"
Du er her: Forside > Politikk > Trond Giske - en politiker som vil bevare norge
Trond Giske - en politiker som vil bevare norge
skipper*
14.01.2012 08:01
#9840

Endre
Noe må norge leve av i fremtiden også...

LO er jo helt på tryne , trodde de var på LO-medlemenes side i salg av bedrifter til utlandet... der i gården er det nok forgubbingen som har makta ikke medlemmene

Giske til VG
"(Godt gjort at Giske ikke gav VG reporteren en på tryne under dette forsøk på interjuv, en frekk fanden denne reporteren).."

Nå synest jeg det begynner å bli en riktig hets mot Næringsminister Trond Giske....

Han er den enest som nå forsvarer norske bedrifter og norske arbeidsplassser og kjemper mot salg av alt som finnest av bedrifter i norge og da er kverna i gang...


Vi bør støtte Giske for det han gjør.

Har en en av de mest ryddige i dagen Rødgrønne -regjering og forsøker så godt han kan å bevare norske selskaper på norske hender og arbeidsplasser...

Helt på tryne at danskane nå skal være den eneste som gjør business på norske TV-seere og hanker inn alle reklameinntektene i norge...samtidig som NRK nå mister en tilsynelatende konkurent...

Stå på Giske ...ikke la "Mafiamakta" ta innersvingen på deg... er du politiker så må du ha lov å uttale deg såpass mye.......

Opposisjonen vil ta GISKE

DN om Giske

Typisk Høyre skal ta Giske...

Lurer på hva som blir i gjen i norge når Høyre kommer til makten ??????????????

Her har FRP en jobb å gjøre å bevare norsk eierskap ...

Endret 14.01.2012 08:16 av skipper*
skipper*
14.01.2012 09:19
#9841

Endre
,
DN-mer om Giske hetsen

Faktisk så var det så enkelt at TV2 ikke var nødvendig å selge... så enkelt er det..
Kjell T. Ringen
14.01.2012 10:59
#9472

Endre
skipper

ser ut til at jeg er uenig i det aller meste du prøve å skrive her. Men med flere utsagn som avslutte med "..." så kommer det ikke akkurat så godt frem hva du prøve å formidle.

Vi kan begynne med det banale: "Her har FRP en jobb å gjøre å bevare norsk eierskap ..."

Når har FRP bidratt i så måte? Kan du gi noen eksempler som viser at dette er innenfor politikken FRP legger opp til?
Big Balls
14.01.2012 12:05
#2808

Endre
Jeg så hva Norvik gjorde i dag, og det er mulig å spørre hvordan Stein Erik Hagen eller Kjell Inge Røkke ville forholdt seg til en styreleder som hadde opptrådt på den måten.
LooseDeuce
14.01.2012 14:01
#6321

Endre
Et spørsmål til de som mener Giske har rett og at det er galt å selge bedrifter ut av Norge:
Da er det vel galt at Norge/norske bedrifter kjøper bedrifter i utlandet?
franks76
14.01.2012 15:41
#659

Endre
- Giske utsatt for svertekampanje

Saken om næringsminister Trond Giskes uttalelser på Lorry er plantet, hevder kilder i Arbeiderpartiet.

- Dette er makta som er i sving. De ville at salget av TV 2 skulle foregå i det stille. Når noen lager bråk om det, synes de det er brysomt, sier en kilde til Adresseavisen.Vi velger våre folkerepresentanter. Men de med makt og penger, er aldri valgt inn av folket. Nå kommer det frem hvordan de tar seg til rette på bekostning av befolkning og demokrati.
safman
14.01.2012 17:04
#1621

Endre
Saken om TV2 og Egmont og Giske og regjeringe virker på meg som "noe løs i barten". Få vet hva man diskuterer.

Egmont i København var lenge under norsk styre. Dette har nok vært en av årsakene til interessen for TV2.

Egmont er en del av Gutenberg Hus som også eier det meste av ukebladene i Norden. De eier også mange aviser rundt omkring.

Mere interessant er at firmaet eier Disney Studios i Holleywood, - som igjen eier TV-kanaler i USA. TV2-andelen utgjør nok bare småpenger for dette konsernet.

Sett ut fra navnet skulle man tro at det blir mye Donald-filmer på TV2 heretter. ---- Men det kan vel ikke være Donald Giske er imot? Eller visste han ikke hva de snakket om?
renud
14.01.2012 17:16
#6096

Endre
safman
Donald er Giskes store forbilde. Visste du ikke det?

LooseDeuce
Det er da to vidt forskjellige ting. Når "Norge/norske bedrifter kjøper bedrifter i utlandet", så er det jo hovedsaklig for å spre vår unike kunnskap, bedriftskultur og sosialdemokratiske ånd til det korrumperte næringslivet i det store, råtne "Utlandet".
En detaljert forklaring på hvilke motiver disse forferdelige utlendingene har skulle vel være unødvendig..? ;)
LooseDeuce
14.01.2012 17:59
#6323

Endre
Egentlig burde vi kjøpe hele verden og så kunne vi kjøpe biter av oss selv og flytte dem ut i verden som vi eide selv. Da ville vel ikke Giske protestere. :-)
franks76
14.01.2012 19:42
#660

Endre
Hvorfor kan jeg ikke stadig få billigere og større lån, som gjør at jeg kan kjøpe opp hele verden?

Og så øker jeg bare prisene, kutter ned og finner synergier. Generelt sett gjør livet surere for millioner av forhenværende arbeidstakere og forhenværende eiere. Konsentrere mer og mer makt og penger i en hånd.

Det er det samme som skjer. (Punktum)
skipper*
14.01.2012 19:59
#9842

Endre
Bare vent til Høyre kommer til makta igjen, da skal Høyre selge alt som heter arvesølv i dette landet....Statoil, Telenor, you name it...

Det er derfor jeg sier at FRP må nå se skriften på veggen .
Skifte taktikk og ikke rope ut i skauen at de skal selge alt som er av verdier i dette landet... skift taktikk og få opp partiet på beina igjen...

Nytt slagord: "FRP vil bevare norske eierskap på norske hender"

Under 10 % er elendig, men en må ha en politikk som folket vil ha og tjener landet...
og så må disse FRP politikerne bli mer ordentlige, ikke gå på horehus, ikke filme i dusjen , ikke, ikke ,ikke.... så kan det gå bra...

Giske gjør så godt han kan
Jeg har en mistanke at styreformannen var redd for å miste jobben, så han tok et slag mot sjefen ....Næringsminister Giske i stedet...angrep er det beste forsvar heter det...og den gutten har blitt sparket før i Staten..

For nå er det stort sett bare staten som har kapital gjennom pensjonsfondet ...for alle andre blir plyndret med formueskatt, arveskatt osv....

Det siste er, at nå skal de skattlegge kontantstøtten...istedt for å kutte hele støtten ... men det skaper jo fler arbeidsplasser i det offentlige ved å tyner folket med flere skatter.... i går var det skatt på salg av bolig...

Hvilket nytt forslag kommer til uken tro...????????

Endret 14.01.2012 20:09 av skipper*
franks76
15.01.2012 04:17
#662

Endre
Who Owns The Media? The 6 Monolithic Corporations That Control Almost Everything We Watch, Hear And Read

Dårlig trend for uavhengig media, selv om det går sakte, nesten umerkelig, generasjon for generasjon..
dr. Stockman
15.01.2012 08:53
#15822

Endre
Det er 2 politiske partier i USA, og altså 6 selskaper som eier de tradisjonelle media. Det er vel ikke så ille, særlig ikke når man tar den redaksjonelle frihet i betraktning. Verre er det nok at folk flest foretrekker "tomme kalorier", dvs. enkel hjerneføde som realityshows og talkshows av det enkleste slaget fremfor mer dyptpløyende nyhetskilder som f.eks. TIME.
skipper*
15.01.2012 12:17
#9843

Endre
franks76
fin og interesann link du la ut....

Det viser seg alltid,de store skal spise de små for å få bukt med enda større andeler av markedet...

Den aller første i norge som begynt med dette begrepet var Orklasjefen Heyerdahl.... han kjøpte opp alt som var av bedrifter, gikk i tennissko og holdt seg skjult for media, og samled disse i Orkla... som så Hagen selger til Svenskene, så vips så er det ut med norsk eierskap... og pengene gir han til sine barn som må flytte til Sveits for å bergen kapitalen som ellers ville bli spist opp av norske grådige skatteregler som "SV-dronningen" skulle bruke for å ta knekken på disse rikingene ... nå har hun heldigvis tatt knekken på seg selv og SV , og lykke til på reisen.... (langt under sperregrensen må være målet for SV )

Ok..det kan være like godt og Kuwaiterne sier at de til tross for at de eier mye ,kan ikke ta med seg Manhatten ...
men det er noe annet med fast eiendom..der står verdiene fast og produktet støypt fast i grunnen...

Bedrifter fosrvinner som fluer til China ............og vi som ikke er på godfot med Chineserne ser hvordan det går når Chineserne føler de misster ansikt og føler seg fornærmet.... da blir det vanskelig...

Å selge TV-2 var ikke nødvendig, vi har nok penger i statskassen og dersom Telenor trenger penger så er det bare å ta en emisjon...den blir fyllt opp på noen timer i markedet...

Endret 15.01.2012 12:26 av skipper*
OldNick
16.01.2012 10:41
#12886

Endre
Er i grunnen enig med DN her.

I tillegg, Giske er nok en broiler i AP som aldri har hatt en jobb.

Og en mann som angir Ari Behn (og sikkert hans kone) som omgangvenner, en mann som har befunnet seg i drømmeland hele sitt liv, styrker ikke akkurat tilliten.

Giske er uegnet

16.01.2012

Leder DN: Næringsminister Trond Giske har brutt de prinsippene han selv har utformet og sagt han styrer etter i saken om Telenor og A-pressens salg av TV 2. Ifølge alle offisielle dokumenter står det helt klart at hovedmålet for eierskapet i statens deleide kommersielle selskaper er at hovedkontoret skal ligge i Norge og at selskapet ellers skal drives etter normale forretningsmessige prinsipper og prioritere lønnsomhet.

Det er på dette grunnlaget private investorer er invitert inn i selskapene. Det er disse prinsippene styrerepresentantene har blitt bedt om å styre etter. Da er det uakseptabelt at han i møter, telefonsamtaler og ved tekstmeldinger forsøker å presse dem til å gjøre noe annet.

Vi kan være takknemlig for at Telenors styreleder Harald Norvik er så standhaftig og modig at han ikke gjorde som ministeren sa. Han valgte å forholde seg til de prinsippene han har blitt bedt om å styre etter.

Men det er skremmende at han to ganger måtte kontakte statsministeren for å få vite hva som er regjeringens politikk. Det er ingen tvil om at Norvik ble utsatt for et uakseptabelt press for at Telenor skulle ta en annen beslutning enn den styret mente var det beste for selskapet.

Mer på link
skipper*
16.01.2012 17:12
#9847

Endre
En kan si hva en vil om Næringsminister Giske , men han er satt til å være sjef i den norske staten som eier , så da representerer han selskapets eier på høyeste plan..

Nordvik ville fått sparken sier Hagen

Endret 16.01.2012 17:14 av skipper*
skipper*
17.01.2012 10:23
#9849

Endre
.
Den Sifie, den Sofie hun får sagt det..
skipper*
05.05.2012 07:43
#10033

Endre
Ja slik må det gå når en ikke lytter til sine eiere og på toppen av det hele har tapt milliarder på "spennede prosjketer "... ikke ser samfunnsansvar som i TV 2 saken og målene er kortsiktige...

Hva er det norske bedriftsledere som styrer Statens eierskap forventer ????

Skal Staten sitte med hendene i fanget og se på elendigheten eller skal en holde lederne som karrer til seg mangemillioners lønn få lov til å dure på...???

Alle disse lederne i Telenor er sikkert utmerkede mennesker og ledere, men holder de på å miste bakkekontakten... ??? Har en mistanke om det av og til...

Nå går de ut døra i Telenor


Jeg husker da jeg var i kommunestyre på 70 tallet og gamleordføreren lurte på om den nye ordføreren og kommunestyre ville klare å styre kommunen...

.... Vel , mitt svar var at dersom så blir tilfelle så ville det bli første gangen..

Slik er vi mennesker vi tror at dersom andre skal overta så går det galt, men som oftest så går det kanskje litt bedre med nye koster ... både i politikke og sikkert også i norsk bedrifter...

Generasjonsskifte er faktisk meget sunt...

Endret 05.05.2012 07:53 av skipper*
OldNick
05.05.2012 15:01
#13257

Endre
Hva er det norske bedriftsledere som styrer Statens eierskap skal styre etter?


Forretningsmessige eller politiske prinsipper?

Harald Nordvik mener det første, Trond Giske mener det siste.


En ting kan vi alltid vite med 100% sikkerhet.

Trond Giske gjør alltid det som tjener Trond Giske, uansett hva slags andre konsekvenser det får.

Hva er det med TV2 som er så viktig for AP?
Hva viser TV2 som ikke andre TV-stasjoner gir oss like bra?

Jo, det går sannsynligvis på å kunne kontrollere en mediabedrift de kan påvirke innholdet i til sin fordel, gjennom å kunne kontrollere hvem som leder selskapet.

Jeg er enig med styret som hadde bestemt at å eie media ikke var hovedbusiness for Telenor, de driver med telekommunikasjon, dvs. levere og drive tele infrastruktur.

Håper de vil selge ut de andre eierdelene innen media, men det går nok ikke så lenge AP sitter med makta.

Indiasatsingen bar høyrisiko, men på sikt kunne det blitt kjempeforretning. Problemet er politisk, og der kom Giske til kort.

De hilser på ham og smiler, men de som bestemmer gir blanke f**n i Giske og Norge - selvsagt. Vi er en dverg, og de er såpass nasjonalistiske at de også gir egne selskaper fordeler, akkurat slik vi har gjort på en annen arena i Norge, olje-prod. på kontinentalsokkelen.

Og AP støttet India satsingen, det var historien rundt TV2 som ble Nordvik's bane. Og det var nokså klønete handtert. Selv om han hadde gjort de samme styrevedtak, burde krangelen med Giske vært holdt på kammerset. Han gikk langt utenfor sitt mandat, dessverre.

Men, Giske må være forsiktig så han ikke ødelegger den ekstreme suksessen som Telenor har blitt. Det kanskje mest vellykkede av de gamle statsmonopolene. Husk, Telenor konkurrerer i et internasjonalt marked som er en utrolig kommersiell bransje, og at Norge skulle hevde seg i slike er hetl utradisjonelt, og ihvertfall av en gammel, tungrodd monopolbedrift som Telenor.

Svært få andre telemonopoler kan vise til en slik vekst og verdiskapning som Telenor.

Og, hvor mye ære Baksaas skal ha er ikke jeg sikker på, men uten en sterk og visjonær leder, vil ingen bedrift vise slike resultater som Telenor.

Jeg gir ham tillit og håper han blir værende som leder.

For Trond Giske og AP er det dessverre politikk, de driter i andre aksjonærer.

Endret 05.05.2012 15:10 av OldNick
OldNick
05.05.2012 15:35
#13259

Endre
Nok en som tør stå opp og refse Giske.

Står hun for fall?

Giske skyr intet når det gjelder personlig prestisje og fremgang.
Her tenker jeg diskusjonen går varmt på AP's bakrom.

Børsdirektør går hardt ut mot Giske

Direktør ved Oslo Børs, Bente A. Landsnes, reagerer kraftig på måten Trond Giske og politisk ledelse i Næringsdepartementet har gått frem på overfor Telenor. - Eierskapsavdelingen er fullstendig tilsidesatt, sier børsdirektøren.

DN.no
05.05.2012

______________

Gud hjelpe oss skal vi få Trond Giske som statsminiter en gang i fremtiden?

Endret 05.05.2012 15:36 av OldNick
Shogun
06.05.2012 12:49
#15512

Endre
Har ikke Giske bare gjort det som vi alle har rett til og vi alle forlanger, dersom vi eier 53 % av aksjene i et selskap ?
Håper sjefsdama må gå, børsens disposisjoner får meg til å se rødt gang på gang.
Oslo børs beskytter ikke aksjonærene som de skal, man har til og med shortet flere aksjer enn der finnes fritt tilgjengelig i narkedet i flere selskaper på Oslo børs
Frøkena i børsen har altså en av verdens værste insidebørser under sin vinge...hva har hun gjort med det....fuck all......absolutt fuck all.
tjuagutt
06.05.2012 14:19
#3225

Endre
Tiltredes Shogun! Børsdirektøren bør feie for egen dør. Der er det mer enn nok dritt som bør vekk!
LooseDeuce
06.05.2012 19:10
#6689

Endre
Ikke kjeft på Bente Landsnes når hun for en gangs skyld sier noe riktig. At hun ikke er i stand til å lede OSE på en akseptabel måte og burde vært sparket er en annen ting.
Det er helt greit at Giske sørger for endringer i styret med 53 % av aksjene i ryggen, men det minste vi bør forlange er at han tar hensyn til tidspunkt og metode og det faktum at 47 % av aksjene eies av private. Hans måte å reagere på bærer tydelig preg av personlig hevn i dette tilfelle.
Det er ikke første gang Giske har oversett statens egne regler for utøvelse av eierskap i ikke heleide bedrifter.
OldNick
08.05.2012 09:41
#13264

Endre
re. shogun,


Hvis vi hadde eid 53% av aksjene i en bedrift, kunne vi i prinsippet gjort det vi ville innenfor lovens bokstav.

Men, Giske eier ikke 53% av Telenor, han eier sannsynligvis ikke en eneste aksje.

Derfor kan han ikke gjøre som han vil.

Han er, i kraft av stilling, utvalgt til å utøve eierskapet for Staten, bundet av Regjeringen uttalte regler for forvaltning av Statens eierskap i slike børsnoterte bedrifter, som en tillitsmann for eierskapet.

Som LD sier, han bruker makta til å ta hevn over å bli kritisert av Nordvik.

Som en elefant i glasshus. Som me ikkje liker - i det heile tatt. Som fakisk TEL-medeier.
Shogun
08.05.2012 09:51
#15517

Endre
"Men, Giske eier ikke 53% av Telenor, han eier sannsynligvis ikke en eneste aksje."

Men Old Nick...Giske er ombudsmann for statens eierskap....vi er enig i det.

Ombusmannen (Giske) har like mye rett til å mene noe på generalforsamlingen som eventuelt en ombudsmann for meg , altså en advokat jeg peker ut til å representere meg.
Min advokat vil heller ikke eie en aksje.

Det du hevder er at staten ikke ønsker den kurs som Giske gjør, men det er jeg ukjent med er realitetene.

OldNick
08.05.2012 12:01
#13267

Endre
Giske følger ikke de uttalte reglene staten skal styre etter, er det vanskelig å forstå?

Nordvik var ikke på valg, han har ikke gjort noe annet enn hva de strategiske planene styret var enig om. Derfor hadde han alles tillit, unntatt Giske's.

Giske følger ikke reglene, og burde derfor vært fritatt fra sin stilling, men Stoltenberg liker antakelig at Giske går uteover reglene.

Og jeg liker ikke Giske, det er sikkert.

Alle vi andre lurer jo på hva TEL-aksjene kunne vært priset til om ikke Giske handler som han gjør?
Shogun
09.05.2012 09:53
#15520

Endre
Old Nick.
Dersom dette er regler som er satt og absolutt....greit.
Men er virkeligheten slik, er det ikke krangel om hva som skal veie tyngst og hva som er relle verdier...ala "norsk eierskap" kontra "foretningsmessig opptimalt" etc.

Slik har jeg forstått det....er det feil ?

Men ok Old Nick....hvorfor tar ikke opposisjonen Giske dersom saken er så klar som du sier ?
De formelig sikler etter kjøttet hans....så hvorfor er dette så klart når Giske går politisk helt ustraffet i saken ?

Endret 09.05.2012 09:53 av Shogun
OldNick
10.05.2012 17:46
#13277

Endre

Kanskje fordi de ikke har politisk flertall?

Kanskje fordi de liker TV2 - på norske hender?
Shogun
10.05.2012 21:00
#15551

Endre
Mulig det....men Norvik er solid AP mann selv, så merkelige greier.
Jeg ser frem til byttet skulle det komme
Akilles
18.05.2012 09:42
#5382

Endre
Kanskje er det gode grunner til at religion bør være religion, og politikk forbli politikk, sier Borten Moe.

Kanskje er det gode grunner til at private bør drive bredriftene og politikerne bør holde seg til politikk, også?

Nå har Giske vært i India for å forsvare at Telenor tusket til seg mobilkonsesjoner ved å bruke bestikkelser. Hva blir det neste?

Refser Giskes oppførsel i India

«Giske, som advarte indiske myndigheter om at det ville få «politiske konsekvenser» hvis Telenor blir kastet ut av landet, gir åpenbart blaffen i å fremstå diplomatisk», skriver kommentatoren i den indiske avisen Daily News & Analysis.

Giske var nylig i India for å redde restene av Telenors 17 milliarder kroners investering i India.

«Telenor er ikke et hvilket som helst selskap. 54 prosent av aksjene er eid av det norske folk gjennom staten», advarte Giske inderne med, ifølge journalisten.

«Fem millioner er tallet på antall biler i New Delhis gater. Å forestille seg at Norge skulle belære India om verdier med en slik trakasserende tone ville vært til å le av, hvis det ikke hadde vært for at det faktisk skjedde», skriver Ramachandaran i artikkelen som ble publisert onsdag denne uken.

Han har ikke lest Ramachandarans kritikk, men påpeker at dette er den største korrupsjonssaken internt i India noensinne, og at den derfor volder voldsom debatt.

Endret 18.05.2012 09:43 av Akilles
OldNick
09.10.2012 13:03
#13914

Endre
Giske er ute i hardt vær.

Det er virkelig på tide at både denne manenn, sammen med resten av de kleptomane APene får reisepass fra regjeringskontorene.

Olsø forsøkt ansatt allerede i mai

Allerede i mai skal mindretallet i Entra-styret ha forsøkt å ansette Rune Olsø som toppsjef, uten andre aktuelle kandidater. Saken ble utsatt fordi flertallet i styret satte foten ned


NTB, DN.no
09.10.2012

I mai prøvde styremedlemmene Ottar Brage Guttelvik, tidligere statssekretær for Ap, sammen med Ketil Fjerdingen, å få styret med på å ansette Olsø, som da nylig var konstituert som toppsjef i selskapet. Det forteller kilder som har vært nær ansettelsesprosessen til Adresseavisen.

Ifølge avisen reagerte daværende styreleder Grace Reksten Skaugen, nestleder Martin Mæland, styremedlem Ida Helliesen og den ene av de to ansattes representanter i styret kraftig på at ansettelsen av toppsjef skulle avgjøres over bordet - uten at det var gjennomført en grundig ansettelsesprosess i forkant.

Da hodejegerfirmaet Korn/Ferry i august presenterte sin liste, var ikke Rune Olsø en av de anbefalte kandidatene. 26. september var det likevel han som ble ny toppsjef i Entra, ved hjelp av et knapt flertall i styret. Mindretallet, blant dem styreleder Siri Hatlen, har tatt saken opp med selskapets eier, Nærings- og handelsdepartementet.

Fredag vil det bli oppnevnt settestatsråd for næringsminister Trond Giske i saker som gjelder Olsø, fordi Giske har erklært seg inhabil.
Beinmarg
09.10.2012 18:14
#8524

Endre
De er råttne nesten alle disse røde politikerne, de gjemmer seg bak ord som Solidaritet.
Men det de egentlig er ute etter er å sørge for at de selv får sugt til seg alle de gode de kan komme over. + til alle sine venner.
De skulle vært straffet, stilt for retten, alle isammen,
Men de går fri hele tiden, sier unskyld hver gang de blir tatt, og så slipper de unna.
------
Men stakkars den vanlige mann som gjør en feil. han skal henges ut og straffes hart.
-------
Egoister er hva de i bunn og grunn er. men hjemmer seg bak Solidaritet.
renud
09.10.2012 23:37
#6898

Endre
Giske har tydeligvis innsett at han er ute å kjøre, ettersom han iht. OldNick's innlegg selv har erklært seg ustabil.
Beinmarg
10.10.2012 10:39
#8525

Endre
hver 3 ansatt i Entra er en sjef. hver 3 arbeidsfør i dette landet er stat/kom./fylke, ansatt, sysselsetting heter slikt de produserer intet annet en gebyrer.
nei , kunne jeg fått blitt diktator et år, så skulle jeg ha rydda litt :)

fått de som ennå har arbeidslyst i arbeide.

olejoerg
10.10.2012 10:48
#4602

Endre
renud

En ting skal Giske ha, han er flink til å manøvrere i kloakk og vet når han må ta avstand fra de han ellers har samarbeidet med. Den mannen kunne muligens til og med klart å overleve under Stalin så flink som han er til å skyve ansvar over på andre.

Noen må nok gå (ofres), men dere skal se at Giske klarer seg. Han har vel så mye på andre maktpersoner i AP at de ikke våger å røre han.
Kjell T. Ringen
11.10.2012 12:40
#10456

Endre
Man kan også styre landet ved å gi posisjoner til "slekt" og venner.

Ga styreverv i Den Norske Opera & Ballet AS til eks-samboerens bror.
Kjell T. Ringen
22.10.2012 21:05
#10528

Endre
Er Giske ferdig etter kveldens avsløringer mhp Giskes forsøk på å presse sin gode venn inn i styret i Telenor?
Loffen
22.10.2012 22:12
#10342

Endre
hehe

like glatt som før, den karen..:-)
Provence
23.10.2012 20:00
#7422

Endre
Trond Giske har tydeligvis sine egne kjøreregler for hvordan man innsetter nye styremedlemmer i børsnoterte selskaper.

http://e24.no/jobb/tv-2-giskes-departement-presset-inn-lo-lederen-i-kongsberg-styret/20290308

Vanlig prosedyre er:

1. Styremedlemmer er valgt inn for en periode, vedtatt av generalforsamling.
2. Nye medlemmer blir foreslått når perioden for enkeltmedlemmer utløper.
3. Valgkomite sorterer ut og foreslår nye medlemmer overfor generalforsamling.
4. Endelig valg blir vedtatt på neste generalforsamling hvor alle aksjonærer får anledning til å stemme over forslagene og nytt styre blir konstituert.

Men hva har foregått her ved innsettelse av LO leder i Kongsberggruppen ?

LO leder Flåten er kuppet inn i styret helt utenom hva som er vanlig prosedyre ved opprettelse av ekstra styreplass, etter påtrykk fra AP og til en godt betalt gasje. Ingen medlemmer var på valg.

Makan ...
Rune Hansen
23.10.2012 21:00
#7986

Endre
Kan fort bli spiker`n i kista for Giske og deretter Ap dette.

Endret 23.10.2012 21:09 av Rune Hansen
Big Balls
23.10.2012 23:10
#2962

Endre
Dette har vært kulturen i AP i hele dets historie. Det har også vært kjent like lenge. Likevel er AP til denne dag blant Norges største partier.

Stormen blåser nok over denne gangen også. De andre partiene vet inderlig vel at de ville gjort det samme i maktposisjon. Og det vet vi også.

Loffen
24.10.2012 00:00
#10346

Endre
godt sagt.

og trolig spikeren på hodet.
OldNick
24.10.2012 00:21
#13952

Endre
Det finnes ingen ærlige der altså?

Mulig det, men de som sitter må bør få sparken alle mann (og kvinner, de er helt håpløse, dvs uten håp for), og sparken så grundig at ingen vol ja dem inn igjen.

Jeg kan gjerne stille meg først i rekken når sparkene skal deles ut. med vernesko.
skipper*
24.10.2012 14:08
#10355

Endre
.

Endret 24.10.2012 14:08 av skipper*
renud
25.10.2012 00:05
#6930

Endre
Disse "avsløringene" kommer for lang tid før valget til at det vil ha noen innflytelse på det.
Sannsynligheten for at dette er et internt forsøk i AP på et endelig oppgjør med den selvutnevnte kronprinsen Giske er mye større.
Giske står vel snart, som flere andre "opprørere", på f.eks Geelmuyden Kieses lønningsliste.
Beinmarg
25.10.2012 21:18
#8539

Endre
Gutteklubben grei, den styrer i hele det POLITISKE miljø men aller mest hos de RØDE.
å tendenser er ikke til det bedre, det blir bare værre å værre.
De tror de kan styre på og gjøre det som passer dem best.
Pensjoner, penger som gis til fond som styres av sønner, venner, husmann, osv, som ingen får insikt i vet ikke hvem som sitter i styrene engang.
Norge er den siste sovjet stat, og der styrer Arbeiderpartiet. de har folkene sine plasert i alle departemanger, ++++++
Kjell T. Ringen
26.10.2012 08:35
#10536

Endre
selvsagt er dette en intern AP-kamp i regi av Jens og Oslo-gjengen. Her handler alt om å fremme Jonas som neste leder (lære han opp som helseminister), og trekke Trond og trøndergjengen ned.

Det er altfor tidlig til at det har med valget å gjøre. Trond selv sa jo at "det er tydelig at valgkampen har startet". Han skulle lagt til "valgkampen på ny AP-leder".
Provence
26.10.2012 10:09
#7434

Endre
Lundteigen kommer av og til ut av fjøset med noen velvalgte ord:

- Giske ivaretar stortingsflertallets syn ved å utøve aktivt eierskap og bremse veksten i lederlønninger. Måten dette kan gjøres på, er nettopp ved å gi klare beskjeder om hvordan styrene i statlige selskaper bør settes sammen, sier Lundteigen til NTB.

Politikere har en egen evne til å ikke adressere problemstillingen ..
skipper*
26.10.2012 11:13
#10359

Endre
Hel klart.........

Her har Giske et poeng om disse styregrosistene som håver inne styrehonorarer og driter i sitt samfunnsansvar....

Spørsmålet er om det blir bedre med en Blå regjering "....

Er faktisk ikke sikker, når alle disse "syre blå styre" styregrosistene blir sluppet ut i gjen.... men jeg håper selvfølgelig at jeg tar feil....

Om FRP klarer å komme ned på jorden i privatiseringen er jeg heller ikke sikker på....

Dersom privatisering er å selge " far og mors arven " til svensker og chinesere er jeg ikke sikker...på at det har noen hensikt i det heletatt, ihvertfall ikke i de store statsbedriftene...

I kommune- Norge er det mye som sikker kan privatiseres, med da må lokale private få lov til å slippe til....
ikke bare de store "Mc Donald " selskapene for de har gjort det før...

Vi nordmenn er ganske naive når i kommer til stykke...det er så svært om det kommer utenfra... selv om det er en enkel liten sak hvor "Bygde Theodor Felgen" klarer å fiks det på plasen...for peanøtter...

Styregrossistene er skyld i lønnsfesten

Endret 26.10.2012 11:17 av skipper*
skipper*
26.10.2012 11:33
#10360

Endre
.

Men hvem har skapt denne eliten av styremedlemer ????

7 (syv) styreverv per person er da helt på tryne ...2 maks ville være passe... men da skal vi vå servert erfaringen, priff.. osv.... er det noe de kan så er det å fortelle hvor gode de er og hvor dumme vi andre er...


og så går det på tryne uansett... se bare på bankene, nå er det snart ikke en liten norsk forretningsbank igjen...

Endret 26.10.2012 11:39 av skipper*
Provence
26.10.2012 12:25
#7435

Endre
Ja, Giske famler vidt nå.

Talegaver og angrep er det beste forsvar som det heter. Kuppforsøket med Giske som regissør i Entra selskapet og ansettelsen av hans nære venn Oslø som leder med avlønning i toppklassen blant eiendomsselskaper, er et bevis på at det virkelig ikke er sånn. Oslø har i ettertid hevdet at han ikke ville ha disse eventyrlønningene så hva har foregått i kulissene her ?

Synd at Ketil Solvik-Olsen (FrP) trekker seg for videre deltagelse i det politiske liv. Det politiske landskapet blir mer og mer et galleri bestående av broilere med talegaver og lite eller ingen praktisk arbeidserfaring.

Endret 26.10.2012 12:39 av Provence
Kjell T. Ringen
26.10.2012 12:36
#10538

Endre
Ketil Solvik-Olsen er vel også en typisk broiler....?
Om du ser bort fra kort arbeidserfaring??
Yrke
Ansatt i kasse/smørehall, Bryne Shellsenter 1988-1994 (deltid)
Walt Disney World, EPCOT Centre, Orlando Florida 1994
Finansanalytiker, Leif Höegh & Co ASA 1997-1998
Prosjektleder, Møller US Import AS 1998-2000
Prosjektleder, e-commerce, Leif Höegh & Co ASA 2000-2001


Hele 4 års arbeidserfaring altså....

Men god på "broiler-utdannelse":
Tillitsverv i partier
Div. verv Styret for Time FpU 1988-1992
Div. verv Styret for Rogaland FpU 1988-1992
Div. verv Styret for Jæren FpU 1988-1992
Formann Helsfyr Sinsen FrP 2000-2002, sekretær 2002-2003
Spesialrådgiver FrPs stortingsgruppe 2001-2005
Kasserer Oslo FrP 2002-2004, formann 2004-2005
Medlem Styret for Gamle Oslo FrP 2003
Medlem FrPs programkomite 2004-2005
Varamedlem FrPs sentralstyre 2005-2006
Provence
26.10.2012 12:50
#7436

Endre
Kjeltringen, du har en egen evne til å avspore enhver debatt. Olsen trekker seg fra det politiske liv nettopp av den nevnte årsak som han selv har forklart.

Formuleringen min kan tolkes feil, jeg ser det. Men Olsen er mer en realpolitiker enn en broiler av verste sort.
Kjell T. Ringen
26.10.2012 23:13
#10540

Endre
Provence

mitt innlegg var for å vise at også broilere kan være gode politikere. Nå handlet denne topic om Trondprinsen og ikke Solvik-Olsen - som vi sporet av til.
Provence
26.10.2012 23:42
#7444

Endre
OK, case closed. Skal heretter tiltale deg med ditt rette nick ;-)
Provence
29.10.2012 15:46
#7475

Endre
Flåthen får betalt uten å møte opp

Ja, det skulle ikke forundre meg.

Da VG kontaktet Kongsberg Gruppen med spørsmål om en oversikt over hvor mange styremøter som har blitt avholdt etter generalforsamlingen i vår, og hvem som har møtt på disse møtene, nektet det statseide selskapet å utlevere informasjonen

Men her kommer innrømmelsen:
Men senere på dagen ønsket LO å utdype denne informasjonen:

«Roar Flåthen har ikke hatt anledning til å delta på alle styremøtene i Kongsberggruppen, ut fra sin arbeidssituasjon,» skrev Hammerø i en ny e-post.


Hva er det som foregår i disse politiske sirkelene ?

Uttalelser som om at vi ønsker å utøve aktivt eierskap og bidra til sammensetning av handlingskraftige styrerom får et komikkens skjær, spør du meg ;-)

Endret 29.10.2012 15:46 av Provence
Rune Hansen
29.10.2012 16:38
#7998

Endre
Er det mulig?
Provence
29.10.2012 17:24
#7476

Endre
Ja, det er mye som er mulig Rune.

Flåthen fikk styreplass etter påtrykk fra Giske, det er det ingen tvil om. Det er ganske ekstraordinært at nye medlemmer kommer inn i et styre når ingen av styremedlemmene var på valg. Dette vet en valgkomite alt om. Men som en representat fra komiteen uttalte, vi måtte finne en løsning på det oppståtte problemet, underforstått Giske som helt klart har gitt direktiver om at AP skal ha inn flere medlemmer i KOG styret. Men når dette ble løsningen, så er det ganske utrolig at Giske tydeligvis ikke har konferert med Flåthen om han virkelig hadde arbeidskapasitet til å påta seg nok et styrehverv.

Giske vakler mer og mer nå slik jeg ser det.

Men det er bra at journalistene graver i materien slik at vi får innblikk i de indre sirkler og hvordan kulturen er der ...

Endret 29.10.2012 17:30 av Provence
OldNick
29.10.2012 17:28
#13972

Endre
ref. til mitt innlegg 5 mai i år, se OldNick #13257 tidligere i topic.


"En ting kan vi alltid vite med 100% sikkerhet.

Trond Giske gjør alltid det som tjener Trond Giske, uansett hva slags andre konsekvenser det får."
LooseDeuce
29.10.2012 17:30
#7059

Endre
Dette er korrupsjon og ikke noe annet. Det er en gavepakke fra Giske til Flåthen på 195000 i året uten at Flåthen behøver å løfte en finger. At Giske forsøker å gjemme seg bak valgkommitèen er like feigt som forventet.
Men la nå endelig denne selvelskeren fortsette å dumme seg ut helt frem til valget.
Beinmarg
29.10.2012 18:14
#8544

Endre
Gutteklubbene, styrer og steller, bare nå er det så frykteligt tydeligt alt de gjør.
Norge er den siste sovjet stat.
Big Balls
31.10.2012 00:10
#2972

Endre
Når Giske forsøker å sette inn "sine egne" i styrer og stell, så er tanken bak god, tror jeg. Styrene i statlige selskaper er totalt dominert av en liten klikk personer med uheldige egeninteresser. Det er denne kulturen Giske prøver å bryte opp. Kjøret mot Giske den siste tiden kan ses på som en takk for sist fra dem.

Nå har Giske gjort det vanskelig for seg selv ved å velge alternative representanter fra en altfor snever krets selv, så han sto lagelig for hugg. Riktignok har han også utnevnt Høyre-folk til styrer, men tendensen til å favorisere egne er likevel altfor tydelig. Han burde sett dette komme når han valgte å utfordre makteliten i næringslivet, og vært bevisst på å hente personer fra en vid krets utenfor sitt eget politiske miljø.

OldNick
18.03.2013 08:58
#14377

Endre
Vil dere ikke, så skal dere allikevel.

Dere vet ikke deres eget, beste, vi vet, og vi kan bestemme.

Trond Giske's maktmisbruk.
På tide å bli permanent pensjonert? Jepp, vi trenger han ikke, og AP trenger å krympe - kraftig.

Akkurat som Staten trener å krympes - kraftig..

Stjernetull

LEDER Dagens Næringsliv
15.03.2013

Den norske staten er åpenbart for rik. Hvordan skal man ellers tolke det når vi har en statsråd som nærmest trygler en næring om å få lage et produkt for dem. Den takker nei. Han lager det likevel. Fremdeles vil ingen ha det, men det stopper ikke statsråden.

Det er snakk om småpenger. Staten bruker over 1000 milliarder kroner i året på overføringer, forbruk og investeringer. I denne saken er det kun snakk om ti millioner kroner over seks år. Men det er penger som er brukt himmelropende unyttig.

Saken handler om en stjerneordning for klassifisering av norske hoteller. Ideen ble lansert i regjeringens reiselivsstrategi for 2007. «Innføringen av et kvalitetssikringssystem er et av flere viktige bidrag til økt kvalitet», lød det.

Men det fantes allerede en privat ordning, Norsk Hotellklassifisering. Det var en enkel ordning, men Næringsdepartementet med daværende statsråd Dag Terje Andersen (Ap) i spissen, mente åpenbart at den ikke var god nok.

Hotellkjedene var imidlertid ikke interessert i den nye ordningen. De mente den var for komplisert og for dyr. Andersen lot seg ikke stoppe av de fremtidige brukernes skepsis. Han gikk i gang med ordningen. I 2009 overtok Trond Giske som statsråd og fortsatte arbeidet. Så langt har det blitt brukt seks millioner kroner til forarbeid og etablering, fem millioner kroner til drift og fem av landets 1050 er medlemmer.

I november arrangerte departementet et møte med hotellkjedene. De var fortsatt ikke interessert. Da ble de innkalt til et nytt møte i januar hvor Giske personlig var tilstede.

«Han ba oss ta en runde til sammen, og da gjør vi selvfølgelig det», sier administrerende direktør Knut Almquist i NHO Reiseliv.

«Vi sa ja da Giske ville ha en rapport der vi skal underbygge vår begrunnelse for hvorfor vi ikke vil være med», sier markedsdirektør Pål Semb-Johansson i Rica Hotels som er med i utredningsgruppen.

Men hvorfor kunne ikke Giske bare ta et nei for et nei? Nå åpner han heldigvis for å legge ned ordningen etter at han har fått rapporten sin. Men samtidig skyver han ansvaret fra seg og sier at det var bransjen som ba om ordningen. Med bare fem medlemmer burde selv Giske forstått at ordningen ikke var en suksess. Og at den burde vært lagt ned for lenge siden.

Endret 18.03.2013 08:58 av OldNickStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS