitt, den som er mot palestinere er imot terrorisme.

For noe vås. Det er broderfolk som svensker og nordmenn som naturligvis elsker å hate hverandre. De er nærmest å oppfatte som Cain og Abel.

Jeg ønsker ikke at israelere skal utsettes for det de selv utsetter andre for. Men jeg unner dem å oppleve det. Så forstår de kanskje hva de selv holder på med.

gorwell
dr. Stockman
23.05.2004 20:48
#3779

Endre
re. Heksen

Så lenge den amerikanske politiske eliten ikke er villige til å tvinge makthavende politikere i Israel å akseptere internasjonale fredsikringstyrkene i Israel og de okkuperte palestinske områder blir vi enten tilskuere til folkemord på palestinere eller undertrykkelse inkludert terroraksjoner eller fordrivelse av palestinere.

=========================================================

Tror ikke det ville være realistisk av deg å ha slike forhåpninger. Jødene er en svært integrert del av den amerikanske bevissthet, og vil nok fortsette å være det inntil den demografiske fordeling endres drastisk (voksende andel av hispanics, svarte og muslimer). I overskuelig fremtid vil neppe USA gå på tvers av Israels interesser. Slik ville det kanskje vært i Europa også om ikke Hitler hadde utryddet jødene.
Heksen
23.05.2004 21:18
#6566

Endre
Re. Stockman [3782]

Jeg har for øyeblikk ikke slike forhåpninger.

Jeg regner med fortsettelsen av undertrykkelse, drap og terrorisme.
Stakkars israelere, stakkars palestinere, stakkars amerikanere.

Ekstremister fra alle kanter gleder seg.
longterm1
23.05.2004 23:21
#1618

Endre
Israelsk minister:
- Dette minner om nazistene
(VG Nett) Justisministeren i Ariel Sharons regjering sier i dag at den israelske hærens knusing av palestinske hjem minner ham om hva nazistene gjorde mot hans familie under 2. verdenskrig.

- MINNER OM BESTEMOR: Et bilde av en palestinsk kvinne som gråter foran sitt ødelagte hjem, fikk den israelske justisministeren til å komme med den oppsiktsvekkende uttalelsen. Begge disse bildene er tatt i de palestinske områdene den siste uken, men det er usikkert om det er disse bildene som fikk ministeren til å reagere. Foto: Scanpix/AFP
VG Nett følger:
Midtøsten

Les også:
Willoch traff isolert Arafat (22.05.04)
Norge fordømmer Israels aksjon i Gaza (19.05.04)
Skjøt inn i folkemengde (19.05.04)
USA ber Israel stanse riving av palestinske hjem (16.05.04)

Justisminister Yosef Lapid kom med den oppsiktsvekkende uttalelsen under det ukentlige ministermøtet i den israelske regjeringen, melder AP.

Han ba om at den israelske politikken med å knuse palestinske hjem måtte stanses.

Uttalelsen skal fått krasse reaksjoner på regjeringsmøtet, der Israels ødeleggelser av palestinske hjem i flyktningeleiren skulle diskuteres. Flere dusin hjem har blitt knust under den israelske offensiven på Gaza.

Holocaust

Ifølge andre ministre på møtet skal Lapid ha uttalt at et bilde av en gammel palestinsk kvinne foran ruinene av hennes hjem, minnet ham om «min bestemor under Holocaust».

Lapid sa at han ikke sammenliknet Israel med nazistene, men at det «ikke finnes tilgivelse for mennesker som behandler en gammel dame på denne måten».

Uttalelsen ble sterkt kritisert av ytterliggående ministre under møtet. De krevde at han trakk uttalelsen tilbake.

Statsminister Ariel Sharon sa at slike kommentarer bare kan være å «helle olje på opprørets bål». "

__________________________________________________
Hvilken modig person!!!!!!!!!! Dette må jo være som å banne i kirka i den israelske regjeringen, hvor de fleste synes å applaudere hver blod-dråpe de kan skvise ut av palestinerne.

En israelsk justis-minister som sammenligner sitt eget lands gjerninger med nazistenes herjinger!

Vel, jeg har selv antydet dette flere ganger før, og fått pepper hver gang fra Stockmann & Co, forsvarerne av et av verdens mest brutale regimer. Men når den israelske justisministeren kan si det, så kan jeg.

Hipp hurra, nå skal jeg ta med en 800-kroners konjakk og feire den israelske justis-minister for dennes utrolige mot!!
dr. Stockman
24.05.2004 01:27
#3780

Endre
Jeg har da vært langt krassere i min kritikk enn det den israelske justisministeren er, så i den grad hans uttalelser kan tolkes som kritikk så får jeg bare si "Velkommen etter".
Gamle Erik
24.05.2004 01:30
#1546

Endre
Det er da også langt lettere å stå utenfor og kritisere....


[Endret 24.05.04 01:30 av Gamle Erik]
longterm
24.05.2004 08:38
#4217

Endre
Stockmann har overhodet ikke kritisert noe som helst, dette er noe han forsøker å skryte på seg nå fordi han etterhvert skjønner at han har gått alt for langt i sin forherligelse av dette brutale regimet.

Man kan ikke kalle det kritikk, når man - etter å ha servert et langt innlegg med 100% støtte for brutaliteten - til slutt lenger på en setning om at "dette kanskje var i hardeste laget", eller noe lignende pjatt.

Stockmann fremstår som en forsvarer av stort sett alt Israel foretar seg, han har til og med bortforklart drap på journalister med at soldatene "kunne ha fått solen i øynene"........At han nå forsøker å fremstille seg som en "kritiker" er ren nonsens.
kyrreetsted
24.05.2004 08:44
#748

Endre
Enkelte debattanter på dette forumet snakker så varmt om demokratier. Men når demokratiske stater som Israel og USA benytter virkemidler som absolutt ikke er demokratiske stater verdig blir dette latterligjort, bagatellisert og bortforklart på de merkeligste vis.
Heksen
24.05.2004 08:55
#6574

Endre
Og så er det disse selvoppnevnte forkjempere for demokrati og menneskerettigheter og rettssikkerhet som latterliggjører seg selv og den vestlige kristne kulturen med følgende forvridninger av demokrati, menneskerettigheter og rettssikkerhet når det gjelder å fornedre, forhåne, ydmyke innbilde fiender:

Jeg siterer Stockman:

”Nei, la oss heller slå ring rundt torturbegegrepet og forbeholde det for de overgrep som alle vet er tortur uten å måtte finlese en traktat først.”
longterm
24.05.2004 09:05
#4219

Endre
Som sagt tidligere:

Stockmann er en fundamentalist av verste sort når det gjelder Israel og USA. Der aksepterer han hva som helst, alt "får sin naturlige, enkle og greie forklaring" fra hans side, både tortur og drap.
dr. Stockman
24.05.2004 09:14
#3784

Endre
Jeg mener at demokratisk innstilte mennesker har en plikt til å forhindre at jødene må gjennomgå samme desimering som for 60-65 år siden en gang til. Om det innebærerer at man er fundamentalist så gjerne det. De siste innleggenes forsøk på karikaturtegning er morsomme, men det er også alt de er, og forteller egentlig ganske tydelig at sjimpansen Julius nok er en langt bedre karikaturtegner enn Longterm & Co. Men når man har sluppet opp for ordinære argumenter har jeg forståelse for at man prøver seg innen karikaturkunsten.
Heksen
24.05.2004 09:17
#6575

Endre
Det er ikke karikaturer, Stockman.

Det er det bildet du tegner selv.
Dessverre.


[Endret 24.05.04 09:17 av Heksen]
longterm
24.05.2004 09:18
#4220

Endre
Tydelig at Stockmann nå skjemmes for sitt ensidige forsvar av brutalitetens regime, her er det full retrett for alle penga!
Stratofortress
24.05.2004 09:38
#1259

Endre
Israel forsvarer sin rett til eksistens. Det vet hva det betyr å ha muslimer på nesten alle kanter. Dette i motsetning til besserwisserene her på berget. Tydeligvis er de blitt indoktrinerte av pressen, da de fremstår som et gedigent ekko.

Når Willochen kan stå fram på TV og si Israel er skyld i palestinerenes fattigdom, ja da står verden ikke til påske.
Det komiske er at når han står der foran mikrofonen, hører vi tydelig denne jallahylinga, som faktisk er en hyppig bakgrunns sound i forbindelse med reportasjer fra midtøsten.

Når de skal be fra soloppgang til solnedgang, ja da kan sannelig ikke mye bli gjort...bortsett fra steinkasting.

Om en 20 år så vil dere sikkert skjønne hva israelittene kjempet mot.[Endret 24.05.04 09:38 av Stratofortress]
longterm
24.05.2004 09:49
#4222

Endre
Dette innlegget taler for seg selv......om avsenderen....og skal forbli ukommentert fra min side...
dr. Stockman
24.05.2004 09:58
#3789

Endre
Stratofortress er jo et godt eksempel på at det ikke bare er meg som er balansert i denne konflikten. Men dessverre vokser ikke nøytrale og upartiske innspill på trær i denne konflikten.
Stratofortress
24.05.2004 09:59
#1262

Endre

Hadde da heller ikke gjort regning med at dette budskapet ville ta snarveien inn i den hjernevaska barken din!
longterm
24.05.2004 10:14
#4223

Endre
Stockmann tviholder på at han er "balansert" i Midt-Østen konflikten.

Stockmann - du er like "balansert" som ekstremistene på høyresiden i israelsk politikk.

De to sedate herrene har dessuten tydeligvis ikke registrert at det meste av verden forlengst har innsett hva som skjer. Israel er jo fordømt overalt for sin brutalitet.

Men bevares, det er sikkert dere "globetrottere" som har sannheten. Willoch har sannsynligvis ikke registrert noe som helst under sitt besøk......som resten av verden..

He,he, hvor indoktrinert går det an å bli....?
dr. Stockman
24.05.2004 10:36
#3798

Endre
Willoch glemte kanskje å ta en tur med de tomme israelske bussene som ingen tør å benytte - ihvertfall ikke før muren kom på plass - en mur Willoch protesterer mot. Men Willoch er en hyggelig fyr han. Jeg er vel en av de få her som har pratet med ham både titt og ofte i den tiden han på sett og vis var min sjef.
Shogun
24.05.2004 10:36
#6894

Endre
Heksen og longterm sliter like fryktelig nå som før med sin motbydelige mangel på avstandtaken fra BRUTALE DRAP AV SIVILISTER fra palistinsk side.

Longterm han er sogar så til de grader mentalt avstumpet og lavpannet at han vil la folkene som stekte døde og levende jøder industrielt gå fri, fordi han ikke liker barnebarnet.

Det er en stor glede for meg å ha avkledd denne mannens dumheter på det groveste.

Verden blir et bedre sted når man gjør det.

Jeg blir så kvalm at jeg vil spy når "Gode mennesker" står med hele fanget fult av blod og snakker om rettferdighet.

Ha en fin dag
Shogun
Heksen
24.05.2004 10:41
#6580

Endre
???????

På fylla eller syk ?
longterm
24.05.2004 10:50
#4225

Endre
Begge deler........dette uinteressante babbelet forbigår vi som vanlig i stillhet.
Shogun
24.05.2004 10:51
#6896

Endre
Heksen

Fordi det finnes mennesker med så hatske og hjernevaskede holdninger som deg Heksen og longterm er det viktig at ikke hele befolkningen i landet vårt blir utstyrt med ditto gele ryggrad.

Vi tar ganske enkelt avstand fra slike ekle holdninger som dere representerer.
longterm
24.05.2004 10:52
#4227

Endre
For en tosk.........at nesten hele verden mener det samme har han tydeligvis ikke registrert engang.
De har vel ikke aviser på gamlehjemmet tenker jeg.....
Heksen
24.05.2004 10:55
#6581

Endre
Jeg vet ikke hva Shogun babler om ?
Kanskje når fyllesyka har lagt seg eller medisinen har roet han ned så kan klovnen presiserer hva han egentlig snakker om.
Shogun
24.05.2004 11:14
#6899

Endre
Løgn Longterm det kan du virkelig til det kunstferdige.....men den virkelige verden er heldigvis ikke slik du forfekter.

Om ett år så syter du like fælt som i dag.....for det største problem vi har i vesten er terrorisme og vi har nettopp startet den EFFEKTIVE jobben mot uvesenet.(les vi uskadeligjør terroristene "

Heldigvis får dette alarmklokkene til å ringe over hele europa.

Man har svære problemer i Europa med innvandrede muslimer og terrorisme.....det koster skattebetalerne mega buck å overvåke disse åpenbare lik i lasten vi har fått inn.
Folk man gav mat og husly bomber ens barn som takk for hjelpen.
Politikken blir nå endret som alle kan se.....og dette gjelder så å si alle Europeiske land
Det er en selvsakt og naturlig ting
Det vi ser nå av krig er ingenting imot det som kommer slutter ikke Araberne med sin galskap, for en ting står fast.

La en ny terror falle over USA sine sivile.....gjett så tre ganger hva den amerikanske velger da synes man skal gjøre.

I USA var 9 av 10 FOR å bruke Atom våpen mot dem som utførte handlingen.

Vi minner om at USA har brukt Atomvåpen før...og vi minner om hvem som under slike senarioer vil vinne valg i USA.

Å høre debatten til Heksen og Naive Longtern er som å sitte å se barn leke med håndgranater .....samt med gapende munn håpe det beste.

Tilfeldig....nei ikke når du leser hva de skriver av totalt tøv


[Endret 24.05.04 11:15 av Shogun]
Heksen
24.05.2004 11:19
#6583

Endre
Jøss.
longterm
24.05.2004 11:20
#4229

Endre
For en fjott......har visst forstått like lite som vanlig - om ikke enda mindre.

Vi snakker om Midt-Østen fjotten. Nesten hele verden forsømmer nå dette brutale regimet. Til og med deres egen justis-minister har gått offentlig ut og sagt at han synes behandlingen Israel gir palestinerne minner ham om den behandlingen hans egen familie fikk av nazistene under WW2.

Sett deg ned og tygg litt på dette, hvis du i det hele tatt har kapasitet til såpass. Da blir det rimelig hjelpeløst å kritisere meg for at jeg er på linje med det meste av resten av verden når det gjelder Israel.

Du bare babbler i vei med tøvet ditt helt uavhengig av hva som skjer, du lever jo i fortiden.
Shogun
24.05.2004 11:37
#6905

Endre
Der er ingen forskjell
Islamittiske ekstrimister annvender som noen av de få, med vitende vilje opplæring i og systematisk bruk av rå terror mot sivile.

Dette er kjent hos de som kan kunsten å lese

Benekter Heksen dette også ?
Heksen
24.05.2004 11:38
#6586

Endre
At du behersker kunsten å lese ?

Ja!
Shogun
24.05.2004 11:40
#6907

Endre
Heksen
Du skal ikke bruke det der som argument.
Du har jo spåklig noe som ligner på utlagt tarm

Shogun
longterm
24.05.2004 11:42
#4231

Endre
herregud.......ikke før er Shogun tilbake så er alle forsøk på debatt redusert til plumpe personangrep på barnehagenivå.......

Heksen
24.05.2004 11:43
#6588

Endre
Finnes noen av amerikanere der ?
Stratofortress
24.05.2004 14:52
#1265

Endre
longterm prøver å fremstille seg selv som en balansert og reflektert herremann i diverse politiske saker.

Det du presterer å lire ut av deg er da ikke så veldig balansert - du er jo helt på lik linje med bla taperene som utgjør Palestinakomiteen
BIakkMedVilje
24.05.2004 15:05
#6335

Endre
enig med Shogun [7043]!!


la oss bruke atomvåpen mot terroristene! Store bomber mot ekstra slemme terrorister, og små atombomber mot mistenkelige og antatte terrorister.
Shogun
24.05.2004 16:44
#6917

Endre
BMW......nei er du oppe å prøve går ?

Forøvrig så refererte jeg den Amerikanske holdningen til atomvåpen......ikke min holdning.
Så der bommet lillegutt på ny grovt på potta , men pytt pytt det er hyggelig at alle deltar i debatten.

Men du kan være enig med meg for det du BMV....dersom det gir deg vist trøst når du går der ute i mørke og feberlisk leiter etter spenen..

:-))
Sho

BIakkMedVilje
25.05.2004 09:58
#6338

Endre
Bommet grovt??

Nå skuffer du Shogun! Er du på kollisjonskurs med Det Amerikanske Folk?

Er du motstander av å nuke terroristene??
Shogun
25.05.2004 10:12
#6922

Endre
Jeg har alltid vært motstander av atom våpen,....det hjalp enormt som du anntyder BMV.

Er det da noe mer du vil med dine sedvanlige dumme komentarer ?

Shogun
gorwell
27.05.2004 12:47
#5948

Endre
Er du motstander av at USA har atomvåpen?

gorwell
Shogun
27.05.2004 13:04
#6959

Endre
Nei selvfølgelig ikke..... med dagens og verdens status Q.........men et orginalt spørsmål var det

Shogun
gorwell
27.05.2004 13:06
#5949

Endre
Ah, imot atomvåpen. Men bare imot de atomvåpen som "de slemme" har. Fine. Konsekvent.

gorwell
Shogun
27.05.2004 13:46
#6961

Endre
Gorwell
Jeg tviler på...........at dette verd blekket ?

Du er litt sein i avtrekket Gorwell.......ting tar fanden i meg litt for lang tid på å klarne av i ditt hode.

Jeg tør ikke noe annet for mitt bare liv, nettop fordi USA sin markedsledende kill kapasitet avskrekker dem som skremmer livet av meg.(dine helter og mine fiender mao)
Ironien er at man kan være sterkt i mot atomvåpen og på samme tid prise sin gud for at USA har dem...........NÅR DE VÅPEN FØRST ER HER.

Men dette klarer du neppe å fatte...så la oss stanse diskusjonen her ....jeg gidder ikke bruke mer tid på nettop det.

Sho

gorwell
27.05.2004 14:15
#5950

Endre
Problemet er at om USA har dem og er i stadig krig med andre nasjoner, vil også andre nasjoner skaffe seg dem slik at de har en troverdig retalliation capability om det skulle vise seg nødvendig?

gorwell
longterm
27.05.2004 14:19
#4260

Endre
India, Pakistan, Israel - alle har de atomvåpen, skrekk og gru......

Men, hva fanden kan man gjøre med det? Det sies at Nord-Korea skal ha akseptert ett eller annet som innebærer avvikling av atomvåpen-programmene deres - det er jo forsåvidt en grei begynnelse. Men at de tre ovennevnte skal gi slipp på sine har jeg ingen tro på.
gorwell
27.05.2004 14:30
#5952

Endre
NK vil inn i det gode selskap. Det kan man se av landets vilje til å blottlegge såvel kidnapping av utenlandske borgere (japser) til bruk i utdanning av sitt spion-nettverk som av å avsløre sitt hemmelige program på det nukleære området.

I stedet for å ta de ærlige svarene i beste hensikt, gikk så USA til stans i oljeleveransene som skulle gå til landet frem til at USA gjennom KEDO hadde bygget de lovte lettvanns atomreaktorer, noe som i forsøk på å gjøre landet ubetinget avhengig av oljen, var sabotert i et snaut 10-år.

Japan dreit også på draget. I ren rævslikkingsprosedyre vs USA gikk også dem på barikadene. Det stille diplomati fikk ingen sjanse.

gorwell
gorwell
27.05.2004 14:33
#5953

Endre
Slipper NK inn i det gode selskap med alle tilhørende rettigheter, skal det nok være mulig å få landet til å legge weaponizing av sin nukleære teknologi på is. Må`kke komme her og komme her og tro at de kommer til å gi ved dørene fremover, da. Her er det tit for tat hvor det internasjonale samfunn, unnskyld USA, som får bla opp og oppfølge løftene sine før det er aktuelt å gjøre noe som helst i "ønsket" retning.

Det blir vanskelig å lure dem en gang til.

gorwell
Shogun
27.05.2004 14:40
#6964

Endre
De enfoldige skal erve jorden, så gratulerer Gorwell.

Men en STOR nasjon som DELVIS sulter i hjel under vanstyret til en TOTALT skruppuløs diktator, det er ett unevnelig pytt pytt for gorwell.

Vi bør klone frem flere slike....de både snakker og underholder uten å måtte bruke hjernen en gang.


;-))
Shogun
gorwell
27.05.2004 14:45
#5955

Endre
Vet du hvorfor de sulter ihjel? Kan det komme seg av at i overkant av 30% av GDP går til det militære forsvar slik at det ikke er folk igjen til å arbeide med jorda eller i sweatshops slik at de får inn litt hard valuta?

Kan det hende at Washington er såre fornøyd med denne tilstanden?

Kan det hende at NK kan gi 90% av soldatene sparken om de skaffer seg en atombombe eller 10, slik at landets sikkerhetsnivå IKKE er avhengig av å bruke 30% og mer av GDP på forsvaret?

Du må få hjernen igang før du varmer opp tastaturet.

gorwell
Shogun
27.05.2004 15:33
#6967

Endre
Det mangeler bare å personifisere i God gorwe stil,....jeg mener at det i Gorws hode er Bush som har bestemt det.................... og så er vi ferdig med den diskusjonen.

Det er virkelig et morsomt liv du har gorwel.......ja det må det minst være når det er så fullpakket med komedie og latterligheter

;-))))))

Shogun


[Endret 27.05.04 15:33 av Shogun]
gorwell
27.05.2004 16:06
#5957

Endre
Går du på person og prøver å tillegge fienden negative egenskaper igjen?

gorwell
Shogun
27.05.2004 16:30
#6970

Endre
Slettes ikke, jeg sier bare at vi har ett voldsomt forkastelig politisk system i NK, som alle sunne samvittighetsfulle mennesker bør bekjempe, slik at folkemordet en gang kan stanse.
Dette folkemordet er skapt av det vannstyret som denne lille forfyllede massemorderen og hans lakeier i kommunistpartiet (totalitærtenkningens ivrigste pådrivere, støttespillere og foregangsmenn)

:-))
Sho
gorwell
27.05.2004 16:47
#5958

Endre
Det er forkastelige politiske system annetsteds også. For eksempel i USA hvor Bush kan kuppe et valg vunnet av Gore. Eller Norge, et parlamentur hvor man ikke kan stryke partienes kandidater.

Fordi jeg har forståelse for hvordan en slik situasjon som i NK kan utvikle seg, når de blir terrorisert av USA, nektet handel, nektet det meste i USA`s politiske tjeneste gjennom en boykott administrert av USA, godtatt av et av akronymene de har i sine lommer (rene trosbekjenningen dette her), er det ikke dermed sagt at jeg er tilhenger av systemet i NK. Les noen eldre poster jeg har skrevet om landet.

Og se å få hjernen igang.

gorwell
Shogun
27.05.2004 17:30
#6971

Endre
O hellige enfold......mer tøvete snikksnakk rundt det som saken gjelder.

Jeg kjenner dine holdninger så godt at jeg våget meg på å spå noen spalter siden.

Styggemannen så det stemte alt jeg spådde !!!!!!.

Du ville nok likt det veldig godt dersom folk var på linje med dine feberfantasier.
Men du har neppe noen som helst støtte for ditt vanvittige syn utfor ondskapens akse.

Men jeg er glad du forsvarer NK linje bramfritt og totalt ukritisk.(sluker søkke og snøre)
Det gleder fordi jeg vet du da ikke blir tatt seriøst av noen som helst da..........det hjelper demokratisk tenkende mennesker.

Ha en fin dag
gorwell
27.05.2004 17:38
#5959

Endre
Shogun`s diskusjons-strategi.

Joda, vi er klar over det alle sammen. Normalt skulle du vært ignorert samme hva du kom med av vrøvl, men av og til er det noen som tar seg bryet med å svare. Helt forgjeves, naturligvis.

gorwell
gorwell
27.05.2004 17:39
#5960

Endre
Hehe.

gorwell
Shogun
27.05.2004 17:44
#6973

Endre
Du liker dårlig å bli litt "raukjørt" på vrøvlet ditt Gorwell.

Slipp fornuften helt....det vil faktisk ikke gjøre store forskjellen.

he,,he,,
ShogunStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS