"
Du er her: Forside > Meglerhus - tips og erfaringer > Går Kaupthing konk??
Går Kaupthing konk??
StLink
21.02.2008 16:30
#17

Endre
Dømmer Kaupthing nord og ned, styreleder, sterkt uenig

Sjefsanalytiker dømmer Kaupthing npord og ned. Kaupthings styreformann mener det er absurde påstander
Av:Kjersti Nelson - Stocklink - 21.02.2008 16:08

- Sannsynligheten for at Kaupthing går konkurs på et eller annet tidspunkt i nær fremtid er høyere enn noensinne, sier sjefanalytiker David Karsbøl i Saxo Bank til borsen.dk.

Risikoen ved å låne ut penger til Kaupthing lå i går på sitt høyeste nivå siden kredittkrisen brøt ut i fjor sommer.

Islandske banker har langt større utlån enn innlån. De blir derfor tvunget til å utstede obligasjoner for å finansiere en voldsom gearing.

- Kaupthings finansieringskostnader kommer til å stige, og de har allerede steget mye. De fisker etter kapital i form av innskudd i alle mulige land i Europa og i USA, hvor de lover gode renter til alle som har hjerte til å proppe penger i banken, sier Karsbøl.

- Analytikeren må være dum eller helt uvitende om islandske banker. Man kan bare se på vår hjemmeside hvordan nøkkeltallene er for Kaupthing, sier styreformann Sigurdur Einarsson i Kaupthing til nettavisen. Einarsson viser til at banken har en likviditet på over 13 milliarder euro. Reinansieringsbehovet er på drøye tre milliarder euro i år.

- Jeg kan ikke se hvordan det overhodet skal la seg gjøre at vi går konkurs, sier Einarsson
AHHHG
21.02.2008 16:32
#1070

Endre
Så vidt jeg vet utgjør banken vel 25 % av den islandske børsen. De kommer garantert til å slite som flere men at den går konkurs tror jeg er skivebom.
Premium Equity
21.02.2008 16:50
#554

Endre
Er Island mer såbar enn andre markeder da? Storeband måtte betale 9% (525 bp) for å låne penger...kan bli dyrt etter hvert da og noen greier vel ikke det...
StLink
09.10.2008 14:03
#221

Endre
Kaupthing stenger nettbanken

Kaupthing har stanset muligheten for å ta ut penger med kort eller nettbank.
Av: Stocklink - redaksjonen - StockLink.no - 09.10.2008 13:54

Den islanske banken Kaupthing har stanset muligheten for å ta ut penger med kort eller nettbank.

- Det er for tiden dessverre ikke mulig å utføre betalingstransaksjoner, overføringer til andre konti eller uttak / betalinger med debet- og kredittkort eller via nettbank. Vi arbeider med å finne en løsning og vil komme tilbake med mer informasjon så snart den foreligger, står det på hjemmesiden.

Kaupthing er også suspendert fra handel på Oslo Børs.

Tildligere i dag kom det melding om at Bankenes Sikringsfond har besluttet å yte støtte til Glitnir Bank for å sikre banken likviditet etter at morselskapet den islandske banken Glitnir banki hf. tirsdag kveld ble satt under administrasjon.
StLink
10.10.2008 10:22
#225

Endre
http://www.bankenessikringsfond.no/

Innskuddsdekningen for den norske filial av Kaupthing Bank: Tilbakebetaling av innskuddene i løpet av ganske kort tid
Den norske filial av Kaupthing Bank er i henhold til Kredittilsynets vurdering ikke i stand til å tilbakebetale innskudd. Virksomheten i Norge er under avvikling.

Bankenes sikringsfond vil understreke at den norske filialen av Kaupthing er dekket av den norske innskuddsgarantiordningen. Det innebærer at innskudd inntil 2 millioner kroner per innskyter, inklusive renter, vil bli tilbakebetalt. Det inkluderer også den del av innskuddet som er dekket av den islandske innskuddsgarantien, men som norske myndigheter har sagt seg villig til å forskuttere og om nødvendig dekke. Det vil ikke bli beregnet renter etter 8. oktober.

Kundene i Kaupthing vil i løpet av kort tid få brev fra banken med informasjon om hvordan de skal forholde seg. Bankenes sikringsfond antar at tilbakebetalingen av innskuddene vil kunne skje i løpet av ca to uker.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS