"
Du er her: Forside > Oslo Axess - Unoterte - Warrants - Derivater > MRT Juliussen
MRT Juliussen
svein e. bakken
18.09.2000 09:26
#1

Endre
I følge informasjon fra noen av de 20 største eierne i MRT, vil alle de store med Rune Rinnan i Telenor Venture i spissen være med på emisjonen. For å hindre utvanning, vil de trolig tegne seg for så mange aksjer at de beholder dagens andel av aksjene i selskapet.
Dette kan bety at MRT vil få inn minst 25 millioner kroner i emisjonen. Da vil selskapet med Gute Juliussens grep ha penger til å holde hjulene i gang, slik at en får prøvd hans nye strategi og får noe av svarene på om det digitale TY-kameraet som er under utviklingen via EU-midler blir en sukess eller ei.
Med andre ord kan det være grunn til nytt håp nok en gang for slitne MRTère.

------------------
svb

occ
18.09.2000 10:39
#179

Endre
Hvis dette er tilfelle er jeg rimelig bra fornøyd med emisjonen. Jeg tror Juliussen vil lykkes i sin nye strategi, som blant annet innebærer å satse på systemintergrasjon hvor MRT-kamereane er en del av den totale pakken og et større fokus på Skandinavia, som faktisk er et modent marked for denne type løsninger.

Det som er litt synd er at styret med de største eierne, les Telenor Venture med Rinnan i spissen, totalt undervurderer den psykologiske effekten av å tildele opsjoner til samme pris som emisjonen.
Selv om det er et kort tidsrom fra utstedelse til styret må nyttiggjøre seg opsjonene bør disse selvfølgelig settes til det mangedobbelte av emisjonskursen, for å vise hva styret strekker seg etter.
Dessuten bør antall opsjoner utstedes i forhold til antall aksjer utstedt i emisjonen. Blir det en minimumsemisjon er det jo helt på jordet å utstede omtrent like mange opsjoner til styret. Blir det en makismumsemisjon ser det ikke like grelt ut, men likevel bør selvfølgelig ikke opsjonene utstedes til samme pris som emisjonsaksjene.
Hvis styret hadde vært litt mindre grådige tror jeg dette hadde gått veldig bra. For håpe de tar til fornuft på den ekstraordinære generalforsamlingen.
Også de må jo være tjent med en positiv holdning til MRT-aksjen i markedet?

Torpedo
19.09.2000 11:03
#34

Endre
Beklager sløvt spørsmål, men når er EOGF og når er tegningsperioden for emisjonen.

Dersom de store er med, og i all hovedsak alle dagens aksjonærer, behøver ikke dette bli så altfor ille. Problemet er knyttet til det eventuelle behovet for å få inn nye strategiske eiere - som kun vil komme inn med en betydelig rabatt. Emisjonskursen er forespeilet å være så lav at selv om alle dagens aksjonærer tegner seg så vil selskapet som en helhet være priset så lavt at nye eiere automatisk vil få en relativt stor bit av det. Skal de først inn så skal de gjerne inn med en betydelig sum også.

Det er denne summen (andelen) som er interessant.

perh20
19.09.2000 12:13
#29

Endre
Jeg oppfordrer alle som skal inn å delta på EGF, til å stemme inn Rune Rinnan. Han går inn i MRT igjen med en betydelig sum. Jeg pratet med Rune Rinnan på telefon i dag, han sa han var villig til å stille sin posisjon i styre til disposisjon. Jeg mener det er av større betydning at Rune R. er med i styre.


Perh20

Merchedes
19.09.2000 12:15
#31

Endre
Re: Torpedo
EGF, 21. september kl 08.00 på Scandinavia scene- Radison SAS, Scandinavia Hotell, Holbergsgate 30 i OSLO. Altså førstkommende Torsdag. Vel møtt.
PS Ingen tegningsperiode oppgitt foreløpig så vidt meg bekjent.
Spencer
19.09.2000 14:47
#189

Endre
re perh20:
Hva mener du med at RR går inn med en betydelig sum, samtidig som han vil stille sin plass i styre til disposisjon? Kan du utdype litt mer om hva han sa i telefonsamtalen? RR er helt klart en nøkkelperson for MRT, i kraft av sin posisjon og sine kontakter i venturemarkedet.

Hvis han og/eller Telenor Venture går inn med betydelige beløp (etter forholdene), er det ubetinget positivt. Jeg vil gå så langt som til å si at det kan bety et være eller ikke være for å få MRT på rett kjøl.

Ville derfor vært meget interessant å få utdypet hva som ble sagt.

perh20
19.09.2000 16:35
#30

Endre
Spencer

RR vil på ingen måte svekke sitt angasjement i MRT, dvs at RR er med på emisjonen og tegner seg for det som han har rett til. Han mener det er betydelige høyere verdi i selskapet en det som kommer frem i aksjonær brevet fra Tamberstuen. RR sa at han var ikke villi til å la selskapet gå til noen andre, for at de da dra nytte av alt som til nå er investert i MRT.

Vedrørende plassen i styret så følte han et ansvar av det som hadde skjedd, (Løynene til Hauger) derfor var RR vilig til å stille sin posisjon i styret til disposisjon. Men som han også sa, ble han gitt ny tillit så skal MRT fra hans side følges mye tettere opp. Jeg spurte om han stillte seg til disposisjon som styre formann, men det svarte RR unvikende på. Blir ikke RR ny styre formann så må han sikkres i styret unansett. Derfor vil jeg at de som er på EGF følger med å sikkrer at RR fortsatt sitter i styret, det er det eneste holde punktet som er igjen i selskapets styre etter min mening.

Vi pratet også om de strategi forandringen som nå er gjort av Gaute Juliussen. Vi var enige begge at det var riktig vei å gå, ha flere alternativer å jobbe med. "Jeg tror ikke alle aksjonærene er helt klar over hvilke muligheter dette gir".

Etter flere dårlig erfaringer av President i MRT så tror RR at GJ er rette personen for MRT.

OK Spencer?

niceguy
19.09.2000 18:15
#2

Endre
mrt
occ
20.09.2000 01:08
#180

Endre
Reviderer et innlegg jeg skrev under en annen MRT-topic 8.9, men som kanskje passer bedre som et haleheng til Perh20s innlegg vedr. Rune Rinnan.

Dette er en hypotese, så både motforestillinger og støtte mottas med takk:

En verdivurdering av MRT til seks millioner er neppe reell. Hvis man tar hensyn til at MRT har unnagjort flere prosesser som normalt vil koste et mangfold av millioner for et helt nystartet selskap, er MRT verdt mye mer, fordi:

- de har gjennomført en merkevareprosess, som ikke ser så rent ille ut (Intelens), selv om det fortsatt gjenstår å etablere merkevaren
- de har feilet, feilet, feilet og sannsynligvis lært. (Dette er faktisk noe som kan være verdt flere titalls millioner kroner)
- de har fått tak i en adm. dir. som kan være den riktige for selskapet (personlig er jeg overbevist om at han er det - tidligere adm direktørers meritter kan tross alt ikke brukes mot ham)
- Etter nedbemanning sitter Intelens forhåpentligvis igjen med en stab medarbeidere som er dyktige (man bør jo anta at det er de dyktige som ikke er sendt på dør)
- de har bransjekunnskap
- de har et ferdig utviklet produkt
- de vil i større grad satse på systemintegrasjons hvor det digital kameraet er en del av pakken. (Å basere seg på at kundene selv ville klatre opp i takgavler, montere kameraer og implementere relativt komplekse systemer var naivt. Dette, er slik jeg har forstått det, ikke den nye ledelsens agenda. Kunder er sannsynligvis villige til å betale for at leverandøren ordner dette for dem)
- Intelens vil forhåpentligvis i løpet av kort tid inngå de første "virkelige" kontraktene på digitale kameraer. Muligens ikke de helt store summene med en gang, men små kontrakter som får snøballen til å rulle.

Alt ovenfor koster "skjorta" for et nystartet selskap. Dette ser sannsynligvis Telenor Venture og Rune Rinnan og dette er vel årsaken til at Telenor Venture går inn i selskapet med et ukjent antall nye millioner. Telenor Venture har tross alt kravstore eiere å forholde seg til, og eierne aksepterer ikke at selskapet kaster gode penger etter dårlige.

Man kan trekke frem de store konspirasjonsteoriene vedrørende emisjonsprosessen i MRT, men jeg tror ikke det er tilfelle: MRT har potensial, men må få inn penger. En lav emisjonskurs gir nåværende aksjonærer en mulighet til å bli med videre, uten alt for stor utvanning eller uten utvanning i det hele tatt. En emisjonskurs på én krone eller to hadde sannsynligvis bare fått et fåtall av nåværende aksjonærer til å åpne lommeboka. Alternativet da hadde vært å få inn nesten bare eksterne emisjonsdeltakere. Det alternativet hadde betydd en virkelig utvanning av nåværende aksjonærer.

Noen som er enig - eller uenig?.

Harry
20.09.2000 09:41
#339

Endre
Re. Occ. Du har laget et reflektert og godt innlegg. Positivt.

Jeg har to spørsmål jeg kaster ut i rommet: 1) Hva MRT tilby kundene som ikke konkurrentene har? 2) Hva er eventuelt bedre i MRTs produkter enn konkurrentenes?

Det er en tøff verden. Konkurransen er knallhard. MRT hadde et forsprang. Har de det fortsatt?

Jeg håper det.

God formiddag fra Harry.

akenno
20.09.2000 10:36
#189

Endre
JAJA folkens. Tror dere helt ærlig at de får det til denne gangen også???
Ja da spiser jeg hatten...
Spencer
20.09.2000 15:44
#190

Endre
Takk til perh!

Helt enig i det du skriver. RR må få all mulig tillit imorgen. Det beste er om han blir styreformann. Kan ikke noen av dere foreslå det som benkeforslag? Så får vi RR i et aktivt førersete, og ut med Botnevik. Det ville være meget positivt! Får dessverre ikke deltatt imorgen, men har etter lang betekning gitt mine fullmakter til Juliussen.

Lykke til!

Gnisten
20.09.2000 15:48
#105

Endre
GF er på SAS Radiosson Holbergs plass, men
var det allerede kl 0800.
De sier det er avsatt tid kl 0800 - 1200.
Glemte å skrive ned klokkeslettet.
Kan noen svare meg på det i dag ???
frankols
20.09.2000 18:36
#8

Endre
Har fulgt debatten på ST en god stund nå, og har bestemt meg for å gi GJ fullmakt for mine 50K aksjer.

Det jeg er usikker på, og ber Dere om råd i forhold til - er hvordan jeg får gitt Juliussen min fullmakt. Jeg har ikke mottatt noen innkalling til EOG.

Noen som kjenner mail-adressen hans e.l.?

Jeg er positiv optimist med tanke på MRT`s fremtid. Har vært med i 3 års tid nå, og var forberedt på at dette ville bli en langsiktig god investering.

Håper på raskt svar fra noen av Dere m.h.t. ovennevnte spørsmål.

Frank

Merchedes
20.09.2000 19:21
#32

Endre
Re Gnisten.
EGF er som jeg har skrevet ovenfor kl 08.00. vel møtt.

Merchedes

GDINVEST
20.09.2000 23:04
#13

Endre
Det skrives en del om at RR og dermed Telenor Venture (TV) er positive til MRT og vil tegne seg for det nødvendige antall aksjer for ikke å bli utvannet i en emisjon. Nå er det jo også et faktum at TV som selskap skal avvikles i løpet av 2 år. Det sto også at TVs utgang i en del selskap ville skje gjennom børsnotering. Tallet tre var nevnt som sikre noteringer og et av selskapene var nevnt ved navn (ref. Finansavisen). Hva vil denne tidshorisonten ha å si for MRT og er i tilfelle MRT et av de selskapene som vil kunne bli notert i denne perioden?
lapskaus
21.09.2000 12:11
#80

Endre
Er det nokon som har vore på GF i dag? Referater hadde vore nyttig!!
Goldfinger
21.09.2000 13:50
#196

Endre
Mye hissig skriving her i forkant, men når først GF dagen kommer er det ingenting.

Kan noen an dere som var der legge ut litt info her, hvis det bare var enda mer negativt, så spiller ikke det noen rolle, aksjene mine er ikke verdt stort lenger allikevel.

Kom igjen nå..........

Merchedes
21.09.2000 14:06
#33

Endre
EGF er jo nesten akkurat ferdig!!!
Sluttet ca 12.oo. Jeg for min del pleier å referere fra GF, men føler at jeg trenger mer tid en noen minutter før dere maser om innlegg. Skal spise først. Om noen har konkrete spm. kom med dem nå, så legger jeg svarene inn i innlegget senere i kveld.
Jeg er positiv om noen lurer på det, men det har jeg vært før også.

Merchedes

Merchedes
21.09.2000 16:15
#34

Endre
MRT's ekstraordinere generalforsamling 21/9.00 08.00 - 12.00.

Jeg vil først ta forbehold om eventuelle feil, men innlegget er gjort etter beste evne. Jeg kan opplyse om at FINANSAVISEN var tilstede, så det kommer vel noe der i morgen. Kjøp FA 22/9.00.
Dette blir litt oppramsing men jeg har ikke tid til å gjøre dette bedre nå.

Joacim Bang ønsket velkommen 08.25
Trygve Tamburstuen møtte ikke! "BOMBE"
Styret var representert ved Hasse Iwarson, Rune Rinnan og Frode Botnevik.
Frode Botnevik ble møteleder.

Det første interesante var punkt 4. Orientering om driften av Gaute Juliussen.
Han begynte med å presentere seg selv.
Gaute Juliussen mener at teknologien til Intelens er meget bra. Dette sammen med 4 senioringeniører som ligger "foran dagens teknologi" gjør at GJ har stor tro på at vi lykkes. Han mener også at markedet er enormt. Grunnen til at MRT enda ikke har lykkes skyldes iflg. GJ at MRT ikke har hatt "managment".

GJ sa videre at aksjonerer og tidligere styre har blitt direkte villedet av tidligere ledelse ang. kontrakter o.l.
Da GJ overtok stod det så dårlig til med selskapet at 4 senioringeniører m.fl. hadde bestemt seg for å forlate selskapet. Gaute Juliussen har brukt mye tid på å overbevise disse ansatte m/fruer at MRT har langsiktige intensjoner for å få dem til å bli i selskapet.

På spm. fra salen ang. erstatningskrav fra Hauger sa GJ at de har funnet en del ting på Hauger som gjør ham rimelig konfortabel med den situasjonen.

Da GJ overtok ble han umiddelbart møtt av et brev der en kunde satte ultimatum om levering av kameraer som den aktuelle kunde hadde forhånsbetalt. Fristen var så kort at MRT måtte kjøpe 10 kameraer av en konkurent (Acsis) for å levere disse til kunden.

Disse kameraene er kompatible med MRT's teknologi og software.

Gaute Juliussen har også brukt tid til å få tilbake kunderelasjonene til Parent net, og Philips. Dette sammen med tilfredstillende/ønskede løsninger for den aktuelle kunde gjør at GJ tror dette vil gå bra.

Fikk et intrykk av at dette kan lykkes denne gang. Noe naivt kansje, men jeg har stor tro på GJ.

Som sikkert de fleste har fått med seg har MRT/Intelens søkt etter selgere den siste tiden. Dette har resultert i at ca.400 CV'er har kommet inn. 5 tilbud er gitt ut. 2 har akseptert, samt en mulig aksept i Norge.

Så til det alle lurer på. HVOR BLE DET AV PENGENE??? Lurer på om dette under går bra?

Likviditetsgarantier 6386000
Lån Telenor V. 1000000
TEKAN for jobben med emmisjonen 2700000
Årsraporten 390000
Ny LOGO, rådgivere etc. 1212000
P.R. Byrå 807000
Jim Davis m/frue 1814000
"Legal expenses" Norge 482000
"Legal expenses" USA 185000
Norway Group 1203000
Reisekostnader styre/ledelse 1010000
MRT Ires kostnader 1402000
Driftskostnader 18904000

Sånn var det med den saken!

Den økonomiske situasjonen for MRT vurderes av EU som så dårlig at MRT må stille en garanti på USD 300.000

GJ redgorde mot slutten om MRT markeder. Senere ble det til tider ganske heftig debatt angående emisjonsbeløp og kurs, samt fordeling. Det endte med en emisjon på 18 mill. Altså 180 mill. aksjer a 10 øre som vi eksisterende aksjonerer har fortrinsrett til. Det vil bli 2 frister på emisjonen.

Potten på 40 mill aksjer som styret skulle ha fulmakt til fordeling, ble redusert til 20 mill aksjer.

Det gikk tydelig fram at de aller aller fleste er positive til å delta i emisjonen. Noen har dog problemer med aksjer for lånte penger. I tilleg til verditap på aksjene, blir de presset til å låne mer for være med på emisjonen for å ungå utvanning. Det er trist. Utvanningen blir vel stor for de som ikke har mulighet til å være med.

Tilstede var 48 personer, noe jeg synes er svært dårlig med tanke på hva som stod på spill. Men nesten halvparten av aksjene var representert.

13.261.253 aksjer repr. ved eiere.
10.857.189 aksjer repr. ved fullmakter.

Rune Rinnan takket nei til benkeforslag om å stille til valg som styreformann da hans arbeidsmengde er såpass stor som den er. RR fortsetter i styret.

Botnevik og Iwarson fikk etter min mening ufortjent mye "PEPPER", men de så ut til å ta dette med fatning.

Jeg vil ønske alle MRT'ere lyke til videre, og anbefale å være med på emisjonen. Håper dette kan bli bra.

Så "gullegget" Gaute Juliussen antydet notering av MRT på en annen børs i løpet av 12 til 15 mnd. Han sa ikke hvor, så da kan vi vel bare begynne å spekulere.......

Synspunkter mottas med takk.

Med hilsen MERCHEDES.

Goldfinger
21.09.2000 16:23
#197

Endre
Takk
Harry
21.09.2000 16:37
#340

Endre
Re. Merchedes. Håper maten smakte. Bra referat. Skal si de har brukt penger på PR, 800.000. Hva har de fått ut av det? Ikke mye, ser det ut til. God ettermiddag fra Harry.
a.barsnes
21.09.2000 16:52
#1

Endre
TEKAN for jobben med emmisjonen 2700000

HVA I H.......

njo
21.09.2000 17:30
#62

Endre
Takk, et godt referat...
Stemningen var mye bedre i dag enn på siste GF. Da hadde jeg virkelig en følelse av at alt kunne gå galt. Nå fikk vi faktisk også litt smak av Askeladden. Mye positivt kan komme til å skje i fremtiden.
Ellers er det jo lite morsomt at ledelsen og styret, bortsett fra RR, er så ny at de ikke kan stilles til ansvar for noe...Tekan er et kapitel for seg. Vi hørte ingen beklagelse fra Bjørkum omkring status og forventninger som ble lagt frem i siste emisjonsprospekt. Den som trodde analysen, gikk inn i emisjonen med noe som smaker av desinformasjon. For dette tok Tekan seg fyrstelig betalt! (De vil vel selv hevde å være ført bak lyset av Hauger?). Tekan har fulgt og anbefalt MRT i flere år og burde ha gjennomskuet "spillet". Mange av dagens aksjonærer er blitt "værvet" av Tekan. Burde de ikke bære et ansvar overfor aksjonærene? Hvor mange USA-reiser har personer derfra foretatt til studier? Bjørkum sa rett ut at han i alle fall hadde lært mye av historien med MRT.
Håper MRT vil gjenoppstå i ny drakt og uten Tekans hete omfavnelse. Jeg kommer til å gi GJ tillit og delta i nytegningen.
Vennligst...

[This message has been edited by njo (edited 21-09-2000).]

frankols
21.09.2000 18:10
#9

Endre
Hei!

Har 50K aksjer i dag. Hvor mange vil jeg kunne få tildelt ved rettet emisjon?

Hvilken dato blir lagt til grunn for vurdering av hvor mange aksjer den enkelte får tildelt?

Vet at flere av Dere er flinke på dette området, og vil sette pris på svar.

Frank.

Merchedes
21.09.2000 20:24
#35

Endre
Re. frankols
Om du nå eier 50K er dette ca 0,08957% av selskapet. Du vil da etter min mening få rett til å tegne 0,08957% av 180.000.000 aksjer som blir ca.161.226 aksjer á 0,10 som blir en utgift for deg på kr 16.123.- om du vil utnytte dine retter fult ut. Om du vil ha mer kan det lønne seg å tegne for mer, da ikke alle har anledning. Mener hensikten med 2 frister for tegning er at om det er fler som ikke har benyttet sin rett kan eksisterende aksjonerer tegne seg for ytterligere aksjer.
Lykke til. Jeg tegner meg for max foreløpig.

Merchedes

Rosi
21.09.2000 20:41
#18

Endre
Re,frankols.
Så vidt jeg vet er det i dag mellom 50-60 mill. aksjer i MRT. Ved fortrinnsrettegning av 180 mill. nye aksjer må dette bety at en får tilbud om ca. 3 nye aksjer for hver gamle.

Re, Merchedes.
Takk for referatet, jeg bet spesielt merke i de 4 senioringeniørene som later til å være nøkkelpersonell. Ser ikke bort i fra at en del av opsjonene er myntet på disse, at opsjoner er en del av overtalelsesargumentene til GJ. Følger en denne tankegangen videre er det kanskje ikke så unaturlig med intensjoner om børsnotering i USA?

Var det ellers noen detaljer angående makedsutsiktene, f.eks. markedet for MRT iRES sine produkter?

Blir med på emisjonen for min del, har i bakhodet at man har finansiert/finansierer minst 2 selskaper, både Intelens og MRT iRES. Får en eller begge gjennomslag har jeg tro på en fin utvikling.

Jeg håper ellers at vi får et skikkelig emisjonsprospekt, men spar oss for Bjørkum eller Tekan denne gangen!!

Rosi
21.09.2000 20:46
#19

Endre
Re, Merchedes.
Beklager at jeg "overlappet deg" ang. svar til frankols, jeg så ikke ditt siste innlegg.
occ
21.09.2000 20:57
#181

Endre
Re. Merchedes
Takk for at du tar deg tid til å referere fra EGF. Det du skriver virker positivt. Har fått et meget positivt inntrykk av Juliussen. MRTs produkter er meget spennende, men de er neppe unike. Derfor er suksess helt og holdent avhengig av å ha en ledelse som har stor forretningsforståelse. Det tror jeg vi har fått.
Synes også det var positivit at styret reduserte antall opsjoner. Det viser kanskje at det nye styret er litt mer ydmyke overfor vanlige aksjonærer enn det forrige.
Jeg går også inn i emisjonen med max.
frankols
21.09.2000 21:00
#10

Endre
Re: Merchedes & Rosi:

Takker for oppklarende svar.

Vet noen av Dere også hvilken dato som blir lagt til grunn for tegningsretten?

Kan jeg selge unna noe i dag med tanke på å snitte meg ned, og allikevel ha rett til å delta i emisjonen slik dere beskriver?

Har tenkt å henge med for fullt uansett, men det kunne vært interessant å vite dette også.

Mvh
Frank

gunder
21.09.2000 21:16
#241

Endre
re merchedes.

Det må vel bli ca. 237 millioner aksjer i det nye selskapet (180+57)

180 mill. mot 57 mill. aksjer i dag. Dette vil resultere i at for hver aksje en eier i dag vil hver enkelt få anledning til å tegne minst 3 nye

Tohre
21.09.2000 23:35
#79

Endre
Takker Merchedes for referatet!! Stjerne til deg.!!!

Håper dere slapp fomlingen med prosjektøren som Hauger trøblet med forrige gang.
At Tamburstuens gravalvorlige baryton-røst også var fraværende var vel også en årsak til en lettere stemning denne gang.
Hadde man tolket de signalene den gang riktig, hadde jeg vel solgt meg ut raskest mulig.
Men jeg er fremdeles mrtèr og akter å delta på emisjonen for atter en gang ser mørket ut til å vike plassen for aksjeverdenens superoptimist(er).

Vel, Gaute ser ut til å gjøre den jobben de andre direktørene (og dem er det etterhvert mange av) ikke har gjort. Han har enda en lang vei å gå, men nå som det finansielle atter en gang synes å komme på plass, må livet også for ham fortone seg lysere.
På bakgrunn av Tamburstuens skammelige og manglende engasjement får vi inderlig håpe at den nye styreformannen har tid også til sine oppgaver i MRT. Gaute kan ikke gjøre hele jobben alene?
Noen som kjenner til om Botnevik, (hvis det ble ham) har lignende verv andre steder?

lapskaus
22.09.2000 12:51
#81

Endre
Er det nokon som veit når siste utløpsdato er for når ein har rett til å vere med på emisjonen?
Tenkjer på å kjøpe nokre ekstra!
gunder
22.09.2000 17:36
#247

Endre
Artikkelen i FINANSAVISEN i dag over 2 sider virker positiv for selskapet.
Merchedes
23.09.2000 11:31
#36

Endre
Det er tydelig at vi virker litt positive til selskapet med Gaute Juliussen i spissen. En ting er ivertfall sikkert. Gaute har stor tro på å lykkes. Han kan sevfølgelig ikke si annet til oss i en slik fase for selskapet, men det virker tydelig for meg at det ligger mye positivt fremover for oss aksjonerer i MRT, uten at jeg skal vedde å spise hatten min om slikt ikke skjer.

Re gunder.
Det er så vidt meg bekjent 55822655 aksjer i selskapet. Det gjør at Frank eier 0,08957% av selskapet. Han vil da, mener jeg, få samme prosentvise andel av de 180 mill aksjene som skal fordeles i emisjonen. Det blir 161.226 aksjer i Frank's tilfelle, noe som gir Frank rett til 161.226 aksjer : 50.000 som blir 3,22 aksjer pr. aksje han i dag eier.
Det vil bli etter emisjonen: 235.822.655 aksjer i MRT.
Aksjeantallet kan avvike litt fra virkeligheten da opplysninger jeg har hentet inn spriker noe.
Det er jo noen fulmakter til styret her og der og rettede emisjoner mot ledere som blir vedtatt og annulert O.S.V.

Re Thore.
Ja vi slapp fomlingen til Hauger, men Gaute Juliusen letet etter "bildet sitt" og det var en del tull med bruk av lydanlegget. Noen viste tydeligvis ikke hvordan microfonen skulle slås av og på.

Re lapskaus.
Tegningsfristene er for meg ikke kjent enda. Dette kommer vel ikke før vi får innvitasjonen til å delta i emisjonen. Hvilken dato aksjebeholdningen til den enkelte aksjoner blir registert vet jeg ikke. En mulighet er EGF datoen da vedtaket ble gjort. Dette er bare en spekulasjon fra min side.

Re Frank
I og med at datoen ikke er kjent ville jeg ikke tatt sjansen på noe sånt. Jeg har også tenkt tanken. Noen snakker om å selge nå å ta tapet og finansiere kjøp av nye aksjer i emisjonen for de 28% av tapet som man får igjen på skatten.

Ellers vil jeg takke for mange fine tilbakemeldinger. Det oppmuntrer til å gjøre jobben neste gang også. For det blir mange neste ganger. TROR JEG

Merchedes

gunder
23.09.2000 11:46
#248

Endre
mercedes

Du sier 3,22 jeg minst 3 nye aksjer for hver en har i dag.

Da er vi enige !!

frankols
23.09.2000 18:18
#11

Endre
Re merchedes.

Takk igjen, du er ett ess!

Gode og saklige tilbakemeldinger. Vi trenger flere som Deg her på ST.

Lykke til videre ønskes Deg, Gaute og resten av MRT!!

Mvh
Frank

occ
23.09.2000 21:45
#182

Endre
Re: Merchedes
Fikk du med deg om 180 mill aksjer er et absolutt maksimum for emisjonen. Grunnen til at jeg spør er at hvis 180 mill er maksimum kan det være litt interessant å prøve å notere seg for mer en maks, i og med at det sikkert er noen som ikke deltar. Da vil man kunne øke den relative eierandelen til en rimelig penge. Dette er ikke like interessant hvis det ikke er et maksimumsbeløp på emisjonen.
Eller tilsvarende; hvis man akspterer en overtegning ut over 180 mill kan vi bli vannet ut selv om vi kjøper tre nye aksjer for hver aksje vi i dag eier.

Er også litt spent på dette med de to fristene du nevner Noen andre som var til stede og som evt. kan gi et utfyllende svar her?

Heksen
23.09.2000 22:55
#42

Endre
Gitt det blir sånn, 3 nye for en eksisterende til 10 øre, da blir det etter min mathematisk forståelse for deltakere av den siste emisjonen en gjenomsnittspris av ca 1 kr.
Det betyr ca. 55% tap regnet i kursen fra fredag, eller ca 80% tap hvis man ikke tegner
i den nye emisjonen.
Faller kursen til emisjonskursen er tapet
90% respektive 96%.
Hvilket kursmål har dere rett før, kort etter og 1/2 år etter emisjonen ?
Heksen
23.09.2000 23:32
#43

Endre
Jeg er glad i mathematikk.
Hvis du da kjøper like mange aksjer som i den forrige emisjonen til 50 øre som kursen var på fredag,så presser du gjenomsnittskursen ved tegning av det nye tilbudet til ca.50 øre.
Det betyr bare 80% tap hvis kursen stuper etter emisjonen til 10 øre og fremdeles 96%
for dem som ikke foretar seg noe.

Positivt svar?

Heksen
24.09.2000 09:41
#44

Endre
Jeg investerte ved siste emisjonen 100.000 kr
i MRT, det er 40.000 aksjer - verdien idag
ca. 20.000,- kr.
Hvis jeg får 120.000 aksjer til 10 øre så har jeg investert 112.000,-kr for 160.000 aksjer.
Mine aksjer skulle altså har en kurs på
70 øre nå, men blir handlet med en rabatt på
ca 30 %.
Jeg skal holde mine 40.000 aksjer -
20.000 kr som risiko det er greit-.
Hvem vil har mine rettigheter til 120.000 aksjer?
Jeg selger til 20 øre per stykk.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS