"
Du er her: Forside > Politikk > Urettferdig?
Urettferdig?
MKane
13.07.2005 21:18
#3181

Endre
Sjåføroverfall henlagt – igjen
Overfallsmannen som angrep en intetanende Per Willy Paulsen i Bjerkvik i mars 2003, har fått sin sak henlagt. Igjen. – Det høres underlig ut.
Det sier Paulsens advokat, John Christian Elden.

Elden anket avgjørelsen om å henlegge overfallet utført av en psykiatrisk pasient. Pasienten var ledsaget av politi, men de to tjenestemennene hadde åpenbart ikke god nok kontroll på pasienten under en stopp i Bjerkvik. Der påførte han yrkessjåføren Paulsen alvorlig skade, da han uten foranledning knuste en brusflaske i bakhodet og nakken på ham påsken for to år siden.

Paulsen mistet førerkortene sine som følge av skadene, ble langtidsykemeldt og mistet betydelige inntekter, men kom ingen vei verken med forsikringsselskapet, med han som slo eller med de som skulle passet på ham. Dermed ble han rådet til å ta ut søksmål mot overfallsmannen i håp om å få tilbake noe av pengene som prosessen hadde kostet ham.

Erstatningssaken ble imidlertid henlagt etter at en psykiatrisk sakkyndig hadde erklært vedkommende for ikke strafferettslig ansvarlig.

I et brev til Statsadvokatene i Nordland tidligere i år, viste advokaten til at vedkommende er siktet for legemsbeskadigelse. Det følger da at påtalekompetansen ligger hos Statsadvokatene.
MKane
14.08.2005 04:15
#3195

Endre
Flaske-overfallet granskes på nytt
Per Willy Paulsen fikk livet ødelagt etter at en psykiatrisk pasient i politets varetekt knuste en flaske i hodet hans. Nå har riksadvokaten beordret ny etterforskning av saken.
Per Willy Paulsen ble slått i hodet med en glassflaske av en mann som ble eskortert av politiet til en psykiatrisk institusjon i Tromsø. Det hele skjedde utenfor Shell i Bjerkvik. Konklusjonen den gangen ble at saken ble henlagt. Nå to og et halvt år etter hendelsen blir saken etterforsket på nytt. Paulsen har fått medhold i ankesaken.

– Dette var et skritt i riktig retning, mener Paulsen.

Riksadvokaten henla saken for en tid tilbake. Han fant ikke noe klanderverdig i hendelsen. Paulsen gav imidlertid ikke opp og kjempet videre. Nå har beslutningen kommet som gjør at hverdagen ser litt lysere ut for fembarnsfaren.

– Det er trist at det har tatt to og et halvt år for at denne konklusjonen skulle komme. Jeg vil ha erstatning for de skadene som jeg har blitt påført. Bare en grei arbeidsgiver har gjort at jeg fortsatt har jobben min. Etter denne episoden har jeg blant annet mistet førerkortet for en periode. Bussførerkortet er inndradd for alltid. I tillegg har jeg hatt en rekke utlegg i forbindelse med advokat, utdyper Paulsen.

Per Willy Paulsen har hentet inn John Christian Elden som sin advokat. Elden er fornøyd med at riksadvokaten gjorde helomvending i saken og bebudet ny etterforskning.

– Klagen som jeg sendte til Riksadvokaten har ført frem. Han har opphevet henleggelsen av saken og beordret gjennomført ny etterforskning. Etter at vi kunne dokumentere at siktede også på nytt etter forholdet med Paulsen hadde angrepet ytterligere en mann uprovosert, var han enig i at dette kan være en sak der det er aktuelt å idømme mannen særreaksjon, forklarer advokat John Christian Elden.
NILSERIK
05.09.2005 09:29
#12713

Endre
He er de nye ordene
dn.no
Det dukker stadig opp nye, norske ord. Burka, intimassasje og zappe er blant nykomlingene i ordboken.

2500 nye ord er lagt til i Bokmålsordboka, som nå kommer i revidert utgave.

Har du forrige utgave av Bokmålsordboka i hylla di, finner du for eksempel ikke ordet ’’nettavis’’ i den. Mye har skjedd siden 1993.

Andre nye ord er:
stemmefiske
burka
intimmassasje
basehopp
sandvolleyball
green
wok
beagle
sushi
musematte
bredbånd
cyberspace
tidsklemme
ammetåke
zappe
tagger
globalisering
grådighetskultur

Det er likevel ikke alle nye ord som får plass i ordbøkene.

– Et nyord må ha en viss bruk og utbredelse for å havne i ordbøkene. En del av dem er døgnfluer som forsvinner ut av dagligtalen ganske fort, sier Boye Wangensteen, som har vært redaktør for både den nye utgaven av Bokmålsordboka og Tanums store rettskrivningsordbok.

’’Glasnost’’, ’’perestrojka’’ og ’’stjernekrig’ er ord som står i fare for å miste sin plass i ordboken.
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS