"
Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > Diskusjons-sabotørene
Diskusjons-sabotørene
Marianne H
06.05.2000 15:33
#37

Endre
Hei alle sammen

Birdstep-topic'ene (kanskje andre også?) har i lengre tid vært herjet av en rekke alias. Jeg tror det dreier seg om en og samme person, men tar kanskje feil. Mønsteret er det samme hver gang. En interessant diskusjon utvikler seg, det er en hjertelig, spøkefull og seriøs tone. Så dukker en av demonene opp og ødelegger alt, kommer med absurde kursanslag (som er greit - det må vi tåle), sterke personangrep - til dels personforfølgelse, en rekke ytringer om utseende, stadige seksuelle hentydninger og aller mest alvorlig: Offentliggjøring av navn.

Jeg går ut i fra at mange kjenner igjen mer eller mindre av dette.

I den grad StockTalk er et samfunn, utgjør dette et samfunnsproblem. Denne typen innlegg reduserer kvaliteten på forumet og diskusjonene. Seriøse bidragsytere holder seg unna, gode diskusjoner sporer av, deltagerne blir ansporet til å skrive irriterte off topic-innlegg istedet for å diskutere aksjer og selskaper. I sum: Alle taper, kvaliteten synker.

Det skal være takhøyde, men det skal også være normal oppførsel. Utesteder opererer med utkastere. Det er ingen grunn til at StockTalk ikke skal reagere på notoriske "bråkemakere".


Forslag:


  • Det tas affære i forhold til dagens diskusjonssabotører. I første omgang holder det med kontante advarsler. I neste omgang: Vekk med deg.
  • StockTalk oppretter en konto av typen complaints@solbors.no eller et eget klageforum i tilfelle fremtidige problemer.

Kanskje er dette en overreaksjon. Kanskje ikke. Uansett bra om det kommenteres/diskuteres. For min del er kursen i ferd med å bryte nedre støttenivå. Skjer det, er det ikke støtte før på 0.


___
Kopi: sel@solbors.no

[This message has been edited by Marianne H (edited 06-05-2000).]

caligula
06.05.2000 16:31
#608

Endre
Meget bra innlegg!
Bifalles 100%

Mvh cal

samuelt
06.05.2000 16:55
#35

Endre
Godt at dette ble tatt opp, utestengelse er eneste løsning for å bli kvitt problemet.

------------------
Dow Jones

MULDER
06.05.2000 18:51
#10

Endre
re. Marianne H.

Veldig bra!
Dette har min fulle støtte.

Gen
06.05.2000 18:56
#636

Endre
Re Marianne H

Meget bra innlegg og støttes 100 %!

Fra en som har vært borte i liknende problem under tidl. diskusjon(f.eks;Nav), der det også i likhet med "Birdstep"-topic ble postet flere sabotasje-innlegg. Språklig ubehjelpelig kan jeg være i forsøk på å få sabotasjen vekk, så det er godt å se at noen her har satt ord på St's problem: Diskusjons-sabotasje

mvh
Gen

ubukan
06.05.2000 19:02
#66

Endre
Bra initiativ! Støtter fullt og helt.
Mvh Ubukan
Brian
06.05.2000 19:03
#123

Endre
100% enig
Female
06.05.2000 20:22
#23

Endre
Bra Marianne!

Du kan få "sagt" det! Jeg tror det er lurt at vi ikke lar oss provosere av fjortisene. Bare overser de. Da må de vel gå lei?
Negativ oppmerksomhet er også oppmerksomhet har jeg lært vedr. vanskelige barn.
Det er tydelig at noen ønsker å provosere deg. Bare tenk på navnet "Kjæresten til Marianne H." Bare ikke bry deg. Men jeg støtter at de får advarsel fra en annen og at de kan bli utvist. Da kommer det ikke fra deg...

DDD68
06.05.2000 23:08
#115

Endre
Enda et gullkorn fra Marianne. Bøyer meg i støvet atter en gang.

Vedr. sabotasje av Birdstep topic'er: limer inn en settning skrevet av "Find Eric" som jeg er 100% enig i. "Dersom vi går litt tilbake i tid kan alle lett verifisere at det var signaturen pegasus som startet mye av søpla på ST ved systematisk å ødelegge Alaris topicene."

Dette gjelder som sagt Bird topics. Var selv innom en del Alaris topics for noen uker siden og fikk samme inntrykk av problemet slik Find Eric beskriver det. Det er helt på det rene at Pegasus herjinger på Alaris topicene irriterer en del folk som så hevner seg ved å sabotere Bird topicene.

For ordens skyld: jeg er aksjonær i Birdstep.

Clipper
06.05.2000 23:22
#358

Endre
re Mariann H

Selvfølgelig enig!

Hvis du får noen av gutta på "toppen" i tale ber jeg deg om å ta opp følgende. Tidligere hadde SOL/Schibstednett(SN) en chat-tjeneste som het SN-snakk. Der var det en funksjon som fungerte slik at du selv kunne blackliste eneklt-nics for deg selv. Dvs. Hvis du syntes en som heter "Ole" ikke var verdt å få opp på skjermen din, kunne du selv "konfigurere" dette. Det var en topp funksjon.

Spør om de ikke kan ta scriptet å inkludere her på ST!

Clip

MrAgder
07.05.2000 01:59
#97

Endre
Støtter Mariannes forslag 100 %.
Re Clipper: PÅ en chat er det mulig for hver enkelt bruker å ignorere andre ja.Dette vil ikke være mulig å få til på en vanlig webside som dette.
Synes forøvrig at eksempelet vi nettopp så med å navngi personer bak ett nickname er ett utrolig grovt overtramp.
tigern
07.05.2000 15:02
#63

Endre
så enig så enig.....

ser forøvrig at det er mange Bird-aksjonærer her.... de fleste faktisk.... og er vel kanskje "våre" topicer som har vært mest plaget....

IP: logged står det ved alle innlegg..... denne funksjonen må da faktisk kunne brukes i "det godes tjeneste" fra en moderators ståsted, og brukes til å se at samme IP har postet under et utall nicks........ burde jo være mulig å banne IP'er, samt slette noen av de plagsomme nickene.....
synes også at registrering med fullt navn til ST, samt forsinket utlevering av passord er på sin plass.... de som vil aktivt bruke dette fora, har vel alltids tid til å vente noen dager før de setter igang......

blyng
08.05.2000 08:35
#94

Endre
re alle

Blyng er med "på laget"!
Støtter alt som er skrevet her så langt. Håper LarsenLarsen tar affære slik at vi kan diskutere seriøst i ro og mak.

Dagen i dag blir spennende vis-a-vis Bird også tror jeg.

pegasus
08.05.2000 08:49
#406

Endre
Til Marianne

Meget godt forslag !

Til DDD68 !
Pegasus har skrevet meget kritisk vedrørende Alaris, men ALT Pegasus har skrevet vedrørende Alaris har vært sant ! Pegasus har gitt glimrende råd vedrørende Alaris. Han har truffet på alt.
Det er desverre mange Alaris tilhengere, som IKKE skjønner markedet. Derfor har de gitt Pegasus, kapital,Finansavisen,Trygve hegnar osv. skylden for nedgangen i aksjen. Derfor har enkelte gått til angrep på Pegasus. Pegasus har svart med samme mynt tilbake.
Pegasus har IKKE startet noen "kriger".
Pegasus ARGUMENTERER også hvorfor selskapene, bør selges eller kjøpes.
Pegasus er meget skuffet over DDD68, som tydeligvis ikke har satt seg godt nok inn i diskusjonene.

Pegasus anbefaler STERK KJØP på BIRDSTEP OG GIPS, fredagens sluttkurser.

Med Pegasus på vei til himmelen !

tenfour
08.05.2000 09:16
#67

Endre
Re pegasus
Beklager å registrer at du ikke innser at problemene Marianne H så riktig påpeker, er hovedsakelig dine, i mange tilfeller usakelige innlegg på Alaristopicen. Dine arogantiske holdninger overfor andre iinvestorer, som du opprettholder i overstående innlegg, har vært som en rød klut for mange og jeg er ikke overrasket at det for tiden stort sett er Bird-topicene som får samme type innlegg i retur. På meg virker det hele som barnslige hevnaksjoner.

Enten det gjelder deg eller andre, finner jeg personlig denne type innlegg verdiløse, bortsett fra det lille som måtte væe av humor i dem. Jeg tror alle hadde vært tjent med at man kunne respektere at skribentene på disse sidene har varierende erfaring fra aksjemarkedet, ulik utdannelse og bakgrunn og tolker de forskjellige faktorer som påvirker markedet ulikt. Hadde man vist mer respekt for den enkelte ville diskusjonen på disse sidene vært mer interessant, lærerik og gitt den enkelte av oss mer utbytte. Men inntil folk som deg pegasus kan utvise noe i nærheten av ymykhet overfor andre sine meninger, også de som ikke er enig i at Bird er et godt kjøp, vil dette forumet virke frastøtende på de mange som kunne vært en berikelse i diskusjonssammenheng.

Ha en god mandag!

tussilago farrfara
08.05.2000 09:21
#26

Endre
Takk for fint initiativ Marianne. Støtter deg fullt ut.

Enig med DDD68 at de provoserende herjingene til pegasus på Alaris topicene akselrerte antallet useriøse innlegg her på ST. Ber ikke moderator fjerne signaturen pegasus, men oppfordrer pegasus til å oppføre seg som seg hør og bør.

Ellers kunne det vært interessent å opprette et forum der ingen kunne være anonyme, men legge ved sin E-mail adresse. Regner med at vi da ville bli kvitt alt userøst tull.

tussi

DDD68
08.05.2000 09:30
#116

Endre
Pegasus: du ser det kanskje ikke, men du har en tendens til å "erte" på deg folk... desverre... Jeg har etterhvert innsett at du har gode kilder og at info'en du kommer med stort sett stemmer.

Men så var det dette med arroganse og ydmykhet (eller mangel på sådan). Hadde du klart å moderere ordbruken i dine kritiske innlegg om Alaris (og evt. andre papirer du ikke ser noe verdi i) noe, hadde vi andre sluppet mye søppel på Bird topicene... noe å tenke på kanskje...? Please?

gizmo
08.05.2000 10:29
#556

Endre
Jippi Marianne !
Samme ønsket har vært ytret før men sjelden i så gode vendinger. Og nei ! Det er ingen overreaksjon, oppmerksomhetssyke drittunger skal ikke behandles med silkehansker: to indre, og vekk me'n. Med det mener jeg to gule og et rødt kort. Keep up the good work !!

Mvh GIZ

pegasus
08.05.2000 12:56
#412

Endre

Til flere !

Det er feil å si at Pegasus har kommet med mye USERIØSE artikler vedrørende Alaris. Det Pegasus har skrevet om Alaris har stemt 100 %.Da Pegasus startet å skrive negative artikler om Alaris var kursen på ca. 80,- Pegasus SKREV SELG og de som gjorde dette har idag tjent mye penger. Pegasus spådde en kurs ned til 25,- Dette fikk også Pegasus rett i.
Hva galt har Pegasus skrevet om Alaris ?
Når det gjelder Alaris akjsonærene og de som skriver her på ST., så er mange av de FORELSKET i aksjen. Det er det farligste man kan gjøre i en aksje. De har overhodet IKKE tålt KRITIKK av sin favorittaksje. De er blitt "lurt" av bl.a.T.langeland og andre. Analysen fra HB, har ikke kommet. Da Pegasus ringte HB i februar, bekreftet de at de IKKE skulle lage noe analyse på Alaris. Pegasus fikk huden full av Alaris aksjonærer.
Peagsus vet at den personen som har kritisert Birdstep og Pegasus mest , er en av hovedaksjonærene i Alaris. Han og vennegjengen hans kontrolerer ca. 4 % av aksjene. Tenk hvilket tap dette er for han. Så vidt Pegasus har skjønt så har han investert mesteparten av pengene sine i Alaris. Det har også vennene hans gjort. Han anbefalte vennene og IKKE selge,tenk så bittert dette er idag ?
Skyteskiven har blitt Pegasus og merkelig nok Birdstep og faktisk også GIPS.
Pegasus har også fåt mye pepper vedrø. Nethouse, men har også her truffet blink. Pegasus mener at netthouse er priset 100 millioner for høyt !

Pegasus har også tatt feil, men heldigvis IKKE skrevet klar kjøpsanbefaling her på ST.

Pegasus er ydmyk, når han tar feil. Men pegasus har ikke hatt noen grunn til å være dette foreløpig. Derfor fortsetter Pegasus æ være arrogant,blærete,overlegen osv.

De som har lytter til Pegasus, tjener enda mere !

caligula
08.05.2000 13:06
#623

Endre
Pegasus! Skal du ØDELEGGE denne tråd også med det forbannede Alaris-skvalderet ditt!!!
Vis nå respekt overfor Topicstarter og slett dine innlegg her!

cal

Ytteligere kommentarer/svar gis ikke!

Bestemor
08.05.2000 13:17
#265

Endre
Diskusjons-sabotasje!

Utrolig presist uttrykk - så dekkende for det som foregår, spesielt i dammen.

Takk for topic!

Med vennlig hilsen
Bestemor

andolini
08.05.2000 13:24
#175

Endre
Tiltredes 100%!
tussilago farrfara
08.05.2000 13:27
#27

Endre
Du gir deg jo aldri pegasus.

Vet du hva man kaller sånne som alltid skal ha rett ??
Finn deg en lærebok i psykiatri !!!

Vær så snill og hold opp med tullet ditt må du ødelegge for alle andre ?

tussi

pegasus
08.05.2000 13:31
#414

Endre
Til Caligula !

Du er en typisk Alaris aksjonær. Du tåler IKKE kritikk av din favoritt aksje. Hva er galt med Pegasus sitt innlegg ? Konkret hva er galt ?

Imorgen så skal Pegasus gjøre en ny vurdering av Alaris aksjen. Er du spent?? Nyheter SKAL avsløres, også vedr. Alaris

bug
08.05.2000 13:36
#43

Endre
Slutt å provosere pegasus, han er den eneste på dette forum som har kommet med kursdrivende informasjon i godt tid på forhånd. Vi andre bare jatter og jatter og dikter opp rykter.
Nå må pegasus få tid til å sende meg birdstep-analysen, sjekk hotmailn din peggy!
Bestemor
08.05.2000 14:53
#268

Endre
SELVDISIPLIN?

Trodde folk som diskuterte utenom dammen hadde selvdisiplin nok til å holde seg til Topic'en.

Men, det ser ut til at jeg stadig gjør nye erfaringer.....

Papps
08.05.2000 15:23
#268

Endre
Diskusjonssabotasje akkurat!

Og ettersom Pegasus har valgt aa ofre seg for aa oedelegge alle alaris-topic saa vil dette spre seg. Han har tydeligvis ikke tenkt aa gi seg, og han opererer med flere nick.

Truthseeker
08.05.2000 15:27
#57

Endre
Det må være bra for alle parter om ST-brukere er i stand til å fore ST med informasjon som holder mål og som kun stortradere normalt ville få. Dermed unngår man å bli "klovner" i markedet.
Ros bør også gis til de som benytter seg av logisk resonnement til å begrunne hvorfor de skryter av/slakter et selskap. Det er imidlertid idiotisk å æreskjelle personer kun fordi de skriver innlegg man er uenig i, ikke minst når uenigheten kun er følelsesmessig. Vær konkret! Det er også idiotisk å påstå at en bruker virkelig gjemmer seg bak flere brukernavn. De som påstår dette føler jeg kun er redd for at kalde fakta om et selskap skal bli presentert.
PS: Jeg har slaktet Alaris på bakgrunn av villedende informasjon, mangelfull informasjon og (etter mitt syn)lite troverdige fremtidsutsikter mht salg. Det må være lov.
Jeg har titulert Birdstep som et spennende selskap, men hvor teknologien kan vise seg for tynn. Jeg synes også at analyser som sier "we expect Birdstep to obtain 7,5% of this market" er enda tynnere ettersom dette markedet angripes av alle store aktører. 7,5% synes ekstremt høyt.
Truthseeker er truthseeker og bare truthseeker.DS.
pegasus
08.05.2000 15:36
#416

Endre
Til Papps !

Pegasus skriver negativt om Alaris, fordi Pegasus IKKE tror på selskapet. De som har fulgt Pegasus sine råd har tjent mye penger på det.
Pegasus har brukt MYE tid på å sjekke sine kilder i Alaris. Det MÅ være lov å komme med saklig kritikk mot selskap. Pegasus har vært FØRST UTE med mange negative NYHETER vedr. Alaris.

Pegasus er IKKE interesert i å ødelegge en Alaris topic, men kun fortelle SANNHETEN til ST lesere. Det må vel være lov ?

Papps
08.05.2000 15:47
#270

Endre
Pegasus skriver selvfoelgeligheter om og om igjen ogsaa under forskjellige nickj. Det er ingen som klager paa at han er negatv til selskapet og gir uttrykk for det, det er diskusjonssabotasjen vi reagerer mot.

Er ogsaa enig i at han har hatt flaks med spaadommene naar det gjelder Alaris, det har han ogsaa fortalt selv en ca 60 ganger.

pegasus
08.05.2000 15:54
#417

Endre
Til Papps !

Pegasus har ALDRI skrevet under noe annet nick. ALDRI !

Marianne H
08.05.2000 15:58
#38

Endre
Takk til alle for innspill. Det later til å herske enighet om det vesentlige. Jeg håper StockTalk finner måter å følge opp dette på.

Med hensikt lot jeg være å nevne noen bestemte alias - jeg håpet på en generell diskusjon. Det har det stort sett blitt.

Når det gjelder Alaris-debatten, foreslår jeg at dere oppretter et eget topic der dere kan rase fra dere.

Vixi
09.05.2000 00:04
#36

Endre
Interessant. For en som var med på Usenet's spede begynnelse og så hvordan saklige og gode (og humoristiske og usaklige også, men alt med måte) tråder ble pulverisert til et bleiestadium uten like er det ikke spesielt overraskende at ST nå skrenser sterkt i svingene. Dette media krever selvdisipling og en viss indre selvjustis, begge deler vanskelig for noen, umulig for andre.

Personlig mener jeg at en noe sterkere disiplin på TOPIC-nivå er det eneste som fungerer. Ha f.ex. en topic hvor hensikten er å begrave Alaris-aksjen i historiens bakevje (det ville være en bra topic mener jeg selv, men det er en helt annen skål - sorry!). Selsagt må det være lov å mene og argumentere for det motsatte.

Poenget mitt er å synliggjøre intensjoner og innhold allerede på topic-nivå slik at ikke likt og ulikt blandes til en uspiselig graut.

Med Vixi som en sputnic til himmels lyser vi fred over ST; fra nå av skal vi bare være snille jenter og tjene pæng og ikke være slem.

jara
09.05.2000 01:00
#3

Endre
Marianne og alle dere andre:
Dere ber her et mediaselskap (SOL) om å innføre S E N S U R ! Det må da virkelig være å banne i kirka! Eier dere overhode ikke gangsyn? Nei, atter en gang ser det ut for at det enkleste er pistol, la oss skyte alle svina som ikke jatter med oss.
Trodde virkelig at yttringsfriheten var en selvfølge, og særlig hos deg Marianne som glimtvis har vist at du har ett og annet mellom øra. Nei, dere får pent finne dere i plagsomme innlegg også i framtiden. Markedet regulerer også dette, blir det for *****g så bytter bare du og saueflokken din forum igjen, ikke sant Marianne?
Marianne H
09.05.2000 02:28
#41

Endre
Re: jara

Det er interessant at du bringer inn spørsmålet om ytringsfrihet. Jeg tar gjerne en diskusjon om den.

Jeg mener at du bommer grovt med kritikken din.

I barneskolen hadde vi to spissfindige leker. Den ene het "Lufta er for alle". I den leken kunne guttene trykke ansiktene sine helt inntil jentenes. Når vi reagerte og f.eks sa "æsj!, var svaret: "Lufta er for alle". Den andre leken het "Vi går rett på samma hva vi støter på". Der er navnet selvforklarende.

Den forståelsen av ytringsfrihet jeg skimter i ditt innlegg, minnet meg på disse lekene. Forstår du hvorfor? Ytringsfrihet er ikke frihet til å ytre hva som helst hvor som helst og samtidig forlange at alle skal nikke med hodet og se mildt på hverandre mens man har ordet "toleranse" på netthinnen. Du mener kanskje at det nettopp er det ytringsfrihet er?

Og sensur? For det første: SOL praktiserer allerede sensur. Man kan skrive sofa men ikke i bestemt form: so**** - da skjer det plutselig noe med ordet, noen griper inn gitt. For det andre: Det er ikke noe forbud mot bestemte meninger, men det er begrensninger som regulerer hvordan disse meningene uttrykkes. Slik det er det over alt ellers i Norge. I tillegg er det forventet at voksne mennesker både har noe å uttrykke og kan uttrykke det.

Det er f.eks mange grunner til å være avventende, skeptisk eller negativ til Birdstep. Har man ikke noen annen måte å uttrykke dette på enn "Birdstep da-da-da" eller "Birdstep i 10,- før sommeren he-he", så bryter man ingen regler, men man viser seg ute av stand til å leve opp til alminnelige forventninger. Man gir uttrykk for et tomt standpunkt uten argumentasjon og typisk nok på en infantil måte.

Uansett - StockTalk er ikke Speaker's corner. StockTalk er en kommersiell tjeneste som f.eks kan stenge forumene hvis man finner det for godt. Alle som benytter StockTalk lever under SOLs regime. Dermed plikter vi til en viss grad å holde oss til reglene. De har du åpenbart ikke lest. Du finner dem bl.a uttrykt her.

Som du ser, oppfordres det til selvjustis. Det er etter min smak. Jeg er til daglig ikke en regel-freak. Poenget er at det i månedsvis har vært gjort en rekke forskjellige forsøk fra et hopetall deltagere på å bedre tingenes tilstand. Det har vært mislykket. Derfor dette forsøket, last resort.

StockTalk har beskrivelsen "Diskusjonsforum for investorer". Jeg oppfordrer deg til å grunne litt over hva "diskusjon" og "å diskutere" betyr. Det kunne kanskje være fruktbart også å tenke i gjennom hva det ikke betyr. Jeg tror cluet ligger der...

Så noen ord om markeds- og sauemetaforikken din:

1) Du legger for dagen et syn på deltagerne i dette forumet som er uforenlig med din bekymring for ytringsfriheten og kanskje også din tiltro til markedet. Forstår du hvorfor?
2) Det står respekt av at du ikke omtaler deg selv som sau!

pegasus
09.05.2000 10:57
#420

Endre
Til marianne !

Pegasus har lest dine innnlegg på denne topic, og de er alle veldig bra !

Hvis man argumenter hvorfor en aksje skal stige/falle, så bør man IKKE bli skjelt ut. Det bør ALLE aksjonærer tåle ! De fleste aksjonærer gjør det, men desverre ikke Alaris aksjonærer. DET er her problemet er.
P.G.A. at Alaris aksjonærer hevner seg, skal man da IKKE informere om alt som skjer i dette selskapet ?
Pegasus kommer til å informere Alaris aksjonærer, når T. Langeland selger aksjer osv.
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS