"
Du er her: Forside > Politikk > - På vei mot katastrofe
- På vei mot katastrofe
Heksen
30.10.2006 07:38
#13755

Endre
- På vei mot katastrofe
Klimaendringer vil koste svimlende 45 billioner kroner dersom ikke drastiske tiltak blir satt i verk.
Klimaendringer kan koste svimlende 45 billioner kroner og føre til en nedgang i den globale veksten på 20 prosent dersom ikke drastiske tiltak blir satt i verk.
Dette er konklusjonen i en britisk rapport som blir offentliggjort mandag, melder BBC.
Dersom det ikke blir innført klimatiltak står opptil 200 millioner mennesker i fare for å bli flyktninger som følge av tørke eller oversvømmelser.
Rapporten er bestilt av den britiske regjeringen, og arbeidet med rapporten er ledet av Nicholas Stern, som tidligere var sjef for Verdensbanken.
– Rapporten er den viktigste rapporten om fremtiden jeg har fått siden jeg ble statsminister, sier Tony Blair.
– Mot katastrofe
I et innlegg i The Sun skriver den britiske statsministeren at rapportens konklusjoner er utvetydige:
– Vi er på vei mot katastrofe dersom vi ikke handler, sier Blair.
Finansminister Gordon Brown lover at Storbritannia vil lede den internasjonale kampen mot klimaforandringer.
Ifølge Stern-rapporten er nøkkelen til å løse krisen å få store miljøsynderne som USA og Kina til å kutte i utslippene.
Forurenserne må tvinges til å betale prisen for problemene de påfører planeten, sier Nicholas Stern, som tar til orde for at det opprettes et globalt marked for handel med CO2-kvoter.
1 prosent av BNP
I tillegg må 1 prosent av verdens totale brutto nasjonalprodukt brukes på å takle klimaforandringer, heter det i rapporten som legges fram mandag.
Hvis ikke kan følgende komme til å skje, advarer den anerkjente økonomen: 100 millioner mennesker kan bli tvunget til å flytte som følge av at havet stiger, smeltende isbreer kan føre til mangel på drikkevann for 1 av 6 mennesker på verdensbasis, opptil 40 prosent av dyreartene kan komme til å dø ut og tørke kan komme til å sende flere hundre millioner mennesker på flukt.
Stern-Rapporten er det hittil største bidraget til debatten om global oppvarming fra en økonom.
Den 700 sider lange rapporten fokuserer på de økonomiske, framfor de miljømessige konsekvensene av global oppvarming.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Kanskje fins det mer å diskutere over på ST enn smålige misunneligheter ?
dr. Stockman
30.10.2006 13:00
#7452

Endre
Man kan jo samtidig fundere litt på hva som ville blitt følgene av et fremtidig gjennombrudd i utviklingen av fusjonskraft. Nesten gratis og ubegrenset energi kan selvfølgelig fortone seg som den største gave til menneskeheten gjennom tidene, og ville bl.a. løse klimaproblemet og forurensingsproblemet. Gjør oppmerksom på at man ved hjelp av fusjonskraft også kunne fremstille en ubegrenset masse flytende hydrogen, slik at også mobile fartøyer som biler, båter og fly dro nytte av dette. Slik ville også energien kunne forflyttes til land som ikke hadde egne fusjonskraftverk.
Også avskogning ville bli sterkt resultert, ettersom det ikke var behov for den slags brensel. I land som Norge kunne gud og hvermann bygge seg store palasser uten å tenke på fyringsutgiftene. Store oppvarmede haller kunne gro opp overalt. Sentrale deler av byer kunne bli lagt under tak.

Men alle medaljer har sin bakside. og jeg kan faktisk tenke meg en hel rekke farlige følger av denne ubegrensede tilgangen på energi.
fjellbonde
30.10.2006 13:02
#13403

Endre
fylla (Bush) har skylda..
Phoebus
30.10.2006 13:06
#6345

Endre
Heksen

Det er 9000 år siden isen forsvant. Det betyr at vi hadde hatt en ny istid nå om det ikke var for menneskets inngripen. Ville ikke vært noe særlig å bo under innlandsisen på Grønnland.

Det sies fra faglig hold at det er jordbruket som har største skylden, men det passer ikke naturvernerne, så de mener at CO2 er synderen. (Nå kan jo faglig hold være så mangt, de dyktigste fagfolkene jobber jo i oljeselskapene, for de betaler best)
dr. Stockman
30.10.2006 13:16
#7453

Endre
Å utsette istida kan jo være et poeng. Men muligheten foreligger også for at man kan fremskynde den. Om f.eks. Golfstrømmen skulle stanse opp eller snu så ender vi opp med sibirske forhold uansett.
Kramer1
30.10.2006 14:52
#3807

Endre
Klimaendringen er et gode for oss vestlendinger. Beste sommer i manns minne. Får vi opp gjennomsnittstemperaturen med et noen grader til, slipper vi å reise til syden. Urensede gasskraftverk vil dermed gi både bedre temperatur i Norge samt lavere kostnader.
La bilen gå på tomgang!
Maestro
30.10.2006 14:54
#4551

Endre
Kramer1

Husk regningen på 45 billioner kroner.. Fortsatt billigere med "hoppepåtur" til Syden...


Maestro
Kramer1
30.10.2006 15:14
#3808

Endre
Regningen på NOK 45 billioner sendes ikke til vestlandet. Her vil turistindustrien blomstre i takt med temperaturøkningen.
Rensing av CO2 fra gasskraftverk vil koste NOK 500 per tonn. Kjøp av avlat (sertifikat) koster nå ca. 13-14 Euro per tonn CO2. Som vestlending ser en med en gang hva som er god butikk!

Vinn-Vinn
gorwell
31.10.2006 00:10
#8071

Endre
Den største klimagassen som står for ca 19 ganger de andre klimagassene, blir ignorert. Det gjør den fordi det ikke går an å gjøre noe med den. Vanndamp står for omtrent 95% av klimabidraget.

Summen av de menneskelige utslipp står for 0,28% av totalen. Det er godt innenfor måleusikkerheten.

Klimadebatten er et vikarierende motiv for en enkel sammenheng, de vestlige ledere som Bliar et al er redd for konkurranse fra denne verdens Chindia`s om energi.

Og de høyere importregninger som uvegerlig vil følge.

Follow the money.

gorwell
Heksen
03.11.2006 06:51
#13820

Endre
Havet tomt om 50 år

Om bare noen tiår kan vi glemme alt som heter fisk og fiskemat, frykter britiske forskere.
Av David Brændeland


Det er det vitenskapelige tidsskriftet Science som kommer med dystre spådommer for livet i havet.

I følge en større internasjonal vitenskapelig studie vil det ikke være noe fisk igjen i havet innen 2050, melder BBC.

- Hvis vi ikke forandrer måten vi håndterer samspillet mellom alle artene i havet, som et fungerende økosystem, vil dette være det siste århundre med frittlevende sjømat, sier Steve Palumbi ved Stanford-universitetet i California.

Allerede i 2003 ble det rapportert at nesten hver tredje fiskebank hadde kollapset.
Dette vises også ved at den globale fangsten har falt med 13 prosent fra 1994 til 2003.
Dette til tross for at utstyr og fartøy blir statig mer effektive.

Den eneste løsningen på problemene er å frede mange av havområdene som i dag er åpne for fiske, blant annet i Nordsjøen, mener forskerne.
Heksen
06.11.2006 08:02
#13827

Endre
FN: Afrika rammes svært hardt av klimaendringer
Afrika rammes svært hardt av klimaendringer, og trenger omfattende bistand til å tilpasse seg endringene, konstaterer en ny FN-rapport.

Afrika er enda mer sårbart for klimaendringene enn tidligere antatt, heter det i rapporten, som blir lagt fram i forbindelse med FNs årlige klimakonferanse, som åpner mandag.

Flere tusen delegater fra 189 land skal delta under samtalene, som foregår i Kenyas hovedstad Nairobi fram til 17. november.

Samtalene vil særlig dreie seg om hvordan fattige land, spesielt i Afrika, kan tilpasse seg de forventede følgene av klimaendringer, som flom, erosjon, tørke og høyere havnivå.

Havnivåstigning vil ramme 70 millioner afrikanere innen 2080. 30 prosent av infrastrukturen langs kysten kan bli oversvømmet. For eksempel er storbyer som Lagos i Nigeria og Alexandria i Egypt truet, heter det i rapporten.

Produksjonen av basismatvarer kan bli redusert med 5 prosent, på et kontinent der de aller fleste fattige lever av jordbruk.

Endringene i forventet nedbør varierer mellom ulike deler av kontinentet: Forskerne regner med redusert nedbør i nordlige deler av Afrika i løpet av de neste 50 årene, mens nedbøren trolig vil øke i Vest-Afrika.

Om lag 480 millioner mennesker vil i 2025 bo i områder med underskudd på vann, heter det i rapporten.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Følgene:

Enda flere flyktninger eller vi la dem bare dø.
Heksen
16.11.2006 12:06
#13980

Endre
Snøstorm i Australia

Litt på siden: Iskald vind fra Sydpolen og snøvær feide over det sørøstlige hjørnet av Australia torsdag, bare to uker før sommeren normalt gjør sitt inntog.


Artikkel av: NTB (16.11.06 12:03)Frykten øker for at landet er rammet av alvorlige klimaendringer. Normalt skulle innbyggerne i Sydney nytt sola på stranda nå, men i stedet frøs de i temperaturer som falt til sitt laveste nivå siden 1905 – bare 8,5 grader natt til torsdag, en temperatur som føltes enda kaldere på grunn av den isnende vinden.
På en rekke høyereliggende steder i områdene mellom Hobart på Tasmania, Sydney og Canberra var det kraftig snøvær og fire kuldegrader.

Det er første gang det faller snø i Queensland på 65 år, og i Melbourne, der det også snødde i utkanten av byen, var torsdag den kaldeste novemberdagen på over ti år. Flere steder ble hustak og bilpanser gjennomhullet av hagl.

Stadig mer unormale værforhold de siste par årene har ført til at et flertall av australierne krever at regjeringen undertegner Kyoto-avtalen om begrensning av drivhusgasser. USA og Australia er de eneste store i-landene som ennå nekter å undertegne avtalen.

Mens kulda gjør et uvanlig inntog i sør, er det uvanlig varmt i nord, med temperaturer opp til 40 grader og branner i det tørre buskaset. Store deler av landet er på femte året rammet av den verste tørken på hundre år.

Som følge av klimaendringene har statsminister John Howard nylig droppet sin gamle skepsis mot trusselen om global oppvarming. Han har kunngjort flere tiltak for å redusere utslipp av drivhusgasser, men nekter fortsatt å undertegne Kyoto-avtalen. (©NTB)

dr. Stockman
16.11.2006 12:15
#7589

Endre
Apropos Australia så skulle jeg anta at de sentrale områder i Australia burde være det ideelle sted for nedgraving av kjernefysisk avfall. Geologisk stabilt de nærmeste millioner år, og bare gold øde ørken.

Som kjent vil man ved massiv overgang til kjernekraftverk kunne stagge drivhuseffekten - noe som bør gjøres jo før jo heller. Samtidig reduseres avhengigheten av olje.
dr. Stockman
02.12.2006 10:41
#7734

Endre
Ku-promp verre enn eksos

Utrolig nok: Ku-promp bidrar til at husdyrhold utgjør en større miljøtrussel enn utslipp fra biler og fly.

Av KNUT ROSTAD VGMiljøøø: Disse kuene kan se uskyldige ut, men faktum er at de bidrar til utslipp av store mengder av klimagassen metan.

Det er den oppsiktsvekkende konklusjonen i en fersk rapport fra FNs Organisasjon for mat og landbruk (FAO).

Verdens samlede utslipp av klimagassen metan fra drøvtyggere, sauer, geiter og griser som promper og skiter, er på 86 millioner tonn i året, anslår forfatterne bak FN-rapporten.

Om vi i tillegg inkluderer utslipp av andre klimagasser knyttet til husdyrhold, er kyr, geiter og griser skyld i utslipp som tilsvarer 18 prosent av de globale CO{$1330}-utslippene.

Det er mer enn transportsektoren.

Flere grunner

- Husdyr er en av de mest alvorlige bidragsyterne til dagens miljøproblemer. Det er nødvendig med umiddelbare tiltak for å snu situasjonen, sier FAO-leder Henning Steinfeld.

Det er flere årsaker til at husdyrhold har så stor innvirkning på den globale oppvarmingen:

Drøvtyggere slipper ut store mengder av klimagassen metan når de skiter og promper. Metan har 23 ganger høyere oppvarmingseffekt enn CO{$1330}.

Dyrene må ha beitearealer, noe som fører til avskoging. CO{$1330} lagret i jord, røtter og trestammer frigjøres når skogen hugges ned.

Bruk og produksjon av gjødsel gir utslipp av klimagasser.

Med økende velstand og økende befolkning i flere folkerike land vil etterspørselen eksplodere de kommende årene. Den globale produksjonen av kjøtt vil øke fra rundt 229 millioner tonn i 2000 til 465 millioner tonn i 2050.

Katastrofe

Produksjonen av melk vil øke fra 580 millioner liter til 1043 millioner liter i samme periode, hevder FAO.

«Hvis produksjonen dobles uten at forurensingen fra hver produksjonsenhet reduseres, vil også skadene på miljøet dobles. (...) Om ingenting gjøres vil det føre til en katastrofe,» står det i FN-rapporten.

- En interessant rapport. Problemet med avskoging gjelder ikke Norge. Men også i Norge er drøvtyggere den viktigste kilden til utslipp av klimagassen metan, sier forsker Kristin Rypdal ved Senter for klimaforskning, Cicero.

Hun påpeker at avskogingen er den viktigste årsaken til at husdyrhold globalt vurderes som en større miljøtrussel enn transportsektoren.

- CO{$1330}-utslipp fra avskoging er viktigere enn metan-utslipp når kyr promper, sier Rypdal.

Nå foreslår FN-organet blant annet nye fôrtyper for å forhindre ku-promping og nye måter å forvalte jorden på slik at avskogingen reduseres.

- Det er ikke plass på kloden til at alle kan spise like mye kjøtt som nordmenn, sier daglig leder Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender.

skipper*
02.12.2006 11:09
#3958

Endre
Heksen
Når alt går til *****t...hva gjør en da ???

Jeg har meget liten tro på at global oppvarming skyldes menneskene og deres laden, jorden er en meget liten brikke i verdenssammenheng og vårt klima styres fra solen og andre universal energi og stråling....

jeg er ikke matematikk-,men etter hva jeg har forstått av denne verden , så er massen og alt på denne jord konstant....
Her er en konstant mass som bare forandrer karakter ved visse kreterier... som f.eks vanndamp blir til vann og vann blir til is osv..... så den dagen at den atmosfæren vi puster i blir som en seig grøt,,,har du sett misslykket pudding.... tenk deg at luften over Oslofjorden plutselig størknet og ble som en grøt eller havregrynsuppe... da er har vi en katastrofe...

Er du manusforfatter av skrekkfilmer kan du ta denne ideen...

Du kan f.eks begynne meg Geirangerfjorden og alle de rike cruise-turisten............ ta knekken på alle disse rikingene .............det skjer ved at eksosen CO2 utslipp, fra alt for mange turistskip på en gang, grådigheten råder ...CO2 fra turistskipene forvandler luften til en tåke som blir fortettet på en slik måte at alt surstoff i fjorden mellom fjellene blir fortrengt og samtlige rike turister med gull og diamanter rundt halsen dør av mangel på surstoff....og båten forblir som spøkelser.... eneste som overlever er en Heks som har forutsett det hele og har med seg en maske som gir nok surstoff til å overleve i 24 timer....hva vi Heksen gjøre da...???????

Alt liv ombord og i fjorden er drept av mangel på surstoff....


[Endret 02.12.06 11:24 av skipper*]
Heksen
06.12.2006 08:10
#14238

Endre
Varmeste periode
i Alpene på 1300 år


>> Og varmere skal det bli, sier forskere.
Akilles
06.12.2006 08:31
#1630

Endre
Varmeste periode
i Alpene på 1300 år
--------------------------
Men det var varmere for 1300 år siden, hvorfor?
Det var vel neppe menneske skapt varme den gangen?
Phoebus
06.12.2006 08:33
#6475

Endre
Så på TV i går. Det er utrolig at man sender et program der engasjerte mennesker som ikke aner hva de snakker om diskuterer energi og ingeniørrelaterte emner.

Det er ikke så greit for menigmann å skille mellom hva som er korrekt og hva som er propaganda i et slikt virrvar. Det kan slå begge veier.
Beinmarg
06.12.2006 08:49
#5508

Endre
Kramer1 [4016]
Helt enig.
Vindrettningen snur slik at det blir mer østavind, og regnet faller ned på andre siden av Langfjella, da blir det rene paradiset her på vestlandet.
Hva har vi å frykte ?
ingen ting.

Vi har oljen og bedre vær i vente :))

Glemte en ting, det blir flotte forhold for seiling også.


[Endret 06.12.06 09:10 av Beinmarg]
Heksen
06.12.2006 09:04
#14239

Endre
Jeg er helt enig.
Det er svært betryggende når oljeingeniører fra Vestlandet forklarer klimaforskerne hva saken er.

Takk.
Beinmarg
06.12.2006 09:22
#5510

Endre
Heksen [14409]
Gjør disse olje-insemenørene det ?
På hvilken måte gjør de det ?
[Endret 06.12.06 09:41 av Beinmarg]
dr. Stockman
06.12.2006 09:49
#7744

Endre
At verdens CO2-balanse forrykkes må man ikke være noen ekspert for å forstå. Mesteparten av den biologiske massen har ligget i reservoarer under jordskorpen i form av olje, gass og kull. Når store deler av disse reservoarene bokstavelig talt bringes frem i dagslyset så må de jo gjøre av seg ett sted. Det tar millioner av år før de atter trenger ned i bergspekker på land og på havbunn. Faktum er nok at det er en umulig sak å få tilbake den gamle balansen. Da får vi vel heller trøste oss med at vi etter geologiske kalendere er på overtid i forhold til neste istid. Kanskje drivhuseffekten utsetter denne noen hundreår.
Phoebus
06.12.2006 10:08
#6477

Endre
Stock

Feilen er at man ser på CO2-utslipp pr land separat. Dette har blant annet ført til at NHY bruker en elektromotor på kompressoren som dytter Ormen Lange gassen til Storbritania.

For Norge fører dette til mindre CO2 utslipp, men globalt er det stupid, for gassen brennes i Storbritannia i steden for å brennes på Aukra. Det siste ville spart oss for vesentlige tap.

Typisk feilslått miljøvern.

Jeg har hørt at elektromotoren skal bruke like mye strøm som Haugesund by...hva nå det vil si...
Phoebus
06.12.2006 10:09
#6478

Endre
Hvorfor f.... blir alle øer til ø, alle æer til æ og hva skjer med åer?

(Ingen ting ser det ut til)


[Endret 06.12.06 10:09 av Phoebus]
Loffen
06.12.2006 10:24
#7013

Endre
Du har fått Guzman-viruset.

Da er det bare å formatere maskinen, og starte forfra..
dr. Stockman
06.12.2006 11:19
#7745

Endre
Verdt å nevne at selv om verden skulle bli varmere så kan Norge bli mye kaldere dersom klimaendringene skulle føre til at Golfstrømmen stopper opp. Da er sibirske tilstander rundt hjørnet.
gorwell
06.12.2006 11:44
#8317

Endre
Legger til grunn at du omtaler nedsmelting av nordpolen. I så fall er det en viss motstridende logikk i innlegget ditt, dr`en. Antar det dreier seg om mangelfull kommunikasjon, ikke mangelfull innsikt.

Hvis det blir varmere så smelter nordpolen slik at golf-strømmen stopper opp slik at det blir kaldere?

gorwell
Maestro
06.12.2006 11:50
#4669

Endre
Grei oversikt over Golfstrømmen.


Maestro
Ulabrand
06.12.2006 11:53
#1273

Endre

Dette er "problemet".
[Endret 06.12.06 11:56 av Ulabrand]
[Endret 06.12.06 11:56 av Ulabrand]
[Endret 06.12.06 11:56 av Ulabrand]
dr. Stockman
06.12.2006 12:22
#7746

Endre
Gorwell
Effekten er vel den at kulde i nord nedkjøler havvannet og får det til å synke. Dette driver "motoren" som tiltrekker varmt overflatevann fra sør. Uteblir kulden i nord så kan hele maskineriet stoppe opp.
skipper*
06.12.2006 12:51
#3985

Endre
Ønsker varmere klima velkommen....!!!

Nå har vi ventet på varmere vær i uminnelige tider og når det engang kommer så er det galt....
hva pokker er galt med litt varmere klima ????????????

Islendingene sier at når endelig denne forbanna isen smelter så kommer det til å frå tak i alt fisken som nå gjemmer seg under isen... og da her vi i hvertfall fisk en liten stund til og fisk er som sagt sunt.... så hva er problemet ??????

Og allle rotvekster vokser som bare det... hvem i søren er det som vil plante poteter i Sahara ??? Vi må plante potetene der de vokser og det er i godt og varmt klime, eller hva med bananer som nordmenn er storspisere av da nå klima være godt fultig og varmt...

I Alpene har de ventet på varmere vær i uminnelige tider, bare tullinger som holder på med dette skisprøytet og hyl om snø...takker Vår Herre hver enda dag det ikke snør.........

Vi har pelenty mat i denne verden, problemet er bare fordelingen og at pengene går til våpen istedet for mat...
cipo
07.12.2006 11:14
#10026

Endre
lånt fra iceman på skipsfartsforum
Heksen
12.12.2006 12:46
#14326

Endre
- Isfritt i Arktis i 2040


All sommeris i Arktis kan være smeltet innen 2040, advarer forskere.


Isen i Arktis smelter raskere enn selv de mest pessimistiske anslagene for noen år siden.
Hvis utslippene av drivhusgasser fortsetter i samme takt, vil sommerisen i Arktis gradvis minske for så å forsvinne over store deler av områdene på Nordpolen innen 2040.

Dette er den oppsiktsvekkende advarselen fra amerikanske forskere ved National Center for Atmospheric Research, University of Washington, og McGill University.
I dag legger forskerteamet frem en ny rapport som publiseres i Geophysical Research Letter.

Istykkelsen i Arktis er redusert med 15-20 prosent fra 1978 til i dag, og de siste fire årene er områder tilsvarende seks ganger Norges areal, som var isdekket, blitt isfritt.
- Isen vil faktisk være ganske stabil frem til 2025, men så sier det bang, sier Marika Holland, som er en av forskerne bak undersøkelsen.
Holland sier at vi har vært vitner til enorme tap i mengden is de siste årene, men at resultatene av undersøkelsene viser at isreduksjonen i løpet av de neste tiårene kan bli langt mer dramatisk enn noe av det vi hittil har sett.
Ifølge datamodeller vil det i 2040 kanskje være igjen litt permanent is langs de nordligste kystene av Grønland og Canada i sommerperioden.


Selvforsterkende effekt

Konsekvensene av den globale oppvarmingen kan bli at jo mer is som forsvinner, desto varmere blir klimaet på Nordpolen, noe som igjen fører til en hurtigere nedsmelting.
- Etter hvert som isarealet minsker, vil havet føre mer varme til Arktis, havoverflaten vil absorbere mer sollys, noe som ytterligere øker hastigheten på oppvarmingen og vil føre til at mer is går tapt, sier Marika Holland til BBC News.
En nedsmelting av is på områdene rundt Nordpolen vil kunne medføre store endringer i økosystemet, og forskerne advarer om at dyreliv og værfenomener risikerer å bli påvirket.
gorwell
12.12.2006 13:18
#8344

Endre
Stockman, jeg ser den. Og den er det logikk i (selv om den etter all sannsynlighet er feil). Den motstridende logikken ligger i at det blir sibirske tilstander (altså kaldere) om nordpolen smelter (som et resultat av at det blir varmere).

;-))

Det er tale om den geologiske klokka. Den er litt interessant. Dog er den geologiske klokka avhengig av Den Store Klokka. Den Store Klokka dreier seg om planetenes plassering i solsystemet.

Når Jorden atter en gang befinner seg i samme plassering relativt til de andre planetene som den gjorde under Carbon, da vil også Carbon vende tilbake.

Og joda, det vil nok føre til en miljø-katastrofe på linje med den som skjedde da Dino døde ut. Noe å gjøre med det? Nix.....

gorwell
Heksen
03.02.2007 12:13
#14835

Endre
- Alle regjeringer er nå enige

- Uansett om man er et lite land, og slipper ut svært lite klimagasser i forhold til andre, må det kuttes så mye som overhodet mulig.
Noe annet er absurd, sier IPCC-sjefen.Det ignorerte vi i mer enn 30 år. Hvorfor kan vi ikke bare fortsette med vår ignoranse
Heksen
03.02.2007 12:17
#14836

Endre
Vi er som en kreftcelle som formerer seg og ødelegger sin værtskropp med akselerende hastighet til sellene/menneskene til slutt dør sammen med selve værtskroppen.
dr. Stockman
04.02.2007 00:34
#8016

Endre
"Når Jorden atter en gang befinner seg i samme plassering relativt til de andre planetene som den gjorde under Carbon, da vil også Carbon vende tilbake.

Og joda, det vil nok føre til en miljø-katastrofe på linje med den som skjedde da Dino døde ut. Noe å gjøre med det? Nix.....

gorwell"

________________________________________________________________________

Den mest sannsynlige teoriene bak dinosaurenes forsvinningsnummer er nok heller at jorden ble rammet av en stor astereoide som sørget for at jorden befant seg i bortimot evig mørke i flere år. Vekselvarme dyr på landjorda fikk problemer. Bare de som kunne beskytte seg mot frosten i vannet (som krokodiller, skilpadder og amfibier), eller gjemme seg i huler (som slanger) kunne overleve (bortsett fra varaner, iguaner, kameleoner, pytoner, anakondaer og andre som befant seg i tropiske strøk).
dr. Stockman
04.02.2007 00:35
#8017

Endre
Heksen [15006]
03.02.07 12:17

Vi er som en kreftcelle som formerer seg og ødelegger sin værtskropp med akselerende hastighet til sellene/menneskene til slutt dør sammen med selve værtskroppen.

___________________________________________________________________

Du er flink til å beskrive islamister når inspirasjonen tar deg.
dr. Stockman
04.02.2007 00:45
#8018

Endre
Hvis isen på Antarktis smeltet ville havnivået stige ytterligere 70 meter, og det meste av verdens sivilisasjoner ville være borte. Om noen lurer på om noe slikt kan skje så er svaret at det kan det absolutt ikke. Uansett hvor mye drivstoffgass vi slapp ut ville det knapt kunne forekomme varmegrader på Antarktis, og en nedsmelting vil aldri kunne finne sted - verken hel eller delvis.

Idag er det så og si aldri nedbør på Antarktis. Hele kontinentet er i praksis en isørken hvor det aldri snør. Når det gjelder hvor mye vann som kan akkumuleres på Antarktis har vi mao. ingenting å miste. Klimaforstyrrelser i forbindelse med drivhuseffekten kan således aldri få noen negativ betydning for Antarktis, men kan faktisk tenkes å føre til hyppigere forekommende nedbør på dette enorme kontinentet. Isåfall ville det på lang sikt medføre en senking i havnivået. Den tykke iskappen på Antarktis beviser i seg selv at det må ha vært betydelig nedbør der under andre klimatiske perioder.
Heksen
12.02.2007 06:30
#14921

Endre
Frps forvirring

Siv Jensen forsøker å manøvrere Fremskrittspartiet bort fra rollen som et rent tulleparti i klimadebatten.

Dagens Næringsliv


Fremskrittspartiformann Siv Jensen sliter med arven fra sin forgjenger, Carl I. Hagen, i klimadebatten.
Hagen har i alle år sådd tvil om konklusjonene fra verdens fremste forskere og avvist alle tiltak for å kutte utslipp.

Mange i partiet henger fortsatt igjen i Hagens «vente og se-linje».
Det er jo den de har praktisert i alle år.
Men noe skjer.
Siv Jensen forsøker å manøvrere Frp bort fra rollen som et rent tulleparti i klimadebatten.
Frp sår fortsatt tvil om hvorvidt klimaforskerne har rett.
Men nå vil partiet likevel være med i debatten om tiltak for å få ned utslippene av klimagasser.
Det er et skritt i riktig retning.
Men så lenge Frp ikke erkjenner at klimaproblemet er reelt, vil ingen tro på at partiet vil være med på å løse det.

Den nye og litt mer seriøse rollen i klimadebatten er uvant for partiet, så da er det ikke så rart om det går litt i ball.
Det gjør det nemlig, for eksempel i Siv Jensens innlegg her i avisen lørdag.

Jensen skriver at Frp «var og er» uenig i Kyotoavtalen.
Samtidig går hun inn for å bruke internasjonal kvotehandel for å redusere utslippene på billigst mulig vis.
Statsminister Jens Stoltenberg har helt rett når han påpeker at disse standpunktene ikke henger sammen.

Frp har rett i at Kyotoavtalen har mange svakheter.
De største er at for få land er med, og at utslippskravene er for slappe.
Men den er et viktig første skritt.
Noe av det viktigste er at avtalen har etablert et globalt marked for klimahandel med utslippskvoter og investeringer i klimaprosjekter.
Den avtalen Frp er imot, har altså skapt det markedet Frp er for.

Jensen vil at hoveddelen av norsk klimasatsing skal tas i andre land fordi det stort sett vil være billigere enn å kutte utslipp her hjemme.
Det er et godt standpunkt.

Men det blir feil når Jensen bruker dette som argument mot SVs ønske om å kreve at norsk industri må betale for klimakvoter.
Her er det nemlig ingen motsetning.
Et slikt system vil nettopp gi norske bedrifter valget mellom å redusere egne utslipp, kjøpe kvoter i Norge og EU eller investere i klimaprosjekter i for eksempel Kina.

Jensen beskylder SV for å gjøre klimapolitikken for dyr.
Men forskjellen mellom SVs kvotesystem og Jensens modell er bare at mens SV vil la forurenserne betale, vil Frp at staten skal ta regningen.
Det er SVs modell som gir det mest effektive kvotesystemet og som best utnytter markedet i miljøets tjeneste.
Paradoksalt nok.
cipo
28.02.2007 11:29
#10492

Endre
Australias hovedstad lammet av haglstorm
Australias hovedstad Canberra ble onsdag dekket av et tykt lag med hagl, et sjeldent fenomen midt på sommeren på den sørlige halvkule.
(Først publisert: 28.02.07 | Oppdatert: 28.02.07 kl. 10:57)Siste 100 artikler
Nesten brøyteskavler i Canberras gater etter haglstormen. ( Foto: ANDREW SHEARGOLD - REUTERS )
Annonse
Les merUtenriks|Forsiden|Siste 100
Ingen kommByen lignet plutselig på byer i Nord-Europa og Nord-Amerika som ligger under store snøfonner. I sentrum av byen lå det et metertykt lag av hagl i gatene.

Mange forretninger måtte stenge, og biler måtte dyttes i gang på det glatte underlaget. På byens universitet ble 60 bygg skadd av oversvømmelser.

Haglstormen var del av et uvær som rammet hele Australias østkyst. I Sydney var gatene oversvømmet etter et voldsomt regnvær med lyn og torden.


Det sørlige Australia har vært rammet av tørke i en lengre periode, men at nedbøren skulle komme i fast form når den først kom var det få som hadde forventet.
fjellbonde
28.02.2007 11:38
#14480

Endre
det var sikkert det hagleskuret som gikk over her i fjor.
falitt
28.02.2007 14:07
#12174

Endre
Jeg er også forvirret. Teorien er at golfstrømmen plutselig kommer til å forsvinne i Europa p.g.a. is-smeltingen gir mindre salt. Vannet blir lettere, synker ikke ned og pumpeeffekten blir borte. Da får vi ny istid.
Vel, min forvirring er: OK, om teorien stemmer, vil ikke dette reverseres temmelig kjapt igjen ? Golfstrømmen er jo også betinget av jordrotasjon, Amazonas etc.. Når det blir kaldere, reverseres jo ferskvannsinnholdet og pumpeeffekten kommer tilbake ?
Hva er det jeg ikke har fått med meg ?
dr. Stockman
28.02.2007 18:15
#8267

Endre
He, he, du er kanskje ikke så dum som mange skulle tro falitt. Tenkte nøyaktig samme tanke da jeg så på programmet om golfstrømmens mulige endelikt. Også nedsmeltingen av Grønland ville stoppet, og havnivået ville slutte å stige.

Men kommer Golfstrømmen igang igjen etter eventuelt å ha stoppet. Ikke vet jeg, kanskje det er en skjør plante som ikke nødvendigvis stikker ut samme kurs på nytt når den først har stanset. Det er ikke så lett å få et hjerte til å begynne å pumpe igjen heller hvis det først har stoppet.
gkjel
28.02.2007 18:25
#2220

Endre
Her er ihvertfall en som tør å ta til motmæle mot det som til tider kan fortone seg som hjernevasking fra avgiftskåte politikere.


Lomborg
fjellbonde
28.02.2007 18:27
#14493

Endre
http://forbruker.no/digital/nyheter/data/article1666048.ece

oops..[Endret 28.02.07 18:27 av fjellbonde]
cipo
09.03.2007 09:22
#10501

Endre
100 millioner bier rømte 100 millioner bier fra bikuber rundt om i hele USA har sporløst forsvunnet – uten at noen vet hvorfor.

Av David Brændeland Birøykter David Bradshaw fikk sjokk da han åpnet bikubene sine og så at nesten halvparten av hans 100 millioner bier var borte.

– Jeg har aldri sett noe liknende. Alle boksene er tomme, sier Bradshaw til den britiske avisen Herald Tribune International.

Birøktere over store deler av USA klør seg i hodet etter at bier i 24 stater har mystisk forsvunnet den siste måneden.

Bieflukten truer ikke bare levebrødet deres, men også produksjonen av en mengde andre matvarer i landet. Biene sørger nemlig for at frukt og grønnsaker havner på bordet i de tusen amerikanske hjem, ved å spre pollen.

– Hver tredje matbit er avhengig av befruktingen, sier visepresident ved American Beekeping Federation Zac Browning til avisen.

Det spekuleres nå på hva som er årsaken, og teoriene varierer fra at biene har omkommet på pollenmarkene på grunn av nedsatt immunforsvar til at dette er tegn på en større naturkatastrofe.
QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ
Honningbier sporløst
forsvunnet
Amerikansk matproduksjon kan oppleve krise etter at flere hundre millioner bier har forsvunnet.


- Jeg har aldri sett noe lignende, sier birøkter David Bradshaw fra California ifølge International Herald Tribune.

Han mistet rundt halvparten av sine 100 millioner bier i januar.

De mystiske forsvinningene kan føre til krise for produsenter av frukt og grønnsaker som er svært avhengig av biene.


Avhengig av biene

- Hver tredje bit i dietten vår er avhengig av at en honningbie sprer pollen, sier Zac Browning, visepresident for foreningen for amerikanske birøktere.

På vestkysten varierer tapene mellom 30 til 60 prosent, mens birøktere på østkysten og i Texas har oppevd tap på over 70 prosent.

Et tap på rundt 20 prosent regnes som normalt.

Eksperter som har prøvd å finne et svar mener at biene kan ha blitt desorienterte og at de til slutt har blitt drept av kulden.

En studie fra Cornell University har anslått at honningbier sprer pollen over frø verdt mer enn 14 milliarder dollar.


[Endret 09.03.07 09:40 av cipo]
Heksen
04.04.2007 07:38
#15395

Endre
FN: Millioner kan dø av tørst

Nei da, ikke oss.
gullgutten
04.04.2007 08:27
#1685

Endre
dr. Stockman skrev: "Hvis isen på Antarktis smeltet ville havnivået stige ytterligere 70 meter, og det meste av verdens sivilisasjoner ville være borte."

Jeg bor vel en 70 meter over havet, tror jeg skal bruke sommeren til å anlegge strand i hagen. Og så må jeg gå til innkjøp av båt og lage en brygge. Gleder meg til å få min egen strandlinje, og kommer til å brenne litt søppel i hagen i dag for å få litt fortgang på nedsmelting av isbreene.
dr. Stockman
04.04.2007 13:24
#8480

Endre
Mulig at de som vil gjøre oldebarna rike bør kjøpe opp masse utmark som idag befinner seg 70 meter over havoverflaten. Dette kan bli fremtidens høyt prisede strandtomter. Er ikke så sikker på om jeg selv bor høyt nok, men jeg har ihvertfall litt å gå på.
Heksen
06.04.2007 09:27
#15404

Endre
NZ-SPEZIAL: KLIMAWANDEL

Klimawandel Ansichtssache?
UN-Bericht zur Erderwärmung abgeschwächt
06. Apr 09:09


Der Klimarat der Vereinten Nationen hat im Weltklimabericht Passagen streichen lassen. Die USA und China sollen auf die Änderungen gedrängt haben.

Der Weltklimarat der Vereinten Nationen hat nach Angaben aus Delegationskreisen Passagen aus seinem jüngsten Bericht zur Erderwärmung gestrichen. Bei den Beratungen in Brüssel, die am Freitagmorgen noch andauerten, gaben die Fachleute aus 130 Ländern demnach dem Drängen der USA und Chinas nach.
Fallen gelassen wurde den Angaben zufolge ein Abschnitt zu erwarteten Klimaschäden in Nordamerika. Im Entwurf hatte es zunächst geheißen, als Folge der Erderwärmung werde es auf dem Kontinent unter anderem Wirbelstürme, Trockenheit, Überflutungen und Brände geben. Dieser Passus sei auf Druck der USA gestrichen worden.
China habe in den Verhandlungen darauf bestanden, eine Textstelle zu entfernen, wonach gewisse Schäden mit «sehr hoher Wahrscheinlichkeit» eintreten würden. Anwesende Wissenschaftler seien daraufhin aufgestanden und hätten einen Erhalt dieses Hinweises verlangt. Daraufhin wurde eine Kompromissformel gesucht.
Auch verschiedene Grafiken wurden nach Darstellung von Sitzungsteilnehmern aus dem Dokument entfernt. Eine stellte den Temperaturanstieg auf Grundlage verschiedener Annahmen dar, eine andere die erwarteten regionalen Auswirkungen in Afrika. Die Konferenz ging den gesamten Text am Freitag Satz für Satz durch. (dpa)


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Hør her folkens, altså det med ytringsfriheten og sannheten det henger veldig høyt hos oss.

Men det betyr selvfølgelig ikke at alt negative om konsekvensene av våre ( de økonomisk mektige) handlinger skal offentlig gjøres:

>> Dieser Passus sei auf Druck der USA gestrichen worden.
>> China habe in den Verhandlungen darauf bestanden, eine Textstelle zu entfernen

>> Auch verschiedene Grafiken wurden nach Darstellung von Sitzungsteilnehmern aus dem Dokument entfernt.
Akilles
06.04.2007 10:07
#1943

Endre
Er det ikke svært egoistisk av miljøaktivistene å være mot videre utbygging av vannkraft i Norge, dersom det er slik at jorden er i ferd med å gå under pga. for mye co2.. Det er fortsatt bare ti prosent av vannet som går i rør..
Og hvorfor har ikke noen søkt om å få sette opp vindmøller i ytre Oslofjord, der er den ideelle plass for slikt. Og hvor blir det av alle atomkraftverkene?
Jeg bare spør…
cipo
06.04.2007 12:56
#10674

Endre
FN-rapport om klimaendringer legges frem i dag:
Stormakter bremset klimarapport

(VG Nett) USA, Kina, Russland og Saudi-Arabia ønsket å dempe FNs klimarapport om virkningene av klimaendringene. Det forsinket rapporten, som skulle legges frem klokken 10 i dag.

Av CAMILLA RYSTESTORE KONSEKVENSER: Tørke og nedsmelting av isbreer er to av de alvorlige konsekvensene av klimaforandringene som FNs klimapanel trekker frem.

Statens forurensningstilsyn

VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider.
FAKTA: FNS KLIMAPANEL
FNs klimapanel, IPCC, legger i år fram sin fjerde hovedrapport. Den forrige kom i 2001. IPCC ble opprettet i 1988 for å gi verdens regjeringer et vitenskapelig grunnlag for beslutninger om klimatiltak.
Klimapanelets rapporter er oppsummeringer av publisert klimaforskning og bygger på bidrag fra over 2.000 klimaforskere.
Del 1 av hovedrapporten, om det vitenskapelige grunnlaget, ble lagt fram i februar. Den konstaterer at klimaendringene så godt som sikkert er menneskeskapt, og at vi kan vente en global temperaturøkning på 1,8 til 4 grader dette hundreåret.
I delrapport 2, som legges frem langfredag, konstaterer IPCC at skadevirkningene av klimaendringer allerede er merkbare over det meste av jorda, og vi må være forberedt på omfattende endringer i tiårene som kommer, selv om utslippene reduseres.


USA, Kina og Russland står sammen med India for verdens største utslipp av klimagasser.

Ta klimatesten:Er du en miljøsynder?

Den andre delrapporten fra FNs klimapanel skulle etter planen legges frem på en pressekonferanse i Brussel klokken 10 i dag. Men da klokken ble 10 satt klimapanelet fortsatt samlet og diskuterte formuleringene i det viktige sammendraget.

Mens flere hundre journalister ventet på gangen, satt forskere og embetsmenn fra over 100 land og diskuterte på overtid.

Klokken 10.45 kom melingen om at landene var blitt enige. En pressekonferanse er ventet om kort tid.

Følge fremleggelsen av rapporten på klimapanelets hjemmeside.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble offentliggjøringen forsinket på grunn av innvendinger fra USA, Kina, Russland og Saudi-Arabia.

De fire landene mente at innholdet var for sterkt og presset på for å dempe rapporten, ifølge kilder i Brussel. Rapporten måtte vedtas med enstemmighet før den kunne offentliggjøres.

- Dette er første gang at vitenskapen er blitt utfordret av politikere, sa en sint utsending fredag morgen.

Viktig sammendrag
Klimapanelet har siden mandag sittet samlet i Brussel for å bli enig om de endelige formuleringene i rapporten. Den tar for seg hvordan klimaendringene vil påvirke verdens matproduksjon, økosystemer, industri og bosetting.

Diskusjonene om formuleringene i det 21 sider lange sammendraget holdt på langt utover kvelden og natten i går og pågår fortsatt nå i formiddag. En norsk delegasjon fra Statens forurensningstilsyn representerer Norge.

De siste diskusjonene vil trolig ha konsekvenser for hvor sikker forskerne fremstår i rapporten, men vil ikke påvirke hovedfunnene.

Vannmangel

I februar i år la klimapanelet frem første del av rapporten. Det er over 90 prosent sikkert at klimaendringene er menneskeskapte, konkluderer forskerne. Temperaturen vil trolig stige med mellom 1,8 og 4 grader dette århundret.


Rapporten som legges frem i dag tar for seg konsekvensene av en slik temperaturøkning.

Ifølge tidligere lekkasjer vil rapporten konkludere med at mange hundre millioner mennesker i fremtiden vil oppleve mangel på rent vann, både i Afrika, Asia, Amerika og Sør-Europa.

Vannmangel vil også hemme jordbruket, og dermed matproduksjonen. Større deler av Afrika vil bli for tørt for jordbruksproduksjon.

I rapporten heter det også at den globale oppvarmingen vil føre til endringer i regnvær, kraftigere stormer, mer tørke og flom.

Fattige rammes hardets

Isbreene i Himalaya vil så godt som sikkert bli kraftig redusert, noe som får store konsekvenser for flere hundre millioner mennesker i Kina, India og Bangladesh. Dette vannet er avgjørende for vannforsyningene og jordbruket i store og tett befolkede områder.

Det er de fattige i verden som rammes hardest, særlig i Afrika sør for Sahara og i Asia. Afrikas bidrag til CO2-utslippene, som har skapt klimaproblemene, har vært minimale. Likevel er det Afrikas bønder som rammes hardest.
Akilles
09.04.2007 17:32
#1945

Endre
The Great Global Warming Swindle

http://video.google.com/videoplay?docid=4340135300469846467&q=global+warming+swindle
Gjøa
09.04.2007 18:54
#16

Endre
Takk for linken, de fleste blir vel så provosert av denne meldingen at de slår av etter 30 sek og går tilbake til å lese om global oppvarming i VG.
fjellbonde
09.04.2007 18:55
#14766

Endre
http://video.google.com/videoplay?docid=4340135300469846467&q=global+warming+swindle
fjellbonde
09.04.2007 18:57
#14767

Endre
den som lever får se.
Gjøa
09.04.2007 19:09
#17

Endre
Motsvar til filmen
http://video.google.com/videoplay?docid=-1656640542976216573&q=global+warming+swindle


[Endret 09.04.07 19:09 av Gjøa]
[Endret 09.04.07 19:09 av Gjøa]
[Endret 09.04.07 19:09 av Gjøa]
fjellbonde
09.04.2007 19:09
#14768

Endre
akilles

skal se på den i morgen.
Shogun
09.04.2007 20:22
#12049

Endre
Den katolske kirke ble den rikeste enehet på jorden for en tid, ved å selge avlat fra synd.....til rimelig godtroende og naive mennesker.

Dette er det samme og tilhengerne av dommedagsteoriene er minst like dumme.....
I summa sumarum en strålende økonomisk mulighet for smarte kapitalister.

Tapp kveget for pengene....det er farlig hvis de har kronasjen selv.

Shogun
Camelon
09.04.2007 20:23
#8456

Endre
Nåvel.

Det ordner seg nok dette også, som alt annet.
Shogun
09.04.2007 20:27
#12050

Endre
Absolutt kamelon, men man skal ikke forakte gløggheten til REC aksjonærene....det er rimelig dumt.

:-))
Shogun
Beinmarg
09.04.2007 21:28
#5771

Endre
Hvem eier sannheten ?

Akilles
09.04.2007 22:20
#1946

Endre
http://www.youtube.com/watch?v=fr5O1HsTVgA&mode=related&search=
Gjøa
09.04.2007 23:36
#23

Endre
Ingen eier sannheten, men myndighetene, presteskap, mfl prøver hele tiden å fortelle oss at de eier den.
Akilles
14.04.2007 09:01
#1957

Endre
http://climate.weather.com/blog/9_12083.html
Akilles
17.04.2007 23:20
#1961

Endre
Domedagsprofetior!


http://hem.passagen.se/robbano/domedag/
sammyboy
25.04.2007 16:30
#919

Endre
cipo
08.05.2007 15:23
#10858

Endre
Mystisk grisedød i Kina

(VG Nett) En mystisk sykdom har tatt livet av flere tusen griser sør i Guangdong-provinsen i Kina.

Av TINA OPPEN
GRISEDØD: En mystisk sykdom dreper griser i Kina. Foto: Reuters
VG Nett følger:Kina / RSS

Kinesiske myndigheter har desinfisert smittede gårder, markeder og slakterier i forsøk på å bekjempe smitten, rapporterte flere aviser i Hong Kong mandag.

Sykdommen brøt først ut i byen Yunfu tidlig i april, der minst 1.300 griser ble smittet.

Avisen Apple Day skriver at minst 80 prosent av grisebestanden i provinsen er død av den mystiske sykdommen. Samtidig rapporterer avisen Ming Pao at mer enn 1.000 griser i byen Gayoyao, som ligger nær Guangdong, er smittet. Flere av disse skal allerede være døde.

Smitter ikke mennesker

Apple Dayli sier symptomene av den uidentifiserte sykdommen inkluderer mangel på appetitt, høy feber og blødninger.
Avisen skriver videre at folks massive dumping av grisekadaver i kinesiske elver er skyld i sykdomsspredningen, melder AP.

Kinesiske myndigheter har utelukket at sykdommen kan smitte til mennesker, men de har ikke klart å identifisere den.
Aahhaawaa Zaawie
08.05.2007 15:42
#5944

Endre


Jeg er fortsatt oppegående, cipo, - tril tross for griseriene mine ...

Og nei, jeg var ikke årsaken til utrykningen til DNBNOR filialen i går.

dr. Stockman
22.07.2007 09:37
#8888

Endre
Det trengs nok mange påminnelser rundt omkring i verden om hvilke naturkatastrofer som venter oss før man begynner å ta drivhuseffekten på alvor. Oljeproduserende land i Midt-Østen kan ikke bruke olje som vann, eller holde prisene langt undervannprisen. Land som USA må få en vekker solid nok til at folk kommer bort fra idealet om at man kan sitte dagen lang i en klimaavkjølt stor bil, og land som Kina og India må ikke gå i fellen og tro at de skal kunne bruke like mye energi pr innbygger som de vestlige landene. Vesten kan ikke lastes for at de er blitt overbefolket, og det mest objektive mål for tillatt utslipp burde vel være landenes samlede produktive jordbruksareal (demografisk bæreevne på lang sikt).

________________________________________________________________________


Nesten halve Kina er blitt rammet av flom i sommer. Flere hundre mennesker har mistet livet i det som er blitt den mest dødelige regntiden på mange år.

Minst 40 mennesker er døde etter stormer i Shandongprovinsen i øst, og 59 mennesker mistet livet i regnstormer i Yuannanprovinsen i sørvest, melder nyhetsbyrået Xinhua søndag. Også fra andre provinser meldes det om omkomne.

Flere tusen hjem er ødelagt, og store jordbruksarealer er under vann.

Dikene langs Huai-elva, Kinas tredje lengste, er mange steder så presset av vannmassene at de truer med å briste. Over 1 million mennesker langs elven er blitt evakuert. Vannstanden er ventet å være faretruende høy iallfall de neste ti dagene, melder nyhetsbyrået Xinhua[Endret 22.07.07 09:37 av dr. Stockman]
falitt
22.07.2007 10:48
#12657

Endre
Og så, stockman:
Er dette beviset for at klimaet løper løpsk ?
Kanskje, men allikevel, flommene i Kina henger også sammen med landets rovdrift på egne naturressurser. Avskogingen er en side av denne. Det er mye regn i Sverige, Norge og England også, men ingen rekord. Kort sagt, man har hatt større flommer og mer regn før.
Været er i forandring. Det har det alltid vært. Isen smelter. Når det gjelder breene her i landet trodde man disse var rester etter istiden, men nå vet man at det ikke var tilfelle. En periode var det middelshavsklima langt nord i Norge. Hvorfor ?
Kanskje er dagens endringer delvis menneskeskapt, men det er nok en tendens til å tolke alle naturlige værskiftninger som "bevis" for akkurat den teorien...
Akilles
27.07.2007 22:14
#2102

Endre
http://climate.weather.com/blog/9_12083.html

etanol er neppe løsningen?
Akilles
04.08.2007 18:32
#2123

Endre
http://www.abcnyheter.no/node/49950

Har trenden snudd?
motbedreviten
06.08.2007 00:40
#1573

Endre
Åms bok kommer til høsten.
Det skader vel ikke med hele artikkelen her:
I de senere årene, nettopp i en tid hvor bevisene for menneskeskapt global oppvarming er blitt så overveldende, er det mange klima-alarmister som har konvert og blitt skeptikere. Det er ikke snakk om eksentrikere, amatører eller høyreorienterte forskere som får sine midler i fra industrien men noen av verdens mest fremragende og høyt dekorerte forskere. En av disse er geofysikeren Dr Claude Allegre, en fransk sosialist som har publisert mer enn 100 vitenskaplige artikler, skrevet 11 bøker og mottatt mange vitenskaplige priser inkludert Goldschmidt-medaljen fra Geochemical Society of the United States. Han konverterte til klimaskeptiker i 2006.
En annen er geokjemikeren Dr Jan Veizer, miljøverner og forsker ved Ottawa universitet i Canada. Han har i sin lange karriere oppnådd de høyeste utmerkelsene innen sitt fag og ble blant annet tildelt et millionbeløp i Gottfried Wilhelm Leibniz-prisen i 1992. Hans forskning på sedimentære spor av klimaendringer de siste 500 millioner årene endret hans syn på global oppvarming. Han mener nå at CO2 spiller en liten rolle i klimaet.
En tredje er en av Israels fremste astrofysikere, Dr Nir Shaviv. Han er tilhenger av å redusere vår avhengighet av fossile brensler, blant annet for å ikke finansiere tvilsomme oljestater som bruker inntektene til å finansiere terror og sosiale eksperimenter. Hans forskning på den historiske utvikling av kosmisk stråling på jorden gjorde at han i likhet med Veizer konkluderte at dette er den viktigste faktoren som styrer klimaendringer på jorden i lang geologisk tidsperspektiv. Shaviv mener at CO2 spiller en langt mindre rolle.
Det finnes mange andre, deriblant paleoklimatologene Dr Ian Clark og Dr Tim Patterson, klimatologene Dr Reid Bryson, Dr Chris de Freitas, Dr John Christy, Dr Roy Spencer og mange andre som alle har det til felles at de har gått fra å tro på stor menneskeskapt global oppvarming til å bli skeptikere etter å ha gått bevisene nærmere i sømmene.
Hva er det som skjer? Til og med tidligere visepresident Al Gore, mannen som skapte internett, og Gro Harlem Brundtland, verdens miljøvernminister, sier jo at debatten nå definitivt er over, endog umoralsk. Klimaskeptikere burde være en utdøende rase. Likevel ser vi altså at skeptikerne blant kremen av verdens forskerne og intellektuelle er på fremmarsj. Sakte og nærmest vantro kommer de frem til den ubehagelige konklusjonen at klimaforskningen er i en dyp faglig og etisk krise som gjør at alt arbeid innen dette feltet må trekkes i tvil, undersøkes på nytt og kvalitetssikres av uavhengige, utenforstående forskere.
Hockeykølle-saken
For å forstå bakgrunnen for denne gryende erkjennelsen må vi tilbake fem år i tid da den kanadiske matematikeren og geologikonsulenten Steve McIntyre spurte Michael Mann, mannen bak den berømte hockeykøllegrafen, om å få innblikk i dataene for å rekonstruere den. Han fant en rekke feil og publiserte i 2003 en vitenskaplig artikkel sammen med økonomiprofessoren Ross McKitrick hvor de gikk i gjennom flere feil i måten grafen var blitt konstruert. Dersom Michael Mann på dette tidspunktet hadde lagt seg flat, innrømmet feilene og korrigert dem ville trolig dette vært en ikke-sak i dag. I stedet tok Mann i bruk forholdsvis ufine hersketeknikker, og en rekke av hans kolleger kom han til unnsetning med studier som "bekreftet" hockeykøllen.
De to kanadierne ga ikke opp men ble bare mer innbitt på å komme til bunns i saken. Siden andre forskere hadde kastet seg på karusellen ble nå McIntyre nødt til å undersøke andre forskningsresultater, og da skjedde det noe merkelig. I den ene forskningsartikkelen etter den
motbedreviten
06.08.2007 00:48
#1574

Endre
forts...
andre fant han graverende feil som kompetente forskere ikke skal gjøre. Det dannet seg et mønster. Etter fem års undersøkelser har det å finne grove feil og etisk tvilsom atferd hos klimaforskere blitt rutine. Den ubehagelige erkjennelsen som har tvunget seg frem er at problemene som først ble observert hos Michael Mann ikke var begrenset til hockeykøllegrafen - et helt fagmiljø så ut til å lide av samme grad av inkompetanse. Stadig flere forskere over hele verden følger McIntyres utrettelige arbeid med å kvalitetssikre klimastudier og latt seg sjokkere gang på gang over hvilke elementære feil han avdekket.
Stadig flere forskere over hele verden følger McIntyres utrettelige arbeid med å kvalitetssikre klimastudier og latt seg sjokkere gang på gang over hvilke elementære feil han avdekket. På et tidspunkt medførte dette så mye oppstyr at den amerikanske kongressen spurte noen av USAs fremste statistiske eksperter ledet av Dr Edward Wegman om å gå i gjennom Hockeykøllesaken for å få en kvalifisert vurdering en gang for alle. Wegman-komitéen ga McIntyre og McKitrick rett på alle punkter og konkluderte med at grafen var blitt produsert med en selv-oppfyllende profeti. Det vil si, at uansett hva slags data man matet inn i Manns algoritme, til og med tilfeldig støy, ga den alltid den samme hockeykøllen som svar. Det viser seg at hockeykøllen er produsert med en pseudovitenskaplig metode som tilsvarer å spå i kaffegrut.
Ingen av Manns kolleger klarte å finne ut dette, og selv nå i dag etter at hockeykøllegrafen er blitt diskreditert som søppelvitenskap brukes den aktivt av klimaforskere i deres klimarekonstruksjoner og vitner om en kombinasjon av inkompetanse og sjokkerende dårlig forskningsetikk. Dette er som om Jon Sudbøs medisinske forskningsjuks fremdeles skulle blitt brukt i seriøs medisinforskning.

Kan ikke statistikk
Denne atferden var så spesiell og så eksepsjonell i forskningssammenheng at det ikke var godt nok for Dr Wegman og hans kolleger å sjekke om McIntyre hadde rett. Feilene som var blitt begått var av en så elementær art at de var nødt til å gå utdanningen til klimaforskere etter i sømmene for å finne ut om de i det hele tatt var kvalifiserte til å holde på med statistikk. Konklusjonen til Wegman var at ingen i det aktuelle forskningsmijøet var eksperter i statistikk, at miljøet ikke samarbeidet aktivt med reelle eksperter og at miljøet er preget av faglig innavl. Dette er svært graverende ettersom klima er et nesten rendyrket statistisk fag. I realiteten betyr det at utdanningen til svært mange som blir kalt klimaforskere ikke er god nok til å bedrive kvantitativ klimaforskning.

Inkompetanse
En lignende konklusjon kom frem i en fersk rapport av noen av verdens mest respekterte prognose- og forutsigelseseksperter, Dr Scott Armstrong og Dr Kesten Green. De konkluderte at det ikke finnes noe vitenskaplig metodikk bak klimapanelets prognoser og at et stort antall av klimapanelets fremste eksperter ikke har reell kompetanse innen vitenskaplig forutsigelse. Dette, og mange graverende tilfeller av inkompetanse og politisering i klimapanelet, har ført til at en rekke forskere har blitt oppmerksomme på at de ikke uten videre kan stole på denne forskningen, og særlig ikke på FNs klimarapport.
Dette, og mange graverende tilfeller av inkompetanse og politisering i klimapanelet, har ført til at en rekke forskere har blitt oppmerksomme på at de ikke uten videre kan stole på denne forskningen, og særlig ikke på FNs klimarapport. Flere fremtredende forskere har meldt seg ut av klimapanelet, slik som Dr Roger Pielke Sr, Dr Chris Landsea og Dr Paul Reiter. Mange uavhengige forskere jobber nå aktivt med å nøste opp alle feilene og kvalitetssikre eksisterende forskning men opplever at arbeidet går tregt fordi klimaforskere tviholder på sine data og nekter å gi andre forskere innsyn.
Hva som er det endelige resultatet når faglig kvalifiserte, uavhengige forskere er ferdig med å gå klimaforskningen etter i sømmene er vanskelig å si, men arbeidet som er gjort så langt tyder på at det vil skje vesentlige forandringer, og mange av de konklusjonene som det i dag er stor konsensus om vil rakne i møte med objektiv, kompetent kvalitetssikring. En ting er sikkert: debatten er definitivt ikke over. Den har bare så vidt begynt, og når støvet har lagt seg er det meget mulig vi vil se tilbake på global oppvarming som den største vitenskaplige boblen i nyere tid.
---
Denne ABC Kronikken er skrevet av Onar Åm, som også blogger aktivt på Onar Åms Lillablogg. Han har også skrevet for forskning.no og kommer til høsten ut med bok om nettopp kampen om klimaet.

[Endret 06.08.07 00:50 av motbedreviten]
[Endret 06.08.07 01:03 av motbedreviten]
motbedreviten
06.08.2007 00:58
#1575

Endre
Godt mulig at alle CO2 rensings kravene er obsolet om et par år.

Kan godt skjønne at oljeselskapene CO2 rensing ikke tar som hastesak.
skipper*
06.08.2007 21:11
#4974

Endre
Den dagen dette går til ******* har vi fått Torvtak hele bunten.... siste mann tar med paraply...


[Endret 06.08.07 21:11 av skipper*]
Maestro
14.08.2007 08:13
#4820

Endre
På tross av ambisiøse miljømål og ønsker om klimatiltak, mener flere representanter fra både Ap og Sp at lavere priser på flyavganger blir en del av distriktspolitikken.

(kilde: dn.no)


Maestro
Akilles
04.09.2007 07:38
#2245

Endre
http://www.youtube.com/watch?v=ZYlbvJEZA_4
Heksen
06.09.2007 12:30
#16555

Endre
Arktis isfritt om 20 år?
Heksen
17.09.2007 08:08
#16625

Endre
Aps Martin Kolberg vil ha slutt på økonomisk vekst

Hvis Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg får det som han vil, blir det slutt på både økonomisk vekst og økende forbruk.


– Vi må tørre å tenke store tanker. Klimasaken handler om grunnleggende spørsmål om vær og vind. Vi er nødt til å tenke helt nytt, sier Kolberg.

Hans mål er et fullstendig brudd med hele den vestlige verdens viktigste mål for den økonomiske politikken, nemlig økonomisk vekst, det vil si at man hvert år får mer penger og økt forbruk.

– Dersom vi ikke er i stand til å snu dagens økonomiske organisering vil vi havne helt i utakt med naturen, og det vil undergrave velferden for fremtidige generasjoner, forklarer Kolberg.

Han mener Norge som et lite, men rikt land må gå foran i jakten på de nye samfunnsmålene.

– Dette er den beste klimanyheten jeg har hørt i Norge på veldig lenge, kanskje noen gang, sier Steinar Lem i Framtiden i våre hender.

Han er ikke sikker på om han skal tro det Kolberg sier.

– Jeg blir helt matt av å høre på dette.
At Martin Kolberg sier noe slikt er en milepæl i forståelsen av de problemene verden vil møte.
Vi får tro at alvoret i den globale oppvarmingen har sunket inn, sier Lem.

– Jeg føler nesten for å bære ham opp på Karl Johan på gullstol, sier Lem.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det må da være en feil fortolkning.
Han snakket sikker om slutt på økonomisk vekst feks i Kina og India og andre land som strever til å leve på samme måte som oss.
sammyboy
17.09.2007 08:13
#1030

Endre

Hmm.. Lem og Kolberg enige.. her bør det blinke noe store røde varsellys for Ap-velgere rundt om i landet....
Heksen
17.09.2007 08:18
#16628

Endre
Som sagt:

Det må da være en feil fortolkning.
Han snakket sikker om slutt på økonomisk vekst feks i Kina og India og andre land som strever til å leve på samme måte som oss.
Heksen
17.09.2007 08:32
#16629

Endre
Vi må da tenke realistisk på vegne av andre:
Kinesere, indre og all disse andre mennesker på jorden hadde aldri den velstanden vi er vant til ergo er vant til å leve litt primitivere enn vi ønsker.
Hvis altså jorden ikke tåler mer forbruk av fossile brennstoffer vår velstand blir smurt med så er det vel naturlig at disse nasjoner velger frivillig å gi opp sine vekstambisjoner?
sammyboy
17.09.2007 08:45
#1031

Endre

Ja det er vel det Lem og Kolberg mener men ikke tør si høyt... Kinesere og Indere får værsegod klare seg med ris og trøsykkler i noe hundre år til...
falitt
03.10.2007 10:15
#13000

Endre
Nye data peker dessverre i pessimistisk retning. Klimaendringene skjer i langt større tempo enn man har lagt til grunn i FNs klimapanel. Mange forskere mener nå at vi ikke har en "snøballs sjanse i helvete til frivillig å kunne reversere dette.
----
Kommer vi til den erkjennelsen hva er da beste fremtids-scenario ?
Mater man data kaldt inn i en cray eller ti, tror jeg resultatet er gitt.
Problemet er antallet av oss her på jorden. Frem til i dag, var levestandard til noen få, avhengig av arbeidet til mange. Idag er ikke denne koblingen der lenger. Nå er problemet vårt store antall og totale forbruk.
----
Datamaskinen gir da to løsninger.
1. Antallet må ned (omtrent som med reinsdyr på hardangervidda)
eller
2. Levestandarden må kraftig ned.

Nummer 2 er ugjennomførlig og vil uansett ta for lang tid.
Da gjenstår nummer 1. Antallet må ned.

Neste ledd for Crayen er å angi hvor mange atombomber, hvilken sprengkraft og hvor de skal plasseres for å "løse problemet".
Det høres kanskje vilt ut, men om premissene er rett, er kanskje dette den mest skånsomme, for ikke si eneste metoden for å løse problemet.
[Endret 03.10.07 10:15 av falitt]
dr. Stockman
03.10.2007 12:35
#9513

Endre
Velkommen etter. Jeg har alltid sagt at overbefolkning er "alle problemers mor". I den sammenheng løser de ingen problemer å overbefolke også industrilandene i samme grad som u-landene. Tvertimot øker den totale drivhuseffekten på den måten.

Pga. religion (antar jeg) så har dette temaet enten vært tabu eller fortrengt et par tiår nå, og verken FN eller andre gjør noe som helst for å løse det. Kun Kina så skriften på veggen og "ville midlene". Sult, ressursøding, drivhuseffekt, jorderosjon, utryddelse av dyrearter, forurensing, analfabetisme - så og si ethvert problem kan tilskrives overbefolkning.
Phoebus
03.10.2007 12:40
#7157

Endre
Tja, selv regner jeg med å dø snart...da blir det et problem mindre...
Heksen
06.10.2007 20:21
#16711

Endre
Australia forbereder seg på krise Klimatruslene vil ramme Australia hardest av alle.

Denne uken la forskere fra Australia frem en rapport som viser at temperaturene vil bli varmere der enn noe annet sted i verden.
Allerede er kontinentet verdens tørreste, og likevel skal det bli tørrere.

Innen 2087 kan temperaturen ha steget med over seks grader, melder TV2 Nyhetene.
I den forbindelse vil Australia lage en 2800 kilometer lang grønn korridor.

Denne skal binde sammen hele landets østkyst, og fungere som en fluktrute for dyrene etter hvert som klimaet forandrer seg.
Særlig jungelen i nord vil bli brennhet, og uten en fluktrute vil dyrene her dø ut.

I Scottsdale, som ligger sør for hovedstaden Canberra, har flere frivillige allerede satt i gang arbeidet med den grønne korridoren, og planter i disse dager inn de opprinnelige plantene som en gang vokste der.
Håpet er at dyrelivet som en gang fantes her vil komme tilbake.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Hva gjør vi med all de millioner av klimaflyktninger som forventer seg velkommen i gamlelandene?
dr. Stockman
23.10.2007 09:52
#9734

Endre
CO2-innholdet i atmosfæren øker mye raskere enn hva man hadde forventet - en økning på 30% i løpet av 3 år. Mulig årsak er at havene begynner å bli mettet av CO2 og absorberer mindre av overskuddet.

Fortsatt blir det på dagtid (med sol) over 30 grader i drivhuset mitt, så det kan jo bli hyggelig her om atmosfæren med tiden blir like effektiv som en tynn (riktignok dobbel) akryllplate.
Akilles
23.10.2007 11:24
#2326

Endre
co2 skeptiker.

http://www.smh.com.au/news/environment/gore-gets-a-cold-shoulder/2007/10/13/1191696238792.html
Akilles
23.10.2007 13:30
#2327

Endre
http://www.vgb.no/21064/perma/199424
Vi ble ikke overrasket da muslimer forsøkte å hindre utgivelsen av Salman Rushdies *****iske vers eller da de forsøket å stanse publikasjonen av Muhammed-tegningene. Vi ble ikke overrasket fordi ytringsfrihet er i strid med den ideologien – islam - de står for. Man vi ble overrasket da vi leste at flere dusin klimaforskere nå øsnker å hindre utgivelsen av filmen ”The Great Global Warming Swindle” på DVD.

Vi vil ikke bli overrakset dersom Durkin er inne på hovedpoenget: mange forskere har basert sine karrierer på denne teorien, og når det viser seg at den ikke er holdbar vil de miste alt fra rennomé til posisjon og inntekter.
Det er dog helt uholdbart at disse forskerne vil begrense ytringer fra noen som er unige med dem. Den som gjør slikt er ikke en seriøs forsker.

Men de sier jo at de kun bedriver kvalitetskontroll og vil korrigere feil. Måten å gjøre dette på er å legge frem korreksjoner, slik mange forskere har gjort i forbindelse med feilene i Al Gores film. Her er f.eks. en av mange sider hvor man finner korreksjoner av noen av feilene i Al Gores film: http://www.cei.org/pages/ait_response.cfm

Så vidt vi har sett er det påvist enkelte feil i The Great Global Warming Swindle, og vi regner med at disse blir korrigert på DVD-utgaven. Forøvrig har filmen en hjemmeside som vi anbefaler: http://www.greatglobalwarmingswindle.com/

dr. Stockman
23.10.2007 13:52
#9736

Endre
Tiltak som reduserer CO2-utslipp burde kanskje være reversible (noe injeksjoner av CO2 til jordas indre ikke er). Man bør vel ikke risikere at pendelen svinger til motsatt ytterlighet og mister så mye av drivhuseffekten at polarisen trenger langt inn i Sahara.
dr. Stockman
27.10.2007 14:31
#9806

Endre
Å bruke matavlinger til å framstille drivstoff er en forbrytelse mot menneskeheten, sier en FN-ekspert.

Jean Ziegler, som er FNs ekspert på matvaresikkerhet, sier at bruken av matavlinger til å lage biodrivstoff vil resultere i matmangel og prisøkninger som kan føre til sult for millioner av fattige.

Fredag ba Ziegler om et fem år langt moratorium på framstilling av biodrivstoff, som han kaller en katastrofe for de fattigste.


- Bruk avfallet
Han mener at den teknologiske utviklingen går så raskt at det om fem år vil være mulig å framstille biodrivstoff fra avfallsprodukter fra landbruket i stedet for fra hvete, mais, sukkerrør og andre matvarer.

Bruk av biodrivstoff i stedet for bensin og diesel fra olje fører til en reduksjon av drivhusgasser til atmosfæren. Men noen forskere mener at gevinsten går tapt i produksjonen av biodrivstoffet.

Det er spesielt Brasil og USA som arbeider med å framstille biodrivstoff og biodiesel fra matvarer. I fjor undertegnet Brasils president Lula da Silva og USAs president George W. Bush en avtale om økt produksjon av biodrivstoff.


- Katastrofalt for sultne mennesker
Ziegler betviler ikke motivene til de to presidentene, men sier at «resultatet av å omgjøre hundretusener av tonn mais, bønner, palmeolje til drivstoff er absolutt katastrofalt for sultne mennesker».
Han sier at prisen på hvete på verdensmarkedet fordoblet seg på ett år, og prisen på mais ble firedoblet.

Dermed er det blitt umulig for mange fattige land, spesielt i Afrika, å kjøpe den maten de trenger, og det er blitt stadig vanskeligere for fattige mennesker i de landene å betale de skyhøye prisene på maten som likevel kommer. (NTB - AP).

Heksen
28.10.2007 10:25
#16867

Endre
Tørke sør-øst iUSA

Langvarig tørke i det sørøstlige USA har utløst en bitter krangel om minkende vannressurser mellom de tre delstatene Georgia, Florida og Alabama.
Millioner av mennesker i Georgia frykter at springen kan gå tørr, mens miljøvernere i Florida sier at utrydningstruede ferskvannsmollusker i kan dø ut.

Myndighetene i Georgia ønsker å redusere utslippet av vann fra reservoaret som forsyner 3 millioner mennesker med vann, men det ville få alvorlige følger for befolkningen langs Chattahoochee-elva i Alabama og for utsatte økosystemer i Florida.

Problemet ligger i reservoaret Lake Lanier, der vannstanden nå er fem meter under normalen og fortsetter å synke.
Blant dem som er avhengige av vannet fra sjøen er hele befolkningen i millionbyen Atlanta.

Myndighetene i Georgia krever at de føderale myndighetene reduserer utslippet av vann fra reservoaret.
Ikke bare risikerer befolkningen i Atlanta å miste drikkevannet, men mange mennesker kan miste jobbene sine.

Men Alabama advarer og sier at redusert vannføring i elva kan føre til at industrier og et kjernefysisk kraftverk kan måtte stenge.

I Florida frykter de at et slikt tiltak ville få følger ikke bare for økosystemene, men også for fiskeriene i der Apalachicola-elva munner ut i Mexicogolfen
(©NTB)
boerson
28.10.2007 11:05
#1677

Endre
I begynnelsen av 2. verdenskrig samlet USA noen av de skarpeste hodene i verden på Los Alamos for å utvikle atombomben. Til tider var det opptil seks Nobel prisvinnere som arbeidet der. Det USA burde gjøre nå var å starte et lignende prosjekt for å utvikle fusjonsenergi. Som en skribent på Yahoo skriver nedenfor, så har USA ingen andre valg enn å gjøre seg uavhengig av oljen.

"the problem with the USA is more about the consumption of oil then it is about a weak dollar. Oil comsumption must be replaced, and that replacement must be done by american industry. Think of it as a new industrial type revolution, and the USA has a chance to lead it. to make this work the USA needs a pres that understands that Oil dependance makes this nation weak. A pres strong enough to stand in front of the people and say that just like landing on the moon, we as a nation must begin to walk down the road of oil independance. Until the USA does that, it is hard for me to see the USD doing more then little bounces in a down trend..."
motbedreviten
31.10.2007 12:07
#1657

Endre
Boerson,
De er jo i full sving med planene om å bygge et kraftverk basert på fusjonsenergi. Den skal være ferdig om 50år.

Brittene holder også på med dette men satser på en annen teknologi. De bruker små plastkuler med tritium og deuterium inni. Med intens laserstråling skal temperaturen opp til over 100M grader slik at reaksjonen starter.
Den skal være ferdig om 30 år.
falitt
31.10.2007 12:33
#13106

Endre
motbedreviten:
Dette er noe man ikke vet utgangen på. Bare tidsperspektivene tilsier det. 50 år og 30 år ?
Det blir som fremtidsforskere spår om fremtiden. "Fremtiden vinner alltid". Det man trodde skjedde ikke, men helt andre ting.
motbedreviten
31.10.2007 21:36
#1661

Endre
Sant det falitt. Men noen vil klamre seg til slike fremtids "visioner".Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS