"
Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > PhotoCure - vellykket 'offisiell' utprøvning
PhotoCure - vellykket 'offisiell' utprøvning
hotshot
04.03.2000 10:12
#17

Endre
Vedlagte utklipp viser at PhotoCure nok en gang har bevisst at deres kreftbehandlingsmetoder er framtiden. I tillegg til artikkelen vet jeg med sikkerhet at forsøk med andre kreftyper har vært vellykket.

Kliniske resultater for PhotoCures Metvix ved forstadier til hudkreft
PhotoCures multisenterstudie (fase II) på forstadier til hudkreft (aktinisk keratose, AK) ved 7 universitetssykehus i seks europeiske land er avsluttet og resultatene ved 3 måneders kontroll fremlegges i denne melding.

I denne multisenterstudie er Metvix krem i to konsentrasjoner (80 mg/g og 160 mg/g) smurt på hud i enten 1 eller 3 timer før belysning med rødt lys. Totalt 112 pasienter med 384 lesjoner med AK ble behandlet. Vel 60% av pasientene ble behandlet 1 gang mens resten fikk 2 behandlinger. 79 – 90 % av pasientene viste komplett respons på behandlingen avhengig av tid og dose. Metvix 160mg/g i 3 timer var den behandling som gav høyest komplett respons.

Det kosmetiske resultat var svært godt for alle behandlingsgruppene, og bare få forventede bivirkninger slik som rødhet og brennende følelse/smerte under behandlingen ble rapportert. Ingen generelle eller alvorlige bivirkninger relatert til behandlingen har blitt rapportert. Undersøkelsen konkluderer med at Metvix behandling av denne hudlidelsen er effektiv, gir et utmerket kosmetisk resultat og har få bivirkninger. Siden Metvix 160mg/g applisert på huden i 3 timer syntes å gi best effekt har PhotoCure brukt dette doseregimet i sine sammenlignende fase III studier som nå er under avslutning.

PhotoCure planlegger å sende inn en europeisk registreringsfil for fotodynamisk behandling med Metvix for denne gruppe pasienter i løpet av dette året. Data om behandlingseffekt og bivirkninger fra denne undersøkelsen vil være en viktig del av dokumentasjonen i søknaden om markedsføringstillatelse.

Professor Lasse Braathen fra Bern som har koordinert denne kliniske undersøkelsen og også deltatt i PhotoCure’s kliniske studier på hudkreft, sier at denne type behandling vil kunne representere første linje behandling for hudkreft og forstadier til hudkreft i fremtiden. Han planlegger å presentere resultatene på et møte i Europeen Academy of Dermatology and Venerology (EADV) i Genève senere i dette året. Resultatene fra undersøkelsen vil også bli publisert i et internasjonalt tidsskrift i dermatologi.


PhotoCure ASA er et norsk farmasøytisk selskap opprettet i 1993. PhotoCure ASA skal utvikle og markedsføre legemidler og medisinsk utstyr for fotodynamisk behandling og diagnose av kreft og forstadier til kreft. Basis for selskapets produkter er patentsøkt teknologi fremkommet ved forskning ved Det Norske Radiumhospital, Oslo. Selskapets første produkter Metvix og Curelight, utprøves nå i endelige registreringsstudier (fase III) for hudkreft (basalcelle karsinom) og forstadier til hudkreft (aktinisk keratose, AK), og selskapet planlegger å søke om markedsføringstillatelse i løpet av år 2000.

Oslo, 3.3.2000

caligula
04.03.2000 10:37
#67

Endre
Kilde?!
cal
traderatle
05.03.2000 14:36
#136

Endre
Halleluja.

mvh

trad.

traderatle
05.03.2000 14:48
#138

Endre
Sakset fra REX sitt innlegg på norex-otc:

"
Til alle PHOT tilhengere.
Jeg registrerer med glede at seriøsiteten er høy blant innleggene om photocure, og med enda større glede på at kursen fortsetter oppover...
..men, og det er alltid et "men". Kreftforskning er et av legemiddelindustriens aller største satningsområder, og vær ikke så trygge på at Photocure har trylleformelen alene.
For eksempel har 3M Pharma nylig lansert en hudkrem som heter "Aldara"; en "immunforsvar-stimmulator" som opprinnelig ble utviklet for behandling av kondylomer (kjønnsvorter), men som har vist at også mange forskjellige former for hudkreft kan behandles med meget høy responsrate.

Det pågår i øyeblikket storstilet testting i regi av giganten 3M, for å få bedre dokumentasjon. Foreløpig er den "offisielle" indikasjonen kun kondylomer, men kremen brukes allerede på videre indikasjon rund omkring på sykehjem mm.

Her snakker vi om kun en krem, intet lys, intet utstyr, hjemmebehandling, og et mye, mye billigere produkt.

Representanten fra 3M Pharma som jeg snakket med ville ikke satt huset sitt på PHOT....

...bare til deres orientering.
"

og videre fra amy:

"Re REX
Du glemmer en ikke uvesentlig detalj;
PhotoCure har et produkt som er godkjent i de aller fleste land av betydning, og ikke minst, de har et produkt som kommer på markedet i stort omfang allerede i inneværende år."

og så fra REX:

"
Vel, Aldara ER på markede pr d.d. Photocures Metwix ER ikke godkjent i noe land enda, og jeg siterer Photocures egen hjemmeside:
"PhotoCure's første produkt, Metvix, utprøves nå i avsluttende klinisk fase III studier for indikasjonene basalcelle carcinom og aktinisk keratose og første søknad om markedsføringstillatelse er planlagt innsendt i Europa neste år."

Misforstå meg ikke; Photocure har et fantastisk produkt, og jeg har selv tro på at selskapet skal tjene gode penger, men vi må ikke tro at de har et produkt som får monopol i markedet. Hudleger har f. eks. vel så mye oppmerksomhet rettet mot 3M Pharma.
Forøvrig kan det gå flere år fra "klinisk fase III studier" til komersielt produkt. At flere mennesker allerede ER behandlet med produktet er ikke det samme som at produktet er klart for markedet. Dette er som et ledd i dokumentasjonen av produktets effekt. Slik dokumentasjon er første forutsetning for godkjenning fra f. eks SLK her i Norge."

Kanskje ikke så halleluja likevel...?

hmmm, jeg digger nå denne aksjen uansett...

mvh

trad.


amy
05.03.2000 15:54
#143

Endre
Gledesdreper!!!!
X___O
05.03.2000 20:23
#103

Endre
Det holder med 1 topic per firma, enten det er gode eller dårlige nyheter.

Synes administrator kan låse de topics som er overflødige.

Synes oxo at det hadde vært fint om vi fikk siste innlegg først i topicen, på den måten slipper vi å bla gjennom 2-3 siden med innlegg. Dette bør da være mulig.

mvh X___O

amy
05.03.2000 22:59
#146

Endre
Re: X___O
Enig, og dette med siste først, hvilket er mest naturlig og tidsbesparende, ble anbefalt tidligere, men intet er skjedd!!!
traderatle
06.03.2000 11:23
#139

Endre
Sorry, ikke meningen å holde på i to topics, men limte inn i denne, før jeg oppdagde den egentlige PHOT topic'en.

Helt enig i at denne topic'en kan stenges.
Moderator?

mvh

trad.
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS