"
Du er her: Forside > Politikk > Truer islam europeiske verdier? 2
Truer islam europeiske verdier? 2
Akilles
28.11.2012 11:13
#5490

Endre
Her er en muslim som har forstått, hvorfor..

Våre antirasistiske helter

Integrering. Vi bør revurdere de antirasistiske helter, for i toleransens navn har de skilt mellom nordmenn og muslimer.

Er det ikke politikerne som er først og fremst ansvarlige for denne utviklingen? Er det ikke deres oppgave å kontrollere utviklingen og styre den? Hvorfor har de ennå ikke stilt seg spørsmålet: Hvordan er situasjonen utenfor Stortingets murer? Vet politikerne om det som foregår utenfor denne bygningen? Hvordan reagerer folk på politikernes standpunkt og holdninger? Hva er det som førte til denne situasjonen?

Staten har vist evne til å takle innvandringsproblematikken. Men på hvilken måte? Ved å innvilge antirasistiske organisasjoner og religiøse innvandrerforeninger støtte fraskriver staten seg ansvaret for diskriminering og en ukjent fremtid vi og våre barn kommer til å oppleve.

I innvandringsdebatten har en norsk elite sagt sin mening, men hvorvidt er dette i samsvar med virkeligheten? Denne norske "antirasistiske" eliten skaper myter og har definisjonsmakten. Mens reaksjonen fra folk rettes mot oss innvandrere. Thomas Hylland Eriksen er ett eksempel.

Pekefinger
Hans budskap har i årevis vært: Ikke ta opp kritiske emner som kan tas til inntekt for rasisme og kan skade innvandrere.

Men hvem skapte størst rasistisk reaksjon? Det er Thomas Hylland Eriksen: Han skrev om å dekonstruere demokratiet, noe som fikk dråpen til å flyte over hos massemorderen Anders Behring Breivik. Thomas Hylland Eriksen ble ikke bebreidet for noe, men vi innvandrere og samfunnet betaler prisen for en uttalelse som Thomas Hylland Eriksen var stolt av.

Vi trenger ikke lenger uttalelser som gir uttrykk for egoistisk glans blant eliten og egne venner i offentlighet, mens konsekvensene blir skader for andre. Vi burde revurdere de antirasistiske helter, for i toleransens navn har de skilt mellom nordmenn og muslimer. Et eksempel på dette er Thomas Hylland Eriksens uttalelse: "Mer hijab, mer bunader".

Denne hijaben er en kamp mot mangfoldet. At man i toleransens navn aksepterer bruk av den, er en ting. Men at antropologer som Hylland Eriksen reklamerer og oppfordrer til bruk av hijaben, er en virkelig rasistisk handling, for han vil holde avstand mellom norske kvinner og innvandrerkvinner ved å forsterke forskjellene istedenfor likhetene.

Dette er altså vår antirasistiske helt.

Istedenfor at muslimske innvandrere integrerer seg i det norske demokratiet, skal det norske samfunnet tilpasse seg den nye islamistiske, moderate kulturen med hijab og bønnerom. Dette får støtte av antirasister, istedenfor at det kritiseres.

Hvordan forventes det at etniske nordmenn reagerer? Når folk ser at politikere ikke klarer å fungere som forsikring mot skjev politikk, ikke klarer å forsvare viktige verdier i møtet med fremmede kulturer, hvilken reaksjon venter man seg ved neste valg? Er ikke dette en indirekte støtte til høyresiden?
gehe
28.11.2012 17:18
#3688

Endre
Eliten, Hyland Eriksen og alle andre såkalte antirasister viser med sine holdninger at de faktisk ser ned på ikke vestlige.

De stakkarsliggjør minioritetene med sine meninger og holdninger.
renud
28.11.2012 17:25
#7092

Endre
Jøsses
Her er jeg jo helt enig med både Akilles og gehe for en gangs skyld, også begge to på en gang da ;)
gehe
28.11.2012 17:34
#3690

Endre
renud
Du er mok mer enig i oss enn det du liker... :-)

...men, noen ganger blir du så provosert at du blir rasende...
renud
28.11.2012 17:48
#7093

Endre
hehe
Jeg er da alltid snill som et lam ;)
Liker bare ikke unnasluntrere, døgenikter, ekstremister, båstenkere, falskspillere, feiginger og andre slasker som misbruker sitt navn og stilling til å rane godtroende for sparepengene sine..
Når de krysser min vei, så kan jeg bli lettere irritert ;)
gehe
28.11.2012 17:53
#3693

Endre
:)
dr. Stockman
30.11.2012 12:30
#16385

Endre
"- Vi er bekymret for overhyppigheten av voldssaker i familier med minoritetsbakgrunn slik det framtrer her hos oss, sier Astrid Johanne Pettersen, leder ved Statens barnehus Oslo.

Det er kun 28 prosent av befolkningen i Oslo som har utenlandsk opprinnelse. Forekomsten er derfor omtrent dobbelt så stor som andelen med minoritetsbakgrunn i byen."

Hvem ville trodd for noen tiår siden at man i 2012 ville skrive "KUN 28 prosent har utenlands opprinnelse".
gehe
30.11.2012 23:24
#3696

Endre
Dr
Svaret er bare noen få av oss... Alle de andre stod og lo av oss...
dr. Stockman
07.12.2012 13:27
#16387

Endre
Kanskje burde vi ta inn over oss enkelte muslimske verdier, og f.eks. pålegge jenter å ta med "anstand", for tar man den siste debatten på alvor så kan man jo ikke forvente at jenter er istand til å se "nei" på egen hånd hvis de blir spurt om å ha sex. Har de imidlertid med seg en bror eller fetter så vil det neppe by på problemer for ham å takke nei til sexen på jentas vegne. I denne saken uttrykker jenta seg som om det var ren automatikk i at det kom til sex når han først foreslo sex.

En kvinne som ikke er i stand til å si nei til sex har vel i det minste ilkke noe i politikken å gjøre - eller er det kanskje nettopp derfor at politikere hele tiden gir etter over for særinteresser som har lobbyister til å gå løs på politikerne.

"I brevet forteller kvinnen med egne ord om hvorfor hun varslet om saken. Hun skriver at hun var naiv og uskyldig og at politikk virket spennende. Samtidig forteller hun om en mann med makt som innledet det seksuelle forholdet med henne da hun var 17 år gammel."

«Jeg klarte ikke å se på at en mann som kan begå slike tillitsbrudd skal kunne bli valgt til Norges nasjonalforsamling. Folkets røst. Satt til å utøve den lovgivende makt i demokratiet Norge. Jeg klarte ikke se denne mannen snakke om strafferammer i overgrepssaker. Jeg klarte ikke la være å se paralleller til andre lignende mediesaker», skriver kvinnen i brevet."

Merk dere at det ikke sies at det var en "mann som med makt innledet det seksuelle forholdet" - nei, det var en "mann med makt som innledet det seksuelle forholdet". Det samme måtte jo gjelde om hun syntes han var penere, rikere, klokere, mere intelligent, mer spennende, morsommere enn henne. Alt dette kan være makt i en annen persons øyne, og faktisk i langt større grad enn en kjedelig posisjon i et politisk parti.
gehe
07.12.2012 19:28
#3699

Endre
AP stakkarsliggjør nå kvinner med sin holdninger. De skal nå prøve å rette opp for at de ikke tok avstand fra Øygard og hans handlinger før rettsaken startet - derfor sabler de ned stakkars Ingebrigtsen på forhånd.

Begge handlingene står til stryk!
Verbier
08.12.2012 19:36
#2279

Endre
- Det muslimske brorskapet i Egypt har alltid hatt som mål å islamisere samfunnet på alle områder.

- Vestlige observatører ble blindet av egne oppfatninger; de så det de ville se og oppdaget derfor heller ikke Det muslimske brorskapets taktiske klokskap. Brorskapet vant makten fordi de hadde en stor visjon, og en ganske enhetlig og effektiv organisasjon. Ved sosialt arbeid gjennom flere tiår har Brorskapet skaffet seg solid støtte, og den islamistiske retorikken samsvarer med det mange egyptere tenker, sier Tvedt.

"Professor i historie, Terje Tvedt, setter frem denne analysen av den pågående krisen i Egypt. Han er uenig i den måten norske forskere og journalister har beskrevet både utviklingen i Egypt og Det muslimske brorskapets politikk og rolle. Ikke minst tok man feil i analysen av det som skjedde på Tahrir-plassen våren 2011, mener Tvedt."

Link til hele artikkelen i Aftenposten.no


Endret 08.12.2012 19:36 av Verbier
gehe
08.12.2012 23:07
#3702

Endre
Kom dette som en overraskelse på oppegående mennesker? Nei, men på ideologisk venstrevridde og de politisk korrekt var vel dette et sjokk.
renud
09.12.2012 16:45
#7172

Endre
Verbier
"Ved sosialt arbeid gjennom flere tiår har Brorskapet skaffet seg solid støtte.."

Selvfølgelig kommer det ikke som noen overraskelse at et islamistisk parti har som mål å islamisere samfunnet. Ovennevnte er derimot årsaken til at de nå har fått en gyllen mulighet til å utnytte bordet de gjennom flere 10-år har dekket selv, ettersom de som avvekslende har hatt makten, ikke har gjort det som burde forventes av en politisk ledelse; sørge for at undervisnings- og det sosiale systemet også fanger opp de som ikke har økonomi for å betale for dette.

Forøvrig har "Vesten" pumpet inn milliarder av US$ i de tidligere korrupte, men vestlig vennligsinnede egyptiske regjeringene, uten å stille krav til et minstemål på sosiale standarder og respekt av grunnleggende menneskerettigheter, så man kan på godt norsk takke seg selv.

Endret 09.12.2012 16:46 av renud
livsal
09.12.2012 20:23
#18

Endre
Nei, det er ikke overraskende at et islamitisk parti prøver å innføre islam. Vi får håpe at det egyptiske folk er så oppegående at de avviser dette og ikke blir tatt på senga slik iranerne ble.
Enig renud-
"vesten" har alt for ofte støttet regimer, som ikke hadde alminnelige folks interesser i tankene, p.g.a kortsiktige løsninger av strategisk karakter(Olje)
Det får en ofte tilbakebatalt ved at retninger, som det Muslimske Brorskap for lett spillerom.
Som sagt; håper egypterne greier å stå opp i mot dette.
LooseDeuce
09.12.2012 22:22
#7140

Endre
Og hva tror dere de som demonstrerer i disse dager ønsker innført? De er islamister de også og det er bare norske journalister som tror de ønsker det NRK kaller vestlig demokrati.
Det blir nok sharialover der også ganske snart.
renud
09.12.2012 23:04
#7174

Endre
I NRK? ;)
gehe
28.12.2012 01:24
#3708

Endre
Et annerledes foredrag...

Bill Warner er vitenskapsmann og grunnlegger av Senter for studier av politisk Islam (CSPI) i USA. En bedre forklaring på Islams brutale historie, basert på vitenskapelig fakta, er vanskelig å forestille seg. Vestens løgner og Islams brutalitet kan bli den vestlige sivilisasjons undergang."

Huff, så fæle vi islamofobe er....
gehe
10.01.2013 20:57
#3715

Endre
Artig å høre at Lysbakken i Dagsnytt Atten, høres ut som gehe i sin argumentasjon mot en bokstavtro hakkande gal islamist.
Verbier
12.01.2013 12:37
#2309

Endre
Ref overskriften på tråden "Truer islam europeiske verdier?"
Ifølge dansk politi er budskapet fra militante islamister tydelig:

"med sentrale budskap som at demokrati er uforenlig med islam."


Hele artikkelen fra Aftenposten.no:

"- Bruker sosiale medier til å radikalisere unge muslimer og spre propaganda.Sosiale medier på Internett er blitt en viktig rekrutteringsarena for militante islamister.
AV: andreas bakke foss

Publisert: 12.jan. 2013 09:53 Oppdatert: 12.jan. 2013 10:09

Center for Terroranalyse ved Politietes Efterettningstjeneste i Danmark gjorde før jul en analyse av militant islamistisk propaganda på sosiale medier som Facebook og Twitter.

Der slår de fast at det de kaller propagandaen i filmer og på sosiale medier har til hensikt å radikalisere yngre muslimer, som bruker sosiale medier aktivt.

«Propagandaens hovedhensikt er å radikalisere sitt publikum», skriver CET i notatet.

Filmer
Både svenske, danske og norske islamister har det siste halve året brukt YouTube og Facebook aktivt for å spre sitt budskap, enten fra skandinaviske land eller fra land de har reist til.

I november i fjor publiserte en gruppe med svenske jihadister en egen delvis svenskspråklig propagandafilm hvor de manet til jihad i Sverige og i verden.

Gruppen, som kalte seg «Svenska Mujahedeen Fi Ash Sham», sier de deltar i motstandskampen mot president Bashar al-Assads regime i Syria.

Samme måned la den profilerte norske islamisten Mohyeldeen Mohammad ut en video han oppga var en beskjed fra Syria til nordmenn.

Med våpenet liggende foran seg leser han i videoen et budskap på arabisk og norsk til norske myndigheter i nære elleve minutter.

Nordmenn kjemper på opp- rørernes side i Afghanistan1
Flere nordmenn knyttes nå for første gang direkte til væpnede angrep mot den internasjonalesikkerhetsstyrken i Afghanistan (ISAF).

Kontroller
De sosiale mediene har en relativt streng innholdskontroll. Direkte oppfordringer til terrorisme eller politisk vold blir slettet, og brukeren som har lagt det ut kan risikere å få slettet sin konto.

Ifølge CET gjør det at innholdet på militante islamistiske YouTube-kanaler og Facebook-profiler er mindre radikalt enn innholdet på selverklærte islamistiske nettsider og nettfora.

«Innholdskontrollen betyr at militante islamister utøver en vis selvsensur», skriver CET.

Men på tross av at de forsøker å holde seg innenfor retningslinjene til for eksempel Facebook og YouTube er innholdet, ifølge dansk politi, sterkt antidemokratisk med sentrale budskap som at demokrati er uforenlig med islam.

Al-Nusra-fronten
Lørdag skrev Aftenposten at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har klare indikasjoner på at navngitte nordmenn som er i Syria skal være tilsluttet den såkalte Al-Nusra-fronten som holder til i området rundt byen Aleppo i det nordlige Syria.

Gruppen Jabhat Al-Nusra (Støttefronten for det syrisk folk) oppsto i januar 2012, og er en jihadistisk sammenslutning og milits som har dannet en felles front for å styrte president Bashar al-Assads regime i landet.

Ifølge kilder Aftenposten har snakket med har Al-Nusra-fronten har vokst kraftig det siste halve året, og er nå en av de dominerende motstandsfrontene i Syria.

Selv hevder gruppen at de står bak mer en 500 angrep siden oppstarten, inkludert en rekke selvmordsangrep.

Etter det Aftenposten får opplyst er Jabhat Al-Nusra en av de få gruppene som tar imot utenlandske statsborgere som ønsker å bli med i motstandskampen i Syria.

Mange utlendinger som først er med andre ulike grupperinger, blir etter hvert en del av Al-Nusra-fronten.

Fra Danmark
I Danmark bekrefter Center for Terroranalyse (CET) ved Politiets Efterretningstjeneste at de har kjennskap til at personer som har reist fra Danmark til Syria har sluttet seg til, eller hatt som hensikt å tilslutte seg, Jabhat Al-Nusra.

Ifølge danske myndigheter har Al-Nusra-fronten gjennomført opp mot 30 selvmordsangrep siden desember 201

Endret 12.01.2013 12:40 av Verbier
Verbier
12.01.2013 12:40
#2310

Endre
"Ifølge danske myndigheter har Al-Nusra-fronten gjennomført opp mot 30 selvmordsangrep siden desember 2011.

Selv om det ikke er avdekket noen konkrete koblinger mellom Al-Qaida og Jabhat Al-Nusra, er den motstandsgruppen som står Al-Qaida nærmest både i ideologi og operasjonelt sett, ifølge kilder som følger gruppen.

Amerikanske myndigheter hevder Jabhat Politiets Efterretningstjeneste er Al-Qaida i Irak sin front i Syria, og president Barack Obamas administrasjon anser Jabhat Al-Nusra som en terrororganisasjon.

Svenska Mujahedeen Fi Ash Sham
Sikkerhetspolitiet i Sverige opplyser til Aftenposten at de siden sommeren i fjor har sett en økende andel svensker som har reist til Syria for å slutte seg til væpnede grupperinger.

Kilder opplyser til Aftenposten at minst to svensker skal ha inngått i den internasjonale gruppen «Kataib al-Muhajireen», som kjemper sammen med Al-Nusra-fronten.

Antallet skandinaviske statsborgere som har dratt til Syria for å slutte seg til væpnede voldsfremmende grupper som støtter motstandskampen mot president Basar al-Assads regime har økt det siste halve året.

Kjente militante islamister med kriminell bakgrunn fra gjengmiljøene i Danmark, kjente personer fra voldelige islamistmiljøer i Sverige og profilerte islamister fra Norge har dratt ned, ifølge myndighetene i Norge Sverige og Danmark.

Flere av dem har nå vært i over fire måneder i konfliktområdene i Syria for å støtte motstandskampen i landet."
gehe
12.01.2013 15:27
#3717

Endre
Islam er verre enn Nazismen.
renud
12.01.2013 16:23
#7245

Endre
gehe
Hvordan går det med islamiseringen av DNO?
gehe
12.01.2013 21:48
#3718

Endre
renud
Det gjenspeiler seg i aksjekursen.
renud
13.01.2013 13:10
#7246

Endre
gehe
Kan du begrunne nærmere hva du legger i "islamiseringen av DNO"?
gehe
13.01.2013 23:36
#3719

Endre
De opererer i ´Islamsk område´ og har RAK som dominerende eier.
renud
14.01.2013 22:31
#7250

Endre
Uffda...
Når tror du radikaliseringen av DNO starter da...?
gehe
17.01.2013 15:47
#3724

Endre
Denne bør du lese renud!
renud
17.01.2013 16:28
#7268

Endre
Har lest den. Er nesten i sjokk over hvor naiv den ekstreme islamisten (kommunikasjonsdirektør i DNO International) Tom Bratlie er...
På den annen side.. Det er jo stort sett bare ekstreme islamister som jobber for det islamifiserte DNO i denne islamistiske MENA-regionen, så da har du vel ikke så mye å være bekymret for dersom det går galt, gehe?

"DNO har ifølge Bratlie få norske statsborgere utstasjonert på sine anlegg.
Det meste av arbeidskraft forsøker selskapet å rekruttere lokalt, og i Jemen er andelen jemenittiske ansatte økt fra 75 til 95 prosent i løpet av de siste fem årene."
Loffen
17.01.2013 17:37
#10491

Endre
Bevar Jemen for nordmenn!

Få ut utlendingene!
gehe
17.01.2013 18:17
#3725

Endre
renud
OMG
renud
17.01.2013 19:27
#7274

Endre
gehe
Ditto ;)

Hadde jeg ikke vært så full da jeg leste din "islamisering av DNO"-kommentar, så tror jeg jammen meg jeg hadde ramlet av stolen. Nå drikker jeg alltid før jeg sjekker denne tråden...
gehe
17.01.2013 22:37
#3726

Endre
Det må ha vært på DNO-tråden.
renud
18.01.2013 00:15
#7276

Endre
Gjelder den ikke da? ;)
gehe
18.01.2013 09:43
#3727

Endre
Hvor mange muslimer er det i styre/ledelse og blant aksjonærene i RAK, renud?
0 eller ca 100 %?
Phoebus
18.01.2013 11:05
#10386

Endre
gehe:

Ja, eller kanskje noe i mellom...
renud
18.01.2013 11:25
#7277

Endre
gehe
Ser du noe galt i at et selskap, som både er grunnlagt i et muslimsk land og som opererer i hovedsaklig "muslimske" områder (MENA-regionen) har en "muslimsk" ledelse og eierstruktur?
Videre, ser du noe galt i at det du kaller et "muslimsk selskap", på samme måte som alle andre, skal ha full rett til å kjøpe seg inn over børs i vestlige, børsnoterte selskap, og i gitte tilfeller også fusjonere med disse? I så fall, er det ok at vestlige selskap gjør det samme med motsatt fortegn?

Ps. Til din info, så er RAK's CEO og styreformann (også DNO's), Bijan Rahmani ikke muslim, og han er vel så "vestlig" som det er mulig å bli både i væremåte, bosteds-, utdannelses- og også karrieremessig.
Loffen
18.01.2013 11:48
#10494

Endre
Ved nærmere ettertanke har faktisk vi en katolsk styreformann.

- kan det være lovlig? noen som kan aksjeloven?
renud
18.01.2013 11:56
#7278

Endre
Loffen
Aksjeloven er dessverre litt gresk på akkurat dette punktet.
Verbier
18.01.2013 12:32
#2314

Endre
Hvor langt har islamiseringen av DNO kommet?

Er det fremdeles aksjeloven som gjelder for DNO eller er det Sharia lover ???

Endret 18.01.2013 12:34 av Verbier
skipper*
18.01.2013 14:13
#10495

Endre
Slapp av DNO er i Kurdistan...ikke i Mekka..
hobby1
19.01.2013 02:13
#24

Endre
Selvsagt truer isl 'fucking' am alt som har med vestlig kultur nå gjøre. Er det virkelig noen på dette forumet som ser noe positivt med islam overhodet??
gehe
19.01.2013 02:39
#3728

Endre
hobby1
Er inne er det mange som har hodet langt nede i sanden...
renud
19.01.2013 20:29
#7284

Endre
gehe
Ser du i hobby1 har funnet en velartikulert, oppegående meningsfelle med argumentasjonen i beste orden...
Skal det ikke mere til en en pubertær, islamfiendtlig hatytring, før du fullstendig ukritisk omfavner vedkommende? Ja, ja, ditt valg. Men ikke vær overrasket om du en dag også må bytte fargen på skjorten for å bli akseptert av dine nye venner.
Loffen
19.01.2013 20:49
#10495

Endre
..skaftestøvler, hornmusikk og kryssbandolær appelerer alltid til noen...:-)
gehe
20.01.2013 00:14
#3729

Endre
renud
Du er som et lite barn. Det er vel ingen som har kommet med flere argumenter og innlegg om trådens tema gjennom flere år, enn meg.

Jeg har spurt deg før; hvor vil du?

Prøv heller å svare på hobby1 sitt spørsmål. Jeg venter i spenning.
Phoebus
20.01.2013 07:29
#10388

Endre
Selfølgelig truer Islam våre verdier. Med det siste PR-stuntet i Algerie har jo til og med klart å forskyve sporten på TVen...
hobby1
20.01.2013 15:40
#27

Endre
Renud
Får jeg lov å mene at islam truer vestlige verdier uten at du skal komme med antydninger om det ene og det andre angående meg som person? Er det virkelig på dette nivået du diskuterer? Ja jeg kom med en idiotisk 'fucking' der som ikke skulle vært med, er det det du baserer hele ditt inntrykk av meg som person? Kan også fortelle at jeg har vært kritisk til innvandring fra ikke vestlige land siden midten av 90 tallet, for meg og mange andre i Norge er dette faktisk ekstremt viktig. Det handler om hvordan vi vil Norge og Vesten skal se ut i fremtiden.

Har dessverre lest for mange idiotiske forsøk på å kneble denne debatten, på meg ser du ut som å være i samme kategori renud....
gehe
20.01.2013 16:01
#3730

Endre
hobby1
Din analyse av renud er dessverre 100 % rett...
renud
20.01.2013 16:22
#7290

Endre
hobby1
Førsteinntrykket sier ofte mye om en person, men ikke alltid.
Ditt siste innlegg har en helt annen kvalitet, viser at du har evnen til å være selvkritisk og også at du ønsker en diskusjon. Mitt innlegg var vel på samme nivå som ditt, så jeg foreslår derfor at vi begge gir den andre en ny sjanse. Ok?

Skal prøve å forklare kort min hovedbekymring for måten denne såkalte debatten føres på. Det er tross alt en spennede stafett på tv ;)

Man må skille mellom to helt forskjellige problemstillinger, noe noen dessverre tydeligvis ikke er i stand til.
1. Hva man måtte mene om både historisk innvandring, og også såkalt familiegjennforening, asylpolitikken og spesielt måten den sistnevnte håndteres på.
2. Hvordan man skal forholde seg til første til tredje generasjons innvandrere, som mer eller mindre integrert allerede oppholder seg i landet.

Mange later til ikke å forstå, eller snakker mot bedre vitende, når de hevder at den krasse og tildels hatske diskusjonen om førstnevnte problemstilling, ikke kan medføre like hatske, og også voldelige, utfall mot sistnevnte gruppe.

Selv har jeg mine klare, og over lang tid modnete meninger om førstnevnte, men ber om at diskusjonen føres på et nivå som ikke virker generaliserende og stigmatiserende på sistnevnte.
gehe
20.01.2013 16:29
#3731

Endre
renud
Tråden handler om Islam...
renud
21.01.2013 01:29
#7294

Endre
jøss, gehe
Jeg trodde tråden handlet om din mening om meg.
dr. Stockman
21.01.2013 08:34
#16404

Endre
"Selvsagt truer isl 'fucking' am alt som har med vestlig kultur nå gjøre. Er det virkelig noen på dette forumet som ser noe positivt med islam overhodet??"

Det må det da være, f.eks.... Kan visst ikke komme på noen i øyeblikket, men får ha det i bakhodet utover dagen.
tjuagutt
21.01.2013 12:48
#3480

Endre
Islam i seg selv truer ikke vestlige verdier, men ytterliggående og fanatiske islamister gjør det. Dessverre er det for få muslimer som offentlig tar avstand fra fanatikerne, og på den måten er de med på å sannhetsgjøre myten om at fanatikerne snakker på veine av alle muslimer og Islam..

Om muslimer ønsker å bli ufarliggjort, så må de ta et oppgjør innad og vise omverden hvordan de ønsker å fremstå. Slik det er nå, så oppfattes Islam som farlig.

Endret 21.01.2013 12:50 av tjuagutt
LooseDeuce
21.01.2013 13:32
#7162

Endre
Hvorfor tar ikke flere muslimer avstand fra islamistenes fanatisme?
Ganske enkelt fordi de fleste er enig i at "ikke troende" er verdiløse og bør utryddes.
gehe
21.01.2013 13:55
#3732

Endre
Hele poenget er at dette ikke er fanatisme, det er Koranens lære. Heldigvis ser det ut som om debatten og ordskiftet dreier den veien, ref innlegget til LD.

Det store spørsmålet er om Al Qaide gjør noe galt i forhold til Muhammeds lære?
renud
21.01.2013 14:33
#7300

Endre
gehe
Det store spørsmålet er om du i det hele tatt ser noen forskjell på Al Qaida og grønnsakhandleren på hjørnet.
Loffen
21.01.2013 14:43
#10498

Endre
Den ene lager veibomber, og den andre bakteriebomber...

- trolig springer de ut fra samme organisasjon, ja..
gehe
21.01.2013 15:00
#3733

Endre
renud
Hvor mange ganger skal jeg si at kebeb mannen på hjørnet er min venn. Han er faktisk så god venn at han gir meg rabatt, og jeg er også til tider hans rådgiver (næringseiendom).

I kveld skal jeg for øvrig trene det flerkulturelle fotball-laget til min sønn. Det går også helt strålende.:)

I tillegg er min kone spesiallærer for vår nye landsmenn i norsk skole. :)

Ovennevnte kan helt fint kombineres med å være sterkt kritisk til Islam.
dr. Stockman
21.01.2013 16:51
#16405

Endre
Når man diskuterer islam er det ikke noe poeng i å bringe inn den jevne muslim i butikken på hjørnet. Spørsmålet er som gehe viser til om det er Al Qaida eller moderate muslimer som representerer Koranen på en korrekt måte. Hvis alle muslimer holder frem Koranen som en hellig bok så kan man ikke angripe Al Qaida for å bringe til torgs en bokstavelig tolkning. Jeg kjenner ikke Koranens ord i særlig utstrekning, så mitt utgangspunkt får være at Al Qaida trekker teksten litt langt i den ene retningen. Men jeg antar at moderat islam ikke er en bokstavtro islam, men tvertimot et stilltiende oppgjør med islam.
longterm
21.01.2013 16:58
#9509

Endre
He,he,he, her går det i samme tralten som det har gjort de siste årene ser jeg med dype og innsiktsfulle kommentarer. Tror sannelig det er akkurat de samme deltakerne også.

Jaja, noe skal en jo fordrive dagen med:)
renud
21.01.2013 17:11
#7302

Endre
Og sånn kommer det til å fortsette i overskuelig fremtid.
Bortsett fra at trådtittelen om et par ti-år vil være endret til:
"Truer kineserne europeiske verdier?",
og vi vil ha fått et par nye nick, som Ahmed, Muhammed og Ali ;)
dr. Stockman
22.01.2013 09:30
#16406

Endre
Et dårlig tips renud. Jeg kan vel faktisk ikke komme på en eneste verdi som kineserne forsøker å markedsføre i verden. De er vel (sammen med enkelte andre) verdens mest pragmatiske nasjon.
dr. Stockman
22.01.2013 09:32
#16407

Endre
Eller kanskje skal jeg gi deg rett likevel. Muslimene har overtatt Norge, og føler seg truet av kinesernes pragmatiske holdning.
dr. Stockman
22.01.2013 10:48
#16408

Endre
Selv om kineserne ikke markedsfører sine verdier så mangler de jo ikke. Fremst av verdiene er vel arbeidsdisiplin og sterk vekt på utdannelse. Renud og muslimene føler seg kanskje truet av slike skremmende verdier.
renud
22.01.2013 12:32
#7308

Endre
Stockman
"De er vel (sammen med enkelte andre) verdens mest pragmatiske nasjon." (i betydningen "ikke-imperialistisk", dersom jeg forstår deg rett?)

Det kommer vel litt an på om man bruker kinesernes egen definisjon på hva som historisk og kulturelt hører inn under Kina, eller de okkuperte landenes definisjon. Vil tro tibetanerne, mongolene og uighurene har et litt annet syn på dette enn deg.

"Renud og muslimene" har forøvrig et likt syn på verdien av utdannelse, og det er i norsk, høyere utdanning i dag en forholdsmessig sterk overvekt av "muslimske" studenter. Dette vet du jo, min kjære Dr. så hvorfor late som noe annet? ;)
renud
22.01.2013 12:37
#7309

Endre
Forøvrig er det like søkt å tro at "muslimene" noensinne vil "overta" Norge eller noe annet land i Europa, eller utgjøre noen som helst annen trussel enn en tilstedeværelse av noen få, ekstreme elementer, som å tro at kineserne utgjør noen som helst fare for oss i overskuelig fremtid.
Mitt forsøk på ironi kom kanskje ikke godt nok frem?
dr. Stockman
22.01.2013 13:07
#16409

Endre
Pragmatisk står ikke for "ikke-imperialistisk", men for "ikke-ideologisk". Man inntar en problemløsende og langsiktig tilnærming til problemene, istedet for å anlegge ideologiske føringer (ofte basert på diverse former for overtro eller på feiloppfatninger av menneskets egentlige vesen).
gehe
22.01.2013 15:41
#3734

Endre
Statistikken om at muslimene er overrepresentert på høgskoler og universiteter, velger jeg å ikke ta helt seriøst før mer info kommer..

Begrunnelsen er noe tilsvarende som at grunnskolene i Oslo øst hadde meget gode resultater på nasjonale prøver inntil vi fikk beskjed om at enkelte elever, klasser og skoler ikke var med i statistikken...
renud
22.01.2013 16:36
#7310

Endre
Tette familiebånd, gjøre ære på foreldrene og familien, evnen til å forsørge sine foreldre og eventuelt søsken. Gode, gamle europeiske tradisjoner som på godt og vondt har forsvunnet mer eller mindre helt i "europeisk kultur", men som fremdeles holdes i hevd i de fleste innvandrerfamilier.
Det medfører bl.a en overrepresentasjon på norske høyskoler og universitet.

Du skjønner det, gehe..
Det er ikke alle våre nye landsmenn som bruker all sin tid på å sjekke om selvmordsbeltene sitter tight.
gehe
22.01.2013 17:16
#3735

Endre
renud
Hvorfor henger det alltid en litt ekkel personlig hale på dine innlegg?

Renud tror på den statistikken, jeg er avventende. Hva er problemet?
longterm
22.01.2013 17:38
#9512

Endre
Dere ser ikke skogen for bare trær folkens, hvorfor ikke heller konsentrere dere om noe som i alle fall har bred støtte (flertall vil jeg tro) i folket?

Tenker da på noen av våre nye landsmenn som nå på nettet hyller drapene i Algerie. Norske statsborgere med langt svart skjegg som priser at nordmenn er drept (mye tyder dessverre på at enkelte er det selv om det p.t. ikke er bekreftet eller offisielt). Norske statsborgere som lar seg avbilde som småunger med våpen og uniform, men som sannsynligvis har holdt seg så langt unna stridigheter som de kan komme selv om de påstås å være i Afghanistan og andre steder for terroropplæring. Som lever på den norske statens penger, våre penger, men som gjerne skulle ha sprengt oss alle i filler.

Hva kan man gjøre med disse?

De er norske statsborgere dessverre, så sanksjonsmulighetene er sannsynligvis få - om de i det hele tatt eksisterer. Eller hva?
renud
22.01.2013 18:14
#7311

Endre
longterm
Hodet sier send dem tilbake dit hvor foreldrene flyktet fra pga. forfølgelse, eller valgte å flytte fra pga. håpløse, økonomiske utsikter for seg selv og sine barn, men det ville jo vært fullstendig i strid med de europeiske verdiene vi alle hevder å holde så høyt...

Dersom der er norske statsborgere, så må de derfor behandles som alle andre, norske statsborgere. Er de asylsøkere, så har man nok litt flere muligheter, men dessverre få dersom det praktiseres dødsstraff i landene de kommer fra (eller hevder å komme fra).

Lite tilfredsstillende, men hovedpoenget er og blir at dette gjelder en forsvinnende liten (men høylydt) andel av innvandrerbefolkningen. Utskudd er det aldri lett å forholde seg til i en rettsstat, enten de er fanatiske, skjeggete (såkalte) muslimer, høyre eller venstreekstreme, komplette sinslidende som Breivik eller såkalt tøffe gutter i skinnjakker, med emblemer på ryggen og bagasjerommene fulle av narkotika.
gehe
22.01.2013 22:18
#3736

Endre
renud
Hvordan vet du at dette er er en forsvinnende liten andel? Vet du f.eks. hvor mange venner fyren har på facebook?

Noe av det faligste vi nå gjør er å marginalisere denne gruppen.

MC-gutta du viser til er rene sandagsskoleguttene i forhold til Islamistene.

Tør også minne om at Hamas vant valget i Palestina...

Endret 22.01.2013 22:18 av gehe
renud
22.01.2013 22:57
#7317

Endre
gehe
Nei, hvor mange venner har han da?
Ellers helt enig i at det er farlig å marginalisere denne gruppen, som det også er farlig å marginalisere alle grupper som utfordrer vårt demokrati og inkludernde, tollerante levemåte.
Dette inkluderer også den kriminelle delen av den store gruppen med helt lovlydige MC-gutter, og jeg unner ingen å havne i en konflikt med dem du kaller "sandagsskoleguttene".

Hamas vant korrekt nok valget du sikter til, men det har mange årsaker, bl. a at det er helt absurd å avholde et valg før rammebetingelsene ligger til rette for det. Dette anser jeg personlig for den desidert største feilen Vesten har gjort de siste årene; påtvinge land som kommer rett ut av borgerkriger såkalt frie valg lenge før institusjoner er bygget opp, grunnlover skrevet og tiden ellers er moden.
gehe
22.01.2013 23:00
#3737

Endre
ca 700
renud
22.01.2013 23:04
#7318

Endre
700?

Fra Wikipedia (noe foreldete tall, så de er nok noen tusen eller titusener høyere:
"I 2008 bodde det iflg. SSB ca. 163 000 med muslimsk bakgrunn i Norge. Dette utgjorde ca. 3.3% av totalbefolkningen. Pr. 2010 var der 98 953 medlemmer i registrerte muslimske trossamfunn."

700/163.000 = 0,00429. Det skulle bli ca 0,43% = "forsvinnende liten andel"
dr. Stockman
22.01.2013 23:24
#16410

Endre
Kom forresten på en islamsk verdi som jeg kan stå inne for, nemlig det å gjøre kort prosess med terrorister og andre grove kriminelle. Tenk om noen av disse terroristene i Algerie hadde klart å flykte til Norge. Her hadde de blitt truet av hele 14 års utdannelse og TV-titting i fengsel. Vi kunne jo ifølge våre parodiske lover ikke kunnet returnere de til et sted hvor det praktiseres dødsstraff. Jo, her har vi jo mye å lære av en del islamske land.
gehe
22.01.2013 23:26
#3738

Endre
Jeg synes ikke det er lite at, den muligens mest groteske islamisten i Norge, har 700 venner på FB. Du må enten si ja til venneforespørsel eller aktivt spørre om å bli venn..

Hadde Breivik fortalt hvilke sinnsyke handlinger han hadde tenkt å gjennomføre, tror jeg faktisk ingen ville valgt å være hans venn på FB. Du blir tross alt personlig eksponert på FB.

Derfor er 700 et skremmende høyt tall.

Husk renud, du var enig med meg over at det er farlig å marginalisere..

Endret 22.01.2013 23:28 av gehe
renud
22.01.2013 23:47
#7320

Endre
Joda, 700 er og blir 700 for mange, selv om det er og blir en forsvinnende liten andel av selv de som er medlemmer av muslimske samfunn i Norge (drøye halvparten av de som opprinnelig kommer fra muslimske land)

Men det tas nå endelig, etter alt for lang tid med nøling, kontante grep mot offentlige (straffbare) hatytringer. Også mot ytringer på nett...

Vår kjære venn Mullah Krekar er allerede dømt for trusler, vitnepåvirkning og oppfordring til kriminelle handlinger, selv om dommen vel ennå ikke er rettskraftig(?). Straffeutmålingen strider nok også klart mot gjengs rettsoppfatning, dessverre.
Senest i dag var det et innslag på TV2-nyhetene, om at det nå er tatt ut tiltale mot den konverterte chileneren, som i litt vel fargerike ordelag i en videosnutt med bilder av Kongefamilien, Statsministeren, norske soldater og andre beskrev hvilken straff som var passende for dem.

Det tas altså grep, noe vel både Kongen og Statsministeren annonserte i sine nyttårstaler.
longterm
23.01.2013 09:00
#9513

Endre
Snakk om å få raskt svar på mitt spørsmål! Fra Dagbladet i dag:

----------------------------------

Slik vil regjeringen stoppe «terrorturister»
.Vurderer forslag som kan gjøre dem til landssvikere.
.onsdag 23. januar 2013, kl.05:53


Vi ønsker å se på om vi bør endre straffebestemmelsene for nordmenns deltakelse i strid i utlandet, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til Klassekampen.

En endring i den såkalte «landssvikerparagrafen» i straffeloven vil kunne gjøre det mulig å dømme nordmenn som kriger mot norske styrker i utlandet som landssvikere med inntil 21 års fengsel som strafferamme.

- Det er en veldig uønsket situasjon at norske borgere deltar i operasjoner mot norske styrker. Saken ligger nå til vurdering og utredning i lovavdelingen vår, og har høy prioritet, sier Lønseth.

Loven slik den framstår nå, forutsetter at norske styrker deltar i en krig før man kan benytte landssvikerparagrafen. Paragrafen ble sist revidert i 1950 og betraktes som utdatert.

Forsvaret har tidligere bekreftet at nordmenn har deltatt i væpnede angrep mot de internasjonale ISAF-styrkene i Afghanistan. (©NTB
gehe
23.01.2013 09:03
#3739

Endre
renud
Hadde du ventet at en muslim er venn med alle andre muslimer i landet på FB? Hele Norge er ikke mine venner på FB, jeg har ca 250 venner,.... (liten %-andel..)

FB er helt klart en arena du ikke kjenner godt.
gehe
23.01.2013 09:04
#3740

Endre
longterm
Begynner å like SVAP nå!
Verbier
23.01.2013 12:06
#2315

Endre
.

Endret 23.01.2013 12:11 av Verbier
Akilles
03.02.2013 08:59
#5537

Endre
- Islamister truer med å drepe forbundskansler Angela Merkel

Islamistiske ekstremister truer med å drepe Tysklands statsminister Angela Merkel. De sier også at de vil angripe den tyske nasjonalforsamlingens hovedkvarter i Berlin, skriver avisen Die Welt.
dr. Stockman
03.02.2013 10:36
#16411

Endre
Islamistiske ekstremister (terrorister) kunne i teorien oppnådd langt mer terror på en langt enklere måte, og man kan spørre seg hvorfor de ikke tar slike metoder i bruk (jeg vil ikke gi dem ideene, men antar at de er fullt klar over at disse metodene ligger der klar til bruk). Svaret er nok at også terroristene har sine hensyn å ta. De ønsker ikke å ta i bruk metoder som 70-90% av muslimene ville reagere svært sterkt på.
dr. Stockman
03.02.2013 11:00
#16412

Endre
Færre innvandrere skal visstnok føre til at kommunene blir fattigere.

http://www.dagbladet.no/2013/02/03/nyheter/politikk/innvandring/sverige/utenriks/25565330/

Min teori er vel heller at innvandrerne søker seg til velstående kommuner.
gehe
03.02.2013 16:05
#3743

Endre
Dr
hadde de delt opp i bydeler hadde resultatet sett helt annerledes ut. Forskeren kommer nok frem til det resultatatet han ønsker. Etter å ha sett Lorentsen i fri utfoldelse på TV, har jeg mistet helt respekten for disse forskerne.
gehe
03.02.2013 16:11
#3744

Endre
Flere har spurt Islam Net om de ønsker å ta avstand fra islamistenes handlinger den siste tiden. Kommer de til å svare..., neppe!

Dette er ikke islamistisk terror - det er Islamsk terror!
renud
03.02.2013 16:23
#7368

Endre
gehe
Tull.
renud
03.02.2013 17:05
#7369

Endre
Har vel lite for seg, gehe...,
men du kan jo se om du gidder å lese deg litt opp på hva "den andre siden" mener, en gang du får tid...

Mangler muslimske ledere mot?. Aftenposten 30.jan. 2013
"Ledelsen i Islamsk Råd Norge (IRN) kritiseres for unnfallenhet av stadig flere muslimer. Åpen kritikk og uenighet norske muslimer imellom er et relativt nytt fenomen, et sunnhetstegn og et tegn på at den muslimske minoriteten føler seg som en del av samfunnet.

Profetens Umma var det om skulle til for at norske muslimer ikke lenger taler med én tunge. Enslige svaler som Kadra Yusuf, Shabana Rehman, Amal Aden og Abid Raja har på hvert sitt vis vært mer eller mindre opposisjonelle. De har også fortalt hva det har kostet dem.

Nå høres flere stemmer, også fra konservative muslimer som konvertitten Yousef Bartho Assidiq. «Du må forbi meg først, Ubaydullah!» skrev Assidiq i Dagsavisen, etter at Ubaydullah Hussain på sin Facebook-profil støttet gisseltagerne i Algerie.

Taushet
Statsviteren og tidligere Ap-politiker Kamil Azhar fulgte opp med en kritisk kommentar på Minervanett. Begge kritiserte norske muslimske ledere generelt og IRN spesielt for å være unnfalne. Azhar etterlyste også at lederne i andre moskeer tar til orde mot de antijødiske holdningene som har kommet fra ledelsen i den store oslomoskeen Central Jamaat ahl-e-sunnat.

I dagens Klassekampen slutter blant annet lederen i Muslimsk Studentsamfunn og i moskeen Rabitas unge seg til kritikken mot IRN. Selv IRNs tidligere leder Lena Larsen kritiserer generalsekretærens manglende initiativ etter at Ubaydullah Hussain støttet terroristene.
(artikkelen fortsettes)
Akilles
03.02.2013 18:06
#5538

Endre
Det er først nå, når noen av våre egne er blitt ofre, at politikere og medier for alvor er villige til å snakke åpent om islamister og jihadister som farlige for samfunnet og freden. Nå bruker NRK og Aftenposten et språk som av mange ble stemplet som ekstremister for å bruke for bare noen får år siden. Virkeligheten og sannheten har en tendens til å tvinge seg frem uansett hvor politisk korrekt det er å prøve å tilsløre den.

Det måtte en ekstrem pris til for å få denne sannheten inn i norsk debatt og politikk. De som er villige til å sende sine medborgere til Afghanistan, Mali og Libya for å bekjempe islamske jihadister med stor fare for livet, bør ikke lenger fortsette med den dobbeltmoralen de viser når det gjelder Israels daglige kamp mot nøyaktig de samme terroristene som utkjempes av samme grunn. Israel har i mange tiår stått nesten alene ved fronten for å demme opp mot de islamistiske jihadistene fra Hamas, Fatah, Hizbollah, al-Qaida og Islamsk Jihad. Til nå har vi opplevd at norske myndigheter har gått islamistenes ærend i forsøk på å hindre israelerne i å forsvare seg mot nettopp slike angrep vi så i Algerie. Kan vi håpe på endrede holdninger i Norge ved at man som et første skritt i det minste slutter med å betale terroristene lønn?

http://www.israelwhat.com/2011/09/04/norwegian-funds-pay-for-palestinian-terrorists-serving-time/

Endret 03.02.2013 18:08 av Akilles
gehe
03.02.2013 22:44
#3745

Endre
renud
Håper de veldig få blir mange, men foreløpig er de få. Flere av de du nevner er blant mine favoritter.

Du ligger ça 2 år på etterskudd, ref innlegget til Akilles. Går du tilbake i tid vil du se at ´skremsel´ innleggene til gehe har skremmende få feil.

Virkeligheten er verre enn innleggene du har latterliggjort i flere år. Fremtiden blir enda verre!
dr. Stockman
05.02.2013 15:13
#16413

Endre
Islamkritiker forsøk myrdet i Danmark.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10119965

Det samme kan skje i Norge.
gehe
06.02.2013 09:24
#3746

Endre
Det er bare å fortsette kritikken av fredens religion.

Sharia må ikke seire!
renud
06.02.2013 09:36
#7376

Endre
Hallelujah...!
dr. Stockman
07.02.2013 09:30
#16415

Endre
Ikke islam denne gangen, men noe å tenke på for dem som mener at all kultur er likeverdig:

(VG Nett) En ung mor ble kledd naken, torturert, dynket med bensin og til slutt brent levende på bål foran en gruppe skolebarn i Papua Ny-Guinea. De skyldige tror hun var en heks.

Kvinnen, som ifølge The Australian var 20 år gamle Kepari Leniata, ble anklaget for hekseri etter at e seks år gammel gutt døde på et lokalt sykehus i Mount Hagen tirsdag. Foreldrene hans hevder det er Leniata som har tatt livet av gutten, kun ved hjelp av trolldom.

Blant flere på den fattige stillehavsøya er troen på magi dominerende, og naturlige forklaringer på dødsfall blir ofte avfeid til fordel for mer overnaturlige teorier.

For Leniata ble magien hennes bane. En gruppe sinte mennesker torturerte henne først med en varm jernstang, før de kastet henne på søppeldynga og satte fyr på henne. Kvinnen ble brent til døde.
renud
07.02.2013 12:26
#7382

Endre
Mener å erindre at offentlig heksebrenning både var sanksjonert og utøvd av grunnpilaren i det vi kaller vår kultur, kirken...
Men vi er kanskje ikke likeverdige? Eller er vi mere likeverdige enn de andre?
gehe
07.02.2013 14:56
#3747

Endre
Om det er brent hekser i Norge, så skal vi i renud forskrudde verden takke og bukke for at andre fører tradisjonen videre...

Vestens "selvpiskere" og den kompakte, politisk korrekte forakten mot Europas sivilisasjon og demokrati, i en tid da vi har tatt på oss skylden for verdens ondskap. Botferdighetens tyrrani!

gehe
07.02.2013 14:59
#3748

Endre
Selv Harald Stanghelle har våknet opp fra Tornerosesøvnen:

Når debatt blir drapsmotiv

Denne bør du lese flere ganger, renud.
Akilles
07.02.2013 15:36
#5545

Endre
Følgende utsagn er sentrale i profetens lære:
Hele ver¬den til¬hø¬rer Allah, og det er hver mus¬lims pligt gennem jihad at tvinge alle til underkastelse.
Alle men¬nes¬ker fødes som mus¬li¬mer. Eksis¬ten¬sen af ikke-muslimer er der¬for udtryk for fra¬fald og forræderi.

Det er mennesker som fra fødselen av har fått sine sinn preget av denne sivilisasjonen, og som overhode ikke stiller spørsmål ved ideologien - disse er det som er våre motstandere i tidens åndskamp.

Hvorfor er dette så vanskelig å forstå for redaktører, journalister og akademikere? - Historien fra profetens tid foreligger, og dagens Midt Østen, der profetens ord er lov, står da nærmest i brann! Ondskapen som lyser til oss fra Syria, Egypt, Tunis osv, kan da ingen ta feil av? Hva skal til for at vår elite stopper opp, og sier det som det er?

http://www.document.no/2013/02/kultur-vs-sivilisasjon/

Endret 07.02.2013 15:37 av AkillesStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS