"
Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > Ikke nok "personell" til alle ekspansjonene !?
Ikke nok "personell" til alle ekspansjonene !?
gizmo
24.02.2000 22:09
#75

Endre
De aller fleste gangene man leser om et nytt(!) IT-selskap i et eller annet medium, kan eierne fortelle at de skal loppe oss investorer for noen kroner for å ansette en hel bøling med kvasse tallknusere og it-hoder. På den måten skal de vinne verden med sitt ekstremt unike produkt.
Det som er litt tankevekkende er at det må bli problemer for noen av selskapene ettersom etterspørselen av høykompetanse overgår tilbudet. Noen blir nødt til å ansette mindre dyktige folk.........?

GIZ

tea
25.02.2000 08:49
#49

Endre
re gizmo

Du er inne på noe vesentlig her. Når markedet har modnet, vil vi få en avskalling av de selskapene som enten mangler det riktige "business caset" eller som mangler de riktige folkene.

Dyktige IT-folk gror ikke på trær. Det er ikke nok at man "driver med data".

Knut Roader
25.02.2000 13:16
#63

Endre
Godt poeng

På mange måter kan man si at selskaper som Fast og Opticom burde ha større sjanse til å lykkes her.Rene og alene fordi de vil ha større muligheter til å betale for IT kompetanse.

KR

Clipper
25.02.2000 19:53
#63

Endre
Taperne i konkurransen er etablerte statlige/ikke statlige teknologibedrifter, som f.eks. Telenor med gamle og rigide lønns-/belønningssystemer.

Opsjonsordninger høyere lønninger og kreative frynsegoder er naturlig i "de gamle systemene".

Pensjonsordninger, kursing og etterutdannelse
etc. er som regel bedre i "den gamle økonomien", men dette "glemmer" den "unge kompetansen" vi her snakker om er ikke bevisst på slike ting... det er jo lenge til.

Så pr. i dag er det disse firmaene/etatene som taper i konkurransen om kompetansen. Jeg tror ikke det pr. i dag er noe problem for mindre nye IT/Internett selskaper å "kapre" kompetanse.

MEN hvis de "gamle" skjønner at de må endre sine betingelser, blir det et problem for ALLE.....å få tak i de rette skallene!
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS