"
Du er her: Forside > Politikk > Selvoppnevnt svar på King Kong sparker nedover
Selvoppnevnt svar på King Kong sparker nedover
Aahhaawaa Zaawie
26.02.2007 08:57
#5824

Endre


"Politimesteren i Agder politidistrikt er sterkt kritisk til hvordan kommunene på Sørlandet har taklet snøkrisen i distriktet."

Samme politimester har en tidligere profesjonskollega som fylkesmann i Vest-Agder.

I AustAgder er en tidligere general i funksjonen som fylkesmann.

Situasjonen i kystkommunene er kritisk. En generasjon tilbake fantes forsvaret på plass i landsdelen. Da var det kort tid om å gjøre før avdelinger derfra var utkommendert til å hjelpe til. I da er landsdelen uten garnisonerende avdelinger.

Men fylkesmennene har styring med Sivilforsvaret. Og Hemevernet har fortsatt avdelinger i landsdelen.

Men det har åpenbart ikke falt den gode politimester Hareide inn å ta kontakt OPPOVER i forvaltningspyramiden for å avhjelpe innesnødd sivilbefolkning.

Sent i forrige tusenåret opplevde Østlandet ( Glommavassdraget ) storflom. Forsvarsavdelinger ble beordret over ffjellet for å hjelpe til. Garnisonerende avdelinger ble beordret til flom sikring. Sivilforsvar og Heimevern ble innkalt og gjorde kjempeinnsats.

Politimesteren i Agder sutrer. Gjør han ikke annet er han inkompetent for sin stilling.

Fy flate.

Aahhaawaa Zaawie
26.02.2007 12:37
#5825

Endre


Ser at hovedpersonen i topicen får offentlig ros for å ha tatt nødvendige politimessige grep i stiftstadens indre bykjerne. Grepene er hjemlet i p o l i t i -lov og trolig byens egne politivedtekter.

Men i flere av de øvrige kommuner i hans distrikt er katastroftetilstandene nær. Journalistens panegyrske omtale synes å være betinget av journalistens egen horisont fra Markens. Her omtales ikke at de fleste av politiets tjenestemenn er trukket ut av distriktene for primært å disponeres ( les tjenestegjøre ) i byene ( Krs. og tildels Arendal ).

Og hovedpersonen er fortsatt politimester i AGDER. I distriktene er forholdene til dels kaotiske. Røde Kors Hjelpekorps har stilt seg til rådighet, og jobber som bare. Og all ære for det. Men det er ikke nok. Men i stiftsstaden er de - som vanlig - himla tilfredse, - bare alt fungere der ..cipo
26.02.2007 13:05
#10479

Endre
Eg aner en smule bitterhet....?
Aahhaawaa Zaawie
27.02.2007 01:37
#5831

Endre


Først mandag ettermiddag .....

Og det var etter anmodning fra Kristiansand kommune.

Og omtalte mann fra ordensmakten har åpenbart vært en brukbar stasjonssjef for Kvadraturen politistasjon ( i Krs ), men neppe som politimester for et hardt rammet distrikt på to fylker.

-----
" går ettermiddag ble befalselever ved Luftforsvarets skolesenter Kjevik (LSK) bedt om å bistå Kristiansand kommune med snømåking av kommunale bygninger som skoler, gamlehjem og legevakt. ( Foto: ANDERS MARTINSEN )
"

Aahhaawaa Zaawie
27.02.2007 21:04
#5832

Endre


Rådmannen har neppe lest eller brydd seg om en forvorpen topic på ST. Men samme rådmann forholder seg langt mer realistisk til virkeligheten enn topicens omtalte sleivspark-mester.

-----

"Som avslutter slik: «At de ovenfor nevnte hendelsene ble håndtert på en god måte er det etter vår mening kommunens
ansatte som skal ha æren for – ikke politimesteren.».


– Dette er sterk kritikk mot politimesteren, Sommerseth?


– Det er skapt et inntrykk som ikke er korrekt, og det har jeg hatt behov for å korrigere. Mer ønsker jeg ikke å si.
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS