"
Du er her: Forside > Politikk > NEI TIL EU ! Heia anderledeslandet !
NEI TIL EU ! Heia anderledeslandet !
Marketwizard
06.11.2004 11:53
#383

Endre
Norge - best i Norden
Av NTB

Norge har høyest bruttonasjonalprodukt (BNP) av alle de nordiske landene, viser statistikk fra Nordisk statistisk årbok.

BNP er et mål på all verdiskaping i et land i løpet av ett år, og omfatter all markedsrettet næringsvirksomhet, dessuten offentlig forvaltning, ideelle organisasjoner og produksjon for eget bruk.

I fjor var BNP i Norge på rundt 260.000 norske kroner per innbygger, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) på sine nettsider.

På plassen etter Norge kommer Danmark med BNP på rundt 216.000 norske kroner per innbygger.

På sisteplass blant de nordiske landene er Finland, med BNP på rundt 193.000 norske kroner per innbygger i fjor.

Alle de nordiske landene har en levestandard, målt ved BNP per innbygger, som ligger over nivået i euroområdet

Phoebus
07.11.2004 10:43
#3323

Endre
Hvi er, med andre ord, flinkest til å busse hverandres sko?

Eller sakt på en annen måte...her i Norge gjøres det ikke mye uten at det betales skatt av det.
BIakkMedVilje
07.11.2004 14:34
#6821

Endre
på tide vi begynner å dele godene. Ja til EU!
Shogun
07.11.2004 23:22
#7650

Endre
Man trenger na ikke bli medlem for a dele ut penger, det gar fint uten medlemskap.

Sho
Phoebus
07.11.2004 23:50
#3327

Endre
Dessuten deler vi ikke ut penger, vi bruker dem...med begge hender. Det sies at Norge har flere offentlig ansatte enn Tyskland.
PKR
07.11.2004 23:52
#1973

Endre
Per innbygger ligger vi visst på tredjeplass i verden; etter Nord Korea og Cuba.
PKR
07.11.2004 23:59
#1974

Endre
Det hele er del del av Ap sitt store etterkrigsprosjekt. Ved å bygge ut en enorm offelig sektor opprettholder Ap sin politiske maktbase. Folka i offentlig sektor får jo nå ikke jobb noe annet sted, og stemmer følgelig Ap for å beholde jobben.

Genialt!
Marketwizard
29.11.2004 00:10
#390

Endre
–Mest lønnsomt for Norge utenfor EU Av dn.no

I dag er det ti år siden Norge sist sa nei til EU-medlemskap. Nå får EU-motstanderne støtte fra uventet hold om at Norge klarer seg best økonomisk ved å stå utenfor EU.

I 1994 argumenterte ja-siden med økonomisk katastrofe hvis Norge ble stående utenfor EU. Nå mener både økonomene Steinar Strøm, Stein Reegård og Øystein Dørum og næringslivstoppene Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Kåre Valebrokk det vil være økonomisk lønnsomt for Norge å bli stående utenfor EU, skriver Dagsavisen.

-EU sikler–Øystein Stray Spetalen.
-Vi er i en særstilling med hensyn til økonomi og våre ressurser. Vi har det EU mangler, nemlig energi, plass og ren luft. EU sikler etter våre naturressurser, sier Spetalen til avisen. Investor Øystein Stray Spetalen ville stemt nei i dag.

Også Steinar Strøm, professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, mener den norske oljerikdommen er en viktig årsak til at vi bør holde oss utenfor EU. Han nevner at det som kan være bra for Norge, nemlig høye olje- og gasspriser, vil være dårlig for resten av Europa.Øystein Dørum.
-Det er tvilsomt om de økonomiske gevinstene av medlemskap ville oppveie det vi måtte betale inn, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DNB til avisen.

Sjeføkonom i LO, Stein Reegård og TV 2-sjef Kåre Valebrokk mener også at det er mest lønnsomt for Norge å stå utenfor EU. Valebrokk sier imidlertid til Dagsavisen at han ville stemt ja igjen hvis det ble avholdt folkeavstemning i morgen.Petter Stordalen.
Hotellkonge Petter Stordalen ser ikke i dag hvorfor vi skal bli medlem og mener det er viktig at Norge har en selvstendig pengepolitikk.


Stratofortress
29.11.2004 16:24
#1967

Endre

Nei til EU - la oss heller bli USAs 51. stat

:-)
Marketwizard
30.05.2005 06:56
#470

Endre
- Fransk nei utsetter norsk debatt

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) mener Frankrikes nei til EU-grunnloven vil utsette en ny norsk medlemskapsdebatt.

VG Nett følger:
EU
Frankrike

- En voldsom inspirasjon, sier Senterparti-lederen.

- Jeg tror en seriøs debatt om norsk medlemskap i EU nå vil bli skjøvet noe ut i tid. Det vil ta noe tid før vi ser hva slags EU som avtegner seg. Ingen vil nå føle noe hastverk med å innby folket til å ta standpunkt til en organisasjon som det er et så uklart bilde av, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til NTB.

Bondevik har tidligere sagt at han venter en ny medlemskapsdebatt i Norge før 2009. Nå kan en slik debatt komme senere, mener Bondevik.

- Det kommer an på hvor raskt EU klarer å avklare situasjonen, og hvor raskt en traktat i endret form kommer på plass, sier Bondevik, som er i tenkeboksen når det gjelder eget EU-standpunkt.

Nei-jubel

Jubelen brøt løs på den norske nei-sidens valgvake på Oslo-kafeen Stopp Pressen da de franske valgdagsmålingene ble kjent.

- Dette er en voldsom inspirasjon for nei-siden, sier Senterparti-leder Åslaug Haga. - Resultatet har synliggjort hvor stor den folkelige motstanden er mot utviklingen i EU. Nå blir det vanskeligere for ja-siden for stadig å hevde at den norske ja-siden er isolert i EU, sier Haga til NTB.

Foreløpig seier

Senterparti-lederen advarer mot at resultatet kan være en «foreløpig seier» for EU-skeptikerne, og sier mye nå vil avhenge av hvordan EUs ledelse forholder seg til resultatet.

Samme advarsel kommer fra Nei til EU-leder Heming Olaussen.

- Et nei-svar er noe som myndigheter alltid forsøker å omgå, og det vil sikkert bli forsøkt denne gangen også, sier Olaussen til NTB.

Ja-siden svekkes

Frankrikes nei vil svekke ja-siden i den norske EU-debatten, vedgår ja-mann og utenriksminister Jan Petersen (H).

- Vi må regne med at resultatet i Frankrike vil slå negativt ut i Norge for en periode. Nå blir det vanskelig å reise EU-saken før hele konstitusjonsspørsmålet er løst, sier utenriksministeren til NTB.

Han understreker at Frankrikes nei ikke påvirker EØS-avtalen, Norges omfattende samarbeidsavtale med EU. Utenriksministeren er skuffet over resultatet, og sier EU står foran et «betydelig problem».


(© NTB 29.05.05 kl. 23:58)
dow
30.05.2005 07:25
#8182

Endre
Portugal truer med å nedlegge vedtok mot EU-budsjettet for årene 2007 til 2013, dersom ikke landet blir tilgodesett med nødvendig støtte til sin kriserammede økonomi.

– Enten får Portugal det de ber om under det neste ministermøtet, ellers kommer de til å legge ned veto mot alle økonomiske avtaler, sier utenriksminister Freitas do Amaral til nyhetsbyrået Lusa.

– Dersom det ikke blir noen avtale i løpet av Luxembourgs formannskapsperiode, kommer vi til å forsøke på nytt under den britiske formannskapsperioden som begynner i juli, sier han.

Bedre sent enn dårlig
– Det er bedre å få en god avtale sent, enn en dårlig avtale nå, sier Portugals utenriksminister.

En uavhengig kommisjon ledet av sentralbanksjef Vitor Constancio spår et underskudd på årets statsbudsjett på 6,83 prosent. Det er det høyeste underskuddet noe EU-land har notert siden innføringen av euro i 1999.

Portugals underskudd blir også dobbelt så høyt som kravet i EUs stabilitetspakt, om at EU-landenes underskudd ikke skal overstige 3,0 prosent av landets brutto nasjonalprodukt
Loffen
30.05.2005 08:06
#5742

Endre
Portugal gjorde et økonomisk løft på å bli med i EU i sin tid.

Nå har de muligens vent seg til all slags støtte, og satser på å fortsette med dette i overskuelig framtid...
gorwell
13.07.2011 19:35
#18044

Endre
dow
30.05.2005 07:25

Portugal truer med å nedlegge vedtok mot EU-budsjettet for årene 2007 til 2013, dersom ikke landet blir tilgodesett med nødvendig støtte til sin kriserammede økonomi.

Skal si tiden går og krisen består....

gorwellStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS