"
Du er her: Forside > Politikk > Når fakt får lov å komme ut, da dør sludderet
Når fakt får lov å komme ut, da dør sludderet
Shogun
27.05.2005 10:06
#8197

Endre
Her er hvilken vei pilen peker.

Henteekteskap - problemet vokser
Postet 21. mai 2005 klokka 13:06 av Bjørn Stærk
Human Rights Service has sluppet en ny rapport om bruken av henteekteskap i norske innvandrermiljøer. Innvandringsdebatten er full av dogmer, og det er prisverdig av HRS å bidra med harde fakta. (Mindre ros tilfaller mediene, som så langt har ignorert rapporten.)

Hovedfunnet deres er at henteekteskap er et større problem blant 2. generasjons innvandrere enn blant 1. generasjon, (75% hentet ektefelle fra opprinnelseslandet vs 64%/50% for henholdsvis menn og kvinner i første generasjon), og at trenden på alle måter er stigende. Dette er altså ikke noe som går seg til over tid, som det er vanlig å gjette, men et økende problem som er i ferd med å bli akutt:

Vi står overfor en eksplosjon i antallet barn og unge i denne gruppen som er eller kommer i gifteklar alder. I dag er det registrert om lag 80.000 av 1. og 2.generasjon barn og unge i alderen 0-19 år fra land der tradisjonen arrangerte ekteskap er utbredt. Dessuten registrerer SSB barn som norske dersom de har en eller to foreldre som er født i Norge med ikke-vestlig bakgrunn. I tillegg kommer de som er fra 20 år og oppover som enda ikke har giftet seg (2.generasjonsgruppen i Norge er ung, så det er enda mange som ikke har giftet seg).

Vårt hovedanliggende er at hvis dagens ekteskapsmønster fortsetter, vil Norge stå foran en dramatisk økning av henteekteskap og herav mange tvangsekteskap. Hvis ikke politikken legges radikalt om.
Ole Jørgen Anfindsen påpekte nylig at misbruk av familiegjenforening nødvendigvis fører til eksponensiell vekst i innvandring, og det er én grunn til å revurdere lovverket. Å ha en stor ikke-vestlig befolkning i Norge er jeg ikke bekymret for, men det forutsetter enighet om grunnleggende verdier som individualisme og likestilling. Noe henteekteskap er med på å sabotere.

Den andre grunnen til å revurdere familiegjenforeningspolitikken er at henteekteskap er råttent gjort mot de det går ut over. For hvem tviler på at det i mange av disse situasjonene er snakk om tvang? Statistikerne snakker om "2. generasjons innvandrere", et klønete begrep vi bør bytte ut, for det er nordmenn vi snakker om. Nordmenn med en annen kulturell bakgrunn, men som likefullt har de samme rettighetene som oss andre. De rettighetene må vi gjøre mer for å forsvare.

Dagens forbud mot tvangsekteskap er en nærmest symbolsk lov - den signaliserer at tvang er galt, men på en måte som ikke forhindrer det i å skje. Enkelt-dommer er ikke nok. Det vi trenger er en strengere familiegjenforeningslov. Danmark har eksperimentert med dette i et par år nå, og har lært mye som vil være nyttig for oss når vi velger å gå i samme retning. Hva fungerer, hva fungerer ikke? Hvor går balansen mellom rettighetene til de som frivillig gifter seg i utlandet, og de som blir utsatt for tvang?

Problemstillingene er mange og viktige - men det viktigste er at vi ikke trekker på skuldrene og lar dette fortsette, at vi åpent diskuterer mulige løsninger. La oss begynne med å slå fast at å tolerere tvangsekteskap er innvandrerfiendtlig.

Godsnakket fra noen om integrering er forbannet pissprik...det motsatte skjer.

Shogun

Loffen
27.05.2005 10:22
#5732

Endre
Enig med deg i at dette er et problem på mange måter, Shogun.

Det er også et aktivt hinder for integrering at hver generasjon henter ektefeller i kulturelt fjerne "hjemland".

Helt enkelt å lovforby slikt er det imidlertid ikke.
Hva er f.eks. forskjellen på "tvangsekteskap" og ekteskap avtalt mellom slektninger av de som skal gifte seg (noe som er helt vanlig i store deler av verden).

Uansett er det viktig at lovgiverne i Norge begynner å diskutere dette.
Shogun
27.05.2005 10:44
#8198

Endre
Loffen
Det gleder meg at du forholde deg til det faktiske forhold.
Dagens absolutt verste plage er at mange prominente mennesker velger "intelektuell posering" i stedet for virkeligheten.....det brolegger veien inn til ufrihet og undertrykkelse.

Det er forøvrig en ekkel hjerteløs og rå måte å møte sitt samfunn, sin neste og selvfølgelig de nye landsmenn med.

Norske intelektuelle trenger moral...det eier nesten ingen av dem.......de er de verste populister og posører man kan tenke seg.

Les litt av Hegge i Aftenposten sine utlegninger, da fryser du på ryggen....men den lille mannen er helgvis for meg og deg et geni som ikke lar dem slippe unna med sitt blår og bedrag.

Shogun


[Endret 27.05.05 10:44 av Shogun]
Loffen
27.05.2005 10:55
#5733

Endre
Jeg tror kanskje denne praksisen med "hentebruder" er det største hinderet for integrering av innvandrergenerasjonene i Norge, og samtidig årsaken til 90 % av de samfunnsproblemer og rasistiske holdninger som har spredd seg blant "etniske nordmenn".

En stadig tilførsel av kvinner som ikke forstår verken språk eller kultur i sitt nye hjemland vil også medføre nye generasjoner med barn som er tapere både på skole og i arbeidsliv.

Og når kulturkonflikt mellom hjem og det norske samfunn blir for stor, lager man sin egen kultur - i f.eks. ungdomsgjenger.

I det hele tatt: Man løser ikke problemene med rasisme og konflikter uten å gripe fatt i denne problemstillingen!

Noe må da kunne gjøres (endring av aldersgrenser for ekteskap med utenlandske statsborgere, krav til språk- og kulturforståelse før ekteskap, eller annet)...lett er det ikke, men her må noe gjøres!
dr. Stockman
27.05.2005 11:33
#5234

Endre
Når folk som Loffen mener at noe må gjøres med problemet så betyr det jo at dette begynner å synke inn hos de som tidligere har stilt seg avvisende til at innvandring byr på problemer som må løses. Tror nok en lignende prosess er på gang i folket som helhet. Det hjelper at deler av presse og TV (f.eks. Holmgang, Tabloid etc.) også er blitt flinkere til å blottlegge problemene. Da blir politikerne også litt modigere og følger opp.
longterm
27.05.2005 11:43
#5620

Endre
Ja, nå er det sikkert like før også bin Heksen and her muslims innser alvoret i saken og følger opp med gode og konkrete tiltak.

Hæhæhæhæhæ..!
dr. Stockman
27.05.2005 11:48
#5236

Endre
Ikke-muslimske innvandrere forstår problemet bedre enn nordmenn, og har forlengst stilt seg uforstående til den norske passiviteten. Svært mange vurderer å stemme Frp nettopp av denne grunn.
Loffen
27.05.2005 11:49
#5734

Endre
Folk som Loffen har vært veldig klar over disse problemene i noen tiår allerede, men har aldri villet koble slikt til hets mot folkegrupper eller enkeltpersoner.

Det hele handler om samfunnsmessig styring, og om evne til å forstå årsaker og sammenhenger: Underholdningsprogram på TV vil maksimere underholdningsverdien på sin kanal, og ønsker derfor å provosere fram maksimalt med følelser og krangel. Skal man vært løsningsorientert, er det feil plass å diskutere: "Ei norsk jente er blitt voldtatt av 4 utenlandske menn. Synes du det er for lett å få opphold i Norge? Ring inn, det koster kr 5,50 pr minutt (til oss..)".

Men til problemet: De fleste (alle?) toneangivende politikere i Norge har ikke tatt inn over seg problemstillingen - for det rammer ikke dem! De er som regel bosatt på vestkanten - med barna på ren etnisk skole med kanskje ett ukjent fjes i.
Så de har ikke selv opplevd hvor mye trøbbel som kan oppstå. Derfor trenger de hjelp av deg - og meg - for å bli forklart at dette er viktig å fokusere på!

(Nei, jeg har ikke glemt våre "innvandrerfiendtlige" politikere - de er bare så usaklige og useriøse i mange av sine innspill at de blir sett på som helt politisk ukorrekte i alle sammenhenger - så selv når de finner et gullkorn er det ingen som hører på dem..)Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS