"
Du er her: Forside > SportsTalk > Håndball-EM i Østerrike 19.-31. januar 2010
Håndball-EM i Østerrike 19.-31. januar 2010
Rune Hansen
03.01.2010 15:11
#5898

Endre
Håndballgutta åpnet med storseier.

Håndballgutta fikk en god start på EM-oppkjøringen da laget søndag beseiret Slovakia 44-31 (22-17) i Myresjøhus Cup i Ørebro, Sverige. - Det var godt å se både Børge Lund og Kjetil Strand tilbake i landslagstrøya igjen.

Det ble en målrik match mot Slovakia, der første halvdel ble den reneste "bordtennismatchen" med scoringer på rekke og rad. Etter 20 minutter var stillingen 17-11 til Norge...

Norge gjorde en solid offensiv kamp, og i deler av andreomgangen fungerte også det defensive spillet - ikke minst fordi Ole Erevik i det norske målet da også fikk til noen redninger.

Kjetil Strand fikk vist fram skuddstyrken - Kristian Kjelling fikk vist lekkerbiskener av innspill som "blekkspruten" Frank Løke omsatte i mål, og i tillegg var han sikker fra 7m-merket, og Børge Lund viste styrke både defensivt og offensivt.

Landslagssjef Robert Hedin var fornøyd med hva han fikk se av de norske gutta. Han syntes det var sterkt å vinne med så mye mot Slovakia, og også fornøyd med at laget fikk prøve på det de på forhånd hadde lagt opp til. Til TV2 Zebra sa han seg mest fornøyd med tempoet, og sjefen var storfornøyd med å ha Børge Lund tilbake i laget. Men han er fortsatt klar på at alt kan forbedres, og at i kampene i Sverige kommer resultatene i andre rekke.

Børge Lund var også fornøyd med å få spille på landslaget igjen; - det er gøy å være tilbake, og morsomt at det fungerer såpass etter ei treningsøkt i går, sa han til TV2 Zebra etter kampen.

Kjetil Strand ble norsk toppscorer med i alt 9 mål. Nærmest fulgte Thomas Skoglund, Børge Lund og Frank Løke som alle scoret 7 mål hver. Videre scoret Kristian Kjelling 5, Vegard Samdahl 4, Christoffer Rambo 2, Christian Spanne 2 og Lars Erik Bjørnsen 1.

Utvisninger: Norge 4 x 2 minutter, Slovakia 5 x 2 minutter + ett rødt kort.

Norge skal spille ytterligere to kamper i Myresjøhus Cup; Mot Egypt mandag 4. januar og mot Sverige 5. januar. Den siste kampen sendes direkte på TV2 Zebra fra kl 20:00 5. januar.

Det skal bli veldig moro å følge disse gutta framover. Norge stabler det beste laget på beina noen sinne i dette EM og holder de seg skadefie bør dette gå meget langt.
cipo
04.01.2010 09:54
#12438

Endre
nytt mesterskap i hands,klåing og filming?
Rune Hansen
04.01.2010 12:34
#5899

Endre
Dette med klåing er vel mest i dine våteste fantasier det, eller?
cipo
04.01.2010 13:55
#12439

Endre
hehe.... ikkje på mannfølk neitakk.
Rune Hansen
04.01.2010 21:54
#5901

Endre
Ny seier til Håndballgutta
I den andre kampen i Myresjöhus Cup i Sverige, ble det nok en triumf til de norske Håndballgutta. Egypt ble beseiret med 34-28 etter 20-13 til pause. Magnus Dahl (bildet) i det norske målet reddet tre sjumeterskast.

21-åringen Magnus Dahl fra Fyllingen hadde fire kamper på seniornivå fra tidligere. I denne kampen fikk han stå hele kampen og spilte bra med som nevnt tre strafferedninger. Makker Ole Erevik fikk komme inn og redde et syvmeterskast, men måtte se resten av kampen fra benken. Steinar Ege, Kjetil Strand og Bjarte Myrhol sto over dagens kamp, men alle spillerne er nå samlet i Sverige og er klare til treninger og kamper i ukene frem til EM

Landslagssjef Robert Hedin opplyste før kampen at han ønsket å teste ut 5-1 formasjon i forsvar og ville se spillere med lite erfaring fra samspill i aksjon. 22 minutter ut i første omgang var stillingen 12-11 til Norge. Da ble forsvaret endret til det typisk norske 6-0, og ved pause hadde gutta skaffet seg en syvmålsledelse, 20-13.

I den andre omgangen var det aldri spørsmål om hvor seieren skulle ende, bare hvor stor den til slutt skulle bli, for Norge hadde kontroll hele veien. Egypt spiller fotrapp håndball med delvis mann-mot-mann spill. De kom lett bakpå når sterke norske gutter satte tempo, og dermed måtte de ty til ulovlig dytting og holding for å stoppe gutta. Totalt måtte egypterne sone 12 minutter på benken, mens Norge kun hadde en tominutters utvisning i hele kampen.

Tirsdag spilles den tredje og siste kampen i Sverige. Da står vertsnasjonen på den andre banehalvdelen, og det blir helt sikkert en annen dans enn de to første kampene. Dessuten blir det en forsmak på kampen i Oslo Spektrum lørdag 16. januar. Tirsdagens kamp sendes på TV 2 Zebra kl 20.00.

Kampfakta Myresjöhus Cup
Norge - Egypt 34-28 (20-13)
Eskilstuna, Sverige
1102 tilskuere

Norske målscorere:
Erlend Mamelund 7, Lars Erik Bjørnsen 6, Thomas Drange 4, Frank Løke 4, Håvard Tvedten 3, Christian Spanne 3,
Kenneth Ryvoll Klev 3, Vegard Samdahl 2, Christoffer Rambo 1 og Einar Sand Koren 1 mål.

Toppscorer Egypt: Ahmed El Ahmar, 11 mål

Utvisninger: Norge 2x2min, Egypt 6x2min.
Rune Hansen
05.01.2010 22:04
#5904

Endre
Norge banket Sverige på bortebane 24-20 på en dårlig dag. På en dårlig dag er min mening da jeg vet at de kan prestere vesentlig bedre enn de viste i kveld.
Rune Hansen
08.01.2010 20:10
#5907

Endre
Norsk åpningstap i Danmark
Håvard Tvedten (bildet) var god, men utover det ble det ingen stor kveld i Danmark for de norske Håndballgutta fredag. Norge tapte 28-33 mot Tsjekkia i åpningskampen i Cimber Sterling Cup. Lørdag møtes Danmark og Norge i en kamp som sendes direkte på TV2 kl 1615.

- Det var mye tungt og lite sprut i det norske spillet i denne kampen mot Tsjekkia, rapporterer Norges hovedleder Espen Karlsen fra Danmark. - I tillegg møtte de norske gutta et tsjekkisk lag som gnistret - spilte aggresivt og godt i forsvar, og totalt laget hele 18 av sine mål på kontringer og i ankomstfasen.

Robert Hedin og Norge har fortsatt fokus på eget spill, og er mindre opptatt av resultat, selv om det alltid er slik at ønsket om å vinne er til stede. Etter denne kampen fikk den norske landslagssjefen flere nye ting å jobbe med i dagene framover. - Godt å få dem nå før EM, sa Hedin.

Selv om de norske gutta spilte langt svakere enn vi er blitt vant til i det siste, var laget likevel ikke hel sjanseløse i kampen. Halvveis ut i andreomgangen var avstanden fire mål, og med fem minutter igjen var det to mål. Men i stedet for at Norge denne gang klarte å snu matchen, ble det tsjekkerne som scoret, og demed ble avstanden fem mål til slutt. Ved pause var sifrene 17-13 til Tsjekkia. Håvard Tvedten var Norges beste spiller denne gang. Han imponerte med totalt 13 scoringer - hvorav hele 8 fra 7metersmerket. Også Steinar Ege, som voktet det norske målet praktisk talt hele kampen, gjorde en brukbar kamp, selv om han ikke kom opp til nivået fra kampen mot Sverige tidligere i uka.

Norges øvrige målscorere i kampen, som ble spilt i Elro Arena Randers:
Kristian Kjelling 5, Christian Spanne 4, Frank Løke 3, erlend Mamelund 2 og Vegard Samdahl 1.

Filip Jicha ble mestscorende for Tsjekkia med totalt 11 mål.

Børge Lund måtte stå over kampen på grunn av en skulderskade, og han spiller heller ikke kampen mot Danmark.

Danmark, Norges neste motstander i turnerinngen, spiller fredag mot Slovenia

Lørdag spilles altså Norge - Danmark kl 1615 - i tillegg spiller Slovenia - Tsjekkia i forkant - 1415.

Mer fra Cimber Sterling Cup finner du på DHF sine nettsider

riskybusiness
09.01.2010 01:36
#146

Endre
"Robert Hedin og Norge har fortsatt fokus på eget spill, og er mindre opptatt av resultat, selv om det alltid er slik at ønsket om å vinne er til stede."

Det var jo betryggende å høre. at ønsket om å vinne faktisk er til stede...
Rune Hansen
09.01.2010 21:05
#5921

Endre
Framgang, men tap mot Danmark
De norske Håndballgutta løftet seg atskillige hakk fra fredag mot Tsjekkia til lørdagens kamp mot Danmark, og selv om det ble tap, mente målvakt Ole Erevik - at dette kan vi ta med hevet hode... Danmark vant kampen 33-29. Einar Sand Koren (bildet) ble norsk toppscorer.

- Dette var en OK bursdag, sa han til TV2s Harald Bredeli etter kampen. (Ole Erevik fylte 29 lørdag) - Han fikk muligheten til å spille hele kampen, og syntes det hadde gått bra i førsteomgangen, men litt mer ujamt etter pause.

Selv om både Børge Lund, Kristian Kjelling, Kjetil Strand sto over, og Steinar Ege, Håvard Tvedten og Frank Løke ble sittende på benken hele kampen, og Bjarte Myrhol bare spilte litt i 1. omgang, var Norge med hele veien. Det ble ingen overkjøring slik vi fikk i Super Cup i Tyskland i oktober.

- I denne kampen var det 16-11 til Danmark ved pause, og med sluttsifrene 33-29 i dansk favør, vant Norge den andre omgangen 18-17. Det var små marginer som gjorde at Danmark vant, men danskene hadde bedre trøkk i sine ankomster og kontringer. Med det skaffet de seg flere "enkle mål" - noe Norge ikke fikk til. Håndballgutta måtte hele kampen slite for å skaffe scoringer. Norge var to mål bak både på 22-24 og 24-26, men enkle avslutninger ga danske mål og økt ledelse i stedet for ytterligere reduseringer. Fortsatt er det trøkk i kontringer og ankomst som Norge må terpe på i de dagene som er igjen til EM-starten.

Dette var et steg opp igjen etter den bedrøvelig kampen mot Tsjekkia fredag. Ikke minst var det gledelig å se Erlend Mamelund tilbake i godt slag. Det var bare i sluttfasen, da han ble skikkelig sliten at klubbkameraten i det danske målet, Kasper Hvidt, fikk tak på skuddene hans. Før det hadde han scoret 7.. - Også en annen FCK-spiller, Einar Sand Koren fikk realt med spilletid i denne kampen. Han takket med å bli norsk toppscorer med 8 mål - og et klart håp om at Robert Hedin velger tre linjespillere i den endelige EM-troppen.

Cimber Sterling Cup i Danmark avsluttes for Norges del med kamp mot Slovenia søndag. - Slovenerne fulgte Danmark "til døra" i åpningskampen (tapte 35-36), og beseiret Tsjekkia 37-30 lørdag, så det blir en ny, tøff match for Håndballgutta.

Kampfakta Danmark - Norge i Forum Horsens, Danmark:
Sluttresultat: 33-29 (16-11)

Tilskuere: 3200

Utvisninger: Danmark 6 x 2 minutter + ett rødt kort, Norge 2 x 2 minutter.

Målscorere Norge:
Einar Sand Koren 8, Erlend Mamelund 7, Thomas Skoglund 7, Vegard Samdahl 2, Lars Erik Bjørnsen 2, Christoffer Rambo 1, Thomas Drange 1 og Bjarte Myrhol 1.
Mestscorende for Danmark:
Mats Nilsen 7, Mikkel Hansen 6 og Henrik Knutsen 5.
oge
09.01.2010 22:16
#8293

Endre
Jøss, er mesterskapet begynt alt?
Rune Hansen
10.01.2010 18:16
#5922

Endre
Seier på en god norsk dag
Håndballgutta vant den tredje og siste kampen i Cimber Sterling Cup i Danmark mot EM-klare Slovenia. Sluttresultatet ble 37-30 i en kamp der Steinar Ege var god, og Kristian Kjelling (bildet) satte ballen i mål ni ganger.

Slovenia har et godt lag til årets EM. Tidligere i turneringen vant de med syv mål mot tsjekkerne og tapte knepent for danskene med kun et mål. Flere av spillerne holder til i de spanske storklubbene Ciudad Real og Barcelona, og treneren for laget er Noka Serdarusic. Han er tidligere trener i Kiel, og en kort stund var han kandidat til trenerjobben for de norske Håndballgutta før Robert Hedin ble ansatt.

Norge startet med Steinar Ege i mål, Håvard Tvedten og Lars Erik Bjørnsen på kantene, Bjarte Myrhol på linja og bakspillerne Kristian Kjelling, Børge Lund og Kjetil Strand som byttet med Stian Vatne i forsvar. Trenernes mål for kampen var å kjøre kontringer og score i ankomstfasen i angrep. Ved hjelp av en rekke redninger fra landslagskaptein Steinar Ege, gikk bestillingen rett inn. I tillegg spilte gutta bra i forsvar selv om det ble mange utvisninger og dermed også et rødt kort til hvert lag. Til pause viste tavlen 19-13 og ti minutter før slutt var den norske ledelsen på hele 10 mål. Da dommerne blåste av kampen, sto det 37-30 på tavlen.

Alle de norske utespillerne kom på scoringslisten denne kampen med unntak av Stian Vatne som kun spilte forsvar, og alle fikk god karakter av en fornøyd landslagssjef etter kampen.

Norges plassering i turneringen avgjøres etter at Danmark har spilt mot Tsjekkia senere søndag.

-----

Kampfakta

Cimber Sterling Cup
Norge - Slovenia 3720 (19-13)
Gigantium Arena, Aalborg, 4.500 tilskuere

Norske målscorere:
Kristian Kjelling 9, Bjarte Myrhol 8, Thomas Skoglund 6, Frank Løke 2, Kjetil Strand 2, Lars Erik Bjørnsen 1, Christian Spanne 1, Kenneth Ryvoll Klev 1, Vegard Samdahl 1, Einar Sand Koren 1, Børge Lund 1.

Toppscorer Slovenia: Vid Kavticnik, 8 mål

Utvisninger: Norge 6x2 min og et rødt kort, Slovenia 5x2 min og et rødt kort.
Rune Hansen
16.01.2010 21:02
#5949

Endre
En dårlig generalprøve gir en god premiere...

Svensk revansje
Det var fullsatt i Oslo Spektrum - hele 6443 tilskuere - da Håndballgutta møtte Sverige i den siste oppkjøringskampen foran det kommende EM i Østerrike. Det eneste som manglet var norsk seier, men der "snøt" svenskene oss. Det ble nemlig svensk seier 32-28.

Norge åpnet best - og anført av Steinar Ege og Frank Løke ledet Norge på det meste med 3 mål i førsteomgang, mens det fram til pause sto 15-13.

Andreomgangen ble i stor grad dominert av Sverige. Men lagene fulgte hverandre til 19-19. Mens de norske gutta trøblet med å få ballen bak en opplagt Dan Beutler i Sveriges mål, sørget Sverige for å score i den andre enden. Dermed dro det seg til slutt til klar svensk seier. 32-28 ble sifrene.

Robert Hedin valgte å rullere på både målvakter og utespillere, og vår klare førstemålvakt Steinar Ege forlot banen før førsteomgangen var over. Verken Ole Erevik eller Magnus Dahl klarte å komme opp på hans nivå. Ute på banen var detnok en gang Frank Løke som endte på flest scoringer, mens Erlend Mamelund ble kåret til Norges beste spiller.

På Sveriges lag ble Fredrik Larsson kåret til den beste, mens Robert Arrhenius ble mestscorende med i alt 7 mål.
Rune Hansen
19.01.2010 12:06
#5954

Endre
I kveld braker det løs folkens. Det er bare å benke seg foran TV`n kl 20.00.
riskybusiness
19.01.2010 13:30
#154

Endre
Det blir spennende å se hvor mange mål Norge taper med. Siden Kroatias beste (Balic?) fortsatt røyker 15 sigg om dagen tror jeg ikke vi blir slått med mer enn 4-5 mål.
Rune Hansen
19.01.2010 22:03
#5956

Endre
Faen
cipo
20.01.2010 00:31
#12451

Endre
Jøss.. ble tap gitt ... detta var leit
fjellbonde
20.01.2010 11:41
#19354

Endre
tilfeldigheter og uflaks :)
oge
20.01.2010 21:19
#8361

Endre
Og tilfeldigheter, dårlige dommere og uflaks.) Men i neste kamp da er vi favoritter til å ha stang inn, tror unge Hansen. Vi har jo innside informasjon om motsatnderen fra en som spiller i serien der eller med en motstander sm spiller i serien her. Hmm, var det heiagjengen (duskegjengen= det var snakk om?
De når ikke helt frem, men hadde sjansen i sist kamp. Der jentene tar stang inn tar guttene den mål ut.
Rune Hansen
20.01.2010 22:08
#5958

Endre
I morgen mot Russland bør de helt klart vinne. Gjør de ikke det fortjener de ikke å gå videre i turneringen. Spiller de forsvar som de gjorde mot Kroatia vinner Norge med 7-10 mål i morgen.
oge
21.01.2010 18:56
#8365

Endre
Lykke til! Vi får benke oss til den lette seieren:)
riskybusiness
21.01.2010 19:15
#155

Endre
Hr. Hansen har fått meg ørlite grann interessert i denne merkelige ballsporten. Dersom denne Kjelling kan settes på benken i stedenfor å bomme hele tiden tror jeg det går veien i dag.
fjellbonde
21.01.2010 20:36
#19361

Endre
russlands keeper kan sikkert drikke halve det norske laget under bordet på vodka, men heia noreg.

kostygov, 36

Endret 21.01.2010 20:40 av fjellbonde
Rune Hansen
21.01.2010 21:03
#5963

Endre
He-he.
Rune Hansen
21.01.2010 21:10
#5964

Endre
Tror det er greit at Kjelling spiller jeg...
riskybusiness
21.01.2010 21:11
#156

Endre
Nei har du sett, Kjelling lurte Stuttjukken trill rundt jo...!
Rune Hansen
21.01.2010 21:41
#5965

Endre
Seier 28-24. Burde blitt 7-10 mål, men vi får ta med oss seieren. Nå venter Ukraina.

Endret 21.01.2010 21:45 av Rune Hansen
Senior Member
21.01.2010 23:01
#3145

Endre
Tror kanskje dette kunne blitt populært hvis det hadde vært heteroer med. Slik som det er nå blir det vel kun blant egne rekker fansen finnes. Håndball og Eurovision, liksom. Jeg tviler ikke på at de har det gøy, både de på banen og fansen der de reiser rundt og treffes på disse samlingene og sånn, men det vil selvsagt aldri bli noe annet enn for spesielt interesserte med den slags tilbøyeligheter. At det skal vises på TV skjønner jeg forøvrig lite av, dere har vel masse internett-sider som kan være egnet?

Ellers er det vel kun i dart og håndball man kan være med i VM og være så feit som gaylorden i det ene målet, så det kan vel neppe kalles sport.

mvh SM
Rune Hansen
21.01.2010 23:14
#5966

Endre
Hadde aldri trodd at du var så jævlig barnslig, Senior Member.riskybusiness
21.01.2010 23:59
#157

Endre
Helt enig med Rune Hansen her. Dette var jævlig barnslig Senior Member. Du har både glemt snooker og golf.
cipo
23.01.2010 18:08
#12452

Endre
velskrevet og godt formulert innlegg S.M
oge
23.01.2010 21:26
#8383

Endre
Hehe, har du klart å dra på deg en Senior kjel(k)ing igjen, RH? Gøy, noen som husker filmen med Walter Math? og Jack Lemmon der de var gamle grinebitere:)?

Ikke veldig god kamp, syns jeg. Har bare fulgt med etter GP fra Skien. Da jeg kom inn i kampen forstod jeg at vi hadde tapt allerede, men slik er det ikke, men så er det poengene til neste runde? Jeg får lese meg opp i Atenposten.
Rune Hansen
23.01.2010 21:46
#5969

Endre
Norge vant på en elendig dag da nesten ikke noe stemte.
Rune Hansen
25.01.2010 20:40
#5972

Endre
Norge banket vertsnasjonen Østerrike.
tas1
25.01.2010 21:16
#7369

Endre
Dagens beste aktører i Norges kamp var dommerparet, tett fulgt av Steinar Ege.
mats2005
26.01.2010 16:35
#8625

Endre
Danskene er tøffe i trynet som vanlig
tas1
26.01.2010 16:45
#7378

Endre
Rune Hansen
26.01.2010 20:09
#5976

Endre
Nå braker det straks løs. Vi får håpe Norge trekker det lengste strået og vinner keeper-duellen og derfor også hele kampen. Men time will show.
Rune Hansen
26.01.2010 20:59
#5977

Endre
15-11 til Norge. Pause.

Måtte det bare holde helt inn...
gazza
26.01.2010 21:54
#4047

Endre
Har vi sett det før? Ja. Får vi se det igjen? JAAAAAAAAAAAAAAAA! :(-
fjellbonde
26.01.2010 21:58
#19386

Endre
hvem vant dommer-duellen?

det var synd dette. men det er en del tilfeldigheter og uflaks.
gazza
26.01.2010 21:59
#4048

Endre
Jomen, det skjer jo gang etter gang?
tas1
26.01.2010 21:59
#7381

Endre
Hadde Norge mistet Kjelling og Mamelund de første minuttene med strekk (eller sting), så ville dette gått bra.

Endret 26.01.2010 21:59 av tas1
Rune Hansen
26.01.2010 22:02
#5978

Endre
tas1

Et tips: Hold heller kjeft enn å legge fram synlige bevis på at du er en idiot.
gazza
26.01.2010 22:04
#4049

Endre
Rune, ikke la tapet gå utover stakkars tassen, da???
Rune Hansen
26.01.2010 22:06
#5979

Endre
Det er sant, men maken til pisspreik skal du lete lenge etter.

Når noen ØNSKER spillere skadet er det feilkobling i topplokket.

Endret 26.01.2010 22:07 av Rune Hansen
tas1
26.01.2010 22:18
#7383

Endre
Rune Hansen!

Hva synes du om en Kjelling som ligger igjen i målgården (til motstanderen) etter en skuddbom, for så å få ett kontraløp imot som resulterer i scoring grunnet en mann for lite i forsvar?


Rune Hansen
26.01.2010 22:26
#5980

Endre
Hvis du mener at det er DET som fører til tapet så bør du slutte å se på håndball.

Havner du på gulvet i motstanderens målgård vil ikke engang Usain Bolt rekke tilbake i forsvar ved en kontra,
tas1
26.01.2010 22:32
#7385

Endre
Gjør du deg dum eller har du sett på et gamelt opptak?
Rune Hansen
26.01.2010 22:43
#5981

Endre
Dårlig forsøk på å prøve og "dysse ned" idiotinnlegget ovenfor. (nr 7381)
oge
26.01.2010 22:47
#8403

Endre
Så er dette ikke verdens undergang enn så lenge. Vi kan jo ha flaksen og tilfeldighetene med oss i neste kamp og de vi konkurrerer mot.

Alvorlig!! Flott kommentator der for spenningens skyld i TV2 som iler oss opp, MEN han har misforstått en ting. Han kommer med så mange negative kommetarer om at kan dette glippe igjen og nå ser det stygt ut igjen.
Han har gitt Norge et kompleks, tror jeg. Guttene ser jo sikkert dette i etterkant og det setter spor. Guttene var kjempegode, men når de ikke en gang har kommentatorboksen til å tro på seg er det vanskelig å hente det siste som trengs. For det er veldig små marginer i en slik kamp. Psyken er det som vinner.
Rune Hansen
26.01.2010 23:00
#5982

Endre
oge

Harald og Bent er meget gode håndballkommentatorer. Bent har en meget god håndballforståelse. Harald kommenterer det han ser og det han sier er faktisk sant enten vi liker det eller ei.
lunken
26.01.2010 23:02
#12708

Endre
Dette var den første kampen jeg fulgte i dette EM. Spennende kamp med Norge som førende fom 20 minutter, 2-5 mål foran til det gjensto 10 minutter. (kjent"sykdom" mot danskene.)
40 sekunder før slutt går Norge i anngrep på uavgjort, blir felt i skuddøyeblikket, MEN scorer, og det blir straffe???Denne ene straffen redder vår Danske venn, danskene kontrer, blir felt og scorer på straffe mot mannen som redder de fleste straffer i mesterskapet...

Tror vi på GUD, den allmektige, og videre mener at rettferdigheten skal skje...ja da slår Norge Island, Kroatia avgir poeng, og vi avslutter avtalen med de hellige.

Deretter inngår vi en avtale med "djevelen" om finale, knuser all motstand og vinner EM. Amen.

Endret 26.01.2010 23:04 av lunken
tas1
26.01.2010 23:04
#7386

Endre
Rune Hansen

Hadde Norge mistet Kjelling og Mamelund de første minuttene med strekk (eller sting), så ville dette gått bra. Seså, nå var det dysset opp igjen!
Hvis ikke DU evner å se imellom linjene her (eller i parantesen) etter at Norge har tapt i siste sekund, så kan det sikkert diskuteres hvem som er idioten!

Ole Gustav Gjekstad sa det ganske så trefende før kampstart "Vi blir hardt straffet mot Danmark hvis vi ikke løper helhjertet hjem med hele laget."
Dette var ikke patent mot Østerrike, og i dag var IKKE Kjelling patent i sine returløp etter skuddbom.
Mamelund har ennå tilgode å spille en god kamp for Norge, og jeg kan ikke begripe at han får spille så mye som han gjør. Den eneste grunnen må være at han brukes i forsvar/angrep og på den måten slipper å bytte forsvar/angrep.
Børge Lund er halvskadet, men viser dog en autoritet som veier opp en god del, men midtback og sidebackene til Norge har vært Norges største problem i dette mesterskapet. Vinger og keeper har vært meget bra der Tvedten for meg fremstår som Norges beste spiller tett fulgt av Ege. Det var derfor fryktelig synd at Tvedten nå er den som blir mest husket etter dette tapet.
Når en leder i 59 minutter av en kamp, så er det marginene som til slutt avgjør og de marginene kan like gjerne være i slurv vedr. kontraløp tilbake i forsvar, og det var der det sviktet i dag + dårlig overtallsspill.

Så kan du komme med ditt faglige innspill.
Rune Hansen
26.01.2010 23:08
#5983

Endre
Det er umulig å tale for døve ører.
lunken
26.01.2010 23:12
#12709

Endre
Godt argumentert tas1
Dårlig overtallspill og elendig hode på tampen var spikeren i kisten i aften.
Litt kjipt med tanke på ledelse hele veien, Norges gode forsvarspill og vår eminente keeper...vi burde vunnet denne :-(

Gjentar:
Tror vi på GUD, den allmektige, og videre mener at rettferdigheten skal skje...ja da slår Norge Island, Kroatia avgir poeng, og vi avslutter avtalen med de hellige.

Deretter inngår vi en avtale med "djevelen" om finale, knuser all motstand og vinner EM. Amen.

Endret 26.01.2010 23:13 av lunken
oge
26.01.2010 23:16
#8404

Endre
hÆHÆHÆHÆ, klarer vi å tirre deg litt gode venn? Vi kommer nesten til å gå videre tror jeg. Og ja, det er utrolig engasjerende kommentatorer. Men jeg liker ikke at de så passive på at vi skal vinne. Legg merke til VI. Jeg er på taperlaget som Kjelling og resten av oss. Så har jeg ikke fulgt hele kampen. Jeg har funnet en så utrolig irriterende spennende widget som jeg utforsker, nei det er ikke et håndballspillende kvinnemenneske som Rune sikkert har et par dusin av. Men OPERA. Så er dette sportstalk.
Rune Hansen
26.01.2010 23:30
#5984

Endre
Legg merke til at jeg IKKE sier vi...

Norge går ikke videre. Det er min spådom. Måtte jeg ta feil.

Endret 26.01.2010 23:30 av Rune Hansen
tas1
26.01.2010 23:33
#7387

Endre
Jeg savner et forrykende kollektivt angrepsspill som i perioder vil "drepe" en slik kamp der en leder med 3-4-5 mål. Jeg har ennå tilgode å se en skikkelig gjennomført og solid kamp, der kollektivet fremstår og ikke bare en meget god Ege/Tvedten er den som holder laget inne i kampene (i dette mesterskapet).
Kjelling var spetakulær og fantastisk for noen år tilbake, og jeg hadde faktisk trodd at han skulle ikle seg en klokskap ala Glenn Solberg når han nå er blitt eldre - men den gang ei!
Ege har hatt en dårlig/middels kamp i dette mesterskapet, men der ble Norge reddet av ett enda dårligere Ukraina. Hadde Ege hatt et middels mesterskap så hadde ikke Norge vunnet mer enn den mot Ukraina (så sant ikke en av de andre keeperene hadde stått frem).
Jeg håper og tror at Tvedten kommer tilbake bedre enn noen gang mot Island og at Kjelling vil fremstå som en klokere utgave av seg selv - og hvis Mamelund får tidlig sting, så er ikke dette kjørt.

Ønsker forøvrig Rune en fortsatt hyggelig kveld :-)

Endret 26.01.2010 23:33 av tas1
Rune Hansen
27.01.2010 08:49
#5985

Endre
Wilbek føler seg som en tyv...
gazza
27.01.2010 08:50
#4050

Endre
Det ingen her har bemerket er timeout-ene. Husker Marit Breivik ga tydelige beskjeder i disse, mens herrenes minner mest om et testosteron-party! OOOUCH,ÅÅÅHHH, NÅ MÅ VI DITT OG DATT, OAHHHHHHHHHH!!!
tas1
27.01.2010 09:15
#7391

Endre
Sitater fra Ole Gustav Gjekstad...

- Fra det strålende til det helt elendige. Hadde vi risikert mer i kontra/ankomst i 2. omgang hadde vi vunnet kampen mot Danmark.

- De siste 24 minuttene er vi tilbake til stillestående spill uten både fotarbeid og pasningstempo.

- Ingen god vurdering å bruke Mamelund på høyresiden i forsvar mot slutten av kampen.
owen
27.01.2010 09:59
#3301

Endre
Er faktisk enig med tas1. Kylling og Hanelund er jo avslutterne våre. De brenner altfor mange sjanser, samt at de bistår med en del tekniske feil. Heldigvis har vi tvedten, og straffemissen er glemt for lengst.
Rune Hansen
27.01.2010 10:30
#5986

Endre
Og hvem ville du / dere ha puttet inn i steden for Kjelling og Mamelund?

Minner om at Kjelling ble toppskårer med 7 mål og fikk mye skryt i danske aviser i dag.
Rune Hansen
27.01.2010 11:53
#5987

Endre
I tillegg hadde han 9 målgivende pasninger. Det vil si at han sto bak 16 av norges 23 mål...

Og her på ST ønsket folk han skadet og satt han på benken fra første sekund.

Jadda. Det er godt vi har noen dyktige håndballeksperter her...
tas1
27.01.2010 12:31
#7392

Endre
Rune Hansen!

Akkurat som DEG, så er også jeg en sofaekspert, selv om jeg har spilte håndball i vel 10 år (i mine yngre dager).

Noen av problemt har sikkert den danske treneren allerede vært inne på, og det er at Norge har spilt med 10 mann i hele mesterskapet, og derfor så MÅ en såpass liten kjerne av spillergruppen bli sliten både psykisk og fysisk.
Mamelund har hatt et direkte dårlig mesterskap (ikke første gangen), og jeg nekter å tro at ikke andre som er med kunne fått prøvd seg i hans rolle (om det hadde blitt bedre er en annen sak).
Kjelling har (etter mitt syn) ikke utviklet seg til en spiller ala Solberg - d.v.s. klok og også avgjørende i stressede situasjoner. Både han og Mamelund har (etter mitt syn) til tider prøvd å "redde" laget med soloprestasjoner som dessverre ikke har vært tungen på vektskålen (ref; "drepe" kampen).
Never change a winning team er det noe som heter, men når deler i et lag ikke fungerer som tiltenkt, så må det være rom for enkelte utskiftninger.
Hvis det videre er slik at absolutt ingen kan kle mamelund sin rolle, så har Hedin tatt med en spiller for lite som kan ikle seg en slik rolle (angrep/forsvar/høyreback). Finnes det ingen alternativ... ja så er ikke Norge bedre (eller tilnærmet komplett om du vil), og dermed blir en heller ikke en av finalistene.

PS: Det å få sting er noe styggedom, men det er du vel også godt kjent med.
Rune Hansen
27.01.2010 12:50
#5988

Endre
WOW

10 år som guttunge... (nå ble jeg imponert gitt)

Til info så går jeg utenpå deg med 3-ganger`n som spiller, og trener for div. A-lag (herrer og damer) de siste 6 av disse årene, så det å sette meg i samme bås som deg i denne sammenheng ser jeg på som en fornærmelse. Men dette burde jeg jo ha skjønt når jeg leser dine innlegg.

Men som sagt: Det å si noe til deg er som å snakke for to døve ører med en trekloss i mellom seg.

Jeg spør igjen da det ikke kom noe svar fra deg: Hvem ville du ha puttet inn i steden for Kjelling og Mamelund? Kanskje et comeback fra deg hadde gjort susen?
tas1
27.01.2010 13:26
#7393

Endre
Jezez! Oppfører du deg slik som trener også? (som spiller var det sikkert godt å ha litt brusende fjær av og til, men som trener???)

Nei, jeg var guttunge frem til 13-14 års alderen, og deretter gikk det nå sin naturlige gang :-) Du da, rett på A-laget som 12 åring?


Du har fått svar, men du evner visst ikke å lese dem kjære trener (noe som faktisk ikke overrasker lengre).

"Hvis det videre er slik at absolutt ingen kan kle mamelund sin rolle, så har Hedin tatt med en spiller for lite som kan ikle seg en slik rolle (angrep/forsvar/høyreback)."

Du sier indirekte at det ikke finnes alternativer til Mamelund (og kanksje det ikke gjør det), men da har Hedin tatt med en mann for lite til å spille høyreback.
Når det er sagt, så kunne sikkert Christoffer Rambo fått prøvd seg, eller at Hedin gjorde to bytter angrep/forsvar (noe han ikke gjør, MEN som han kunne gjort mot Danmark i.o.m. danskene hele tiden bytter to spillere angrep/forsvar). Hadde han tatt to bytter kunne Mamelund kun spilt forsvar mens Kjetil Strand tok plassen i angrep.
Kjelling må spille, men det må være lov å si at det koker i topplokket på han til tider (og at han skyter/avslutter for tidlig i situasjoner der en skal/bør roe det hele ned).

PS: Du går sikkert utenpå meg tre ganger, så jeg skal ikke si noe på det.
gazza
27.01.2010 13:44
#4053

Endre
Jeg har spillt bedriftsfotball fra 4.divisjon til 1.divisjon. Er dette nok til å få lov til å uttale seg om håndball herrene?
fjellbonde
27.01.2010 13:45
#19387

Endre
når det er slike kamper som i går må ihvertfall spillerne bruke hodet. ikke tenke for mye på trikseskudd og slike ting. det kan være greit noen ganger når man leder med 15 mål, men når stillingen er 23-23, gjør det enkelt. kast ballen i mål.
fjellbonde
27.01.2010 13:51
#19388

Endre
for eksempel ble hun anja hedin, eller hva det var, genierklært da hun fikk inn ett bakoverkast i høst en gang. da var hun vel verdens beste. men det skal ikke bare være show. da kan man begynne med kurvball eller tuba.
Rune Hansen
27.01.2010 13:52
#5989

Endre
"Kjelling må spille, men det må være lov å si at det koker i topplokket på han til tider"

Ja det koker litt i hodet til Kjelling av og til, men nå må du bestemme deg. I går hadde du håpet at han hadde strekk og ble sittende på benken. Nå sier du at han må være på banen.

Kjetil Strand er et godt alternativ til Mamelund. (Selv jeg synes Strand fikk for dårlig tillitt av Hedin i går) Rambo ville blitt nøytralisert til 100% av danskene. Han er et talent, men han blir for svak og lett på dette nivået. La gutten få 3-4 år til på nakken så vil han kanskje komme på nivå med Mamelund og Strand. Han kan til og med bli bedre, men det vil tiden vise.

Alternativet du nevner med å bytte to spillere i forsvar og angrep ville vært det samme som russisk rulett med fullt magasin mot Danmark. Det går mot dårligere lag, men IKKE mot Danmark. De er for raske og gode i fase en og to.

Endret 27.01.2010 13:53 av Rune Hansen
tas1
27.01.2010 14:43
#7394

Endre
I GÅR kokte det for mye hos Kjelling (jeg har ikke sagt at det skjer til enhver tid), og mitt innlegg #7381 omhandlet gårsdagen). Dermed er ikke det det samme som i morgen o.s.v. Han skal være en del av laget (og på banen), men har han ikke dagen så må også han bli tatt til siden for så å bli roet ned (og følge de instrukser o.l. han event. måtte få). Jeg sa videre at Kjelling var en mer spetakulær spiller for noen år tilbake. Dette er det (etter mitt syn) mindre av nå. En kan da tro/håpe at en slik type har blitt klokere med årene (ala Solberg) der det spetakulære har blitt byttet ut med en klokskap/ro som ethvert lag nyter godt av. Hadde Norge hatt en slik spiller, så ville/kunne gårsdagens kamp vippet Norges vei i god tid før de siste minuttene.

Hedin's filosofi om å bytte max 1 spiller forsvar/angrep er god, og jeg er helt enig i at mot lag som Danmark (som er god/hurtig i kontrafasen) er det risiko, MEN så lenge Danmark også byttet to spillere angrep/forsvar så kunne det faktisk være mer forsvarlig (det handler om å ta grep etter hvordan motstander opptrer). Hadde Danmark byttet kun en spiller, så ville det vært russisk rulett e.l.
Ellers ser jeg ikke poenget med at Rambo skal sitte 3-4 år på benken. At han ikke er i startoppstillingen er helt riktig, men som et alternativ når f.eks. Mamelund svikter vil det kunne være verdt et forsøk. Dessuten, skulle han ha brukt Strand (som ikke er en forsvarskjempe), så måtte Hedin brukt han som en fremskutt forsvarer (5-1), for han har vist seg å være en god ballforstyrrer og "snapper".

Hvem andre mener du kan bekle Mamelund sin rolle (som ikke er tatt ut), og hvorfor er det eventuelt ikke blitt tatt ut et alternativ til Mamelund's rolle? Har ikke Norge en back (på internasjonalt nivå) som kan spille forsvar/angrep?
riskybusiness
27.01.2010 14:55
#158

Endre
Rune Hansen

Du blåser deg opp for den minste ting. Og sabler ned alle som har en annen mening enn deg. Oddsen i går var ca. 1,5 på dansk seier. Resultatet til slutt er det som teller. Ikke hva som skjedde i 60 minutter før det. Ekspertene fikk rett, Norge tapte og Danmark vant. Norge kommer ikke til semifinalen og skuffer som vanlig i de avgjørende øyeblikk.
Rune Hansen
27.01.2010 15:02
#5990

Endre
Oi-oi-oi. Dette tar visst aldri slutt.

Nå er det ikke jeg som har sagt at Mamelund (og Kjelling) bør sitte på benken. Det er det DU som har sagt. Jeg tar heller ikke ut spillere til landslaget. Det er det Robert Hedin som gjør. At det ikke er flust av spillere som kan ta Mamelund sin rolle på banen beviser vel at han faktisk er den beste på denne plassen pr i dag. Jeg antar at du, men din enorme erfaring, ville pøst på med andrevalgsspillere som lå flere hakk under førstevalgene i en tett kamp? Synes jeg ser for meg hvordan det ville ha gått.

Hvis du fulgte de 5-6 kampene laget hadde før EM ville du sett at i samtlige kamper var det førstesekseren som dro lasset og hevet laget. Så fort det kom innpå noen andrevalg skrumpet ledelsen inn umiddelbart gang på gang. Ut i fra dette regner jeg med at Hedin fikk de svarene han trengte foran de tøffeste kampene i EM. Mer er det ikke å si om dette, selv om jeg tviler på at siste ord ikke er sagt fra deg.
Rune Hansen
27.01.2010 15:09
#5991

Endre
riskybusiness

Når folk sier at de ønsker Kjelling og Mamelund skadet fordi at da ville det gått mye bedre for Norge er det umulig for meg å la det være ubesvart. Det regner jeg med at selv du forstår. (selv om jeg har mine tvil)
tas1
27.01.2010 15:46
#7396

Endre
I rest my case!
fjellbonde
27.01.2010 19:09
#19391

Endre
http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=588809
fjellbonde
27.01.2010 19:13
#19392

Endre
re meg selv lenger opp.

akkurat det samme med fotball-landslaget. når det gjelder som mest... så blir det ofte litt for pent, og sleivspark.
fjellbonde
28.01.2010 15:28
#19398

Endre
korsen er lagoppstillinga?
owen
28.01.2010 16:19
#3304

Endre
Det er ihvertfall en stor fordel å spille stygt mot Norge. De har vel tapt alle perioder hvor de har spilt i overtall. Norge spilte nettopp 6-4 mot Island og tapte perioden 0-2. Latterlig
fjellbonde
28.01.2010 16:38
#19399

Endre
ser ut som vår strekspiller halter litt. har dem en i reserve?
fjellbonde
28.01.2010 17:20
#19400

Endre
litt sent å bytte keeper nå, etter 33 baklengs.

over til afrika.

Endret 28.01.2010 17:20 av fjellbonde
tas1
28.01.2010 17:30
#7408

Endre
Dette ble dessverre aldri spennende. Toppscoreren til Island hadde Mamelund foran seg, og 100 kg. daukjøtt ble aldri noen utfordring for islands nr. 10!
lunken
28.01.2010 17:31
#12712

Endre
Øynet et ørlite håp når det ble 28-27 men den gang ei.
Da ble det et nytt mesterskap med "nesten" for lille Norge.

Endret 28.01.2010 17:31 av lunken
oge
28.01.2010 19:45
#8408

Endre
Jeg også, hørte på radioen.
Jeg tror det sitter i hodet. De skal prøve, men har ikke jentenens vi skal. At Norge har et godt lag er det ikke tvil om, men med innstillingen og frustrasjon over dommer så vinner man ikke de marginale kampene.
riskybusiness
28.01.2010 20:41
#161

Endre
Fantastisk dersom Island og Danmark går videre.
Rune Hansen
31.01.2010 19:58
#5993

Endre
Gratulerer med et meget fortjent EM-gull til Frankrike.
fjellbonde
31.01.2010 20:56
#19405

Endre
vi hadde ikke slått frankrike uansett. men i fotball så kanskje, hvis vi hadde kommet oss til sør-afrika kunne vi slått hvem som helst.
fjellbonde
31.01.2010 21:38
#19406

Endre
det var litt på spøk. vi får gi han svenske treneren en sjanse til.

det var sikkert en bra finale, men det kolliderte dessverre litt med rooney & co.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS